петак, 4. новембар 2022.

Malo upustvo za pomračenja....ili šta je potrebno da znate o pomračenjima


Moto dana:
"U krugu života ne postoje ni pobeda, ni poraz... 
postoje samo promene." 

Zvezdani(n) zapis 3642
Petak. Venerin dan.
Venera je u Škorpiji na 14°58’

Ne jenjava priča o Veneri...mesecima...ali od kako je 23.oktobra ušla u Škorpiju priča je dobila intezitet!
Juče sam pisala o Veneri i njenom učešću u konfiguraciji T-kvadrat, tekst je izazvao veliko interesovanje...
Pisaću još o Veneri to je sigurno....danas ću vas samo podsetiti da je njen sledeći egzaktni aspekt opozicija sa RUranom u Biku sutra - "Trava zelenija tamo negde"...
Pomračenja...


U sezoni smo Škorpije.
U Škorpiji su Sunce, Merkur, Venera i JMČ!

U sezoni smo i pomračenja.
Sada smo upravo između dva pomračenja.
Iza nas je Delimično Pomračenje Sunca - Mlad Mesec u Škorpiji na 1°59’ - 25.oktobra.
Ispred nas je Totalno Pomračenje Meseca - Pun Mesec u Biku na 16°00’  - 08.novembra

Umesto uobičjenog Mladog Meseca i Punog Meseca imamo i pomračenja!
Pomračenja su privremeno blokirana svetlost Sunca ili Meseca.

Primedba: Pomračenja ili eklipse - ja nerado koristim izraz eklipsa, tuđice su po meni nepotrebne kada imamo našu reč za to!

Između ova dva pomračenja nižu se događaji...zemljotresi u Kraljevu, Izmiru, Salvadoru, najavljuje se jak olujni vetar. Mask najavio masovnu podelu otkaza u Tviteru, Tramp se vraća? Tramp najavio novu predsedničku kandidaturu kao verovatnu...itd itd.

P.S. Mala digresija..
Donald Tramp napustio Belu kuću i poručio: "Vratićemo se" - Iz teksta 24.jula ove godine - Budite obavešteni i spremni  Tekst je u vezi konjukcije Marsa i Urana od 02.avgusta 2022. Sledeća konjukcija će se dogoditi 15.jula 2024. Izgleda da se D.Tramp sprema za ponovni ulazak u Belu kuću 2024. 

P.S. 2 "Amerikanci 8. novembra izlaze na birališta podijeljeni i zabrinuti za demokratiju" ovo je jedan od naslova ovih dana! Ono što je sigurno ovi izbori će pokazati kuda ide Amerika. Da li je slučajno ili nije ali ovi izbori se dešavaju u vreme Punog Meseca u Biku i Totalnog Pomračenja Meseca!Pomračenja
Pomračenja Meseca se javljaju u vreme Punog Meseca, Pomračenja Sunca se javljaju u vreme Mladog Meseca. Sve normalne pojave, koje se često prikazuju na "nenormalan" način. Često se oko ovih pojava napravi fama  i velika drama!
Pomračenja se najavljuju kao tame....krize svesti i sl.
Astrološki pomračenja vezujemo za promene, ponekad radikalne promene, najčešće iznenadne promene. Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, Pun Mesec za neku kulminaciju!
Kada kažemo promene često se nelagodno osećamo, možda zbog toga što često nismo spremni za promene. Mnogi od nas čak promene osećaju kao neku teškoću i još češće se opiru promenama. Zapravo kako neko reaguje na promene "stoji" zabeleženo u karakteru - natalni horoskop!
Sa promenama idu nepoznanice, ljudi se generalno plaše nepoznatog. Lakše ostaju u poznatom, u onome što dobro poznaju ma kakvo da je.....Navike su čudo!
Pomračenja su takva da ih svi generalno osećamo, ali i pojedinačno (kako ko već prema natalnom horoskopu).

"Ako si dovoljno hrabar da kažeš doviđenja, 
život će te nagraditi sa novim "zdravo"!

Pomračenje. Promene. Kraj i početak.
U vreme Punog i Mladog Meseca i Pomračenja mnogi se suočavaju sa pričom o kraju i početku, sa pričom o Zbogom i Zdravo. Možda nam sve ovo oko pomračenja deluje nekako teško, problematično, ali kada sve prođe (pomračenja) i kada se osvrnemo unazad većina će shvatiti da su promene bile i potrebne i korisne....i dobre po nas!
Neke krupnije promene koje možemo očekivati su: promene posla, statusa (i brak je status venčanja/razvodi), rođenje dece, preselenja, promene u zdravlju. Naravno ima ih još ali teško ih je sve nabrojati. Bitno je gde se Pomračenja nalaze u horoskopu jer su to teme ili oblasti života koje traže promene!
I ako je Pomračenje sasvim prirodna pojava, ipak ta pojava izaziva puno pažnje!
Pomračenja se u toku jedne godine dogode 4 do 6 puta.
Pomračenja donose prekretnice u naš život. 
Pomračenja mogu biti totalna, delimična, prstenasta...

Uticaj Pomračenja 
Osetimo i dan dva (ili više) pre i dan dva (ili više) posle samog Pomračenja. 
I dok efekti običnog, regularnog Punog Meseca traju od dve do četiri nedelje, efekti pomračenja idu i do šest meseci.

Šta donose pomračenja:
Uglavnom neke veće životne promene i one naravno ne moraju da budu loše, naprotiv....neko će promeniti posao, neko će zatrudneti, neko poroditi, neko će se tek odlučiti za zajednicu i formiranje porodice, ali mogući su i razvodi, gubitak posla....itd. da ne mračim, sve ipak zavisi od vaših horoskopa! Izvesno je da su sa pomračenjima mogući završeci, kraj nečega....ali naravno i početak. Jer posle kraja uvek ide novi početak! Ponekad pomračenja samo ubrzaju neminovno!

Mesečevi čvorovi i pomračenja
Mesečevi čvorovi predstavljaju dve nematerijalne tačke na nebu koje su određene presecima putanje Meseca oko Zemlje i ekliptike, koja predstavlja putanju Zemlje oko Sunca. Uzlazni i silazni čvor uvek su jedan naspram drugog, sa Zemljom između njih (Severni MČ i Južni MČ).
Ove dve tačke (Mesečevi čvorovi) ukazuju na periode pomračenja Sunca i Meseca, koji nastupaju samo kada se Sunce i Mesec, posmatrano sa zemlje, nađu približno istovremeno u blizini ovih čvorova. Konkretnije, do pomračenja Sunca dolazi kada je Mlad Mesec ili Pun Mesec u blizini ovih čvorova.

Zašto su bitni Mesečevi Čvorovi u vreme pomračenja 
Sigurno već znate ali ako ima onih koji ne znaju evo ukratko: Kada se na nebu Sunce i Mesec približe  (konjukcija) jednom od Mesečevih Čvorova dolazi do Pomračenja Sunca, ako su Sunce i Mesec jedan naspram drugog (opozicija) i blizu Mesečevih Čvorova dolazi do Pomračenja Meseca. Mesečevi Čvorovi su ti koji prouzrokuju pomračenja Sunca i Meseca! I ako su Mesečevi Čvorovi zapravo imaginarne tačke, možemo ih videti u vreme Pomračenja!

Pomračenja sa SMČ uglavnom donose nešto novo, novu energiju, nove izazove.
Pomračenja sa JMČ uglavnom nas vraćaju u prošlost gde postoji nešto što treba napustiti, odbaciti, pustiti da nešto ode itd.

Dakle, pomračenja prate Mesečeve čvorove.
Mesečevi čvorovi se uvek nalaze u suprotnim znacima, znake menjaju na oko 18 meseci!
Za razliku od planeta MČ prolaze retrogradno tako da se kreću obrnutim zodijačkim redom!
Kada su MČ na početku ili na kraju znaka pomračenja se mogu pojaviti u susednom znaku!
Trenutni Mesečevi čvorovi su: SMČ u Biku i JMČ u Škorpiji
Pomračenja će uvek aktivirati osu kaća u vašim horoskopima.Generalno ili uopšteno značenje pomračenja kroz natalne kuće (područje života).
Ako pomračenja padaju na osi kuća:

1/7 kuća aktiviraće se skoro pa ceo horoskop jer 1.kuća ste zapravo vi...vaši lični poduhvati, akcije i sl. uključujući i vaše veze, odnose, emotivne ali sve druge (porodične, prijateljske, poslovne...). Očekujte promene na ovoj relaciji.
2/8 kuća uticaj će se odnositi na vaš odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti, ličnim primanjima i finasijama, generalno na materijalne aspekte vašeg života ali i na zajedničke finasije, resurse, tkz tuđ novac, intimu, seksualnost, krize, rađanja, smrti, nasledstva, dugovanja...
3/9 kuća aktiviraće se vaš način razmišljanja, misli, reči, komunikacija, učenje, putovanja, pogled na život, vidici, životna filozofija, zakon, pravda, moral, vera, verovanja...
4/10 kuća uticaj je mnogo širi od samih kuća, uticaj ide skoro pa na vaš ceo život...dom, porodica, koreni, domovina, roditelji, privatni život...ali i društveni status i položaj, krijeru, odnos prema autoritetima, vaš ego (gde indirektni uticaj ide i na vaše odnose ali i zdravlje)
5/11 kuća uticaj se odnosi na vaš emotivni, ljubavni život, na vašu kreativnost, uživanje, zabavu, na vašu decu i ako ih imate i ako ih nemate (da li je vreme za bebe)...uticaj je i na davanje i primanje u emotivnom smislu...ali i na vaš društveni život, prijateljski, na grupe kojima pripadate itd.
6/12 kuća aktiviraće se vaše oblasti života sa jedne strane rutina, svakodnevica, posao, sve oko zaposlenja, zdravlje, drugim rečima vaša realnost ali aktiviraće se i ona druga strana, vaša podsvest, potreba da se osamite, napunite baterije, beg od stvarnosti...ovde ide ona rečenica U zdravom telu zdrav duh..

Aktuelna pomračenja
Pomračenja prođu kroz sve znakove na oko 18 i po godina!
Pomračenja na osi Bik/Škorpija jedno u novembru 2021. četiri u 2022. i dva u 2023. ukupno sedam!
Dakle, od pomračenja u novembru 2021. krenuo je jedan novi ciklus pomračenja koji će biti za sve nas na neki način sudbinski a sve će se vrteti oko energija Bik/Škorpija - vrednosti!

Ova pomračenja nešto više i intezivnije utiču na Bikove, Škorpije, Lavove i Vodolije!
Neki naslovi kažu Najviše pogođeni...ili ova četiri znaka mogu da očekuju haos....

Zapravo svi ćemo bez obzira na znak osetiti svako pomračenje...pa i ova sada...jer svi u horoskopu imamo ove znakove i kuće u tim znakovima!!!

☆☆☆

Za kraj...
Pomračenja su tu da nam skrenu pažnju da nam je potrebna promena.
Često sa pomračenjima stignu i neke velike vesti, informacije...događaji.
Uvek se sa pomračenjima nešto završava i nešto drugo počinje.
U vreme pomračenja (posebno Mesečevog) možete biti emotivniji nego inače.
Najverovatniji uticaj pomračenja je promena raspoloženja!
Pomračenja nisu ni dobra ni loša...svako pomračenje je pomrečenje za sebe!

Kada imamo Totalno Pomračenje Meseca (uskoro sledi) sve češće ćete naići na naslove tipa "Krvavo pomračenje Meseca"...Što se mene lično tiče pomračenja su u astrološkom smislu promene!

Obratite pažnju na: svoje emocije, navike posebno one zdravstvene, na ljude oko vas jer će mnogi u to vreme pokazati pravu stranu svoje ličnosti....
Očekujte promene ponekad te promene mogu biti neočekivane, ponekad neke druge promene ili nečije promene mogu indirektno uticati na vas, budite pažljivi kod donošenja odluka...

Ovo predstojeće pomračenje Meseca biće vidljivo u Aziji, Australiji, Pacifičkoj Americi i u nekim delovima severne i istočne Evrope!Pema dana:
Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар