понедељак, 8. фебруар 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 08.februara do 15..februara...



Moto nedelje:
Ljubav je sve što nam je potrebno

Ove nedelje na zvezdanom nebu:
08.februar 14:47: Sunce konjukcija Merkur
09.februar 12:00 Saturn sekstil Kiron - I
10.februar 12:15: Merkur kvadrat Mars
11.februar 15:59: Venera konjukcija Jupiter
11.februar 20:05 Mlad Mesec u Vodoliji na 23°03’
13.februar 08:47: Merkur konjukcija Venera
14.februar 03:12: Mars sekstil Neptun
14.februar 18.59 Venera trigon SMČ
14.februar 22:39: Merkur konjukcija Jupiter
14.februara Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 6°52’ Vodolije

Nedelja ljubavi krcata aspektima i astrovestima.
Nedelja počinje ozbiljnim, odgovornim i vrednim Mesecom u Jarcu koji ima neke bolne teme (kvadrat) sa Kironom ali i neke iznenadne vesti i događaje zahvaljujući Uranu. Vrhunac je ipak konjukcija Sunca i RMerkura koja i nije obična već "kraljevska" - Kazimi konjukcija (Merkur u srcu Sunca). Moćna konjukcija ali ipak pripazite Merkur je retrogradan. Možda pomogne konjukcija sa Palasom gde će Merkur i Palas napraviti neke mudre strategije. 
U utorak preuzmite odgovornost za svoje rane, tu su da pomognu dva učitelja Saturn u Vodoliji i Kiron u Ovnu (on je i iscelitelj) u sekstilu. Ovo je energija i ličnog (Ovan) i kolektivnog (Vodolija) (iz)lečenja, a to je ono što nam upravo treba! Ovo je jak Potencijal za zarastanje rana i izlečenje.
U sredu dobro razmislite pre nego što nešto izgovorite, jer izgovorene reči se ne mogu vratiti. RMerkur u kvadratu sa Marsom je energija koja izaziva, donosi napetost, svađu, velike neprijatnosti ako ne umete da se suzdržite.
Četvratak je dan za nove početke - Mlad Mesec u Vodoliji. Novi ciklus Meseca koji nudi snažne promene ali i energiju slobode i oslobađanja.
Ovo je dan i sa najviše planeta još od 1962. u Vodoliji (stelijum). Ovo je i dan kada će se sresti Venera i Jupiter mala i velika sreća. Ovako zajedno vratiće mnogima veru u ljubav.
U subotu još jedna konjukcija (od ukupno tri ove nedelje), konjukcija RMerkura i Venere..koja nam poručuje - Pričajte, pišite o ljubavi. Dan pre Dana Zaljubljenih...taman za neko ljubavno pismo:)
I Za kraj u nedelju na Dan Zaljubljenih Mars u sekstilu sa Neptunom vam nudi da budete kreatori svog života, nudi vam maštu i kreativnost. Tu je i treća konjukcija između RMerkura i Jupitera a ona poručuje privucite lepe događaje lepim mislima.
Venera baš na dan kada će mnogi slaviti ljubav dolazi na raskrsnicu - osu Mesečevih čvorova. Vi poslušajte srce ono zna kojim putem treba ići.

A sad da "raspakujemo" ovu nedelju:




Ponedeljak
Dan Meseca. Mesec je u Jarcu
08.februar 14:47: Sunce konjukcija Merkur

Mesec u Jarcu od jutros u 08:39 je u kvadratu sa Kironom u Ovnu...
Sa ovom energijom bi mogla da se pojavi neka rana, bez obzira koliko je duboka i stara...Neko će se samo setiti nekih bolnih trenutaka bez određenog razloga i povoda, nekome će biti dotaknuta na neki način bolna tačka kroz razgovor, neki događaj....Neko će imati potrebu da bude sam, da se usami....bez obzira da li je u društvu ili nije..."sam u gomili ljudi"...

Već u 09:59 Mesec će se naći u sekstilu sa Uranom u Biku
Zanimljiva energija, energija iznenadnih događaja, susreta. Ako niste zadovoljni svakodnevnim životom, ako ste upali u rutinu i dosadu, ovo je prilika da nešto bar na kratko promenite. Pod uticajem ovog dnevnog aspekta možete uraditi neke neobične stvari, doneti neke iznenadne odluke. Možete u isto vreme iznenaditi sami sebe ili nekog iz vaše okoline. Mada i vas drugi mogu iznenaditi. Mesec je u Jarcu pa je tu i priča o karijeri, uspehu, položaju. Zajedno sa Uranom u zemljanom trigonu razne su mogućnosti pred vama. Taman dobra energija da malo odvuče pažnju od bolnih situacija (kvadrat sa Kironom).



U 14:47 Sunce i RMerkur u konjukciji na 20°01’
Ovo je energija u stilu Kakav ti je Merkur takve su ti i misli a Sunce tu dodaje ego, karakter, moćnu energiju, volju, muški princip - pročitajte - "Ja sam ono što mislim"

Merkur u srcu Sunca - Vrhunac konjukcije Merkura sa Suncem je Kazimi konjukcija:
Kada se planeta nađe na udaljenosti manjoj od 17' (17 minuta) od Sunca onda je to kazimi ili u srcu Sunca! Kazimi je vrlo moćna energija. Merkur će biti u centru solarnog diska, što je najbolji položaj za Merkura. Iskoristite ovaj kraljevski Kazimi uticaj. Ovo je sposobnost da svoje misli pretočite u reči...jasno, direktno. Da, znam da je Merkur retrogradan, tako da ipak pripazite jer bi retrogradnost mogla da vas pogrešno usmeri....RMerkur je i u konjukciji sa mudrim savetnikom Palasom, ova konjukcija dodatno nudi mudrost i strategiju za rešavanje nekih problema!
P.S. Pored Kazimi postoje i Pod Sunčevim zracima i Spaljenost konjukcije!

RMerkur će se danas sastati i sa Palasom
Meni je ovaj aspekt posebno interesantan iz ličnih razloga, ko razume shvatiće!
Srešće se RMerkur misli, reči, komunikacija i Palas asteroid mudrosti. Vreme je za određenu strategiju i na ličnom i na globalnom planu. Već su se oni sreli u vreme kada je Merkur bio direktan u Vodoliji na 12° - 16.januara. Ovo je njihov ponovni susret na 20° Vodolije. 
Sada je potrebno ponovo proceniti situaciju i strategiju! Sve ovo obojeno energijom Vodolije: internet, društvene mreže, tehnologija....originalnost! Ova konjukcija donosi mentalnu spretnost, povezivanje informacija kroz strategiju. Vraćanje na neke informacije, događaje...Pronaći drugačije rešenje za isti problem. Što se mene tiče...Tranzitni Palas je u trigonu sa mojim ASC i ja tražim što je moguće originalniji način da rešim jedan problem, strategiju imam...imam i strpljenje!
Pročitajte: Palas u Vodoliji


Utorak
09.februar 12:00 Saturn sekstil Kiron - I

Nešto pre egzaktnog kvadrata Saturna i Urana (17.februar) imamo ovaj harmoničan aspekt Saturna sa učiteljem i isceliteljem Kironom! Pravi aspekt u pravo vreme! Ovaj aspekt nosi ključ i rešenje nekih problema, rana...Kiron se nalazi između Urana i Saturna nešto kao most između njih!
Zapamtite datume ovog aspekta, jer ovaj aspekt je tu kao protivteža kvadratima Saturna i Urana!
Naš učitelj i (mu)čitelj Saturn sarađuje sa još jednim učiteljem ali i isceliteljem Kironom. 
Ovo je energija i ličnog (Ovan) i kolektivnog (Vodolija) (iz)lečenja, a to je ono što nam upravo treba!

Na ono što sam ranije napisala u mesečnim prognozama za februar dodaću još nešto:
Mi se sada nalazimo u ciklusu Saturna i Kirona (Saturn konjukcija Kiron) 
Počeo 13.aprila 1966. u Ribama na 23°51’ završiće se 08.juna 2028. konjukcijom u Biku na  6°51’!

Dug put su prošli Saturn i Kiron od 1966. godine do danas!
(konjukcija, sekstil, kvadrat, trigon, opozicija)
U ovom ciklusu najduže su trajale opozicije.
Između sekstila iz 1972/1973 i sadašnjih sekstila prošlo je 49 godina!

Potencijal za zarastanje rana i izlečenje...
Kada se Saturn (vreme) i Kiron (lek) nađu u sekstilu ili harmoničnom aspektu - dobijemo energiju koja poručuje - vreme je najbolji lek...Ovaj aspekt ćemo imati tri puta: februar, jun i novembar.
U maju će Kiron biti u sekstilu sa SMČ (Blizanci) i trigonu sa JMČ (Strelac) pre drugog sekstila Saturna i Kirona 24.juna... i možda ima leka za našu situaciju! Put kojim treba ići je u pravcu SMČ u Blizancima...informacije zasnovane na činjenicama, bliža okolina, lokalna zajednica...naspram JMČ u Strelcu i daljina, inostranstva, raznih filozofiranja, propovedi...


Sreda
10.februar 12:15: Merkur kvadrat Mars

Ponovo imamo ovaj aspekt zbog Merkurovog retrogradnog kretanja. U ovom drugom krugu Merkur nas vraća u neko nestrpljenje, neizdrž, agresivno i nasilno ponašanje ali i delovanje. Pažljivo birajte reči ovih dana...jer jednom izgovorene reči ne mogu se vratiti. Ova energija nas može vratiti u neke ranije sukobe i lično i globalno. Ovo globalno nam je već jasno bar nama ovde, krenule su neke pretnje i skrivene i otvorene! Jedna "čestitka" je izazvala veliku pažnju! Na drugoj strani sveta protesti, državni udari, i opet blokiranje društvenih mreža!
Ni jedan aspekt ne dolazi sam...ovaj je tu samo dan pre Mladog Meseca u Vodoliji. Do kraja nedelje RMerkur će biti u konjukciji i sa Jupiterom i sa Venerom u Vodoliji što je donekle olakšavajuće okolnost, ali ne opuštajte se...jer Mars čeka Veneru na zicer (kvadrat 20.februara).


Četvrtak
11.februar 15:59: Venera konjukcija Jupiter
11.februar 20:05 Mlad Mesec u Vodoliji na 23°03’

I da malo predahnemo...to će nam omogućiti zagrljaj Venere i Jupitera u Vodoliji. Ovaj aspekt vraća veru u ljubav, romantiku. Ovde ima ljubavi na pretek, mada ovde od viška ne boli glava. Sem...možda ako se preteruje (Jupiter) posebno u finansijama. Ako ne precenite svoje mogućnosti onda vas ništa ne sprečava da uživate u ljubavi, romansi, sreći (porast endorfina).
Pročitajte: Veruj u ljubav
Biće onih koji će se iznenada (Vodolija) odlučiti za brak ili za zajednicu bez papira (Vodolija). Dešava se ova konjukcija tri dana pre Dana Zaljubljenih (oni koji slave) i sve je moguće. Neko će odabrati neki poklon. Biće i onih koji će pronaći "peti element" - ljubav! 

Istog dana dogodiće se i Mlad Mesec u Vodoliji (Sunce konjukcija Mesec)
11.februar je i dan sa najviše planeta u Vodoliji ukupno šest (plus Palas), što je retka pojava jer poslednji stelijum u Vodoliji koji liči na ovaj dogodio se 1962. - ja sam vas više puta pripremila za ovaj događaj!
Ovaj Mlad Mesec nudi energiju snažnih promena ali i energiju slobode i oslobađanja!
Snažna energija planeta u Vodoliji (konjukcije) ali u isto vreme tu su Uran i Mars u Biku koji se ne slažu sa planetama u Vodoliji! Trenutno je najjači kvadrat RMerkura i Marsa, ali tu su od ranije ili tek slede i drugi kvadrati: Uran je u kvadratu sa Merkurom, Venerom, Jupiterom i Saturnom, Mars je u kvadratu sa Suncem, Mesecom, Merkurom, Venerom i Jupiterom. Svakako sve ovo nagoveštava vrlo neočekivan novi početak ali i poprilično buran i nervozan!
Kako god, sada je vreme da se odlučite šta želite i kakvu budućnost želite


Subota
13.februar 08:47: Merkur konjukcija Venera

Dan pre Dana ljubavi lepa energija za ljubav...Nekoga će ova energija vratiti u neke ranije ljubavi...što može da bude dobro ali i ne...sve zavisi od ličnih horoskopa.
Pročitajte: Pričajte, pišite (o) ljubav(i).... 
Sigurna sam da će se raditi baš to...pisati i pričati naširoko o ljubavi, o Danu Zaljubljenih, posebno ovde kod nas jer stalna je dilema da li slavimo ljubav ili Svetog Trifuna... Pisaće se o tome da li nam je potreban taj jedan dan kada slavimo ljubav ili ljubav treba slaviti svih 365 dana u godini. Pisaće se i pričati o tome kako ovaj Dan Zaljubljenih slavimo u senci Korone!



Nedelja
14.februar 03:12: Mars sekstil Neptun
14.februar 18.59 Venera trigon SMČ
14.februar 22:39: Merkur konjukcija Jupiter
14.februara Saturn ulazi u retrogradnu senku sa 6°52’ Vodolije

Nedelja je dan za maštu, kreativnost, dan za ljubav...Mars i Neptun će se pobrinuti za maštu i za ono mašta može svašta....Merkur i Jupiter će se pobrinuti za radost, sreću, optimizam...
Budite kreator svog života - Mars sekstil Neptun, privucite lepe događaje lepim mislima - RMerkur konjukcija Jupiter. Uživajte u ovom danu bez obzira da li slavite ili ne slavite Ljubav...
Retka je pojava trostruke konjukcije: Merkur konjukcija Venera, Merkur konjukcija Jupiter, Venera konjukcija Jupiter sve u jednoj nedelji u nekoliko dana (11. 13. i 14.februar).


Venera na raskrsnici...
Slučajno ili ne...Venera će biti u trigonu sa SMČ u Blizancima ali i u sekstilu sa JMČ u Strelcu!
Mesečevi čvorovi su uvek u opoziciji (raskrsnica). Venera će aktivirati ovu opoziciju.
Trigon sa SMČ u Blizancima je energija koja nam otvara neka vrata, neku mogućnost....to je onaj put kojim treba ići, put koji vodi ka budućnosti. SMČ je retrogradan pa ništa bez prošlosti, ne možemo u budućnost ako ne rešimo nešto iz prošlosti, zapravo ako se ne osvrnemo na prošlost....sada u sadašnjosti. SMČ je u Blizancima....ova energija se odlično slaže (trigon) sa energijom Vodolije. Pre nego krenete na taj put poslušajte šta vam ove energije vazduha Blizanci/Vodolija poručuju.
Sekstil sa JMČ u Strelcu pomaže...pomaže da se lakše rastosiljamo prošlosti, lakše pozdravimo sa prošlošću....Sekstil je energija koja pomaže da jasno sagledamo da je prošlost prošlost, da je ona deo nas...deo sadašnjosti i budućnosti ali da ona treba da ostane tamo gde joj je i mesto u prošlosti. Kada to rešite sami sa sobom (ili uz nečiju pomoć) onda ćete lakše znati kako dalje i kojim putem u budućnost. Često u životu spominjemo srce....U školi su nas učili da je srce centralni organ krvotoka. Ali baš taj organ najčešće povezujemo sa emotivnim životom...Koliko puta ste čuli ili pomislili: "hoće srce da mi iskoči iz grudi" :), kada ste ugledali nekog, ili kada ste krenuli da se vidite sa nekim :)...koliko puta ste čuli ili pomislili: "srce mi sišlo u pete" :)....Srce često zajedno sa nama proživljava neke naše trenutke...i one lepe i one manje lepe...I ako je srce samo organ, osećanja su ta koja ga pokreću...zbog koga ono lupa jače....ili "drnda" :). Ako imate dilemu kojim putem treba ići...poslušajte srce! 


1 коментар: