среда, 22. август 2018.

Summertime.....Venera inkonjukcija Neptun...




Zvezdani(n) zapis 2015...
"Svemir, konačna granica"


Sreda je Merkurov dan....
Merkur je u Lavu na 12°, još uvek u sekstilu sa Venerom u Vagi, ali i kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji...ide ka egzaktnom (treći po redu) kvadratu 28.avgusta!!!

Sunce je na 29° Lava....na "onom" stepenu gde još nije prešao u Devicu ali je na kraju Lava...i "vuče" ga i jedna i druga energija.... Ide Sunce lagano...ka Devici, ka Velikom Zemljanom Trigonu gde će se "družiti" sa kolegama :))) iz grupe zemlja RxSaturnom u Jarcu i RxUranom u Biku!!! 



Bik - Devica - Jarac = zemlja!!!
Praktične, pouzdane, konzervativne, trezvene energije... Ovo su i vrlo realne, stabilne, strpljive, izdržljive energije... Ali i senzualne!!! Materijalizam je deo ovih energija, zapravo potreba za sigurnošću. Jednostavno...ovi znakovi se osećaju sigurno i bezbedno kada su materijalno obezbeđeni, što nikako nije loše, samo nije dobro kada u tome preteruju...
Svi u horoskopu imamo ove znakove i ove energije...One nam pružaju stabilnost, onaj osećaj da čvrsto stojimo na zemlji, one pokazuju koliko smo ili nismo praktični... Da nije zemlje ne bi bilo ni plodova...
Ova energija kreće od ulaska Sunca u Devicu, egzaktna (tačna) biće kada sve tri planete budu na 2°, i biće prisutna nekoliko dana!!! Lepo je imati ovu energiju .....lepo je biti rođen sa ovom energijom (veliki trigon), ali lepo je i makar u tranzitu imati ovu energiju....Posle svega što je bilo u junu/julu/avgustu dobro je čvrsto stati na zemlju pre nego što krenemo i mi i planete dalje!!!

Interesantno je da ćemo imati relativno uskoro još jedan Veliki Zemljani Trigon....
Nadam se da su se oni koji uče već dosetili....zbog čega!?
★Merkur u Lavu će preći u Devicu 06.septembra i on će već 07.septembra biti u egzaktnim trigonima sa RxSaturnom u Jarcu i RxUranom u Biku!!! Dakle prvo Sunce, za njim i Merkur!!!
Kraj avgusta i početak septembra....završavaju se odmori, kreću pripreme za posao, škole, fakultete....I oba ova trigona u tome pomažu....Pomažu da se lakše pređe iz energije vatre u energiju zemlje....Lav je energija sa kojom uživamo, zabavljamo se...romantika, strast, svuda oko nas....Sa dva zemljana trigona lakše idemo ka jeseni, ka ubiranju plodova....i sada mi pade na pamet - zimnici :))).

Danas je ipak aktelna priča o Veneri u Vagi!!!

Venera - Neptun

  • Danas na nebu egzaktna inkonjukcija Venere u Vagi i RxNeptuna u Ribama
Dešava se na 15° u 23:06 CET....
Nedavno je Venera bila u opoziciji sa Neptunom - 24.jula!!! Tada je Venera bila u Devici, RxNeptun naravno u Ribama ali na 16°!!! Bila je tada Venera zbunjena, pomalo ili više ošamućena od ljubavi ali i drugih stvari :)). Nosila je (i još ih nosi) ružičaste naočari....Ni tada ali ni sada (još uvek - inkonjukcija) ne vidi najbolje svoj "predmet" ljubavi i obožavanja....Zahvaljujući Neptunu vraća se česti u prošlost i u ono već doživljeno i proživljeno.....Sve je lepše, obojeno bojama, zaslađeno, ušećereno...:))), kao lilihip ili šećerna vuna....
Sada posle opozicije, Venera je u drugom znaku u Vagi u svom sedištu...ali i dalje muku muči sa RxNeptunom u energiji inkonjukcije. Ovde je potreba za prilagođavanjem velika...pa ko ume blago njemu....Venera ide ka trigonu...zapravo ide ka Škorpiji (voda), i kada dođe na stepen na kome je RxNeptun u Ribama (voda) biće u egzaktnom trigonu!!!
ALI.....neće se to dogoditi skoro....zapravo to će se dogoditi tek u decembru, tačno egzaktno 21.decembra ove godine!!! Naravno pogađate (vi koji učite) sve zbog Venerinog retrogradnog hoda. 
Evo i zašto i kako? Venera ulazi u Škorpiju 09.septembra, onda se zbog retrogradnog hoda vraća u Vagu 31.oktobra i 02.decembra ulazi ponovo u Škorpiju!!! Biće blizu ali ne egzaktno stepenu na kome se nalazi RxNeptun....Tako da će ova energija prilagođavanja potrajati (sa više ili manje uticaja - egzaktni stepeni)!!!!




Sve je dakle krenulo opozicijom kada je Venera bila u Devici.....nastavlja se inkonjukcijom dokle je Venera u Vagi.....i na kraju će se zaokružiti trigonom....ali u decembru (Neptun će tada već biti direktan)!!! Ja bih rekla....Kad god došla dobro došla :)). Dotle....pa pripazite!!! Ne dozvolite da vas zavede energija RxNeptuna i energija Riba....
Venera je sada u Vagi....bavi se odnosima, vezama....ugovorima, pravdom...Vaga je vazduh, što Veneri daje sposobnost komunikacije....Neptun je u svom sedištu u svom izvoru u Ribama, Ribe su voda...emotivnost, dubina, promena raspoloženja!!!


Šta rade zvezde u periodu od 20.avgusta do 27.avgusta...





Нема коментара:

Постави коментар