субота, 13. фебруар 2021.

Srećan je onaj ko ume da voli...U susret Danu Zaljubljenih...


Moto dana:
"Tako je malo ljubavi među ljudima. 
Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi."


Zvezdani(n) zapis 3159
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 6°43’

I Saturn je deo velike žurke...ali on nekako iz prikrajka posmatra ostalu družinu. Najbliži je Jupiteru koji ima čvršći odnos (konjukcije) sa RMerkurom i Venerom. Saturn se druži sa Jupiterom najduže još od 21.decembra 2021. (Velika konjukcija). Mesec je napustio stelijum ali stelijum je i dalje poprilično jak i intezivan. 
Saturnov najjači aspekt je trenutno kvadrat sa Uranom u Biku koji će biti sve jači...egzaktni uticaj će se dogoditi 17.februara. Ovaj tranzit je očigledan i na ličnom a posebno na globalnom planu!
Bitan događaj za Saturna je to što sutra ulazi i pre retrogradnu senku!

Međutim danas na dan Saturna biće reči o ljubavi...
Juče na dan Venere pisala sam o plesu zvezda...
Danas ću pisati o Danu Zaljubljenih...







Danas na zvezdanom nebu:
13.februar 08:47: Merkur konjukcija Venera

Upravo ovaj aspekt je motiv i inspiracija za pisanje o ljubavi...pa i o Danu Zaljubljenih...
Ovaj dan je uvek u vreme Vodolije, a Vodolija je energija koja je zainteresovana mnogo više od obične romantične ljubavi! I bez obzira da li slavite ljubav 14.februara ili ne, iskoristite ovu energiju društvenosti i univerzalne ljubavi družeći se sa svojim najbližim i najdražim osobama.

Kako je Merkur retrogradan evo i nešto što sam pisala o ljubavi pre nekoliko godina:
Zaljubljenost ili ljubav
Kada smo zaljubljeni mi volimo idealnu sliku druge osobe, ono što želimo da vidimo...ne volimo onog drugog kakav on zaista jeste. Ta slika je u nama i pre upoznavanja. Tek onda kada zaista upoznamo onog drugog kada ga zavolimo radi njega samog to je ljubav. Mada ne bi bilo loše kada bi u svakoj zaljubljenosti bilo malo ljubavi i u svakoj ljubavi malo zaljubljenosti :). .Šta ako zaljubljenost ne pređe u ljubav? To je već druga priča!
Leptirići ili gastritis :)
Naravno radije leptirići....ali život se ponekad poigra sa nama. Leptirići idu sa zaljubljenošću. Ko god da je smislio leptiriće u stomaku verovatno je mislio na lakoću i ustreptalost emocija....i leptirići su ideal kao i ona idealna slika druge osobe...."predmeta" zaljubljivanja. Sa leptirićima ide lepo raspoloženje, osmeh od uveta do uveta, onaj osmeh kada vas neko upita: Šta je to sa tobom :), nekako si drugačija/drugačiji u poslednje vreme. Ako se ideal ne uklopi u stvarnu sliku u stvarnu osobu ....eto gastritisa :) ili razočarenja. Razočarenje je uvek srazmerno očaranosti (zaljubljenosti). Onog trenutka kada shvatimo da niko nije savršen sve bude lakše ili će biti lakše. Zaljubljenost ne traje dugo....ljubav može trajati večno. Zaljubljenost prestaje relativno brzo, da ljubav prestane potrebno je vreme....Kako neko zna da voli? Ako ne zna odgovor na to pitanje onda to i nije ljubav!!!

Ja sam Dan Zaljubljenih stavila na "crnu listu" daleke 2013. godine. Od tada je ne slavim taj dan jer sam baš na taj dan doživela veliko razočarenje ali iskreno sada gledajući unazad (RMerkur) to je bilo i veliko otrežnjenje! Moram i da dodam...Nisam se ni jednog trenutka razočarala u ljubav, kako kada jedan Lav podznak Vaga bez ljubavi nebi mogao ni da diše. Razočarala sam se u neke postupke, u laži, obmane....Od tada sam samo odlučila da ovaj dan ignorišem..
Ali....teško je ignorisati :) gotovo nemoguće kada na svakom koraku postoji neki trag. Internet se zacrveneo....srculenca na sve strane :)....Neka....ako postoji samo jedna osoba kojoj ovaj dan puno znači ko sam ja da kvarim. I zato pišem pre svega o ljubavi...ali i o danu ljubavi zbog onih koji u taj dan veruju i koji ga slave!

