уторак, 19. јун 2018.

Retrogradni Neptun od 19.juna do 25.novembra....."Tebe čuvam za kraj"


Utorak je Marsov dan....
Mars je u Vodoliji na 8*!!!
(obratite pažnju na Marsa)
14.juna Mars je bio u egzaktnoj konjukciji sa RxJMČ u Vodoliji i u opoziciji sa RxSMČ u Lavu:
Mars je i dalje u nezgodnom kvadratu sa Uranom u Biku, ovaj kvadrat je krenuo istog dana kada je Mars prešao u Vodoliju i samo dan posle prelaska Urana u Bika, zbog toga je sve još intezivnije:

"I'll take you...Right into the Danger Zone"....Mars ušao u Vodoliju....Mars kvadrat Uran...

Ako pogledate kartu današnjeg neba i zvezda videćete da je Mars u kvadratu sa RxJupiterom u Škorpiji. Ovo nije egzaktan aspekt i do egzaktnog aspekta i neće doći...Mars uskoro kreće u retrogradni hod, Jupiter 10.jula kreće direktno i tako će se razdvojiti. Egzaktan kvadrat će se dogoditi 19.novembra, kada će Mars biti u Ribama a Jupiter u Strelcu na 2*!!! Tek da znate!
Za sada ovaj kvadrat vrši uticaj....donosi napetost, nervozu, preterivanje...unosi fizičku i emotivnu iscrpljenost. Jupiter širi sve što zatekne....tako da je energija Marsa ovde jaka....
U kombinaciji sa Mars kvadrat Uran...sve je baš napeto....a vesti sve ovo potvrđuju...
Makedonska kriza ne jenjava, Kina i SAD u napetim odnosima, migranska kriza ponovo vrlo aktuelna....Kod nas sve po starom....od jutros jedna vest da je jedan modni kreator nestao posle krivične prijave da je seksualno uznemiravo jednog dečaka (RxJupiter)....

Karta današnjeg neba

Mars u Vodoliji polako se sprema za retrogradni hod!!!
Odavno je Mars u retrogradnoj senci, još od 12.maja sa 28* Jarca
26.juna kreće u retrogradni hod sa 9* Vodolije!!!
Mnogo se sve zakuvalo još od Mladog Meseca u Blizancima:

U susret Mladom Mesecu...blokade puteva, fudbal....priča o Marsu i još ponešto...

Zakuvava se i dalje....
Neki vid kulminacije nas očekuje 28.juna sa Punim Mesecom u Jarcu, a sve kao uvod u ono što nas čeka 12.jula a to je Mlad Mesec u Raku i delimično pomračenje Sunca!!!

Posle Marsa, čeka nas i konjukcija Venere u Lavu sa RxSMČ u Lavu i opozicija sa RxJMČ u Vodoliji - 20.juna!!!
Sve sam ovo već najavila!!!
Posle svih dešavanja sa Mesečevim Čvorovima, Venera i Mars će biti u opoziciji - 21.juna!!!




Danas na nebu dva značajna događaja:
  • 19.jun 01:27: Neptun kreće u retrogradni hod 
  • 19.jun 21:42: Merkur trigon Jupiter
Odbrojavamo polako poslednje dane proleća....Pre nego Sunce uđe u Raka i pre nego što krene leto, Neptun u Ribama kreće u retrogradni hod sa 16*, Merkur u Raku pravi trigon sa RxJupiterom u Škorpiji...

Neptun kreće u svoj redovni godišnji retrogradni hod sa 16* Riba, stići će (unazad) do 13* Riba kada će 25.novembra krenuti u direktan hod!!! Neptun je inače retrogradan oko 40%  vremena!!!
Retrogradni Neptun nas tera da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma. Retrogradnost nas na neki način vraća u prošlost. Mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i možda bežati od stvarnosti. Nikako nije lako sa Neptunom jer je on povezan sa našom psihom. A to kako će on uticati na naše živote mnogo zavisi od toga da li mu pružamo otpor ili pokušavamo da radimo i sarađujemo sa ovom planetom duhovnosti i ilizija. Zato je potrebno pratiti ga od početka tranzita...i osluškivati šta nam on poručuje, posebno sada kada kreće unazad. 
"Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove.” 
U nekom trenutku imaćemo doživljaj "već viđenog", proživljavaćemo neke stvari još jednom. Obratite pažnju na te događaje....to vam vaša podsvest nešto poručuje...
Kretanjem Neptuna unazad, sve je okrenuto ka unutra, kada je Neptun retrogradan dobijamo Neptun na kvadrat :-))). Mnogi će dobiti jasniji uvid u nešto što im do sada nije bilo jasno (sa dobrim aspektima), ali najviše će ipak biti onih koji će pobeći, uslovno rečeno pobeći od stvarnosti u kojoj su. Ko gde već beži (inače).... neko u alkohol, neko u muziku, neko u neku umetnost, neko će se samo povući u sebe, "sakriti" od drugih.
Kretanje Neptuna unazad.... osetiće nešto više naravno Ribe, zatim oni kojima Neptun tranzitira oko ASC, ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 16*  Riba, i svi ostali tamo gde im se Tran Neptun sada nalazi....Ribe (konjukcija), Device (opozicija)Blizanci i Strelčevi (kvadrat)Bikovi i Jarčevi (sekstil)Rakovi i Škorpije (trigon), Lavovi i Vage (inkonjukcija)Ovnovi i Vodolije su u "komšiluku" (polusekstil)....Narvno posebno će uticati na one koji u ovim znakovima imaju neke planete na oko 16*!!! Te planete će formirati neke od ovih aspekata i aspekti će odrediti uticaj (dobar, manje dobar....). Kuće u kojoj se nalazi RxNeptun ali i planete u aspektu su oblasti života gde će se dešavati određene stvari.....psihološki uticaji ili događaji!!!! 

Nedeljni horoskop od 18.juna do 25.juna...




Da bi bolje razumeli priču sa Neptunom i njegovim retrogradnim hodom pročitajte i ovaj tekst:
Kada znate čime sve vlada Neptun biće vam lakše da ga uklopite u svoju priču!!!
Neptun je u Ribama...svoj na svome...vladar je Riba!!!
Dokle je Neptun retrogradan, narednih pet meseci....ova energija na nas utiče da se preispitamo, da ponovimo neke stvari iz prošlosti, da revidiramo neke stavove, ponovo procenimo...Ova energija nas tera da zavirimo unutra....u našu podsvest pre svega, naše tajne, sve ono što je skriveno....
Najčešće RxNeptun pojačava našu intuiciju, naše snove...
Sa ovom energijom više sanjamo, možda i više (mada neko obrnuto manje) spavamo, imamo vremena za naš unutrašnji svet, ovo je i neka vrsta povlačenja, meditiranja....Voda nam je svima bitna...vreme provedeno pored neke vode...Negde je pojačana potreba za nedozvoljenim sredstvima ili štetnim (alkohol, cigarete, droga, neki lekovi...)
U ovom periodu Neptunove retrogradnosti na nama je da izdvojimo svet iluzija od stvarnog sveta...imamo vremena do 25.novembra!!!


Merkur u Raku danas na kraju dana u trigonu sa RxJupiterom u Škorpiji...
Za dva dana 21.juna Merkur će biti u trigonu i sa RxNeptunom u Ribama
RxJupiter u Škorpiji i RxNeptun u Ribama su već u trigonu od 25.maja!!!
Ovo je priča o Velikom Vodenom Trigonu!!!


Merkur u Raku, RxJupiter u Škorpiji na 14*
Ovo je kratkotrajni aspekt zbog Merkurovog brzog kretanja, kratkotrajan ali jako lep i ovde zaista ide ona rečenica koju ne voli svako, sve što je kratko je slatko :))). Bez obzira na kratko trajanje ovaj aspekt može snažno delovati ako ste te sreće :)). Dokle traje ovaj aspekt imamo mogućnost da budemo otvoreni za šire gledanje na svet i život oko sebe... Možete imati pojačanu želju i potrebu za učenjem, putovanjem, duhovnošću, filozofiranjem...:)). Put do nekih informacija, pronalaženje nekih informacija, ideja lakše nego do sada, mogu se javiti neke korisne ideje. Moguće je da sretnete "prave ljude u pravo vreme...". Imate priliku da "otvorite" svoj um, da vidite šire i dalje. Neko će na put, neko će krenuti u avanturu učenja i to je jedna vrsta putovanja. Iskoristite svaku priliku bez obzira na "rok trajanja" ovog aspekta, jer vas on može dovesti do novih mogućnosti, do vašeg "parčeta" sreće, ovo je dobra sreća (trigon). Imajte u vidu da je ovo trigon i da se može dogoditi da ne prepoznate ovaj uticaj...

Merkur u Raku, RxNeptun u Ribama na 16*
Naravno da ću opet o čaroliji, mašti i čudima :-))). Šta da radim kada mi je Neptun omiljena planeta, još kada je u bilo kom odnosu sa Merkurom sve je zanimljivije...Ovde se radi o kratkotrajnom aspektu jer Merkur ide brže, međutim vrlo je moguće osetiti ga ako inače imate istaknutog Neptuna kao recimo što ga ja imam u 1.kući.
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slederazumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu... Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje...Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta...:-))). I poslušajte šta vam intuicija govori....Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak....jedan blesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje....ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi!!!!!

Tvoj sam od kad te znam
ti nosiš onaj čaroni znak
ono kad srce zakuca jače
i dvoje kliznu u mrak

Zaista lepa energija u vreme svih ostalih aspekata (Marsa i Venere pre svih)!!!
Merkur je ovde "okidač"....u ovoj energiji reči i misli imaju veliku moć!!!
Misli i reči se šire (RxJupiter)....u pozitivnom smeru... u smeru mašte, kreativnosti, snova (RxNeptun)....jača je i energija trigona Jupitera i Neptuna!!!




Ovaj veliki trigon biće prisutan i u vreme konjukcije Venere i RxSMČ u Lavu i opozicije sa RxJMČ u Vodoliji, 20.juna, u vreme ulaska Sunca u Raka i u vreme opozicije Venere i Marsa 21.juna!!!
Lakše je donositi neke odluke sa ovakvim Merkurom....posebno u priči o Mesečevim Čvorovima, kuda treba ići a šta ostaviti iza sebe!!! Kao i u priči opozicije Venere i Marsa!!!


Tebe čuvam za kraj
tebe ću ljubit do kraja života
kad nebo stane ja neću stati
pogledaj dobro u moje oči
ja nemam drugo sebe ću dati


Нема коментара:

Постави коментар