понедељак, 31. мај 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 31.maja do 07.juna (kraj maja i početka juna)...Moto nedelje:
"Sve ima svoj početak i kraj"


Ove nedelje na zvezdanom nebu

31.maj 07:15: Mars trigon Neptun

JUN
01.jun 05:01 Sunce konjukcija SMČ
02.jun 13:23 Sunce sekstil Kiron
02.jun 15:19 Venera ulazi u Raka
03.jun  21:05: Sunce trigon Saturn
04.jun 01:32: Venera trigon Jupiter
05.jun 21:04: Merkur kvadrat Neptun
05.jun 21:45: Mars opozicija Pluton


End Of May
Kraj maja sve sa sezonom Blizanaca.
U Blizancima: Sunce, SMČ, RMerkur i Venera.
Merkur je retrogradan i to je bila udarna vest prošlog vikenda!
Pre retrogradnog putovanja Merkur se sasvim umirio, sreo sa Venerom i olakšao nam komunikaciju!
Merkur će biti retrogradan do 23.juna.
I Saturn je od nedavno retrogradan (do 11.oktobra). Dve planete retrogradne u vazdušnim znacima!
Ovo je nedelja u kojoj smo na sredini između dva pomračenja 26.maja iza nas i 10.juna ispred nas!
Mesec je u Vodoliji u konjukciji sa Saturnom i u kvadratu sa Uranom u Biku!
Maj se završava u sekstilu Marsa i Neptuna...pustite mašti na volju: meditirajte, fotografišite, plešite, slikajte, crtajte....ili šta već najbolje umete!!!

"Sve ima svoj početak i kraj. Svaka priča je pisana sa ciljem da se završi, svaka pesma, knjiga. 
To je pravilo života, ništa ne traje zauvek, sve se jednom završi. 
Ali kraj jedne priče znači ustvari početak neke nove, možda čak uzbudljivije, interesantnije..."

Početak juna...
U utroak ulazimo u šesti mesec u godini...stigli smo do sredine....
Prvog dana juna Sunce će obasjati (konjukcija) SMČ i priču o putu kojim treba ići - budućnost i kolektivna i lična! Preko puta je JMČ i priča o prošlosti i put koji treba napustiti!

U sredu Blizanačko Sunce u sekstilu sa Kironom u Ovnu...i opet svetlost Sunca obasjava sada naše rane i ranjivost! I ovde prošlost ima ulogu preko Merkura vladara Blizanaca koji je retrogradan! Razgovor, razmena mišljenja, ideja o onome što nas boli i muči ovde je dobra odluka...
Istog dana Venera se seli u Mesečevu kuću u kuću Raka! Venera će ovde postati osetljivija, nežnija...a njena najveća potreba će biti sigurnost i zaštita i da nam neko kaže: "Biće sve u redu". Naš dom će postati naša najvrednija stvar i priča i naravno porodica! Sa Venerom ovde želećemo da ulepšamo svoj dom...Venera će boraviti u Raku do 27.juna!

U četvrtak dogodiće se trigon Sunca i RSaturna...dogodiće se i nalet odgovornosti i samopouzdanja ali i priča - Strpljen - spašen! Saturn je retrogradan pa su moguće i neke "nagrade" ako smo bili strpljivi.

U petak još jedna harmonična energija trigona između Venere i Jupitera. Planeta tkz male sreće Venera i planeta tkz velike sreće Jupiter ujedinjeni u energiji trigona mogu doneti razna blagostanja! Trigon je u vodenim znacima pa eto i osećajnosti, empatije...

Kraj nedelje u ne baš najboljim energijama...Merkur i Neptun će biti u drugom kvadratu od tri...Istna će ponovo biti na detektoru laži. Najkraće...nije vreme za donošenje bitnih odluka sve dok magla i pogrešni signali Neptuna ne prođu!
Najkomplikovanija energija ove nedelje je svakako opozicija Marsa i RPlutona. Novi ciklus Marsa i Plutona (konjukcija) počeo je 23.marta 2020. (pandemija). Ova opozicija na neki način dovršava ovaj ciklus...na teži način! Isplivaće razni strahovi, bes, agresija...a sve na relaciji Rak-Jarac, dom-profesija!
Sledeći novi ciklus Marsa i Plutona je 03.marta 2022. opet u Jarcu (od 14.februara imaćemo konjukcije u Vodoliji jer će Pluton tada biti u Vodoliji)!


Ovako izgleda ova nedelja:PONEDELJAK 31.maj 07:15: Mars trigon Neptun
Poslednji dan maja nudi "keca u rukavu"
Mars u Raku je u trigonu sa Neptunom u Ribama - i čuda su moguća!
Omogući će nam ova energija da malo predahnemo...ili još bolje da udahnemo...
Kraj meseca i početak nedelje...
Pokrenuće ova energija maštu, kreativnost...mistična iskustva!
Mogućnost rešavanja problema na kreativan način


Jun 2021


Vizija budućnosti


UTORAK 01.jun 05:01 Sunce konjukcija SMČ (opozicija JMČ)
Sunce i SMČ u Blizancima na 10°51’

Sunce u centar zbivanja stavlja naše misli, reči izgovorene i napisane, našu komunikaciju, bliske odnose i kontakte, komšiluk, lokalnu zajednicu (Blizanci)
Sunce osvetljava simbolično neku vašu priču....zajedno sa SMČ otvara novi put...put kojim treba ići, put ka budućnosti!
Sudbina čeka da se ispuni...Znam kako ovo zvuči, ali je baš tako...Inače sudbina uvek ima više mašte od nas samih...kada odustanemo od nadanja, kada se umorimo, ona je tu....
Ova energija nudi baš lepe mogućnosti i predispozicije. Ako ste negde zapeli, ako ste zaglavili u vremenu i prostoru...ova energija će vas pokrenuti.
Preko puta Sunca i SMČ je (naravno) JMČ u Strelcu na istom stepenu!
To je onaj put koji treba napustiti, ostaviti iza vas!

SMČ je u Blizancima, Merkur vlada Blizancima a Merkur je retrogradan...prošlost je tu hteli mi ili ne...
Sve što je povezano sa Blizancima, Merkurom dolazi u prvi plan - misli, reči, ideje, informacije, vesti, braća, sestre, komšiluk, bliski ljudi i kontakti, lokalna zajednica, komunikacija, pisanje, trgovina, obrazovanje (niže), prevoz, kraća putovanja, tehnologija....

Opozicija Mesečevih Čvorova  - JMČ - prošlost i SMČ - budućnost -  "životna raskrsnica" 
Pun Mesec i Mlad Mesec i pomračenja su uvek pre ili posle ovog tranzita Sunce konjukcija SMČ opozicija JMČ!
Svi oni zajedno će vam pokazati budućnost, pravac kojim treba ići u narednih nekoliko meseci!


Iskoristi dan 

SREDA 02.jun 13:23 Sunce sekstil Kiron
Sunce u Blizancima, Kiron u Ovnu na 12°08’

Aspekt izlečenja ili (za)lečenja - Sve što hoću...mogu!
Svi imamo nešto što nas boli... neke rane - Kiron. 
Ova energija u kojoj Sunce i Kiron sarađuju donosi volju za životom. Kada je neko bolan, bolestan i sl. najlakši put do izlečenja je zapravo volja za životom!  Kada bolesnik ima volju za životom sve je lakše.
Kada se ovako Sunce i Kiron sretnu u harmoničnoj energiji (sekstil) sve je moguće.
Sunce je naša volja, ego, karakter, vitalnost, zdravlje....Kiron je učitelj i iscelitelj....on je i rana ali i lek (ključ). Kada se ovako nađu u sekstilu Sunce svojom toplinom može obasjati rane Kiron - toplota leči!
Ne postoje neizlečive bolesti postoje samo neizlečivi ljudi.... 
Samo oni koji ne žele da menjaju svoje navike mogu biti neizlečivi! Ovo se odnosi i na bolesti duše, na emotivne rane....Ovu energiju treba iskoristiti...Za menjanje navika, za početak ozdravljenja...jer nije realno očekivati da se neko u jednom danu izleči....Ali je realno da se u proces izlečenja krene sa realnim planom....Neka Sunce najpre osvetli problem, ranu i sl. tu je Kiron koji pruža ruku i mogući lek!
Možda je lek u negde u vašim mislima, razgovorima, komunikaciji, u bliskim kontaktima i odnosima, razmeni ideja, informacija...jer Sunce je u Blizancima. Lek je i hrabrost da se sa problemom, ranom....suočite, priznate najpre sebi...Kiron u Ovnu.
Ovaj aspekt nosi i dozu empatije....razumevanje za tuđa osećanja, saosećanje sa drugim osobama....Kiron u Ovnu više priča o vrlo ličnim ranama, tugama, bolima...ali ovako u kombinaciji (sekstil) sa Suncem u Blizancima kroz empatiju i neki vid komunikacije mogu se razmeniti osećanja, iskustva, informacije.


"Biće sve u redu"

★SREDA 02.jun 15:19 Venera ulazi u Raka

Posle vremena provedenog u energiji Blizanaca, došlo je vreme da se Venera malo skrasi, ugnjezdi! Rak vlada domom, porodicom, porodičnim odnosima, domovinom, privatnim stvarima, korenima, prošlošću, majčinstvom...Ovaj tranzit Venere će kod mnogih doneti potrebu da se skrase, ušuškaju...Javiće se želja i potreba da provedete više vremena sa vama najmilijim ljudima. Želećete da se emotivno povežete kako bi osetili sigurnost i pripadnost! Dom i porodica na prvom mestu...a ono što ćemo najviše želeti (Venera) je da se osećamo sigurno (Rak).
Možda ćete imati potrebu da uredite (ulepšate Venera) dom, stan...makar kupili i jedno šareno jastuče ili možda udobnu sofu za dnevnu sobu...Neko će se baviti nekretninama (kupovina-prodaja)...Neko će krenuti u zajednički život sa partnerom itd.
Dokle je Venera boravila u Blizancima imala je izbor, družila se i sklapala i prijateljstva i emotivne veze. Ulaskom u Raka menjaju joj se potrebe, želeće trajnije veze, više romantike, večere uz sveće....gledanje u zvezde i šetanje po mesečini (Mesec vladar Raka)...Postaće nostalgična, sentimentalna....gledaće stara pisma i fotografije...pitaće majku ili baku kako se zaljubila u tatu ili deku...kada je osetila potrebu za majčinstvom....Mogla bi i češće da zaplače...Probudiće joj se zaštitnički instikt...ili će sama imati potrebu da je neko zaštiti...
Sve ovo ćete i vi osetiti dok Venera tranzitira kroz Raka, u kolikoj meri zavisi od vaših horoskopa!
Ulazak Venere u Raka najviše će prijati Rakovima, Ribama i Škorpijama (vodeni znaci). Dobro će proći i Bikovi i Device (zemlja). Jarčevi (opozicija), Ovnovi i Vage (kvadrat) će se suočiti sa raznim iskušenjima!
Venera će boraviti u Raku do 27.juna!


Jačanje samopouzdanja i odgovornosti

ČETVRTAK 03.jun  21:05: Sunce trigon Saturn
Sunce u Blizancima, RSaturn u Vodoliji na 13°24’

Odlična energija za više odgovornosti, samodiscipline...Tu je i strpljenje....tamo gde treba i ako treba....Dobar odnos sa starijim ljudima, dobar odnos i sa autoritetima generalno, poslovnim saradnicima....sa muškarcima (Sunce). Kratkotrajni aspekt, ali dovoljno jak da budemo strpljiviji...ili da vežbamo strpljenje - Strpljen - spašen! Nekome će pomoći u karijeri (napredovanje), nekome za dugoročne planove i ciljeve... ovo je i velika odlučnost, preuzimanje odgovornosti, jačanje samopouzdanja, energija mudrosti.
Sa ovom energijom lakše je ostvariti sve što ste zacrtali. Lakše je do uspeha, uspona, nagrade. Dve jake planete (Sunce, Saturn), dve energije vazduha (Blizanci, Vodolija) zajedno u aspektu saradnje (trigon) mogu sve....iskoristite to! Energija za lidere...ali i za one koji to hoće tek da budu! Energija veće odgovornosti, discipline, samopouzdanja...Energija uspešnosti u poslovnom svetu, karijeri, profesiji...Neko bi mogao da napreduje, da se "popenje" na stepenicu više u društvenoj hirearhiji. Ono što najmanje možete da očekujete od ovog tranzita je strpljenje, mudrost....To što je Saturn retrogradan, možda i završite nešto što je ostalo nedovršeno.
Imaćemo ovaj trigon i 30.septembra Sunce u Vagi, RSaturn u Vodoliji na 6°59’!


Sreća je voleti i biti voljen...

PETAK 04.jun 01:32: Venera trigon Jupiter
Venera u Raku, Jupiter u Ribama na 1°44’

Ovo je energija Život je lep, Velika (Jupiter) - Ljubav (Venera), Vera (Jupiter) u Ljubav (Venera) ili Ja verujem u ljubav, Ljubav (Venera) i pravda (Jupiter) pravedna ljubav, ljubav i istina, istinita ljubav. Vera (Jupiter) u brak (Venera), veridba, velika svadba, dobra udaja. Sreća u ljubavi, ljubav je sreća, ljubavna sreća... Plodnost! 

Uživanje "za sve pare" ili više je bolje...
Mogu vas privući: imućni ljudi, stranci, strane kulture, ali i avanturisti, sportisti, obrazovani ljudi, filozofi, duhovni ljudi....Život je lep sa ovom energijom...Smisao za humor..."Zarazno" raspoloženje.  Ljubav i moda, modne revije, takmičenja lepote...Istina je u lepoti....Ženstvene žene, bogati muškarci...Previše (preterano)...svega: ljubavi, šminke, nakita, zabave, druženja....Veliki apetit, potreba za slatkišima...Popularnost, društvenost, šarm i šarmantnost, šarmiranje. Sreća sa novcem, kupoholičari.
Aspekt preterivanja, jer gde je Jupiter tu su i preterivanja, ovo je pozitivan aspekt (trigon)....neka ide život, ili ono "jednom se živi" ...

Šta dolazi IZ srca dolazi DO srca...
Ovo je jedan od boljih tranzita, koji kratko traje ali baš zbog toga u njemu treba uživati dok traje. Naravno potrebno je i da ga prepoznate... da se opustite i prepustite. Da bar na kratko zaboravite na sve kvadrate, opozicije, loše tranzite, one opšte i one samo vaše. Neki aspekti nas muče od ranije, neki su na vidiku i kada nam nebo pokloni nešto ovako na nama je da se opustimo i uživamo.
Sa ovim aspektom velike su šanse da privučete dobre ljude, dobre događaje i mogućnosti... prijateljstvo, ljubav, povoljnu materijalnu situaciju. Moguća su i preterivanja, ali zašto da ne...uživajte. Ovo je i tranzit povoljan za neki put, za sve kontakte i poslove sa inostranstvom.
Ovaj tranzit možda traje kratko ali volećete svaki njegov minut...

Ljubav su prostor i vreme mereni srcem...
Venera je u Raku, Jupiter je u Ribama...jaka vodena energija!
Možda je konačno vreme za putovanje...ili bilo šta što je u vezi putovanja!
Naravno treba da znate i kakve aspekte pravi ova Venera sa planetama iz vašeg natalnog horoskopa, što će priču o ovom tranzitu dodatno razjasniti... Zbog tih aspekata, neko će uživati još i više (dobri aspekti), neko možda i neće ili će ga osetiti u tragovima (loši aspekti). Sigurna sam da ćete ga svi osetiti makar u nekom segmentu. Ako ste sami i ljubav nije deo vaših života, možda je ovo vreme za neki susret, ako i nije biće još prilika, sada možda uradite nešto lepo za nekog kome je vaše malo puno, sigrna sam da ćete se lepo osećati ako znate da ste nekom pomogli. Vreme je za davanje i primanje....
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča.


Istina na detektoru laži

SUBOTA 05.jun 21:04: Merkur kvadrat Neptun
Rmerkur u Blizancima, Neptun u Ribama na 23°05’

Stigli smo do drugog od tri kvadrata Merkura i Neptuna!
Sve je isto...Merkur, Neptun, kvadrat...ali i nije....Merkur je sada retrogradan, drugi je stepen...
Još jednom ili ponovo je Istina na detektoru laži...
Vratiće nas ovaj aspekt u maj mesec...
I ne opuštajte se ....ni kada je istina u pitanju ali ni kada je virus u pitanju!
Još jedan kvadrat nas čeka 06.jula!
SUBOTA 05.jun 21:45: Mars opozicija Pluton
Mars u Raku, RPluton u Jarcu na 26°27’

Spominjala sam ovaj aspekt u martu ove godine
Opozicija Marsa u Raku sa RPlutonom u Jarcu dogodiće se 05.juna na 26°27’. Poprilično nezgodan aspekt i energija koji smo poslednji put imali 20.juna 2019. godine - "Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih"
Kada Mars i Pluton vode bitku...obračun je uglavnom intezivan i ni malo prijatan!
Ova njihova bitka može isprovocirati one sa nezgodnim karakterima!
Mars je u Raku, on u toj energiji može biti pasivno-agresivan, posebno ako je u nekoj negativnoj energiji - aspektu! RPluton u Jarcu iz njega može izvući sve ono najgore moguće....bezdušnost, brutalnost, nasilničko ponašanje, povređivanje i fizičko i emotivno....Skoro sve negativne osobine Marsa u Raku bi mogao da izvuče na površinu upravo Pluton taj vladar podzemlja, mraka, blata, mulja, vulkana....Pokušajte da se oduprete toj energiji koja iz vas izvlači ono najgore.
Ako ipak niste (natalno) tip gde bi ovaj aspekt mogao da to izvuče iz vas onda izbegavajte ljude koji imaju kratak fitulj i koji su skloni pasivnoagresivnom ili agresivnom ponašanju.
Ne reagujte na provokacije, ne reagujte na "prvu loptu"!
Po svaku cenu izbegnite pokušaj da vas izbace iz takta....ma koliko voleli tu osobu...ali ovo važi i za "slučajne prolaznike"...Prebacite ovu ogromnu energiju na teren spavaće sobe...nek strast i sexualna energija rade to još nikome nije škodilo... ako imate sa kim da delite krevet.


Нема коментара:

Постави коментар