уторак, 1. новембар 2022.

Zvezde u novembru 2022.

Moto meseca:
Novembar je poslednji mesec jeseni ali i početak nove avanture.
Vreme je da preuzmemo rizik i učinimo neočekivano!


Novembar je tu...lagano idemo ka kraju godine.
U novembar smo ušli sa produženim Miholjskim letom...da nema jutarnje magle ovo vreme više podseća na to da je proleće zalutalo u novembar.
I ako ima još do zime, prešli smo na zimsko računanje vremena (30.oktobra). Uveliko se raspravljalo na temu ukidanja letnjeg i zimskog računanja vremena (u martu i oktobru) za sada ostaje ovako.

Kraj oktobra obeležile su ove vesti: Na proslavi Noći veštica poginulo najmanje 150 osoba u Južnoj Koreji. Momak iz Laktaša M. D. izvršio je samoubistvo nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak u kome je ismejan tokom razgovora za posao. Otac prebio ćerku na teniskom terenu.
Dogodilo se nekoliko teških sudara. Rate kredita rastu. Odžačari trljaju ruke, smederevci ponovo u modi. Pritisci na Srbiju sve jači....Rusija suspendovala učešće u sporazumu o žitu; Zelenski zahteva snažan odgovor međunarodne zajednice. Poljska je spremna da okupira zapadnoukrajinske zemlje..
Ilon Mask "oslobodio pticu", poručio da Tweeter više nikada neće biti isti, otpustio rukovodstvo, a Tram poručio: Sviđa mi se Ilon Mask, ali se ne vraćam na Tviter.......itd. itd.

☆Kraj oktobra što se zvezda tiče...obeležili su Jupiterovo vraćanje kući, prelazak u Ribe (treći put), Merkurov povratak u Škorpiju i Marsov ulazak u retrogradni ciklus (retrogradno stacioniranje)! Merkur i Mars su u recepcijizamenili su mesta i "gostuju" jedan kod drugog, Merkur je na Marsovom terenu, Mars je na Merkurovom! Na neki način oni sarađuju. Merkur i Mars će u ovom periodu izvlačiti najbolje jedan od drugog!

Jesen u meni tuguje, zašto sanjam čemprese
Moje ceste ne vode nikuda (bez tebe)
Jesen u meni caruje, a u tebi proljeće...

Šta rade zvezde u novembru:

Prvi dani novembara obeleženi su Venerinim aspektima: 
Venera inkonjukcija RKiron u Ovnu 02.novembar, Venera opozicija SMČ u Biku 03.novembar, Venera opozicija RUran u Biku 05.novembar...
Venera je "probudila" konjukciju SMČ i RUrana u Biku!

U novembar smo ušli sa sezonom Škorpije, sa Merkurom, Suncem, Venerom i JMČ u Škorpiji.
U novembar smo ušli sa Mesecom u Vodoliji, kvadratom Saturna i Urana i konjukcijom SMČ i Urana!

U sezoni Škorpije dogodiće se: Pun Mesec u Biku na 16°00’ - Totalno pomračenje Meseca. Venera i Merkur će preći u Strelca. Kvadrat retrogradnog Marsa i RNeptuna.

Sezona Strelca krenuće ulaskom Sunca u Strelca 22.novembra... imaćemo poslednih mesec dana pre dolaska zime.
U sezoni Strelca dogodiće se: Mlad Mesec u Strelcu na 1°37’ i  Jupiter će krenuti u Direktan hod sa 28°47’ Riba. Kvadrat Saturna i Urana biće sve slabiji!

Saznaćete i zašto u novembru 2022. pričamo o martu 2023.


U novembru saznajemo kakva će zima biti


Ovaj mesec ukratko:

Kraj oktobra u tri dana doneo je veće promene: Jupiter se vratio kući u Ribe po treći put da dovrši nedovršeno, Merkur je posle dužeg vremena promenio znak i prešao u Škorpiju i Mars u Blizancima je krenuo na dugački put retrogradnosti! Bitno je i to što su Merkur i Mars u recepciji (zamenili su mesta).
U novembar ulazimo sa aspektima Venere u Škorpiji, u prvom planu su veze, odnosi, intima, seksualnost, kraj i početak, regeneracija...Sezona je Škorpije...intezitet traje i dalje!

Prvi značajniji astro događaj novembra je Pun Mesec i totalno pomračenje Meseca u Biku 08.novembra. Veća drama biće u vestima posebno u nekim senzacijonalističkim naslovima....već vidim naslove tipa Krvavi Mesec i slično! Pomračenja su prirodne pojave, dolaze u paru! Ne dozvolite da vas plaše! Pomračenja su prilike da se nešto menja. Istog dana srešće se Sunce i Merkur i ovo je njihov poslednji šesti ciklus ove godine!

Sve planete u Škorpiji: Venera, Merkur i Sunce biće u nekom trenutku u opoziciji sa RUranom u Biku, očekujte neočekivano. Jedna od ovih opozicija Merkur - Mars je prilično retka, ako pročitate ceo tekst saznaćete i zašto. Sve planete u Škorpiji biće u nekom trenutku u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji očekujte neki zastoj, hladnoću, melanholiju, tugu...Sve planete u Škorpiji će u nekom trenutku biti u trigonu sa RNeptunom u Ribama očekujte Neptunovska Čuda, uzvišene emocije, intuiciju, kreativnost. Sve planete u Škorpiji biće u nekom trenutku u sekstilu sa Plutonom u Jarcu očekujte suštinske Plutonovske promene u vašim životima! Sve planete u Škorpiji će u nekom trenutku biti u trigonu sa RJupiterom u Ribama uglavnom u drugom delu meseca očekujte neke srećne ishode i druge šanse. 

"Probudiće se" konjukcija RUrana i SMČ u Biku i kvadrat Saturna i RUrana!!!
Na sredini meseca dogodiće se drugi kvadrat (od tri) RMarsa u Blizancima sa RNeptunom u Ribama. Na sve ove aspekte treba obratiti posebnu pažnju!

Venera i Merkur će biti prethodnici Suncu i pre njega će preći u Strelca...očekujte više optimizma, potragu za istinom, potragu za smislom života...širenje vidika, učenje, putovanje...
Kada i Sunce pređe u Strelca počeće sezona i vladavina Strelca i završnica jeseni...počeće i sezona proslava...Mnogi će prodisati!

Dogodiće se i Mlad Mesec u Strelcu kada ćemo imati i stelijum u Strelcu: Sunce, Mesec, Merkur i Venera...Dan posle Jupiter u Ribama će krenuti direktno jer mora da se do kraja ove godine vrati u Ovna. Posle četiri meseca retrogradnosti (retrogradan je od 28.jula) Jupiter kreće direktno i mnogima će doneti neke srećne momente...i nagrade za naučene lekcije. Inače Jupiter je vladar Strelca!!!

Iz svega ovog možemo da naslutimo da će novembar biti nešto lakši nego prethodni mesec...ali i da nema mesta opuštanju! Novembar nije ništa manje intezivan od oktobra i svakako je mesec koji će nam doneti neočekivane stvari! Saznaćemo i zbog čega nam je svima bitan mart 2023.
Najvažnije je da obratimo pažnju na energiju retrogradnog Marsa, na energiju koju će on donositi a to su uglavnom frustracije, nemir, nervoza, ratobornost...Posebno treba obratiti pažnju na njegov kvadrat sa RNeptunom u Ribama. Da obratimo pažnju i na finalni sukob Saturna i RUrana i konjukciju SMČ i RUrana...i dalje možemo da očekujemo neočekivano! Što se pomračenja tiče očekujte velike promene i imajte na umu da efekti traju i do šest meseci!

Srećan nam novembar, dragi moji!


"Znaš, novembar mi uvek deluje kao da je doživeo nervni slom.
Ofarban svim bojama, ispunjen raznim emocijama...od suza do besa...."


Kako će izgledati novembarsko zvezdano nebo
Obeležite ove datume:

Planete koje menjaju energiju - znak: 
16.novembar 07:09 Venera ulazi u Strelca
17.novembar 09:42 Merkur ulazi u Strelca
22.novembar 09:21 Sunce ulazi u Strelca

Kretanje planeta:
24.novembar 00:02 Jupiter kreće u Direktan hod sa 28°47’ Riba

Mesečeva Magija:
08.novembar 12:01 Pun Mesec u Biku na 16°00’ 
- Totalno pomračenje Meseca 
23.novembar 23:57 Mlad Mesec u Strelcu na 1°37’

Dugotrajni aspekti:
☆Uran konjukcija SMČ 
☆ Saturn kvadrat Uran

Obratite pažnju na:
19.novembar 16:43 RMars kvadrat Neptun

Venera (ljubav, novac):
05.novembar 23:21: Venera opozicija Uran
07.novembar 08:33: Venera kvadrat Saturn
10.novembar 13:21: Venera trigon Neptun
13.novembar 10:40: Venera sekstil Pluton


Ovog meseca izdvajam sledeće:

05.novembar 23:21: Venera opozicija Uran


 "Trava zelenija tamo negde"...
"Za točak se bršljan ne hvata"

05.novembar 23:21: Venera opozicija Uran
Venera u Škorpiji, RUran u Biku na 17°03’

Jednom godišnje imamo ovu opoziciju kada je Venera u Škorpiji i tako će biti sve dokle Uran bude u Biku...Kada se Venera i Uran nađu jedan preko puta drugog:

Izazov ili prepreka...
Nekome će položaj ovih planeta doneti izazov, nekome prepreku, nekome razdvajanje ili raskid (zavisi od vaših horoskopa). Venera vlada vezama, brakovima...kada se umeša Uran sve postaje prilično neizvesno i možete očekivati i ono što ne očekujete...
Uran će se potruditi da prodrma baš tamo gde ima rutine, navike, dosade....On to ne voli i eto nevolje u vidu nebeskog alarma! Još burnije će biti tamo gde je nestalo strasti i ljubavi....


TI tamo - JA ovde...neko je na pogrešnom mestu
Venera opozicija Uran...

Dakle možete očekivati neke promene....za nekog će one stići "k'o poručene", nekoga će zateći kroz neki vid iznenađenja obično neprijatnog...posebno ako neko ne želi ili nije spreman za promene. 
Za nekog dakle promena će biti dobrodošla, za nekog ne....Jer ono što je nekome promena, drugome je patnja!!! Izazova će biti to je sigurno...Uran voli i traži slobodu ili makar više slobode i eto tenzije u emotivnim vezama i eto povuci potegni energije... 

Sa ovom energijom često je "trava zelenija tamo negde"...
Sa ovim aspektom sklonost flertu je veća nego obično, sve samo da nije dosadno i uobičajeno... Naravno bilo bi dobro da se sve završi na ovome... Ovde se sloboda protivi ustaljenom. Mnogi će poželeti da pobegnu, da imaju vreme i prostor samo za sebe, što dalje od bliskosti, intime... Kod nekih će ovaj aspekt doneti, iznenadne događaje, promene planova u poslednjem trenutku. Poneko će doneti neku naglu odluku gde može doći do naglih prekida, bilo emotivnog odnosa, bilo prijateljstva, partnerstva, ortakluka, neke saradnje... Nove veze kao grom iz vedrog neba... Veze za jednu noć kao da su smišljene pod dejstvom ovog aspekta, rizik od neželjenih trudnoća je veliki, neobična ponašanja i iskustva takođe...Ovaj aspekt svakako može u vaše živote privući vrlo neobične ljude, poznanstva, neke nove prijatelje... 

Važno:
Ova opozicija dolazi posle opozicije Venere i SMČ (konjukcija JMČ) - Na raskrsnici je pronašla ljubav...
Dva dana posle ove opozicije došla je i opozicija sa RUranom. SMČ i RUran su već duže vreme u konjukciji, egzaktna konjukcija se dogodila 26.jula - (Ne)očekivane promene... 

Kada pročitate tekstove o ovoj konjukciji videćete koliko se sve podudara sa sadašnjom globalnom situacijom (svetska ekonomska kriza, Ukrajina/Rusija, raspad SFRJ, Evropska Unija, oluje, cikloni, zemljotresi...). Venera je probudila ovu konjukciju. Sada je SMČ na 13° a RUran na 17° Bika, dakle konjukcija sa dozvoljenim orbisom delovanja (rođeni u ovo vreme imaju ovu konjukciju). 
Ova konjukcija (SMČ/Uran) bitna je jer se nalazimo u ciklusu ovih planeta koji je počeo 26.jula 2022. a završiće se 16.oktobra 2037.

☆☆☆

07.novembar 08:33: Venera kvadrat Saturn
★08.novembar 12:01 Pun Mesec u Biku na 16°00’ 
- Totalno pomračenje Meseca 
08.novembar 17:42: Sunce konjukcija Merkur
09.novembar 03:39: Merkur opozicija Uran
09.novembar 09:26: Sunce opozicija Uran
10.novembar 08:51: Merkur kvadrat Saturn
10.novembar 13:21: Venera trigon Neptun
11.novembar 09:03: Sunce kvadrat Saturn
12.novembar 19:35: Merkur trigon Neptun
13.novembar 10:40: Venera sekstil Pluton


Ne tugujem ja....

07.novembar 08:33: Venera kvadrat Saturn
Venera u Škorpiji, Saturn u Vodoliji na 18°47’

Gde god se nađe Saturn dolazi i do nekog zahlađenja... 
Mnogi će kroz ovaj tranzit osetiti nedostatak ljubavi, imaće osećanje nevoljenosti, a to je teško i ako ste u vezi a možda još i teže ako niste. Mnogi od nas će poželeti da se povuku, osame... Tuga je ovde moguća, razočarenje u nekog ili neku emociju... povlačenje će biti jedna od opcija, čak i razmišljanje bolje mi je da budem sam/a. Još teže se podnosi kada se druga strana povuče, obično bez objašnjenja. Ova vrsta ohlađenja je svojevstan test za neku vezu. Ne donosite bitne odluke za vreme ovog tranzita. Nije ovo pogodno vreme za rešavanje problema... primirite se, jedno od rešenja je sećanje na lepša vremena. Kažu da sve što imamo su lepi trenutci koje skupljamo... "izvadite" ih kutijica sećanja i čekajte. Prihvatite ograničenje ovog tranzita i razmislite odakle duvaju ti hladni vetrovi. Odakle ta rezervisanost i hladnoća... odakle potreba da se udaljite od ljudi koji vas vole, ili obrnuto odakle potreba onih koje volite da se udalje od vas. Ništa ne dolazi preko noći... nezadovoljstvo je sigurno krenulo i ranije.
U situaciji u kojoj se nalazimo ovaj aspekt još više otežava i ljubavni i finansijski život.

Poremećena je ravnoteža u davanju i primanju, neko ovde ima utisak da je žrtva.... a to nije ljubav. Još ako je u priču na mala vrata ušla materijalna situacija, što je ovde vrlo moguće, tek onda je ljubav na velikom iskušenju. Tu se mogu odjednom pojaviti neke razlike u godinama (a do juče nikome to nije smetalo), u statusu, kulturološke razlike... itd.
Savet: Ovaj tranzit ne traje dugo, kada to znate imate i šansu da na pametan način prevaziđete moguće probleme, bilo da ste u vezi ili niste.

P.S. Ovaj kvadrat se dešava na 18°
18° je po astrologu N.Stojanoviću ozloglašen "đavolji" stepen, analogan je sa stepenom Device.
Ako želite istražite dublje. Jedino čega se ja sećam kada sam ranije istraživala: 
Alfred Nobel (pronalazač dinamita) imao je Urana u Vodoliji na 18°,  Charles Manson (vođa sekte) imao je Veneru u Škorpiji a Charlie Sheen (glumac) ima Veneru u Vagi na 18°, Mikhail Kalashnikov (izumeo poluautomatsku pušku) imao je Marsa u Devici na 18°, ima još neko Urana u Raku na 18°...ali za sada ovoliko...(ko zna ko je to neka napiše :)....dodaću samo ovo vrlo je aktuelan poslednjih meseci!



Mesec je Pun i pomračen
(borba svetlosti i tame)

08.novembar 12:01 Pun Mesec u Biku na 16°00’ 
- Totalno pomračenje Meseca

Prošle godine imali smo Pun Mesec u Biku i delimično pomračenje Meseca 19.novembra na 27°14'. Setićete se sigurno jer bio je u kojukciji sa Algolom i vrlo napetog T-kvadrata! Tada je Korona bila u prvom planu, Kovid sertifikati....Bio je zemljotres na Kefaloniji, bilo je vrlo napeto između SAD i Rusije...Registarske tablice bile su i tada aktuelne....Bila je priča o Rio Tintu......započeta rekonstrukcija aerodroma Nikola Tesla.....imali smo probleme sa koršćenjem FB...itd. 

Ove godine imamo totalno pomračenje, drugo po redu u ovoj jesenjoj sezoni pomračenja i poslednje četvrto za ovu godinu!

Ono što je započeto energijom Mladog Meseca i delimičnog pomračenja Sunca 25.oktobra u Škorpiji na 1°59’ - sada je na nekoj prekretnici...nešto kao ispunjenje, kulminacija!

☆Pun Mesec u Biku
Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...
Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i transformacije - Škorpija.  

Totalno pomračenje Meseca
Mesec je pun ali i pomračen...kulminacija, kraj i početak...pomračenje...promene!
Sve o pomračenjima (bilo kojim), šta su generalno pomračenja imate ovde: 

Ovo pomračenje je bitno jer se dešava na osi Bik/Škorpija. 
Sve detaljno o pomračenjima na ovoj osi (i datume) imate ovde:

☆Mesečeve čvorove vezujemo za pomračenja.
Kada se na nebu Sunce i Mesec približe  (konjukcija) jednom od Mesečevih Čvorova dolazi do Pomračenja Sunca, ako su Sunce i Mesec jedan naspram drugog (opozicija) i blizu Mesečevih Čvorova dolazi do Pomračenja Meseca. Pomračenja su generalno velike promene!!!
Mesečevi Čvorovi su ti koji prouzrokuju pomračenja Sunca i Meseca.
I ako su Mesečevi Čvorovi zapravo imaginarne tačke, možemo ih videti u vreme Pomračenja.
Shodno tome ove 2022. imamo četiri pomračenja na osi Bik/Škorpija



Okruženje (aspekti):
Mesec će biti u egzaktnoj konjukciji sa RUranom u Biku i na 3° do SMČ!
Mesec osim što će biti u opoziciji sa Suncem u Škorpiji (Pun Mesec) biće i u opoziciji sa Merkurom i JMČ u Škorpiji (dakle, Sunce, Merkur i JMČ su u konjukciji)
Pored Sunca u konjukciji je i Venera!!!
Svi oni (Mesec, RUran, SMČ i Sunce, Merkur, JMČ i Venera) u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji, vrlo nezgodan T-kvadrat!
U pozadini je i kvadrat RMarsa u Blizancima sa RNeptunom u Ribama!

Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, mi Lavovi i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 16° ovih znakova!



 "Ja sam ono što mislim"
Ja sam (Sunce) ono što mislim (Merkur)

08.novembar 17:42: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Škorpiji na 16°15’

Ovo je njihov šesti i poslednji susret i ciklus ove godine!



Završava se ciklus koji je započet 23.septembra u Vagi i počinje novi!
Novi ciklus počinje 08.novembra u Škorpiji i trajaće do 07.januara 2023. kada će početi novi u Jarcu!

Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 

U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.

Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Škorpije!
Odlična energija za duboka istraživanja, duboke razgovore, vrlo intimne razgovore...sve na temu Škorpije: intima, seksualnost, tajne, tkz tuđ novac i podrška, regeneracija, rađanje, smrt, istraživanje itd.



"Ne vuci me za jezik"...

09.novembar 03:39: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RUran u Biku na 16°55’

Energija opozicije Merkura i Urana ubrzava stvari i zbog toga često kažemo za ovu energiju "brži jezik od pameti"...Nije ovde sporna inteligencija, niti brzi i brilijantni um...ovde je sporno to što se obično kaže više nego što bi trebalo...a reči je teško povući...jednom kada se nešto izgovori nekada ni izvini ne pomaže! Imajte to na umu ovih dana! Ovde misli i reči nekada idu "brzinom svetlosti", teško ih je zaustaviti....Ups...Ali vi pokušajte..."ugrizite se za jezik" to najčešće pomaže! Brži jezik (enter) od pameti :), eneter je deo priče o Uranu...Uran - kompjuter, tehnika, internet...

Moguće je i otkrivanje i razotkrivanje nekih tajni ili nečeg što je skriveno (Merkur u Škorpiji) ali na neprijatan način (RUran u Biku).

Ova energija ne pomaže ni kada je koncentracija u pitanju....ovde koncentracije skoro da i nema.
Ova energija može razdvojiti neke ljude....Uran je vladar Vodolije, možda iznenadni rastanci sa prijateljima. Ovde su suprostavljene energije Škorpije i Bika...mogući su rastanci i ljubavnika...ili samo neprijatni intimni razgovori. Ove energije su povezane i sa novcem....moguće su neprilike i sa finansijama. Loše vesti iz banke i sl.

Šta ova opozicija još donosi: nervozu, pre svega mentalnu, ali i fizičku (mlataranje rukama), tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike. Rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. 

Merkur u Škorpiji duboko, intezivno razmišljanje, intuicija, detektivski um...Ovaj Merkur voli tajne i da ih pravi i da ih otkriva. Zainteresovan je i za teme: o sexu, strasti, regeneraciji, transformaciji, suštinskim promenama...Bavi se i pričom o zajedničkom novcu, resursima, tkz tuđem novcu. Donosi intezitet u mislima sa rečima.
Uran u Biku se bavi našim materijalnim delom života, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Dakle, imaju i nešto slično....materijalni pristup nekim stvarima ali na sasvim suprotan način!
Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka.....malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 


Očekujte neočekivano...

09.novembar 09:26: Sunce opozicija Uran
Sunce u Škorpiji, Ruran u Biku na  16°54’

U istom danu posle Merkura i Sunce u opoziciji sa RUranom!
Jednom godišnje imamo ovaj tranzit. Poslednji put smo ga imali 05.novembra 2021.. Dakle uvek se dogodi kada su Sunce i Uran u suprotnom znaku. Od kako je Uran ušao u Bika imaćemo ovu opoziciju na osi Bik - Škorpija! Dokle god Uran bude boravio u Škorpiji (april 2026.) ovu opoziciju ćemo imati u sezoni Škorpije!!!
Prvu opoziciju u ovoj kombinaciji (Bik-Škorpija) imali smo 24.oktobra 2018. drugu 28.oktoba 2019. treću 31.oktobra 2020. četvrtu prošle godine...ovo je peta. Ostaje nam još tri...poslednja će se dogoditi 21.novembra 2025.! Posle tog datuma opozicije će se dešavati na osi Blizanci - Strelac!

Ovaj aspekt može da nas ozbiljno prodrma. Donosi neočekivane događaje, promene planova, iznenadne prepreke, iznenadne susrete. Kako je u pitanju opozicija tu je i nervoza...a sve zbog faktora iznenađenja i zbog iznenadnih najčešće neprijatnih promena. Još ako niste spremni za promene ili ako vam se promene ne dopadaju eto još veće nervoze.
Ponekad na samu pomisao ili nagoveštaj da se sprema nešto novo dolazi do nervoze i napetosti. 
Ovo je i energija blago rečeno čudnog ponašanja, neobičnog....često i radikalnog. 
Sa ovom energijom lako do buntovnog ponašanja. Ovde "strada" ego...
U vaš život bi mogao ući iznenada neko nov....ali isto tako iznenada i izaći.
Ovaj tranzit vam može iznenada vratiti i nekog iz prošlosti...samo to neće biti ugodan susret.

Nešto mi govori, da će Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije biti nešto napetiji...ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 16° ovih znakova! I kao što vidite već neko duže vreme sve se vrti oko fiksnih znakova.
Poznati sa ovim aspektom: Frida Kahlo, Howard Stern, Jean-Paul Sartre, Immanuel Kant, Rudolph Valentino, Jimi Hendrix, Victoria Beckham, Kevin Costner, Louis de Funès, Sissy Spacek, Sonia Gandhi, Sanjay Gandhi, Nabila Khashoggi, Sergei Prokofiev, B. B. King, Zahwa Arafat, Franz Ferdinand of Austria...
Frida Kahlo - Rak/Lav, Sunce u Raku, RUran u Jarcu - "Ništa nije konačno. Sve se menja, sve se kreće, sve poleti i odleti."


Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...

10.novembar 08:51: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Škorpiji, Saturn u Vodoliji na 18°52’

Ovde u ovoj energiji neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik... samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
Ovo su i crne vesti...crne i misli...i ma koliko se borili protiv njih mnogima to neće polaziti za rukom...
Savet: Ne donosite bitne odluke, svedite komunikaciju na najmanju moguću meru, pokušajte da kontrolišete crne misli, strahove...Ako ste se udaljili ili osamili od vama dragih ljudi prihvatite to kao privremenu stvar...odmarajte i meditirajte češće i sačuvajte zdrav razum! 


Srodne duše...

10.novembar 13:21: Venera trigon Neptun
Venera u Škorpiji, RNeptun u Ribama na  22°47’

Spojiće se u energiji trigona Ljubav (Venera) i Magija (Neptun)...Teško je biti romantičan u ovom teškom vremenu...teško ali nije nemoguće! Ljubav i romantika su nam potrebni...Stavite ružičaste naočari i sanjajte...I neka se pomešaju duboke vode Škorpije i još dublje vode Riba...
Zamislite kako se reka uliva u more...i uživajte...I ponavljajte : Ljubav je sve što nam treba!
Poslušajte svoje srce i uradite šta vam je po volji...sanjajte, meditirajte, uživajte u ljubavi, romantici, Ljubav (Venera) kao iz bajke (Neptun)...aspekt je pozitivan (trigon)... neki delovi te bajke sasvim mogući.... mašta i snovi mogu postati stvarnost - Jer čuda se događaju....

"Samo retki nađu retke"
Potraga za idealnom ljubavlju, potraga za romansom, ljubavnom magijom, posebno ako nje nema u vezi, braku. Ovde je reč ili o želji da se romansa obnovi, ponovo pronađe ili možda da se potraži na drugoj strani. Neki od vas će samo "staviti" ružičaste naočari i sve će biti bolje, romantičnije u svakom slučaju. Videćete ono najbolje u ljudima, partnerima, prijateljima. U vreme ovog tranzita u vaš život bi mogla ući osoba koja se bavi umetnošću, muzikom... ili da samo uživa u tome, ili je to neko ko je na neki način neobičan.... Neptunovski drugačiji....Budite otvoreni za ljubav....Ovaj tranizt bi mnogima mogao da probudi želju za srodnom dušom... oni (srećniji :-) koji je već imaju, u vreme ovog tranzita mogu poželeti da više vremena provode sa tom osobom i da joj kažu koliko im je stalo do njih, koliko im znače.... ili obrnuto mnogi će poželeti da čuju to od svoje srodne duše...
Kada se sretnu u trigonu Venera ljubav i Neptun viša oktava Venere...ljubavna magija je moguća...



(Za)stanite malo...

11.novembar 09:03: Sunce kvadrat Saturn
Sunce u Škorpiji, Saturn u Vodoliji na 18°54’

Posle Venere (07.novembar), Merkura (10.novembar) i Sunce u kvadratu sa Saturnom na istom 18°
Imali smo ovaj aspekt 15.maja ove godine kada je Sunce bilo u Biku a Saturn i tada direktan na 24°55’ Vodolije!

Ovde je prvi savet: zastanite! Dodala bih i odmorite...
Jer ovaj aspekt i ova energija donosi oslabljenu volju (Sunce). nedostatak koncentracije, negde i manjak energije... Pripazite dan dva na zdravlje, posebno ako su ove dve planete tako raspoređene u vašim horoskopima. Kod nekih od vas ovo bi mogao da bude sukob sa autoritetima, negde sa očevima ili nekim starijim članom porodice, prijateljem, mužem... Mogući problemi u karijeri (Saturn). Kod mnogih možda ništa od svega ovog tek neka melangolija ili tmurno raspoloženje. Ne traje dugo ovaj aspekt...ali ipak!
Ovde su u sukobu energije Škorpije i Vodolije...ne vole se energija vode i vazduha.
Mogao bi ovaj aspekt da bude težak izazov i test ....lako se sa njim upadne u pesimizam i melanholiju, a mogu se javiti i neki strahovi. Mogli bi da osetite neko ograničenje bez obzira što je Saturn od skoro direktan...Možda će vam odjednom ili ne baš odjednom biti previše obaveza, previše odgovornosti...Ako se to dogodi napravite listu prioriteta...
Dok traje ovaj tranzit spavajte više...u smislu ranijeg odlaska u krevet, vežbajte da umanjite nervozu i stres koji idu sa ovim tranzitom...i....
Čuvajte zdravlje...obratite pažnju i na zdravlje starijih vama dragih ljudi....
Vežbajte mir i staloženost....i sačuvajte prisebnost! I da dodam....budite strpljivi jer tako dolazi spas...


"Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

12.novembar 19:35: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 22°46’

Posle Venere i Merkur u trigonu sa RNeptunom, Sunce će sledeće nedelje!

Svi već znate da ja volim aspekte sa Neptunom i ovaj je jedan od njih.
Imali smo ga 17.jula, tada je Merkur bio u Raku. 

Ovakav aspekt je dobrodošao umetnicima ali i svima nama koji se umetnošću ne bavimo ali je volimo...Svaki harmonični aspekt sa Neptunom je dobrodošao da predahnemo, odmorimo, meditiramo i sl. I oni koji u čuda i bajke veruju ali i oni koji ne veruju. Mašta je svima dostupna....pa maštajte...ili "idite tamo gde je sve po vašem" u mislima, stvarno vi birate. Čitajte neku knjigu u pauzama, gledajte film ili siđite do reke ako je ima u vašem kraju....ako ste na moru blago vama.

"Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um – verni sluga. 
Stvorili smo društvo koje poštuje slugu, a zaboravlja dar." - A. Anštajn
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu. Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje.
Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta.. I poslušajte šta vam intuicija govori.. Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak, jedan bljesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje, ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi.

Poznati sa Merkur trigon Neptun: Meryl Streep, Victoria Beckham, Maria Callas, Victor Hugo, Billie Holiday, Stendhal, Emily Brontë, Charlotte Brontë, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, Michael J. Fox, Boy George, Vanessa L. Williams, Henry Ford, Shirley Temple, Roy Orbison, Nena, Akira Kurosawa....

"Sanjala sam,i ti snovi su kasnije promijenili moje ideje. I promijenili boju mojih misli."
P.S. Emili Bronte je imala ovaj aspekt a ona je napisala jedan od najlepših ljubavnih romana "Orkanski visovi"



I Put A Spell On You

13.novembar 10:40: Venera sekstil Pluton
Venera u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 26°25’

Sa ovom energijom veze, odnosi "jedan na jedan" ljubavni, partnerski, bračni, prijateljski mogu imati dublji nivo. Dublji odnosi, duboka povezanost!
Ako ste u vezi ova energija može vašu vezu osnažiti! Ako je vaša veza u nekom problemu ova energija može pomoći da se odnos popravi, regeneriše i trasformiše. Odlična energija da izvršite psihoanalizu vašeg odnosa, ako ne možete sami potražite terapeuta za parove. Dakle, ako želite da zadržite i osvežite vezu ova energija je tu da pomogne! Ako niste u vezi postoji mogućnost (ako se i ostali aspekti slažu) da upoznate nekog strastvenog i magnetski privlačnog partnera.
I ako je ovde u pitanju harmoničan aspekt ipak pripazite da osećanja ne pređu u opsesiju, dominaciju i sl. jer ipak je to Pluton!
Što se tiče vrednosti, finansija, novca ova energija povoljno utiče na tu priču. Dobra energija za tkz tuđ novac, za poslove koje imate u banci, za poreze...itd. Mogućnost da vam se povećaju prihodi, dobra intuicija kada je novac u pitanju!
Ovo je energija koja će vam pomoći da dublje razumete sebe i vezu (ako ste u vezi).
Za one slobodne...ako vam se oči poput magneta zalepe za neku osobu...znaćete da ovaj aspekt deluje!
Tu su svakako i neke tajne...ljubavne, finansijske...sa ovom energijom lakše dolazite do odgovora koji tražite...Neko će na neki tajni susret, sastanak...
Vreme je za transformaciju i regeneraciju veza....ali i novčanika.
Ako je Venera trenutno više u finansijskom fazonu kod vas nego u ljubavnom vreme je za ulaganja! 

Iz ranijih tekstova:
Uvek kada je neki aspekt Venere i Plutona je se setim tvora Pepe Le Pew i O la la :). Simpatičnog tvora u potrazi za ljubavlju -  L'amour ;).  Setim se i Keri iz serije Sex and city i njenog čuvenog citata: "Tražim ljubav. Pravu ljubav. Luckastu, nekonvencionalnu, prožimajuću ne-možemo-da-živimo-jedno-bez-drugog ljubav." Na pamet mi pada i pesma I Put A Spell On You...otuda i naslov.
Sa Venera sekstil Pluton tranzitom strasti mogu biti pojačane, emocije dobijaju na intezitetu, veće su i jače potrebe, želje. Sa Venera Pluton tranzitom (bilo kojim) javlja se o osećanje da su veza, partner - "suđeni". Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze. Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o nekoj sudbini bilo reči. Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" tamo gde je ona potrebna. Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja.
On donosi: Jaku magnetsku privlačnost....onu iskonsku muško-žensku. Ovo je romantika začinjena strašću. Ne pristaje se na malo i slabo, mlako sa ovim tranzitom. Ne pristaje se  na manje od onog što se (po)želi. I nemojte.

☆☆☆

15.novembar 03:27: Merkur sekstil Pluton
15.novembar 04:43: Sunce trigon Neptun
15.novembar 10:35: Venera trigon Jupiter
16.novembar 07:09 Venera ulazi u Strelca
16.novembar 16:42: Merkur trigon Jupiter
17.novembar 09:42 Merkur ulazi u Strelca
18.novembar 22:37: Sunce sekstil Pluton
★19.novembar 16:43 RMars kvadrat Neptun (22°42’)


Budi promena koju želiš da vidiš u svetu

15.novembar 03:27: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 26°27’

Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur - Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično... Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže...Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora...Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči...Pluton je nosilac energije suštinskih (dubokih) promena...Sa ovom energijom dolazi i mogućnost suštinskih odluka!
Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...)
Ovaj aspekt će izvući svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... 
Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi. Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama. 



"Miris mora ispod prozora"

15.novembar 04:43: Sunce trigon Neptun
Sunce u Škorpiji, RNeptun u Ribama na  22°44’

I na kraju i Sunce u trigonu sa RNeptunom. Dakle 22° će biti aktuelan negde na sredini meseca!
Pravi aspekti u pravo vreme, u vreme kvadrata RMarsa i RNeptuna.

Sunce i Neptun udruženi mogu da pomognu.
Da vas "odvedu" odavde negde gde je sve po vašem...Birajte sami.
Iskoristite ovu snažnu energiju trigona između naše životne snage, našeg svetla, našeg centra postojanja - Sunce i naše inspiracije, naših snova, najuzvišenih osećanja, magije, čarolije, čuda - Neptun!

Neka životna (Sunce) magija (Neptun) počne!
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života. Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja i kraći predah.
Ovo je vodeni trigon između Škorpije i Riba...pa je sve još intezivnije, moćnije, intuitivnije...Ovo je i jaka energija empatije...pa ako ste u prilici pomognite nekome...dobro se dobrim vraća (u energetskom smislu)...


Uživanje za sve pare ili više je bolje...

15.novembar 10:35: Venera trigon Jupiter
Venera u Škorpiji, RJupiter u Ribama na  28°55’

Imali smo Venera trigon Jupiter u Ribama, Venera je tada bila u Raku na 1°44’ - 04.juna 2021.
Poslednji put smo imali Veneru u Škorpiji trigon Jupiter u Ribama 26.septembra 2013. (ja se baš dobro sećam ovog trigona, bilo je to zanimljivo leto).

Venera trigon Jupiter energija:
Život je lep, Velika (Jupiter) - Ljubav (Venera), Vera (Jupiter) u Ljubav (Venera) ili Ja verujem u ljubav, Ljubav (Venera) i pravda (Jupiter) - pravedna ljubav, ljubav i istina - istinita ljubav...Vera (Jupiter) brak (Venera), veridba, velika svadba, dobra udaja :-). 

Sreća je voleti i biti voljen...
Sreća u ljubavi, ljubavna sreća... Plodnost! Mogu vas privući: imućni ljudi, stranci, strane kulture, ali i avanturisti, sportisti, obrazovani ljudi, filozofi, duhovni ljudi....Život je lep...Smisao za humor..."Zarazno" raspoloženje :-)). Ljubav i moda..., modne revije, takmičenja lepote...Istina je u lepoti....Ženstvene žene, bogati muškarci...Previše (preterano)...svega: ljubavi, šminke, nakita, zabave, druženja....Veliki apetit, potreba za slatkišima...Popularnost, društvenost, šarm i šarmantnost, šarmiranje. Sreća sa novcem, kupoholičari....Ovo je jedan od boljih tranzita, koji kratko traje ali baš zbog toga u njemu treba uživati dok traje. Naravno potrebno je i da ga prepoznate... da se opustite i prepustite...Da bar na kratko zaboravite na sve kvadrate, opozicije, loše tranzite, one opšte i one samo vaše..... Neki aspekti nas muče od ranije, neki su na vidiku i kada nam nebo pokloni nešto ovako na nama je da se opustimo i uživamo....
Sa ovim aspektom velike su šanse da privučete dobre ljude, dobre događaje i mogućnosti... prijateljstvo, ljubav, povoljnu materijalnu situaciju...

Ovo je i tranzit povoljan za neki put, za sve kontakte i poslove sa inostranstvom.
Ovo je aspekt preterivanja, jer gde je Jupiter tu su i preterivanja, ovo je pozitivan aspekt (trigon)....neka ide život :))), ili ono "jednom se živi" :) preterivanje.

Ovaj tranzit možda traje kratko ali volećete svaki njegov minut...Naravno treba da znate i kakve aspekte pravi ova Venera sa planetama iz vašeg natalnog horoskopa, što će priču o ovom tranzitu dodatno razjasniti... Zbog tih aspekata, neko će uživati još i više (dobri aspekti), neko možda i neće ili će ga osetiti u tragovima (loši aspekti)... Sigurna sam da ćete ga svi osetiti makar u nekom segmentu...Ako ste sami i ljubav nije deo vaših života, možda je ovo vreme za neki susret, ako i nije biće još prilika, sada možda uradite nešto lepo za nekog kome je vaše malo puno..., sigrna sam da ćete se lepo osećati ako znate da ste nekom pomogli....Vreme je za davanje i primanje....
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča. 

Venera je u Škorpiji, Jupiter se vratio u Ribe u retrogradnom ciklusu!
Ovo je vodeni trigon...i sve pršti od osećanja...a tu je i neka prošlost možda i neka druga šansa!!!




Odapnite strelu....
Ili ćete biti meta ili lovac... 

16.novembar 07:09 Venera ulazi u Strelca

Društvo u Škorpiji prva napušta Venera! 
U Strelcu je niko ne čeka...ali zato će ona dočekati Merkura i Sunce...

Ulazak Venere u Strelca - Energija inteziteta prelazi u energiju vatre Iz vode u vatru! Dok je Venera u Škorpiji bila usmerena na intimnost i uglavnom bila usmerena na jednu osobu, sada u Strelcu njeni vidici se šire...ljubav prelazi više na univerzalni nivo. Složenost i slojevitost Škorpije, biće zamenjeni višim smislom... i potragom za istinom. Za mnoge će to biti svojevrsna avantura... Energija ove Venere doneće momente sreće i zabave, optimizma. Društvena je ova Venera, slobodnog duha... Nikako nije za dramu, analizu odnosa... 
Ono što voli Venera u Strlcu su: putovanja, nove kulture, nova iskustva (svake vrste :-), avanture, slobodu, sport, noćni život.... Duh slobode, nezavisnosti biće prisutan u narednom periodu i potrebno je sve to na adekvatan način uklopiti u već postojeće odnose... 


Dinamika u odnosima, želja za istraživanjem i avanturama trebala bi da bude zajednička..., jer ova Venera ne voli rutinu i dosadu... Ovde će doći do izražaja životna filozofija, smisao života, filozofska razmišljanja... bilo bi dobro da su partneri na istoj talasnoj dužini... Sa energijom Strelca dolazi i vreme optimizma, humora.... sve je nekako lakše i opuštenije... Iskrenost je ovde jako bitna i poželjna...I raznovrsnost, spontanost... zato ne planirajte previše ili uopšte....Naravno da su moguća i preterivanja.... Strelcem vlada Jupiter a gde se on nađe tu su i preterivanja....Budite spremni na rast, širenje i pomeranje granica... Ako ste sami ovo je vreme u kome možete promeniti status. Ako budte otvorenog duha, spremni za avanture, istraživanje... negde tu iza nekog ugla možda vas čeka vaša sreća... Ili ćete biti meta ili lovac... Strele će biti odapete...pa kako kome :-)).

Venera će u Strelcu boraviti do 10.decembra!


Pozitivne misli donose pozitivne događaje....

16.novembar 16:42: Merkur trigon Jupiter
Merkur u Škorpiji, RJupiter u Ribama na 28°53’

Ovo je energija optimizma, ko poručena energija za nove i sveže ideje, informacije. Energija sa kojom možete dobiti neke odgovore bez mnogo truda, a na koje ste čekali neko vreme!
Naglasak je na optimizmu, lepim i lepšim mislima...taman da se prave planovi za budućnost, da se vidi šire "svako drvo i šumu"...tu su i nada i vera u bolje sutra.  Um otvoren za nove i sveže informacije...
Odlična energija za učenje, da se znanje (Merkur) proširi (Jupiter), učenje čak može biti zabavno, ovo je dobra energija za polaganje ispita.
Generalno odlična energija za pisanje, komunikaciju, kontakte, ugovore, pregovore. 
Komunikacija sa ljudima sa kojima ste u nekoj vezi, odnosu, emotivnom, ljubavnom, partnerskom ali i svakom drugom odnosu, prijateljskom, poslovnom...itd. Komunikacija i u okviru grupa kojima pripadate...

Ovo je tranzit u kome se nećete "izgubiti u prevodu" jer ovaj aspekt je "prevodilac". Ako se spremate da upišete neki kurs jezika ovo je odličan period. Dobro je i za komuniaciju sa ljudima koji ne govore vaš jezik, za sve poslove sa inostranstvom.
Ovo je aspekt za smeh, humor...aspekt za putovanja ko ima gde da putuje i ko ima mogućnost da putuje, ali ovo je i energija za planiranje putovanja u bliskoj budućnosti...
Pročitajte i šta sam napisala o ovom aspektu u oktobru - Pozitivne misli donose pozitivne događaje i imaćete kompletnu sliku!

Jupiter je ovde retrogradan...doneće i neku prošlost, nekome možda i neku drugu šansu!

Poznati sa ovim aspektom: Antoine de Saint-Exupery (Mali princ), Umberto Eco, Oprah Winfrey, Vincent van Gogh, Prince Harry of Wales, Yves Saint Laurent, Jim Morrison, Zaz, Norah Jones, Carlos Santana, Tony Curtis, Salman Rushdie, Groucho Marx, Shakira, Monica Bellucci, George Washington...naš Čkalja :)) jedan od najboljih komičara na teritoriji bivše Jugoslavije koji je ulepšavao naše živote smehom - Ovan, Merkur u Ovnu trigon Jupiter u Strelcu, Jupiter trigon Neptun u Lavu, Mesec u Ribama, Venera u Biku.
Antoine de Saint-Exupery Rak/Devica, Merkur u Lavu na 2° trigon RJupiter u Škorpiji na 2°, Mesec u Lavu, Venera u Raku - "Svi ljudi imaju zvezde.......Ali ti, ti ćeš imati zvezde kakve niko nema …"



The truth is out there...

17.novembar 09:42 Merkur ulazi u Strelca

Venera nije dugo bila sama...posle Venere i Merkur prelazi u Strelca...Sunce će kasnije uparadirati i krenuće sezona Strelca!


Vreme je da odapnemo svoje strele jer..... Istina je tamo negde...

Želim da znam (Merkur) više, šire...(Strelac)...
Da, želećemo da znamo više, pričaćemo više, neki od nas će i pisati više... I ne samo to, vidici će nam biti širi, logika jača, vera i verovanje, širi um. Oplemeniće energija Strelca našeg nebeskog glasnika, mi sa njim raspoloženiji, sa više optimizma. Sve ovo zbog Jupitera vladara Strelca. Jupiter je priča o sreći, ekspanziji, optimizmu. Boravak Merkura u Strelcu je nešto poput konjukcije Merkura i Jupitera. 
Merkur u Strelcu: velike ideje, puno priče, otvoren um, otvoreno razmišljanje, filozofski nastrojeno mišljenje, pravo u suštinu, ne obaziranje na detalje, sve ide u širinu, teme za razmišljanje i razgovor široke o moralu, pravdi, zakonu, etici, veri... Potreba za učenjem i širenjem znanja jača, vesti iz daljina, inostranstva, trgovina sa inostranstvom, jača uverenja, razmišljanje dalje i šire, o budućnosti, nada, vera i optimizam, misli se unapred, vidi se šira slika svega... Jača predosećanja... Predavanje, odličan aspekt za profesore, predavače...Više smeha, humora, afirmativne misli, mudre misli...

Ulaskom Merkura u Strelca vratiće nam se optimizam! Doći će do širenja (zahvaljujući vladaru Strelca Jupiteru), naše misli će biti u ekspanziji.. Mnogima će se vratiti i vera, vera u bolje sutra. I nada... Ljubav je nadam se već prisutna makar prema vama samima. Vratiće se i  vizija, misli koje nemaju granicu. Misli koje putuju širokim prostranstvima...Misli koje imaju budućnost. Misli koje vole slobodu...i traže je!!! Gde je Strelac tu je i entuzijazam...
Merkur sada ovde u vatri Strelca ima i takvu energiju... vatrenu. Sa njim smo bolje raspoloženi, sa njim se više smejemo i svi oko nas se više smeju. Sa njim više nema onih igara i igrica kao kada je bio u Škorpiji... Mada on ovde voli sport, dakle igre ali na drugačiji način... Voli i zabavu... Najviše od svega voli istinu... Potraga za istinom je jedna od njegovih najvažnijih misija. Merkur u Strelcu: potraga za istinom, potraga za znanjem (visoko obrazovanje), iskrenost, šira slika sveta oko nas, ideje, vizije...,avanture i one prave i one mentalne, putovanja, ona stvarna ali ona koja se život zovu...

P.S. Iskoristite ovo vreme za učenje, upišite neki kurs jezika...Nije vreme za putovanja u smislu da se opušteno bez nekog straha putuje, ali neće ni to biti doveka...iskoristite ovaj period pametno...
Merkur će boraviti u Strelcu do 06.decembra!


Energija promena...

18.novembar 22:37: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 26°31’

Tranzit koji se javlja dva puta godišnje u martu u sezoni Riba (Sunce u Biku) i u novembru u sezoni Škorpije (Sunce u Škorpiji). Naravno Pluton je u Jarcu i tako će biti sve dok Pluton ne pređe u Vodoliju 2023.godine. Tada će ovi kvadrati biti u sezoni Ovna i sezoni Strelca sve dok Pluton bude u Vodoliji.

Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena....onih suštinskih!
Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno. Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca. 
Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno. 
Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 26°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života. Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Škorpiji). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost.

Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena.
Ovo je energija koja magnetski privlači i ljude i okolnosti u vaš život da napravite suštinske promene i u vašem okruženju! Prepoznajte moć transformacije, krenite u psihoanalizu duboko i krenite na put iscelenja. Ova energija je i najbolji put ka ostvarenju najdubljih želja!



Nejasne želje...(provera stvarnosti)
drugi put

★19.novembar 16:43 Mars kvadrat Neptun 
RMars u Blizancima, RNeptun u Ribama na 22°42’

Ovo je drugi egzaktni kvadrat od ukupno tri!
Prvi je bio 12.oktobra - progledajte OVDE!
Mars je bio direktan, Neptun retrogradan.

Sada u drugom kvadratu i Mars i Neptun retrogradni.
Isti je aspekt....pročitajte detaljan opis - OVDE!


Treći i poslednji kvadrat Marsa u Blizancima i Neptuna u Ribama


Ovaj kvadrat i prvi i drugi povezani su sa sezonom pomračenja!
Na treći kvadrat ćemo da sačekamo, on će se dogoditi 15.marta 2023.
I Mars i Neptun će biti direktni!

Zapamtite ove datume...
Generalno mart 2023. donosi mnogo promena!!!

Saturn je tada već u Ribama od 07.marta - Ulazak Saturna u Ribe
U Ribama tada stelijum: Saturn, Merkur, Sunce i Neptun.
Saturn više nije u kvadratu sa Uranom

Pluton na 29°50' u Vodoliju prelazi 23.martaUlazak Plutona u Vodoliju
Jupiter je tada u Ovnu na 15° u konjukciji sa Kironom!

Mars će u Raka preći deset dana posle ovog trećeg kvadrata 25.marta!
I već 30.marta napraviti trigon sa Saturnom u Ribama na 2°36’

☆☆☆

21.novembar 05:06: Sunce trigon Jupiter
21.novembar 23:54: Merkur konjukcija Venera
22.novembar 09:21 Sunce ulazi u Strelca
23.novembar 23:57 Mlad Mesec u Strelcu na 1°37’
24.novembar 00:02 Jupiter kreće u Direktan hod sa 28°47’ Riba



Život je čudo.... 

21.novembar 05:06: Sunce trigon Jupiter
Sunce u Škorpiji, RJupiter u Ribama na 28°48’

"Sreća je putovanje, a ne destinacija"
Sunce trigon Jupiter: Aspekt sreće, blagostanja, raspoloženja, optimizma. Naravno sve prema "zaslugama" ili drugim rečima zavisi od vašeg natalnog horoskopa. Jer neće svi osetiti blagotvoran uticaj ovog aspekta. Pesimisti po karakteru (natalni) teže će osetiti ovaj aspekt...Povoljan uticaj ovog aspekta se odnosi na vaše planove, ciljeve, odluke...Sa njim možete lakše pronaći svoj put u rešavanju nekih tekućih problema.. sa njim se lakše možete nositi sa bilo kojim problemom. Stariji ljudi, ljudi na položaju mogu vam dati dobar savet ili vam mogu na bilo koji način pomoći....
Trigon Sunca i Jupitera u tranzitu donosi optimizam, mogućnost da svet i okolinu vidite na drugačiji način...šire i sa više entuzijazma...Negde se rekoh već neće ni osetiti, negde bi čak mogao da uvede u preterani optimizam. Mnogi će poželeti više od života. 
Ovo je aspekt....Život je lep...uživajte dokle traje. 

"Kad si sretan, i sunce za tobom žuri."
Aspekt sreće! Da li ste srećni? Da li razmišljate o sreći?  Za ovaj aspekt važi da donosi dobro zdravlje, radost, društvenost, zadovoljstvo, bolje finasije, bolje materijalne prilike i šanse, manje poklone, dobar je za razgovore sa pretpostavljenima, sa onima na vlasti i koji predstavljaju državu....Lep aspekt i tranzit, kratko traje, ali sve što je kratko može da bude i slatko. Ima nešto što treba da znate...Jupiter je retrogradan još koji dan ali retrogradan. Ovako u ovom aspektu to je kao druga šansa, kao druga prilika... Nešto što ste već želeli, nešto što vam je već bilo ponuđeno, eto još jedne prilike da se to ostvari... Odličan aspekt za duhovni rast i putovanje, za učenje i putovanje, za širenje vidika...
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....
Rođeni na ovaj dan ali i oko ovog datuma imaće ovaj aspekt u solarnom horoskopu...blago vama.
Neka vas ne zavara energija trigona...uradite šta je do vas da iskoristite ovu energiju!



Pričajte, pišite (o) ljubav(i).... 
Pišite srcem...
 
21.novembar 23:54: Merkur konjukcija Venera
Merkur i Venera u Strelcu na 7°09’

Poslednji put smo imali ovu konjukciju 26.septembra u Devici!
Sada se završava taj ciklus i počinje novi u Strelcu!
Merkur i Venera će se ove godine sresti ukupno tri puta.
Poslednji susret ove godine dogodiće se 29.decembra u Jarcu!

Poslednji susret Merkura i Venere u Strelcu (pre sadašnjeg) dogodio se 15.decembra 2017.

P.S. Volim te....

Ovo je onaj dan....dan Pričaj mi o ljubavi....ili Piši o ljubavi...ili napiši ljubav...
Napiši Volim te...
Mnogo se priča o Ljubavi.
Ovo je dan za pisma, poruke...kraća putovanja, putovanja, učenje...
Ovo je dan za razgovore...

Kada se sretnu Merkur i Venera 
Potreba za rečima, izgovorenim, napisanim je velika... Potreba da se ljubav kaže i pokaže... Neko je vešt sa rečima....pa će neko danas nekome reći da ga voli :), neko ljubav lakše napiše nego što kaže :-), ima i onih koji će radije nekim gestom, poklonom možda pokazati nekome koliko ga voli...
Ovde su um (Merkur) i srce (Venera) udruženi.....danas bi mogli da progovore i oni koji nisu mnogo rečiti posebno na temu ljubavi...Ova konjukcija izvlači šarm, sposobnost ubeđivanja... Ako ima "materijala" ova energija će pokrenuti potrebu za osmehom, humorom, lepim raspoloženjem....on vas može "naterati" da zapevate, zaplešete...

Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti
Ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, ljubavne reči izgovorene, napisane, otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. 
Ovo su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona.
Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :). Ovo je svaki ljubavni razgovor.

Venera se u svakom ovakvom susretu sa Merkurom raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... ali ovaj susret osim priče znači i poljupce, zagrljaje, osmeh...ili zajednički smeh, ovaj susret znači ići sa nekim ruku pod ruku, ili isprepletanih prstiju, ovaj susret Merkura i Venere je i putovanje, izlet u dvoje... možda zajedničko učenje ali sa prekidima za poljupce :)... Ako dvoje nisu zajedno, ako su iz bilo kog razloga fizički udaljeni onda se dopisuju...na danas toliko različitih mogućih načina... Konjukcija je u energiji Strelca....reči ovde imaju širinu, optimizam, radost...možda su i pomalo filozofske...
Ovo nije samo energija ljubavnih reč i poruka, ovo su razgovori sa drugaricama, sestrama...


Ko ima cilj pronaći će put....
Počinje sezona Strelca

22.novembar 09:21 Sunce ulazi u Strelca


Mnogi od nas će u vreme tranzita Sunca u Strelcu uzjahati zamišljenog konja, staviti zamišljene strele na ramena i krenuti u potragu za svojom istinom... Sledi nam avantura za svakog drugačija i primerena već prema karakteru (natalni horoskop). Oči će biti uperene u horizont koji će se širiti kao i naši vidici... Strela će biti odapeta... U kom pravcu, zavisiće od mnogo toga. Meta može biti istina, filozofija života, duhovnost, religija, vera, moral, logika,  obrazovanje, zakon, neki dalji put... Sa energijom Strelca mnogi će biti samopuzdaniji, temperamentniji, spremni za izazove... Spremni za velike ciljeve i ostvarenje istih. Neće nas "držati mesto", što dalje otići to je bolje...Kuća nam može postati tesna i četiri zida neće biti biti opcija za mnoge. Za Strelčeve se obično kaže da su rođeni pod srećnom zvezdom... to je i tačno jer Strelcm vlada Jupiter - planeta velike sreće. Da li će svako od vas dobiti svoje parče sreće zavisi i od rasporeda zvezda ali i od vas samih. Ulaskom Sunca u ovaj znak sve može da bude lepše, optimističnije, šire, istinitije. Veme je za ideale....vreme je za ono "ko reskira taj dobija". Sa energijom Strelca možete da se bavite obrazovanjem, naukom, možete da krenete na put oko sveta, ali možete i da istražujete svoj unutrašnji svet i sve što je u vezi višeg uma.... 

Za Strelca je sve putovanje..... na vama je da izaberete pravi put.....

Dragi Strelčevi.....naravno poželeću vam Sretan rođendan ali poželeću vam i nešto više da se izdignemo iz sve češćih astroloških fraza. Poželeću vam srećnu i uspešnu potragu za istinom...negde na širokom horizontu...pomerajući granice....i da nadahnete i sve nas ostale da imamo hrabrosti i vere da učinimo isto...Poželeću vam i da nas obasjate svojom pozitivnom energijom.

P.S. Mojih najdražih Strelčeva više nema...rođendani su im bili u razmaku od tri dana, umrli su pre dve godine u razmaku od tri meseca...Nedostaju mi puno...ali sam srećna što su baš oni moji roditelji...sa njima je život bio više nego istinit i srećan!


Gađaj Mesec. 
Čak i ako promašiš, 
završićeš među zvezdama...

23.novembar 23:57 Mlad Mesec u Strelcu 
Sunce i Mesec u Strelcu na 1°37’ 

Mlad Mesec (konjukcija Meseca i Sunca), nosi energiju Strelca.
Zastanite jedan trenutak i promislite šta je to novo ili šta bi to novo trebali da započnete? Ili samo oslušnite u kom pravcu vas "vuče" želja za promenama, avanturom, gde osetite blagi nemir ....to je to! Zaboravite na trenutak prošlost, šta je bilo, pogledajte u pravcu Meseca u mislima naravno i slušajte, možda odgovor ne stigne odmah, ali ima vremena u narednim danima do Punog Meseca u Blizancima 08.decembra kada će doći do kulminacije.

Energije u vreme Mladog Meseca će biti i to vatrene, a gde je vatra i gde je Strelac tu je: optimizam, iskrenost, istina, avantura, otvorenost... Gde vas može ova energija usmeriti? 
Na viši um, duhovnost, veru, vizije, ideale, životnu filozofiju, snove, moral, visoko obrazovanje, inostranstvo, putovanja... na širenje vidika, bez detalja sve široko... ponekad i visoko :-).  Ako u glavi imate veliku sliku (Strelac), onda će vam biti lakše. Simbol Strelca je Kentaur pola čovek, pola konj, Zevs ga je uzeo na nebo kao dobrog strelca i lovca.... Zamislite da ste lovac ili strelac, odapnite luk u pravcu cilja.... naravno pod uslovom da znate šta gađate :-). 

Energija Strelca nosi interesovanje za nove kulture, strane jezike, sve što ide od "tamo negde", ili vas vuče da idete "tamo negde", proširuje horizonte, željna je znanja, utiče na životnu filozofiju. Strelac je druželjubiv znak tako da nećete sve ovo morati da radite sami :-). Ako ste željni avanture, put pod noge, ako to nije izvodljivo, onda čitajte, gledajte, učite... Ako morate da ostanete tu gde ste, onda bar iskoristite energiju Strelca i bavite se nekm sportom, ne mašite glavom rekreativno sam mislila ;-).  
Strelcem vlada Jupiter planeta velike sreće... okrenite se ona je tu negde... 


"A ugledate li jednom svetlost svoga cilja, večnu istinu, 
ona će vas voditi kao što svetionik vodi lađu ka tamnoj obali."

24.novembar 00:02 Jupiter kreće u Direktan hod 
sa 28°47’ Riba

Svakako je Jupiterovo direktno kretanje lepa vest.

I evo za nešto manje od mesec dana retrogradnog boravka u Ribama kreće direktno!

"Jedan srećan dogadjaj rađa u nama nadu u drugi, 
i tu je možda začetak poslovice da sreća nikada ne dolazi sama". 

Ubrzaće Jupiter sada jer treba da pređe (ponovo) u Ovna 20.decembra!
U retrogradnom ciklusu je od 28.jula!

Jupiter je kao svetionik našeg života....kao svetionik koji osvetljava put mornarima.

On je taj koji nam ukazuje put ka duhovnosti, veri i verovanju, ukazaće put ka optimizmu, poverenju, ali i put ka znanju. Proširuje naše vidike tako što nam daje energiju da se otisnemo na stvaran put ili samo na proučavanje drugih kultura, učenje jezika....

Ako ste dobro završili svoj put u prošlost (retrogradni ciklus Jupitera), lakše ćete krenuti napred.
Ako ste pažljivo i mudro iskoristili retrogradni hod Jupitera sada imate dobre šanse i mogućnosti da put u budućnost bude lakši i lepši. Jupiter vlada principima, našim verovanjima, istinom... Imali ste dovoljno vremena da zavirite u vaš unutrašnji svet i prošlost....sada je vreme da se otovrite i sagledate svet oko sebe.... Da krenete na svoj put istine.
Zamislite da je Jupiter voz ili brod... sada je još uvek u stanici, usidren u luci (stacioniran - prividno će zastati neko vreme), za koji dan krenuće zaista i mi sa njim... Pun zamah voza, broda (Jupiter) osetićemo uskoro. Planete koje menjaju smer (iz retrogradnog u direktan ili obrnuto, budu neko vreme stacionirane - prividno miruju, koliko dugo zavisi od brzine kretanja planete).

Ako ste imali utisak da ne ide sve kako treba, da vam je sreća uvek na domak ruke a nikada u rukama, ako ste bili usporeni, ako ste se borili sa nekim pitanjima iz prošlosti a sve vezano za ono što Jupiter u Ribama prestavlja  ... sada je veme da se opustite...i da krenete polako u realizaciju... 

Pogledajte još i sa koje pozicije u vašem horoskopu Jupiter kreće napred koja je to kuća i oblast života, zatim kojom kućom Jupiter vlada, koje aspekte pravi sa ostalim planetama.... i to je uglavnom to!!! Jedna mala napomena, ta kuća i sve u vezi nje od 28.jula je najverovatnije u zastoju... u narednim danima i nedeljama tu bi moglo dosta toga da se promeni... Dok je Jupiter išao unazad on je bio bolji u duhovnom smislu, sada kada kreće napred biće bolji u materijalnom smislu, jer na kraju ili nekome na početku ipak Jupiter predstavlja novac!

Jupiter kreće napred...nastavljamo put u budućnost ....

☆☆☆

28.novembar 18:55: Mars trigon Saturn
29.novembar 21:30: Merkur opozicija Mars
30.novembar 05:17: Merkur sekstil  Saturn



Kao ptica feniks...
(drugi put)

28.novembar 18:55: Mars trigon Saturn
RMars u Blizancima, Saturn u Vodoliji na 19°42’

Već smo imali ovaj aspekt tačno pre dva meseca na istom stepenu.
Tada je Mars bio direktan, Saturn je bio retrogradan, sada je obrnuto!

O njemu pišem iz prve ruke... jer sam rođena sa njim. I baš sa ovom kombinacijom znakova!
Ovaj aspekt ja zovem i Ja mogu sve...
Kada se Mars i Saturn nađu zajedno u dobrom aspektu sve je moguće.
Ovde se energija (Mars) koristi vrlo efikasno (Saturn). Ovako aspektovan Mars će se retko naljutiti, temperament je prisutan ali pod kontrolom. Talenti se koriste vrlo mudro ne rasipaju se. Ljudi sa ovim aspektom imaju jake menadžerske sposobnosti, mogu biti dobri istraživači, predavači, Mars je uniforma pa su tu i neka zanimanja vezana za uniformu (policija, vojska ...). Ljudi sa ovim aspektom su kao dobri vojnici koji uvek završavaju svoje zadatke :). I oni znaju da je uspeh nešto što se zaradi a ne pada sa neba :). Ovo je aspekt za pravu stvar u pravo vreme!

U tranzitu ovaj aspekt doneće:
Više discipline, pa su sve šanse da i vi budete disciplinovaniji.. Jutra vam neće biti teška za ustajanje iz kreveta... lakše je sa njim boriti se sa svakodnevnim stvarima i rutinom. Saturn je tu da pravilno usmeri energiju Marsa, njegove aktivnosti i akcije, čak na jedan vrlo mudar (Saturn) način. Aspekt odličan za svaki rad i onaj najnaporniji. Daje veliku izdržljivost, tako da sve što se započne može i da se dovrši...Ako ste sada pred proleće u dilemi da li započeti sa dijetom, vežbama, fitnesom, sa ovim tranzitom je pravo vreme za tako nešto. Na pragu ste nekog projekta sada je odlično vreme da ga započnete, ili ste već u nekom vreme je da ga uspešno dovršite. Odličan je za sve planove, za sve što već neko vreme planirate da uradite...dakle ako planovi postoje sada je vreme za akciju!!!
Ovo je i aspekt koji donosi stabilnu energiju, jaku energiju za poslove ali i za sve ono za šta vam je potrebno. Pogledajte u kojim kućama se nalaze ove tranzitne planete tu je i odgovor na pitanje gde je potrebna ova energija. 

Ovo je vazdušni trigon gde sarađuju Mars u Blizancima i njegova potreba za spontanošću, umnim i fizičkim aktivnostima, njegova spretnost, ubedljivost, pronicljivost, svestranost i RSaturn u Vodoliji inventivnost, originalnost, pravičnost, jak osećaj slobode i nezavisnosti...tako zajedno oni mogu mnogo toga - iskoristite ovu energiju!


Bes prođe, reči ostaju...

29.novembar 21:30: Merkur opozicija Mars
Merkur u Strelcu, RMars u Blizancima na 19°18’

Nismo imali ovaj aspekt dve godine, poslednji put bilo je to 24.septembra 2020. Merkur je bio u Vagi, Mars u Ovnu i kao i sada retrogradan! Pre toga imali smo ovu opoziciju 05.jula 2018. Merkur u Lavu, RMars u Vodoliji itd. Sledeću opoziciju ovih planeta imaćemo 23.januara 2025. Merkur u Jarcu RMars u Raku!!!

Retke kombinacije
Merkur u Strelcu opozicija RMars u Blizancima dogodila se (pre sadašnje) pre 32 godine - 17.novembra 1990 godine na 9°18’. Sledeća opozicija u istim znacima dogodiće se 05.novembra 2037.

Generalno Merkur opozicija Mars bez obzira na znakove
Ovde je um oružje...ovde se rečima vode ratovi...
Ovaj aspekt može doneti brzopletost, nervozu, nemir, rasprave, džangrizavost...Moguća impulsivnost, nepromišljeni zaključci, odluke... Izrazita mentalna snaga...ali ona se ovde pogrešno kanališe i koristi.
Ovde su izgovorene reči vaši najveći neprijatelji. Sa ovom energijom šalju se preteće poruke...
Potrebno je više koncentracije nego obično. Borbenost u stavovima, rečima, komunikaciji....Greške se traže kod drugih...

☆☆☆
Mars je uvek retrogradan... pa je sve ovo još napetije, burnije, strastvenije...destruktivnije. Reči ovde mogu da "ubiju"! Izgovorene reči teško se mogu povući...Izgovorenim rečima stvaraju se neprijatelji...
Znam da postoje reči kao što su: izvini, oprosti...i sl., ali reči izgovorene pod uticajem ove opozicije zaista mogu da zabole... do te mere da reč izvini ne pomaže.

Bolje vam je da se suzdržite par dana dok traje ovaj tranzit....u protivnom mogli bi da narušite neke bliske odnose (Mars u Blizancima).
Pripazite se i u saobraćaju....suzdržite se od pokazivanja srednjeg prsta, ne psujte i sl., ali pazite i kako vozite (Merkur - saobraćaj). Klonite se noževa i oštrih predmeta...

Ko nas naljuti, pokorio nas je...
Izbrojte do ____, pre nego što nešto kažete, probajte da budete smireni, staloženi ma u kakvoj se situaciji zatekli....bes prođe, reči ostaju.....

Poznati sa Merkur opozicija Mars:  Nina Simone, Klaus Kinski, Steffi Graf, Alice Cooper, Cate Blanchett, Christina Ricci, Barbara Mori, Erich von Däniken, Hô Chi Minh, Zayn Malik, Ice Cube, Peter Dinklage (Igra prestola), Linda McCartney, Chuck Berry, Elia Kazan...

Merkur u Strelcu opozicija RMars u Blizancima: Ludwig van Beethoven (1770. nemački kompozitor), Henri de Toulouse-Lautrec (1864. francuski slikar), Jil Sander (1943. modna dizajnerka), Annette Messager (1943. francuska vizuelna umetnica), Randy Newman (1943. američki muzičar), Quentin Lafargue (1990. francuski biciklista), Noémie Schmidt (1990. glumica)...


Stavi prst na čelo...

30.novembar 05:17: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Strelcu, Saturn u Vodoliji na  19°47’

Ovaj aspekt sam nazvala Stavi prst načelo i baš sad, baš u ovo vreme taj naziv je više nego adekvatan!
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke. Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspametili...Mogao bi ovaj tranzit da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka.
Merkur je u Strelcu, Saturn u Vodoliji ovo su odluke u vezi obrazovanja, putovanja, filozofske odluke...ali i odluke vezane za širu zajednicu (Strelac), za neke grupe kojima pripadate (Vodolija).
Sa ovom energijom lakše se prosuđuje....
Dobra energija za pisanje, dopisivanje...grupnu komunikaciju...


Pesma meseca:




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар