понедељак, 17. мај 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 17.maja do 24.maja...



Moto nedelje:
"Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti. 
Ostavi bar jedan most između srca i mene"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

17.maj 11:48: Sunce trigon Pluton
18.maj 14:10 Venera konjukcija SMČ
18.maj 13.43 Venera sekstil Kiron
18.maj 19:37 SMČ sekstil Kiron
20.maj 03:58: Venera trigon Saturn
20.maj 21:37 Sunce ulazi u Blizance
21.maj 17:03: Sunce kvadrat Jupiter
23.maj 04:42: Merkur kvadrat Neptun
23.maja Saturn kreće u retrogradni hod sa 13°31’ Vodolije


Pred nama je jedna vrlo zanimljiva nedelja kada su zvezde u pitanju. 
Najvažniji događaji su početak sezone Blizanaca (ulazak Sunca u Blizance) i Saturnovo retrogradno putovanje.
Nedelja počinje Mesecom u Raku....i praznim Mesečevim hodom od 08:22 do 14:43 kada će Mesec preći u Lava! Tu negde na sredini dogodiće se i trigon Sunca i Plutona i nalet energije...
Od sutra počinje "zabava"...Venera će se sresti sa SMČ ali biće i u sekstilu sa Kironom...Jako lepe energije za naše ljubavne stvari ali i one koje "život znače" jer moramo platiti račune...
Kiron i SMČ iz ove priče sa Venerom biće u sekstilu - "Ne ruši sve mostove, možda ćeš se vratiti. Ostavi bar jedan most između srca i mene". Vreme je za (iz)lečenje!
Venera će nastaviti svoj put harmonizacije odnosa...u trigonu sa Saturnom koji se sprema za retrogradno putovanje! Istog dana počeće sezona Blizanaca...i nagovestiće nam promenu godišnjih doba iz proleća u leto...
Drugi deo nedelje biće nešto komplikovaiji...Srešće se Sunce i Jupiter u energiji kvadrata ali i Merkur i Neptun...Biće preterivanja i precenjivanja, nedostatka discipline, bežanja od odgovornosti, biće nejasnih stvari i guste magle...izdaja, razočarenja, nedostatka istine...pa budite oprezni.
Kraj nedelje biće u znaku retrogradnog Saturna koji ide na zasluženi "odmor" a mi u premotavanje i razmišljanje o svemu što nam se i lično i kolektivno dešavalo u nedavnoj prošlosti!

Ovako izgleda ova nedelja:

★Ponedeljak 17.maj 11:48: Sunce trigon RPluton
Ovde je nivo energije podignut, ego istaknut...Sposobnost dubljeg uvida u stvari, sposobnost da se vidi ono ispod površine, ono duboko "zakopano" ili potisnuto...Sa ovom energijom ide se u srž stvari...Pluton ima onu vulkansju energiju koja povremeno izbija i traži promene, ali ne bilo koje promene već one suštinske...Vreme je za veliko prolećno čišćenje!

Utorak 18.maj 14:10 Venera konjukcija SMČ
Venera ide stopama Merkura (Merkur konjukcija SMČ 11.maja)...

Svakako lepa energija, za priču o ljubavi, vezama, odnosima sa ljudima. Ovo je jaka energija samopouzdanja. Mesečevi Čvorovi uvek idu u paru, oni su u opoziciji, onda je i Venera u opoziciji sa JMČ u Strelcu! Energija opozicije od nas traži balans i ravnotežu! U susretu Venere sa SMČ gde je prekoputa JMČ je i priča o prošlosti i budućnosti...priča o putu kojim ne treba ići (JMČ u Strelcu) i putu kojim treba ići (SMČ u Blizancima)! Jedna vrata treba zatvoriti, druga otvoriti....i ići dalje! 
Venera dolazi do raskrsnice gde mora da zna šta hoće (SMČ u Blizancima) i šta neće (JMČ u Strelcu) - End Of The Road? Kraj jednog puta ali i početak novog!
Ova konjukcija svakako privlači dobre stvari. Ako u vreme ove konjukcije upoznate nekoga ta osoba bi mogla da bude ona prava...Konjukcija je u Blizancima...pa bi to moglo da se dogodi u nekim bliskim odnosima, na mestima gde često boravite, u komšiluku možda, dve ulice od vaše kuće, stana, preko braće i sestara, najbližih prijatelja...I da....možda ćete imati osećanje da ste na istoj "talasnoj dužini". Sve ovo ima smisla ako se još dobro uklopi u vaš horoskop....Kako je ova konjukcija u opoziciji sa SMČ u Strelcu, nešto ipak ostavljate iza sebe.
Energija ovog tranzita može da ima pozitivne posledice za budućnost i na ličnom i na kolektivnom planu au kombinaciji sa trigonom Venere i Saturna 20.maja i sekstilom Venere i Kirona 11.juna! Sve su ovo vrlo lekovite i pozitivne energije...

Utorak 18.maj 13.43 Venera sekstil Kiron
Kiron je ove nedelje prilično zastupljen, Kiron i naše rana ali naš ključ za izlečenje!

Venera ovde ima šansu da gradi most ljubavi sa Kironom. Vreme je za povezivanje koje leči. Vreme je za lek i lečenje...jer  Ljubav je lek za sve....Iskoristite ovu energiju gde Venera uživa punu pažnju od strane Kirona. Budite hrabri, otvoreni za ljubav, za veze...jer veze (i odnosi) su sada ključ za ozdravljenje.
Ova energija nam nudi priliku da podelimo sa nama najbližim ljudima (Blizanci) svoju ranjivost da se povežemo sa bliskim ljudima i da izgradimo ili obnovimo mostove ljubavi. Ljubav, lepota, zadovoljstvo... mogu izlečiti ovaj svet...i ovo ludilo zvano pandemija!
Venera u Blizancima ima potrebu da komunicira o onome što joj je na duši i u srcu...Komunikacija je ovde lekovita ako je ono što mislimo, izgovaramo ali i čujemo u skladu sa našim srcem!
Ova energija je tu da nas sve podseti da je najčešće Ljubav lek...za sve!
Ova energija nosi ključ i otključava: vaše samopoštovanje, prihvatanje izgleda, donosi sklad i mir pre svega sa vama samima a onda i u vezama, odnosima, prijateljstvima. Izlečenje kroz osećanje slobode i nezavisnosti. Ovde je stvar u ravnoteži...biti u ljubavi a biti slobodan...jer Ljubav bez slobode nije ljubav...Sloboda bez ljubavi ni to ne ide...Ljubav nije ptica u kavezu! 

★Utorak 18.maj 19:37 SMČ sekstil Kiron
Još jedna vrlo lekovita energija i ponovo Mesečevi čvorovi u fokusu! 

SMČ u Blizancima nam pokazuje gde u svojim životima treba da napredujemo...Kiron je tu da nas nauči kako da svoja neprijatna i bolna iskustva iskoristimo u terapeutske svrhe! Ovo je dobra prilika da iskoristite "otvorena vrata" na najbolji mogući način. Ovo je prilika da popravite neke "srušene mostove" i da hrabro krenete ka budućnosti! Kiron nas uči kako da zalečimo neke rane, SMČ u Blizancima nas poziva da obnovimo misli, komunikaciju, da više učimo, razmenjujemo misli, informacije, ideje...Vreme je da razmislimo i da se pripremimo za neka putovanja - trigon JMČ u Strelcu, za neke daljine, za neka učenja....vreme je da izlečimo rane koje su dugo tu i lično i kolektivno! Vreme je da se poveže ono što nam je blisko i tu (SMČ u Blizancima) sa onim što je daleko (JMČ u Strelcu) a tu će nam pomoći Kiron u Ovnu!

Četvrtak 20.maj 03:58: Venera trigon Saturn
Nastavlja Venera svoj put harmonizacije (Venera konjukcija SMČi Venera sekstil Kiron) naših odnosa ali i finansija sada u trigonu sa Saturnom.

Saturn se polako sprema za retrogradno stacioniranje (23.maj) što je svakako i jedan od najbitnijih događaja ove nedelje! I pre nego krene na retrogradno putovanje kao da je rešio da uredi, umuri, disciplinuje neke naše odnose i finasije! On je uvek za dugoročne stvari i rezultate! On je za stabilnost pre svega! Sa ovom energijom imamo mogućnost da u naše veze i finasije unesemo sigurnost i stabilnost i nađemo praktična rešenja za pitanja srca (ljubav) ali za pitanje finasija (novac)!

Četvrtak 20.maj 21:37 Sunce ulazi u Blizance

I došli smo do promene sezona, vladavine energija!

Dobrodošli u sezonu Blizanaca! Lagano ćemo se pripremiti u ovom periodu za prelazak iz proleća u leto! Ovde kod nas dani će biti sve duži...Ulaskom Sunca u promenljivi znak Blizanaca (završni mesec godišnjeg doba - proleća) dolazi i period promena...posebno jer je i Jupiter nedavno prešao u promenljivi znak u Ribe! U Blizancima pored Sunca tu su i Venera, Merkur i SMČ...i energija promenljivosti biće u punoj snazi! I Strelac je promenljivi znak a tamo se nalazi SMČ! Vrlo interesantna sezona Blizanac je pred nama!
Iskoristite ovu energiju, razmenjujte misli, reči, ideje, informacije...povežite se sa najbližim, neposrednim okruženjem. Iskoristite moć komunikacije i ako treba obnovite sposobnost komunikacije. Budite radoznali, jačajte svoj um, budite razigrani, poletni...radujte se mogućnostima izbora (Blizanci - dva)...Budite fleksibilni (jedna od odlika promenljivog znaka).
Tamo gde vam se nalazi kuća Blizanaca tu će Sunce obasjati tu oblast vašeg života! Sve što je bilo sporo, što je zapelo u sezoni Bika sada će dobiti priliku da se pokrene! I učite...učite puno, jer Blizanci i jesu učitelji...Vreme je za bliske odnose, razmišljanje (100 na sat), razmenu ideja, za naše lokalne zajednice, za našu braću, sestre, komšiluk...ali i za trgovinu, prodaju, kraća putovanja...
Svim Blizancima čestima Solarni povratak!

Petak 21.maj 17:03: Sunce kvadrat Jupiter
A sada nešto što može sreću da pokvari. Sunce svoje putovanje kroz Blizance započinje kvadratom.

Kada se Jupiter nađe u neharmoničnom aspektu uvek je tu neko preterivanje i precenjivanje, tako je i sa kvadratom Sunca i RJupitera! Sve ide izvan uobičajenog, izvan granica (bilo kojih). Ova kombinacija može doneti egoizam, samoživost, grandioznost! Ne donosite bitne odluke bar dok ne prođe ova energija. To bi mogle da budu preterane odluke. Pokušajte da razdvojite realnost od fantazije!

Nedelja 23.maj 04:42: Merkur kvadrat Neptun
Ovde isto važi ... ne donosite bitne odluke i odluke koje će promeniti vaš život je ovde nije sve onako kako izgleda...

Merkur je u retrogradnoj senci, kreće se prilično sporo...To što je u retrogradnoj senci je već samo po sebi nezgodno a ovaku u kvadratu sa Neptunom kao da je već retrogradan. Pripazite jer bi mogli da se nađete u "gustoj magli". Budite oprezni i ovu energiju iskoristite kroz maštu i kreativnost...
Sve što saznate ovih dana proverite duplo! Imajte na umu i da će ovaj kvadrat biti na snazi još dva puta (zbog retrogradnog Merkura)  05.juna i 06.jula!

Nedelja 23.maja Saturn kreće u retrogradni hod sa 13°31’ Vodolije
I stigli smo do redovnog Saturnovog retrogradnog putovanja!

Ovo je period preispitivanja, premotavanja, ponovnih procena...naših ciljeva, obaveza, ambicija...
Saturn kao da ide na odmor...ali mi nemamo prostora za odmaranje već moramo da obnovimo neke njegove lekcije i da prođemo neki put kojim smo već prošli! Ono što je dobro je da će nam neka ograničenja i odgovornosti biti lakši! Kako je Saturn na "odmoru" moguća su i neka odlaganja...
I dok je ovaj (mu)čitelj na odmoru daje nam šansu da neke stvari popravimo, ispravimo...da se vratimo da dovršimo nedovršeno! Nije vreme za neke nove poteze i odluke!
Šta će vam se lično i konkretno dešavati u ovom periodu zavisi od vaših natalnih horoskopa od vaše lične nebeske karte!
Generalno svi vi koji imate planete u Vodoliji na oko 13°- 6° ovaj retrogradni ciklus ćete osetiti najjače jer će Saturn biti u konjukciji sa tim planetama. Intezitet će osetiti i svi vi koji imate neke planete na ovim stepenima u Lavu zbog opozicije. Prilično napeto bi moglo da bude i za vas koji imate planete na ovim stepenima u Biku i Škorpiji zbog kvadrata - dakle fiksni znaci Vodolija, Lav, Bik i Škorpija će ovaj retrogradni ciklus osetiti najintezivnije! 
U fazonu  "najgori od sve dece" dok je učitelj na odmoru moraćete da obnavljate lekcije i da se pripremite za "popravni ispit" koji će krenuti od 11.oktobra kada Saturn krene direktno!

Na kolektivnom nivou....retrogradno putovanje Saturna je prilično značajno u ovom trenutku jer će Saturn biti sve bliži kvadratu sa Uranom u Biku! Uran će 24.maja preći na 12°, Uran će preći na 13° Bika 12.juna a već 15.juna praviće drugi egzaktni kvadrat sa RSaturnom!!!
Od samog stacioniranja Saturna retrogradno ovaj kvadrat će se pojačati!
Krenuće još jače i intezivnije pobuna protiv ograničenja, sistema, želja za slobodom i oslobađanjem od svih ograničenja...Javiće se potreba za rušenje tiranije svuda u svetu!

Нема коментара:

Постави коментар