I opet a za sve je kriv retrogradni Merkur (ko bi drugi) dodaću još nešto što sam pisala prošle godine, one lude i teške godine koja nikako da prođe a zvanično je prošla:
Dragi moji, ako postoji Dan smeha, Dan zagrljaja, Dan poljupca...zašto onda ne i Dan zaljubljenih...
I zar je bitno čiji je to praznik...niko nema tapiju na zaljubljenost!
Drugo je to što se mnogi pitaju da li nam je potreban taj jedan dan da slavimo ljubav?!
Kada je neko zaljubljen to je već slavlje samo po sebi :)
Ali...izgleda da neko mora i da zaradi :), a zaradi se poprilično!
Dan vinara ili Dan zaljubljenih? Kod nas odavno postoji dilema da li mi ovde slavimo Dan Zaljubljenih ili Dan Svetog Trifuna. Praznik pravoslavnih vernika Sveti Trifun i praznik zapadne tradicije Sveti Valentin obeležavaju se istovremeno. Obojica svetaca, iako svetkovani u različitim crkvama, zaštitnici su iskrene ljubavi. 

Šta god slavili...zaljubljenost, ljubav, dan vina i vinara...
To je samo vaša stvar. Ako vam se slavi vi slavite. Ako vam se ne slavi vi nemojte da slavite! Sve u fazonu: Živi i pusti druge da žive! Na kraju ovaj dan je uvek u sezoni Vodolije a ona je baš takva! Jedni drugima svakako ne smetate ni vi koji slavite ni vi koji ne slavite!

Dan kao i svaki drugi?
Da li slavite Svetog Valentina ili Svetog Trifuna ili ne slavite ništa to je vaša stvar ili odluka. Molim bez ljutnje na glasnika jer spominje ovaj praznik. Blog čita puno ljudi sa različitih strana sveta, različitih kultura, vera, opredeljenja (bilo kog). I ima mesta za sve. Bilo bi glupo da ignorišem nešto tako očigledno (moj FB zid gori od ljubavi). Neko se raduje, slavi, kupuje poklone i prima poklone, transparentno slavi ljubav....neko se nervira jer ga to ne dotiče iz bilo kog razloga: ne dozvoljava mu vera, ne veruje u jedan dana ljubavi već misli da je svaki dan dan za ljubav, nesrećno je zaljubljen, sam je pa mu smeta to "mahanje" ljubavi ispred nosa. U vreme savremene komunkacije prosto nema načina da se Dan zaljubljenih ne primeti :). Svi mediji su se zdušno potrudili.

Za jednog Lava (moja malenkost) svaki dan je dan za ljubav....svih 365. Negde sam pročitala da je taj dan jedinstvena prilika da partneri pokažu svoju ljubav. Čuj jedinstvena prilika! Šta je sa ostalih 364 dana? Kažu da ga najmanje vole oni koji su sami... i da ga najviše kude oni koji su sami! Možda. Ali da li je biti sam nešto najgore što može da vam se dogodi? Naravno da nije. Bolje biti sam nego u lošem društvu. Zaljubite se u sebe...po ko zna koji put. Ili širite ljubav ima još onih koji su sami.

I za jedne i za druge i za one koji slave i za one koji ne slave:
Volite, budite voljeni svih 365 dana u godini.

A sutra na taj dan D....



Sutra na zvezdanom nebu:
14.februar 03:12: Mars sekstil Neptun
14.februar 18.59 Venera trigon SMČ
14.februar 22:39: Merkur konjukcija Jupiter
14.februara Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 6°52’ Vodolije


Dan će početi Mesecom u Romantičnim Ribama...tu će ostati do 16:54, kada će preći u vatrenog i strastvenog Ovna...Dakle iz romantike u akciju, strast :). 
Jutro bi moglo da počne doručkom u krevetu...ili na neki drugi vrlo maštoviti način jer...

Mars u senzualnom i hedonistički raspoloženom Biku u saradnji sa Neptunom u Ribama (viša oktava Venere) doneće vam vrlo maštovite mogućnosti, mogućnost da budete kreator svog života. Mogućnost da i sebi ali i nekoj vama dragoj osobi ulepšate dan, mesec, godinu...

Venera u Vodoliji sutra na "raskrsnici" Mesečevih čvorova...U trigonu sa SMČ u Blizancima i u sekstilu sa JMČ u Strelcu bira put kojim će ići...Ona svakako ide u budućnost putujući kroz Vodoliju, ali na ovoj raskrsnici gleda da "pomiri" prošlost i budućnost...Zapravo da se na harmoničan i uravnotežen način pozdravi sa prošlošću JMČ u Strelcu i da krene dalje na put kojim treba ići SMČ u Blizancima...
Ako ne znate kako ....poslušajte svoje srce, ono najbolje zna. 

U danu ljubavi zaplesaće RMerkur i Jupiter...Ples može biti i neki stari, tradicionalni (Saturn vladar Vodolije), može biti i moderan, drugačiji (Uran vladar Vodolije)...
Ovaj ples, ova konjukcija je i vaša doza optimizma, sreće, radosti...

I plesaće zapravo svi zajedno...Jupiter, RMerkur i Venera pod budnim okom Saturna...
Sve su karte na stolu...i sve je moguće. I ponovni susret sa nekom bivšom ljubavlju ili starim prijateljem, prijateljima...Retrogradni Merkur bi mogao da spoji razdvojene i kroz lični susret i kroz razgovor putem savremene tehnike. Razgovor bi mogao da umiri stare rane...da vas pomiri ili da shvatite da je prošlost ipak samo to prošlost a da je za pomirenje prekasno!

Mars u Biku sarađuje sa Neptunom ali se svađa sa svim planetama u Vodoliji.
Čudan neki Dan Zaljubljenih.




Prvog dana februara napisala sam ovo da se pripremite za ovaj dan:
Jak stelijum u Vodoliji: Saturn, Jupiter, RMerkur, Venera, Sunce i Palas! 
Divota za one koji će ovaj dan slaviti preko interneta...ali svakako i za one koji će taj dan proslaviti intimno u dvoje tu ograničenja ne postoje. Već "vidim" maske sa srcima, poljupcima i sl. Na kraju zamislite da je "bal pod maskama" onaj čuveni februarski u Veneciji (koji će i ove godine biti pod senkom Korone).
Venera je na dan Zaljubljenih u Vodoliji u konjukciji sa Saturnom (06.februar) i sa Jupiterom (11.februar) i sa RMerkurom (13.februar). Sve ove konjukcije su dovoljno jake na sam taj dan da vrše i veliki uticaj! Mars (bez njega ne ide) je na Dan Zaljubljenih u Biku i baš ne voli energiju Vodolije i eto moguće svađe i ako je kvadrat sa Venerom egzaktan tek 20.februara.
Na sam dan kao podrška tu su dva harmonična aspekta sekstil Marsa i Neptuna i konjukcija RMerkura i Jupitera. Ipak moram da naglasim da je tu negde sve prisutan kvadrat Saturna i Urana koji bi mogao nešto da pokvari.
Mesec je na taj dan u Romantičnim Ribama i biće u konjukciji sa Neptunom i u sekstilu sa Plutonom...aspekti koji obećavaju romantično strastveni dan, veče i noć...jer će drugi deo dana Mesec boraviti u Ovnu!

Dnevni aspekti
Mesec je u Ribama 

Romantika u vazduhu...I Mesec je na "raskrsnici" kao i Venera...samo Mesec je u kvadratu sa osom Mesečevih čvorova. U kvadratu sa SMČ u Blizancima i u kvadratu sa JMČ u Strelcu. Duša luta, ne zna kojim bi putem radije pošla...Ovo bi moglo da bude neprijatno samo dan pre dana ljubavi...

Kasnije večeras 20:54 sekstil Meseca i Marsa u Biku nadoknadiće vam oslabljenu energiju. Daće vam snagu da se izborite za ono što želite i planirate.
Već u 20:10 Mesec će se sresti sa Neptunom...i evo odličnog uvoda u Dan Zaljubljenih...i da vas podsetim i Mars je u sekstilu sa Neptunom...

Mesec konjukcija Neptun: Ova konjukcija može biti pozitivna ali može biti i negativna...Sa ovom energijom možete biti vizionar ali lako se možete i pogubiti...u magli Neptuna. Pozitivan efekat koji nudi ova energija je povezivanje sa vašim osećanjima...konjukcija je u Ribama a to vam je kao neki kanal ka kosmosu...jaka intuicija! Negativan efekat je obmana, samoobmana, razočarenje...lako možete negde "odlutati", poenta je da znate put kojim treba da se vratite...Možete "pobeći" u umetnost, kreativnost, muziku, ples....ali morate se vratiti u realnost, morate znati kako da se vratite u realnost... Morate znati da napravite razliku između stvarosti i mašte, u suprotnom zaista bi mogli da se pogubite...Moguća su i neka mistična iskustva, jasni snovi, proročki snovi... moguće su razne poruke iz mističnog sveta. Rekla bih da je ova energija spas za sanjare, maštare, one koji u čuda još veruju, u magiju, čaroliju... 


Нема коментара:

Постави коментар