понедељак, 15. фебруар 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 15.februara do 22.februara...



Moto nedelje:
"Čovek nije rođen da tegli lance,
nego da širi krila"

Ove nedelje na zvezdanom nebu:
17.februar 20:08 Saturn kvadrat Uran - I
18.februar 11:44 Sunce ulazi u Ribe
20.februar 00:03: Venera kvadrat Mars
21.februar 01:52 Merkur kreće direktno sa 11° 01' Vodolije


Prođe i taj dan...Nadam se da ste i danas zaljubljeni...
Venera je juče bila na raskrsnici (osa Mesečevih čvorova) i vi sa njom...Nadam se da ste izabrali pravi put. Da ste vi neki nastavili zajedno da koračate sa partnerom ka budućnosti ruku pod ruku...ili da ste vi neki drugi pustili da ode ono što treba da ode posebno neka davna prošlost...Nadam se i da ima onih usamljenih srca koji su rešili da krenu ka budućnosti u potrazi za "petim elementom", bar do 25.februara dokle će Venera boraviti u Vodoliji. Posle prelazi u Ribe gde je ushićena i gde se odlično oseća, gde bi neki od vas mogli da pronađu svoju srodnu dušu!

Ovog vikenda Venera će se sukobiti sa Marsom, na red će doći pitanje - Ko je kriv?!
Napetost u odnosima, nervoza, različiti ciljevi i želje bi mogli da vas uvuku u probleme...Sa ovom energijom najmanje što može da vam se dogodi je da se hormoni ustalasaju i podivljaju :). Ovaj trazit bi mogao da probudi uspavane ali i da donese nevolje ako ne znate da rukujete sa ovim viškom energije! Dakle, ne opuštajte se ove nedelje kada je ljubav u pitanju!

Ove nedelje Sunce prelazi u Ribe...počinje sezona Riba.
Vreme je za lagani završetak onog što smo počeli prošlog proleća. Usporite, lagano svedite sve račune, odmarajte, meditirajte makar u slobodno vreme, zaokružite neku priču! Budite spremni za sledeći astrološki ciklus koji će početi 20.marta!
Tu u Ribama čeka ga Neptun jedan od vladara Riba! Oni zajedno će sačekati Veneru 25.februara. Neptunu, Veneri i Suncu će se pridružiti Merkur 15.marta i eto stelijuma u Ribama!

Ove nedelje Merkur će se stacionirati direktno i nećete imati više koga da krivite za sve...
Merkuur će krenuti direktno lakše ćemo disati čak i bukvalno jer Merkur je i dalje u Vodoliji...
ALI...ako neko traži krivca Merkur bi mogao da bude to do 13.marta kada će izaći iz retrogradne senke.

Za kraj sam namerno ostavila najbitniji događaj ove nedelje - kvadrat Saturna i Urana (prvi put). Ovo je udarna asto vest ove nedelje, ovog meseca, ove godine...
Ovaj kvadrat će biti prisutan tokom cele ove godine sa različitim intezitetom. 
Odavno ga i lično i kolektivno osećamo, sada nas čeka neki vrhunac. Vrhunac sukoba starog i novog, ograničenja, zastoja i slobode i oslobađanja, nečeg tradicionalnog, uvreženog, ukorenjenog i nečeg modernog, naprednog, inventivnog! Priča o novoj stvarnosti kreće...zapravo oblikovanje nove stvarnosti jer do kraja ove godine imamo još dva ova kvadrata na sredini godine u junu i na kraju godine u decembru!

Mi ovde slavimo i danas ali Dan državnosti...i Sretenje...
Prema narodnom verovanju i predanju, na Sretenje se sreću i razdvajaju zima i leto. 
Od Sretenja dani postaju duži, a noći kraće, pa se u narodu kaže "Sretenje obretenje".
Ako je na Sretenje sunčan dan i medvedi izađu iz jazbine i uplaše se svoje senke, pa se vrate nazad, veruje se da će zima potrajati još šest nedelja. Jedini medved u okolini je medved u Zoološkom vrtu...
Vesti kažu da je medved Uroš izašao iz svoje pećine i nije ugledao svoju senku izgleda da nam dolaze lepi dani...
Ima još jedno predanje...
Ovoga dana devojke paze kakvog će muškarca prvo sresti. Kažu da će se za takvog sličnog udati.
Ne znam nisam proverila...

★★★




Ponedeljak
Dan Meseca. Mesec je u Ovnu

Mesec je pre svitanja imao susret sa Kironom...
Najčešće je ova energija okidač za bol ali ova energija svakako može biti i lekovita...Donosi ova energija neku vrstu osetljivosti...ali i veliku sposobnost empatije...osetljivost na tuđu bol...Jednom mesečno imamo ovu konjukciju i imaćemo je sve dokle Kiron boravi (tranzitira) Ovnom! Ona je uvek tu da nas podseti na nešto, ponekad na nešto bolno ali u isto vreme i da probudi odlučnost i hrabrost da se sa tim suočimo...i krenemo u izlečenje! Slušajte srce ono zna gde je ključ! 
Jutro smo dočekali sa ovom konjukcijom...neko je bio budan baš u svitanje...sada možda zna i zašto!

Još jedan aspekt je bio pre svitanja Mesec sekstil Saturn u Vodoliji...
Energija koja pomaže da se dobro organizujemo i da utvrdimo prioritete...kako one domaće (Mesec) tako i one poslovne (Saturn). Možemo računati na odgovornost, disciplinu, praktičnost, efikasnost...Ovo je i aspekt realizma, koji mnogima može pomoći. Ovo je i dobar aspekt za finansije, rukovanje finansijama, i sve ono praktično vezano za finansije i materijalne prilike. Dobar je i za odnose sa starijim ljudima, pre svega iz porodice ali i svi drugi stariji ljudi. Dobar je za donošenje odluka, jer ovde je bistra glava, realna i praktična. Stabilne emocije!!! Mada i ovaj aspekt može doneti blagu melanholiju...ipak je Saturn u pitanju. Lepo je započeti dan sa ovom energijom.

U 17:50 Mesec će biti u sekstilu sa RMerkurom u Vodoliji...
Raspričaće se Mesec i Merkur, možda će nadoći i neka sećanja...možda zazvoni telefon a tamo broj koji davno nije bio aktuelan...Ovo mogu biti lepa sećanja, ovde duša i razum sarađuju...Merkur vuče unazad, ali nekada nam je baš to potrebno da obnovimo neka lepa sećanja!

U 19:21 Mesec će biti u sekstilu sa Jupiterom u Vodoliji...
Lepa energija, lepo raspoloženje...onako široko (Jupiter)...duša (Mesec) široka (Jupiter) otvorena za radost i sreću i lepe trenutke sa ljudima (Vodolija- prijatelji)... Lične trenutke (Mesec u Ovnu)...Energija koja mami osmeh....onaj širok. Energija koja donosi glasan smeh...Često ćete čuti da povoljne aspekte Meseca i Jupitera (sekstil, trigon, konjukcija) nazivamo aspektima"anđela čuvara". Divno je imati takav aspekt u natalnom horoskopu, u dugotrajnim aspektima (tranzitima, predikcijama) ali lepo je i ovako na kratko na nekoliko sati...zar ne? 


Sreda
17.februar 20:08 Saturn kvadrat Uran - I

I konačno...egzaktan aspekt koji je zapravo već dugo prisutan. 
Prvi put smo ga osetili prošle godine kada je Saturn na kratko prešao u Vodoliju!
Sada je tu u punoj snazi!
Tranzit koji će zapravo biti aktuelan tokom cele ove godine sa različitim intezitetom.
Dešava se u vreme još uvek jakog stelijuma planeta u Vodoliji!
Isti onaj stelijum gde su planete u Vodoliji i gde su u kvadratima sa Uranom ali i sa Marsom u Biku!

Ulazimo u treću četvrtinu ciklusa Saturna i Urana!
Ciklusa (Saturn konjukcija Uran) koji je počeo 13.februara 1988. završiće se 28.juna 2032. godine.
Prethodni ciklus Saturna i Urana trajao je 45 godina:  od 03.maja 1942. do 13.februara 1988.

Prvi kvadrati u ciklusu Saturna i Urana dogodili su se 1999/2000.
Posle 20 godina ponovo imamo kvadrat Saturna i Urana!

Više o ciklusu ovih planeta, aspektima u ciklusu, o Saturnu i o Uranu, energiji Bika i Vodolije pisala sam još u septembru 2020:
O samom kvadratu Saturna i Urana pisala sam više puta i tokom prošle i tokom ove godine, da budete spremni i da što lakše prođete kroz njih!
Ograničenje slobode
Ako niste sigurni šta će vama doneti ovaj kvadrat, pogledajte kuće u kojima se nalaze Tran Saturn u Vodoliji  i Tran Uran u Biku...tu je vaša priča! Pogledajte i kuće kojima vladaju Saturn i Uran i njih povežite za kompletnu priču! Za kompletnu priču bitno je i koje aspekte prave Tran Saturn i Tran Uran sa vašim planetama, jer priču mogu da poboljšaju (sekstili, trigoni) ali i da još pokvare (opozicija, kvadrati, konjukcije)!

Ovaj kvadrat će nešto više i intezivnije osetiti fiksni znaci: Vodolija, Lav, Bik i Škorpija, ali i svi vi koji imate planete na oko 7° ovih znakova!

U ovom primeru: Tran Saturn u Vodoliji je u 4.kući, Tran Uran u Biku je u 7.kući. Te dve kuće su bitne za ovu priču! Saturn vlada 4.kućom i 5.kućom, Uran vlada 5.kućom, tako da su i ove kuće uključene!
Tran Saturn u ovom primeru je u konjukciji sa Nat Marsom i pravi kvadrate sa Nat Venerom i Nat Saturnom što priču otežava. Tran Saturn je u trigonu sa Nat Uranom što je dobro za neki krajni ishod!
Tran Uran je u konjukciji sa Nat Saturnom i u opoziciji sa Nat Venerom, u kvadratu je sa Nat Marsom što sve zajedno baš otežava priču! Međutim Tran Uran je u trigonu sa Nat Mesecom i možda je tu rešenje za ovu priču!
Pokušajte sami da povežete vašu priču - Sam svoj majstor...

 

Četvrtak
18.februar 11:44 Sunce ulazi u Ribe

Ulazak Sunca u Ribe je vreme kada se jedan ciklus završava i počinje novi.
Sunce je stiglo do poslednjeg znaka u zodijaku, završava se jedan ciklus, siguran znak da će zimi uskoro biti kraj. Sunce se pridružuje Neptunu 
Kada Sunce pređe u Ribe u ovo doba godine, prosto znamo da nastupa kraj nečega!
Kraj zime, kraj jednog putovanja - Sunca kroz zodijak (od Ovna do Riba)!

Svi se polako spremamo za novi početak, za proleće, za ulazak Sunca u Ovna, prvi znak zodijaka i jedan novi ciklus!. Dakle ovih mesec dana pred nama imamo vreme za opraštanje, za zaborav, za opraštanje od prošlosti. Da na neki način svedemo račune i prikupimo sva znanja i iskustva koja smo imali dok je Sunce prolazilo kroz znake pre Riba.

Krenuće je sezona Riba
Sunce će boraviti u energiji Riba od 18.Februara do 20.Marta.
Vreme je za bezgranično praštanje, za jake emocije, osetljivost, energiju "ramena za plakanje", poziva za pomoć, vreme je za kanal najčistije ljubavi.
Budite spremni da zaronite duboko u ovu energiju vode iz koje sve potiče i u koju se sve vraća.

Tamo gde se nalazi Nat Sunce tamo želimo da zablistamo, tamo nam je život, tamo nam je srce!
Ulaskom Tran Sunca u znak Riba osvetliće se teme poput mašte, kreativnosti, duhovnosti, vere. Sunce u Ribama donosi bezgranično praštanje. Ribama vladaju Neptun i Jupiter i oni Suncu donose određenu energiju, svaka planeta na svoj način. Ribe su ženski znak, znak velikog razumevanja, Ribe su i vodeni znak gde su emocije primarne!
Kuća u Ribama je oblast života u kojoj ćete želeti da zasijate u narednih mesec dana!
Koliko ćete zasijati i kako zavisi i od aspekata koje će Sunce u Ribama praviti sa vašim Nat planetama! Neko će uživati više, neko manje. Ali svi ćemo "plivati" vodama Riba!
Uživaće najviše Ribe (konjukcija), uživaće i Bikovi i Jarčevi (sekstil), Rakovi i Škorpije (trigon), ovo je njihov period godine! Lepo će se osećati i Vodolije i Ovnovi (polusekstil), Vodolije su još pod uticajem Sunca, Ovnovi se spremaju za svojih "pet minuta"
Manje će uživati Blizanci i Strelčevi (kvadrat) ali i Device (opozicija).
U periodu prilagođavanja su Lavovi i Vage (inkonjukcija). Lavovi se prilagođavaju za dolazeći trigon, Vage za opoziciju (Sunce u Ovnu).



Subota
20.februar 00:03: Venera kvadrat Mars

Nastavlja se sukob Vodolije i Bika...sada između Venere i Marsa!
Venera ima jedan plan, Mars ima drugi plan.Venera kaže ti si kriv, Mars kaže ti si kriva.....istina je negde na sredini. Ponegde se javlja ono...između ljubavi i mržnje je tanka linija...ljubomora svakako.
Ako je ljubav hemija onda ovaj kvadrat pokreće hemiju.
Generalno...izvorno ovo je aspekt napetosti.
Sada imamo Veneru u Vodoliji a ona ima potrebu da se druži, društvena je i socijalno nastrojena, spremna je za iznenađenja, ni rizik joj nije stran, želi promene, želi slobodu, želi nešto drugačije, originalno, ne voli prosek i prosečno, okrenuta je više ka budućnosti...Mars je u Biku, on preferira mir, opuštanje, uživanje...ne voli baš puno promene, želi i emotivnu ali i materijalnu sigurnost, nije za rizik, vrlo je tvrdoglav...
Kada ovoj Veneri nije sve potaman ona postaje buntovna, ekscentrična, vrlo nepredvidljiva, ponekad i haotična...Kada ovom Marsu nije sve po volji on postaje još tvrdoglaviji nego inače, usporen, svađalački raspoložen, okrenut sebi i svojim potrebama!
Tanka je linija što spaja i razdvaja...
Kada se ovako nađu u energiji kvadrata Venera i Mars vode i ljubav i rat.
Ovaj aspekt traje kratko...ali može biti vrlo nezgodan!
Najbolje što vam se može desiti je svađa i izmirenje, a najgore svađa i rastanak.
Ne može jedan aspekt da napravi nešto drastično....mora više kockica da se slože.


Nedelja
21.februar 01:52 Merkur kreće direktno sa 11° 01' Vodolije

Vest da Merkur kreće direktno uvek spada u breaking news to ste sigurno već shvatili.  Neće biti ni jednog kutka na internetu gde se ne spominje da će Merkur bit direktan! Neke odluke i neke situacije sada nećemo moći da odlažemo. Isplivaće istina, isplivaće neke nove jasnije informacije.
Direktnim kretanjem Merkura možemo ponovo reći  - Oslobodite misli, reči..
Više neće biti Merkur krivac za sve...sada ćete morati da potražite nekog drugog krivca :).
Ipak da ne zvonimo baš na sva zvona, jer Merkur ostaje u retrogradnoj senci do 13.marta.
Možda će biti i onih kojima će Merkur i dalje biti za nešto kriv...
Od 13.marta zvanično nema mesta da krivite Merkura.
Tada možemo sasvim da udahnemo i izdahnemo...a Merkur će konačno preći put kojim nije išao od kako je prešao u Vodoliju 08.januara! U Ribe će preći 15.marta!





1 коментар:

  1. Hvala Snezana, lijepo kao i uvijek.
    "Od 13.marta zvanično nema mesta da krivite Merkura.
    Tada možemo sasvim da udahnemo i izdahnemo..." svjesno ili nesvjesno receno, a 13og marta je Mlad mjesec. Inace te dvije faze Mjeseca Mlad i Pun poznate su i kao Kosmicki udah i izdah. Ne znam zasto mi je ovo zapalo za oko, ali eto... :) pozdrav iz Crne Gore

    ОдговориИзбриши