петак, 6. јануар 2023.

U susret Punom Mesecu u Raku...


Moto dana:
"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, 
svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način."


Zvezdani(n) zapis 3691
Petak. Dan Venere.
Venera je u Vodoliji na 3°59’


Sutra na zvezdanom nebu:
07.januar 00:07 Pun Mesec u Raku na 16°21’
07.januar 13:56: Sunce konjukcija Merkur



Prvi Pun Mesec i prvi ciklus Sunca i Merkura
Merkur je na pola retrogradnog puta, danas se spaja sa Suncem u inferiornoj konjukciji posle egzaktne opozicije Sunca i Meseca. Kulminacija kroz Pun Mesec, ali i kulminacija retrogradnosti!

Pun Mesec na osi Rak/Jarac
U fokusu su naše emocije, naše emotivne potrebe, emotivna sigurnost, dom, ognjište, porodica, porodični život, negovanje, briga o drugima, žene, majčinstvo, narod, nacija, patriotizam....sa jedne strane i naše ambicije, ciljevi, karijera, profesija, društveni status, autoriteti, tradicija, struktura...sa druge strane. Ovo je osa gde su tradicionalno suprostavljeni ženski (Rak/majka) i muški (Jarac/otac) princip...Dom, porodica - nasuprot - posla, statusa! Kao i svi suprostavljeni znakovi i ovo je ista medalja sa dve strane

Pun Mesec vrhunac, kulminacija, realizacija...završetak
Intezitet na osi Rak/Jarac, dve suprostavljene strane naših života, dve glavne oblasti naših života.
Poenta je "pomiriti" obe strane, pronaći način da se obe strane uklope, da poštujemo obe strane!

Mesec u Raku je svoj na svome...kod kuće! I prilično je jak, jaka i intezivna energija.
Sunce je u Jarcu gde se oseća prilično dobro. Mada je Saturn vladar Jarca u Vodoliji u znaku koje je Suncu egzil.




Ovaj Pun Mesec detaljno:
Mesec u Raku, Sunce u Jarcu na na 16°21’ - egzaktno 07.januar 00:07 CET
Sunce i RMerkur su u konjukciji u Jarcu na na 16°56’ - egzaktno 07.januar 13:56
Mesec opozicija RMerkur - egzaktno 07.januar 02:35

Retrogradni Merkur u Jarcu ima veliku ulogu kod ovog Punog Meseca
Prvo opozicija Meseca i RMerkura, a onda i konjukcija Sunca i RMerkura (novi ciklus)!
Neke misli, reči, informacije izlaze na svetlost (Pun Mesec). Ovo su i jako bitne komunikacije, negde i odluke koje moramo doneti! I opet su tu dom, porodica, koreni, prošlost, majka...i ciljevi, ambicije, karijera, status, reputacija, autoriteti, otac...Šta tačno otkriće vaše natalne kuće u Raku i Jarcu!
Ono što retrogradni Merkur iznese na "videlo" Pun Mesec će učiniti intezivnijim i osećajnijim, emotivnijim!

Kiron i Pun Mesec
Mesec će biti u odlazećem (separacioni) sekstilu sa Kironom u Ovnu i Sunce u odlazećem kvadratu sa Kironom u Ovnu! Neke bolne teme i duše i ega!!! U vreme Punog Meseca Kiron otvara neke naše rane i lične i kolektivne. Neko se ne oseća bezbedno, sigurno...Bolna dešavanja ili sećanja u porodici...Negde tuga, negde napetost...Bolna osetljivost! I opet na relaciji Rak/Jarac (Mesec u Raku, Sunce u Jarcu kvadrat Kiron u Ovnu). Budite hrabri! Osvestite bol, jer to je pola puta do izlečenja!

Uran i Pun Mesec
Mesec će biti u odlazećem (separacioni) sekstilu sa RUranom u Biku - egzaktno 06.januar 21:29 CET a Sunce u odlazećem trigonu sa RUranom u Biku - egzaktno 05.januar!
Ovo su energije promena, energije neočekivanih i osećanja i događaa. Potreba za jedinstvenošću, autentičnošću. Potreba i za oslobađanjem! Energija novog, drugačijeg...ali sa dozom nepredvidljivosti i neizvesnosti!

Jupiter i Pun Mesec...šest meseci posle Mladog Meseca u Raku
Ovaj Pun Mesec u Raku zaokružiće priču od juna prošle godine kada smo imali Mlad Mesec u Raku .
Jupiter je tada kao i sada bio u Ovnu i tada je Jupiter bio u egzaktnom kvadratu sa Suncem i Mesecom!
Jupiter je sada kao i u junu u sekstilu sa Venerom, samo sada je Venera u Vodoliji (tada je bila u Blizancima)

Pluton i Pun Mesec
Na prvi pogled nema nikakve veze...jer Pluton je od Sunca i RMerkura na 10°. Nisu u konjukciji. Konjukcije će se tek dogoditi Sunca i Plutona 18.januara, Merkura i Plutona 10.februara. 
Zbog čega ga onda spominjem? Zbog činjenice da je na poslednjim stepenima Jarca i da vreme ističe...pa Pluton možda još dublje "kopa" po našim strukturama, našoj tradiciji, po stvarima koje ne funkcionišu kako treba...Vodolija je tako blizu ali i tako daleko pa ipak energija buntovništva se oseća. 

Ovih dana ćete pročitati na interentu ovakve naslove:
Ova četri znaka...onda da se sve to "začini" u istom naslovu će se naći reč haos...Ili ova dva znaka moraju....itd. itd.

Kako se ovaj Pun Mesec nalazi na osi Rak/Jarac a znakovi Ovan i Vaga u kvadratu sa njima, pretpostavka je da će ovi znakovi najjače osetiti ovaj uticaj! Ali ovo je poprilično uopštavanje! 
Astrološki svi vi koji imate neke planete na oko 16° ovih znakova osetićete na neki način ovaj Pun Mesec, ali prava i jedina priča nalazi se u vašim pojedinačnim horoskopima!

Efekte Punog Meseca najjače ćemo osetiti u naredne dve nedelje do Mladog Meseca u Vodoliji 21.januara. Iskoristite ovu fazu opadajućeg Meseca za opuštanje, rasterećenje, regeneraciju, odmor...ovde mislim na odmor duše...


"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, 
svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način."

Kod Punog Meseca u Raku najčešće spominjemo porodicu!

Zdrava porodica zdrava deca.....tako to obično ide. Deca postaju ljudi prave svoje porodice. Negde između je i sve ostalo... vaspitanje, obrazovanje, buduća profesija, zanimanje. (Rak/Jarac).

Kažu da porodicu čine rodbinski povezane osobe koje žive pod istim krovom...otac, majka, deca...nekada su to bili i baka i deka...negde je još uvek tako.
Stvorena iz biolške potrebe....ono sretnu se dvoje ljudi, zavole i rode se deca.
Tu su negde i društveni uticaji....ekonomski, politički. Ima i psihologije naravno. I takva porodica se vemenom menjala. Kroz istoriju došli smo do "male savremene porodice". Koliko je industrijska revolucija uticala na pojavu ove male savremene porodice je za neku drugu stručniju analizu, ali očigledno je da je patrijahlna porodica odavno u raspadanju.  Da li je to dobro ili nije i to je za neku stručniju analizu. Ono što je izvesno je da se demokratija uvukla i u porodicu.

Nije ovo žal za prošlim vremenima...ovo je samo retrogradni Merkur, ali i retrogradni Mars...
Ovo su sećanja na neku drugačiju porodicu. Nije ovo žal za nekim prošlim vremenima...ako je i žal onda je žal za nekim drugačijim boljim životnim vrednostima.
Osim emotivnog vrlo bitan je i vaspitno obrazovni aspekt porodice. A on je podeljenen između porodice i države i očigledno da se nešto radi pogrešno. Ljubav je ono što deca dobijaju u porodici ali i vaspitanje, velika uloga u vaspitanju je poverena i državi, samo da li je država opravdala to poverenje. Mislim da nije..... Roditelji su ti koji treba da postave neke granice, ko to uspešno uradi u mnogome olakša život dece. Međutim ostaju obdaništa, škole, fakulteti.....Roditelji iz mnogih razloga ne mogu mnogo da utiču na proces obrazovanja svoje dece....to je prepušteno državi.....i eto problema.

Da ne širim priču....ono što je pisac zapravo hteo da kaže :) je da svako razmisli o svojoj ali i generalno o porodici kao jednom od najvažnijih delova društva...baš sada u vreme Punog Meseca u Raku!

☆☆☆

Ukratko: Pun Mesec u Raku doneće pojačanu emotivnost, Mesec je kod svoje kuće pa će i mnogi od vas potražiti ušuškanost i mir doma svog, a tamo u vaša "četiri zida" dešava se ono što samo vi znate. Pun Mesec je na osi Rak/Jarac sigurnost koju pruža dom, porodica nasuprot spoljnom svetu, statusu, položaju (računi moraju da se plate)....Ovde je potreban balans! Retrogradni Merkur poziva prošlost (plus i Mars je retrogradan), Kiron u Ovnu donosi bolne trenutke, možda je vreme da se pomirimo sa prošlošću. Tu je i RUran da iznenadi, reformiše, oslobodi...


"I večno sanjaš,
svetom putuješ bez putovanja
a Badnje veče dolazi..."


Danas je Badnji dan...noćas Božić, u simboličnih 7 minuta posle ponoći i Pun Mesec u Raku!
Svima koji slavite želim sretan Badnji dan i Božić!

Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Pročitajte:

 Zvezde u 2023.

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023



3 коментара:

  1. Koliko puta i koliko već godina pišete ono što je u Prirodi normalno. I tu ne treba nikakva timačenja. Nijko nije tako pomogao ni sebi ni drugima. Samo pisanje vam pomaže. Pišite i zanimajte se. Ne vredi čitati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako je lako pisati a biti skriven i ostati Anoniman...
      ANONIMAN nepoznat, neidentifikovan, neimenovan, tajanstven, NEPOTPISAN, BEZIMEN, neznan....
      Šta li je vaš problem? Nezadovoljstvo, isfrustriranost...ili samo dosada?

      Legitimno je da vam se nečiji rad ili pisanje ne sviđa. Legitimno je i napisati komentar. Možda vi znate bolje i više. Možda. Meni ovo ipak liči na nešto drugo!

      Zašto pratite i čitate sadržaj koji vam se ne sviđa? Šta radite na blogu koji vam se ne sviđa?
      Odakle vam vremena da pratite nešto što vam se ne sviđa? Zašto trošite svoje dragoceno vreme na stvari koje vam se ne dopadaju?
      Retorička pitanja jer me odgovori ne zanimaju!

      Sve što ste napisali više govori o vama nego o meni.

      Neslaganje i zamerke su poželjne...ali one argumentovane!
      Želim vam sve najlepše u životu!

      Избриши
    2. Snežana je najbolja astro blogerica na ovim prostorima!

      Избриши