уторак, 29. септембар 2020.

U danu kada se Venera i Mars vole strasno, Saturn miruje pred direktno kretanje, Sunce i Kiron odmeravju snagu, Mars izaziva Saturna....Vežbajte mir i suzdržanost!






.



Moto dana:
Vežbajte mir i suzdržanost

Zvezdani(n) zapis 3029
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Ovnu na 25°28’



Kod svoje kuće je od 28.juna, retrogradan je od 10.septembra...
Trenutno ga najviše posmatramo kao Boga rata...trenutno ga najviše osećamo kroz bes, ljutnju, nervozu...Marsu najmanje prija retrogradnost...voli što je u svojoj kući (Ovan) ali se nikako ne slaže sa energijom Jarca gde se nalaze Jupiter, Pluton i Saturn (Društvo u Jarcu)...
I Mars je bio u tom društvu ako se sećate u martu ove godine...tada su krenuli novi ciklusi Marsa i Jupitera 20.marta, Marsa i Plutona 23.marta i Marsa i Saturna 31.marta...
Ljut je Mars...najpre jer se vraća putem koji je već prešao...ljut je zbog raznih pravila, mera, zakona, nepravde, nemorala, neistina...(kvadrat sa Jupiterom), ljut je zbog manipulacija, nametanja moći i kontrole...(kvadrat sa Plutonom), ljut je zbog nekih struktura, granica, zastoja, kočnica, još pravila...(kvadrat sa Saturnom)...Ljut je jer njegovo prirodno stanje je akcija, inicijativa...direktno kretanje!
Marsu je ostalo još 45 dana retrogradnog putovanja...14.oktobra i Merkur u Škorpiji će biti retrogradan i biće to vrlo nezgodan period!
Ako trenutno osećate pad energije, ako imate izlive besa, ljutnje, ekstremne nervoze...onda imate potvrdu da RMars deluje!

Mars je trenutno vidljiv na nebu..veći deo noći do izlaska Sunca (najbolje se vidi u ranim jutarnjim satima pre izlaska Sunca)

Mars se danas izborio za značajnu poziciju kada su astro vesti u pitanju...


Danas na zvezdanom nebu:
29.septembar 03:01: Venera trigon Mars
29.septembar 07:01: Saturn kreće direktno sa 25°20' Jarca
29.septembar 22:43 Sunce opozicija Kiron
29.septembar 23:49: Mars kvadrat Saturn





29.septembar 03:01: Venera trigon Mars

Venera je još uvek u Lavu...uživa u kraljevskoj sredini...
Mada...juče u večernjim časovima krenula je sa večnim pitanjem: 
Da li me voli....i Da li sam voljena....Možda je nekog i pitala: Da li me ti voliš?!

A onda noćas u sitne sate shvatila je da vatre ima...i da ona ide iz pravca RMarsa u Ovnu (trigon).
Mars je svoj na svome gazda kuće (vladar Ovna)....trenutno je "zaglavio" u prošlosti (retrogradnost)...i nije siguran...da li da odgovori na Venerin otvoren poziv Da vode ljubav a ne rat...ili da nastavi odavno započetu svađu sa Saturnom koji je jutros završio retrogradno putovanje?!
Na ličnom nivou - izbor je vaš!
Ljubav, strast, energija Hajde da se volimo... ILI bes, ljutnja, svađe, rat "Strah je roditelj okrutnosti"...Nadam se da izbor nije težak? 

Očigledno je da se Saturn danas umešao u priču između Venere i RMarsa...Saturn Veneru čini nesigurnom, nevoljenom...sa Marsom je u svađi...Da li će se nebeski ljubavnici izboriti za ljubav, strast, ispunjenje nekih želja? Da li će Saturn nametnuti svoju priču o pravilima, odgovornostima? Kod svakog od vas je drugačije! Na globalnom planu Saturn će ipak nametnuti priču o pravilima, merama....itd.

Mali podsetnik:
Venera (u Raku) i Mars (u Ovnu) bili su u svađi 04.septembra! Tada sam napisala da će 29.septembra ljubavnici imati šansu da se pomire! Iskoristite ovu energiju! Zapišite u podsetnik 09.novembar kada će Venera (Vagi) biti u opoziciji sa RMarsom u Ovnu...moguće je obnavljanje sukoba ili neke nove svađe. 

29.septembar 07:01: Saturn kreće direktno sa 25° 20'Jarca

Saturn je jutros u 07:01 CET završio svoje retrogradno putovanje od 141 dana (11.maj-29.septembar).
Bio je to period u kome smo često spominjali izraz "više nikada neće biti isto".
Učili smo sa RSaturnom neke važne životne lekcije na teži način (Korona virus)!
Sada pre nego što i mi krenemo sa njim na direktno putovanje Idemo ispočetka istim putem...moramo da se presaberemo i vidimo koliko smo naučili ili nismo. 




29.septembar 22:43 Sunce opozicija Kiron

Nadam se i da Sunce u Vagi neće osvetleti neke teške rane RKiron u Ovnu (opozicija)...i da vas ova energija neće poremetiti...I ova energija nas vraća u prošlost!

Sunce "osvetljava" neku staru ranu (RKiron), neku bol, slabost, tugu, osetljivost....kao da vam je neko "uperio svetlo u oči" i tera vas na neko priznanje...Možda i jeste rešenje u priznanju...ali da priznate sebi sami najpre da vas nešto muči a onda i šta vas muči. To je već pola rešenja i ozdravljenja!
Sunce je u Vagi, volja traži ravnotežu, mir....RKiron je naka bol, rana iz prošlosti...ali u isto vreme i ključ i izlečenje. I mnoge će da zaboli....svakog njegova muka...
Koliko god surovo zvučalo....mora da boli ...nema drugog načina da se otkrije ključ-lek-Kiron-izlečenje ili bar zaceljivanje rana...Kiron je bio učitelj i iscelitelj i pre nego što je ranjen...Kiron nosi ključ izlečenja....mi taj ključ moramo da pronađemo...
Otkrivanje osetljivih mesta u srcu, duši, na telu....otkrivanje da bi oni mogli da budu izlečeni - to je zapravo uloga ove opozicije!

Mali podsetnik: 
Sve je krenulo 22.marta ove godine kada su Sunce i Kiron bili u konjukciji....tada je započeo novi ciklus i tako smo u tom ciklusu stigli do ove opozicije! Zapamtite ovaj aspekt jer on će biti aktuelan u vreme Punog Meseca u Ovnu!

Deset ključeva života....Sunce konjukcija Kiron...



29.septembar 23:49: Mars kvadrat Saturn

Upozorava ova energija - Ne brže od života
Kažite NE besu, ljutnji, strahovima (nerealnim)...
Kažite NE agresiji, nasilju...okrutnosti(ma)!
Suočite se sa svojim strahovima!
I zapamtite: Ovde pobednika nema!
Pisala sam već o ovom nezgodnom aspektu:

Spreman je onaj ko je upozoren!!! Kako (pre)živeti neke aspekte...


Dragi moji, šta da vam kažem za kraj...
Nadam se da osećate vrelinu zagrljaja Venere i RMarsa kroz energiju trigona...da znate da ste voljeni i poželjni...Da ste spremni za ispit pred učiteljem Saturnom, da nećete na popravni...da ćete preuzeti sudbinu u svoje ruke jer ste naučili osnovnu Saturnovu lekciju - odgovornost! Nadam se i da ćete osvestiti sve ono što vas boli i da ćete hrabro krenuti u (iz)lečenje svojih rana...I da nikako ali nikako nećete dozvoliti da vas bes i strahovi nadjačaju...Vežbajte mir i suzdržanost...kao izlaz i rešenje za neke energije...Izgurali smo devet meseci ove teške godine izguraćemo još tri...

Mesec sekstil Uran - budi originalan!



Dnevni aspekti:
Mesec je u Ribama

Mesec plovi dubokim vodama Riba...od jutros odmara......ali ne za dugo...
Oko podneva Mesec će formirati sekstil sa RUranom u Biku...
Volim ovaj aspekt jer sam rođena sa njim....

Ovaj aspekt, ova energija Mesec sekstil Uran je poziv za "razbijanje" rutine, poziv da se učini nešto drugačije, neobično...originalno! Nagoveštava neko prijatno iznenađenje, iznenadne i slučajne susrete... Neki poziv koji može promeniti dan (ponekad i život). Stpljenje nije deo ove energije... Dosada nije opcija! Ovo je poziv na avanturu, neki iznenadni put ili izlet... Ovo je potreba da se bude human....sve u stilu vaše malo, nekome je puno...Mesec je u Ribama a on je osetljiv na tuđu bol, milosrdan je, saosećajan, emotivan, intuitivan...Uran je u Biku spreman da uživa u svim čulima...ali Uran je Uran a on donosi iznenađenja...
Nudi ova energija da se oslobodite dosadne svakodnevice... Ovo je i jaka intuicija do vidovitosti (negde). Potreba za slobodom i oslobađanjem....od svega što steže, vezuje, sputava....Ako se danas pobunite zbog nečega, da bar zante šta vam je... Danas je dan za vašu ličnu revoluciju. Danas je dan za sve nekonvencionalne stvari....za originalnost pre svega!


1 коментар: