петак, 14. фебруар 2020.

Tell her (him) today...Danas na zvezdanom nebu...


"Tako je malo ljubavi među ljudima. 
Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi."

Zvezdani(n) zapis 2803
Petak. Venerin dan.
Venera je u Ovnu na 7°

Dragi moji, ako postoji Dan smeha, Dan zagrljaja, Dan poljupca...zašto onda ne i Dan zaljubljenih...
I zar je bitno čiji je to praznik...niko nema tapiju na zaljubljenost!
Drugo je to što se mnogi pitaju da li nam je potreban taj jedan dan da slavimo ljubav?!
Kada je neko zaljubljen to je već slavlje samo po sebi :)
Ali...izgleda da neko mora i da zaradi :), a zaradi se poprilično!



Ima još jedna nedoumica! Ovde se slavi zaljubljenost - Dan zaljubljenih, dakle nije Dan ljubavi!!!
Pisala sam već na temu:
Zaljubljenost ili ljubav"Kada smo zaljubljeni mi volimo idealnu sliku druge osobe, ono što želimo da vidimo...ne volimo onog drugog kakav on zaista jeste....Ta slika je u nama i pre upoznavanja... Tek onda kada zaista upoznamo onog drugog kada ga zavolimo radi njega samog to je ljubav....Mada ne bi bilo loše kada bi u svakoj zaljubljenosti bilo malo ljubavi i u svakoj ljubavi malo zaljubljenosti :))).Šta ako zaljubljenost ne pređe u ljubav? To je već druga priča!!!
Leptirići ili gastritis :)))
Naravno radije leptirići....ali život se ponekad poigra sa nama....Leptirići idu sa zaljubljenošću....Ko god da je smislio leptiriće u stomaku verovatno je mislio na lakoću i ustreptalost emocija....i leptirići su ideal kao i ona idealna slika druge osobe...."predmeta" zaljubljivanja... Sa leptirićima ide lepo raspoloženje, osmeh od uveta do uveta, onaj osmeh kada vas neko upita Šta je to sa tobom :))), nekako si drugačija/drugačiji u poslednje vreme :))....Ako se ideal ne uklopi u stvarnu sliku u stvarnu osobu ....eto gastritisa :))) ili razočarenja. Razočarenje je uvek srazmerno očaranosti (zaljubljenosti)...Onog trenutka kada shvatimo da niko nije savršen sve bude lakše ili će biti lakše....Zaljubljenost ne traje dugo....ljubav može trajati večno....Zaljubljenost prestaje relativno brzo, da ljubav prestane potrebno je vreme....Kako neko zna da voli? Ako ne zna odgovor na to pitanje onda to i nije ljubav...."



"So if you think you love some one
try, try, try
because that one may be your only one"


Šta god slavili...zaljubljenost, ljubav....
To je samo vaša stvar. Ako vam se slavi vi slavite...Ako vam se ne slavi vi nemojte da slavite! Sve u fazonu: Živi i pusti druge da žive! Jedni drugima svakako ne smetate:
Dan kao i svaki drugi?
"Da li slavite Svetog Valentina ili Svetog Trifuna ili ne slavite ništa to je vaša stvar ili odluka. Molim bez ljutnje na glasnika jer spominje ovaj praznik. Blog čita puno ljudi sa različitih strana sveta, različitih kultura, vera, opredeljenja (bilo kog). I ima mesta za sve...:). Bilo bi glupo da ignorišem nešto tako očigledno (moj FB zid gori od ljubavi). Neko se raduje, slavi, kupuje poklone i prima poklone, transparentno slavi ljubav....neko se nervira jer ga to ne dotiče iz bilo kog razloga: ne dozvoljava mu vera, ne veruje u jedan dana ljubavi već misli da je svaki dan dan za ljubav, nesrećno je zaljubljen, sam je pa mu smeta to "mahanje" ljubavi ispred nosa :)). U vreme savremene komunkacije prosto nema načina da se Dan zaljubljenih ne primeti :)). Svi mediji su se zdušno potrudili...

Za jednog Lava (moja malenkost) svaki dan je dan za ljubav....svih 365 (366). Negde sam pročitala da je taj dan jedinstvena prilika da partneri pokažu svoju ljubav...Čuj jedinstvena prilika!!!... Šta je sa ostalih 364 (365) dana? Kažu da ga najmanje vole oni koji su sami... i da ga najviše kude oni koji su sami!!! Možda. Ali da li je biti sam nešto najgore što može da vam se dogodi? Naravno da nije. Bolje biti sam nego u lošem društvu. Zaljubite se u sebe...po ko zna koji put. Ili širite ljubav ima još onih koji su sami..."
I za jedne i za druge i za one koji slave i za one koji ne slave:
Volite, budite voljeni svih 365 dana u godini + 1 dan više ove godine!



Zvezde na današnji dan:
Venera je u Ovnu na 7°, Mars je u Strelcu na 28°
Obe planete u vatrenom znaku!
Venera je zaljubljena u sebe, Mars je zaljubljen u avanture...

Venera je još uvek u konjukciji sa Kironom (separacioni-odlazeći aspekt)!
Venera je još uvek i u kvadratu sa RxSMČ u Raku/RxJMČ u Jarcu!

Mars je na poslednjim stepenima Strelca i sprema se za trigon sa Uranom i kvadrat sa Kironom i Venerom kada pređe u Jarca! Iskoristite ovu sadašnju energiju Marsa u Strelcu!
Mars je u sekstilu sa Suncem u Vodoliji još od Punog Meseca u Lavu!!!
Muškarci pucaju od energije :).

I dokle se Venera bori sa emocijama, i pitanjem kojim putem treba ići, Marsu je trenutno lakše...ili drugim rečima opušteniji, spremniji za avanture...

Merkur, ništa bez Merkura...mora neko i da misli, kaže nešto, napiše, dogovori....On je u romantičnim Ribama, jako blizu Neptuna...i sve bi bilo super da nije usporio i da se ne priprema za retrogradni ciklus...a već je neko vreme u pre retrogradnoj senci, pa kao da je već retrogradan! Zbog toga ipak obratite pažnju da nešto ne zabrljate...recimo da ne pomešate poruke :)))

Sunce je u Vodoliji, sezona je Vodolije...sezona druženja, društvenosti....prijateljstva, grupnih dešavanja...

Jupiter je u Jarcu...spreman za sekstil sa Neptunom, Jupiter voli slavlja, ceremonije...Ovako u Jarcu sve je poprilično ozbiljno, praktično....Srećom tu je Neptun da unese magiju, čaroliju, snove, osećanja, muziku, ples...itd.


Mesec je u Škorpiji od 01:37 CET
Očekujte intezivna osećanja...
Jutros nas je probudila opozicija Meseca i Urana u Biku...nervozno buđenje....
Za razliku od Venere i Kirona koji su u kvadratu sa JxSMČ/RxJMČ, Mesec u Škorpiji je od jutros u trigonu sa Mesečevim čvorovima! Izlaz uvek postoji...Današnja "raskrsnca" nudi vam put kojim treba da krenete....ako ne znate koji je to put...pitajte srce!!!

Tell her (him) today...

Kasnije večeras...petak veče i petak na subotu...★★★Mesec u trigonu sa Merkurom u Ribama...
Ovo je energija druženja, komunikacije, dopisivanja, pisanja....odlična energija za javne nastupe, ono da vas svi čuju, vide, ili pročitaju ono što napišete....Ovo je žensko druženje, bilo koje druženje, emotivno, prijateljsko....Sve je dublje, tajanstvenije, osećajnije, misterijoznije, maštovitije, kreativnije....zbog kombinacije energija Škorpije i Riba...Divna energija za one koji će danas i večeras da slave...ali ne zaboravite na Merkura jer on samo što nije retrogradan!!!
Ko dočeka zoru u subotu...sačekaće ga sekstil Meseca i Jupitera u Jarcu, lepa energija i da se probudite pored nekog...sačekaće nas i Mesec trigon Neptun....divna energija da se započne jutro, dan....posle slvalja...ali i ako niste slavili....svakako će buđenje u subotu ujutro biti ugodno...
Uživajte danas...uživajte i sutra najbolje što umete....na kraju dana čeka nas Poslednja Mesečeva četvrt i neka kriza...

Нема коментара:

Постави коментар