петак, 2. март 2018.

ZVEZDE U MARTU



Volim mart....ne volim "baba Martu" :)). Ja sam već krenula sa odbrojavanjem dane do početka proleća. Instalirala sam aplikaciju na pametni telefon :))). Meni su u glavi već leptirići....zelena trava, ptičice koje cvrkuću...trenutno toga nema ni na vidiku....sneg je pao, temperatura je u minusu sada čak -11*!!! Prognoza je da snega može biti do nedelje....Ma neka, uskoro će proleće :))

Mart što se nebeskih dešavanja tiče počinje vrlo aktivno!!! 
U nedeljnom izveštaju su svi aspekti i dešavanja do 05.marta!!! 
Ispustila sam kvadrat Merkura i Marsa, ali sam nedavno dodala!!! 
Ispustila sam i Pun Mesec u Devici 02.marta :)). Nadoknadiću :-))). 
Prva nedelja marta je u znaku Merkura: Merkur kvadrat Mars 01.mart; Merkur sekstil Pluton 01.mart; Merkur trigon Jupiter 02.mart; Merkur konjukcija Venera 04.mart!!! Merkur u Ribama u akciji!!! Um angažovan i na pozitivan i na negativan način....Biće nervoze, svađa i svađica....Biće lepog raspoloženja, lepih misli, intuicije, snažnog uma....Pričaće se i pisati o ljubavi!!! Posle Merkura i Sunce će biti u konjukciji sa Neptunom....Neptunovska energija i energija Riba ne posustaju!!! Venera će imati svojih "pet minuta sreće": trigon sa Jupiterom u Škorpiji!!! Tu je i Pun Mesec u Devici (vladar Device Merkur aktivan)!!! Ovo je prvi Pun Mesec u ovom mesecu, a očekuje nas još jedan!!! Opet neobičnost!!!
01.marta 2018. u Ribama: Juno 2*, Sunce 10*, Neptun 13*, Merkur 21*, Venera 23* i Kiron 27*!!!
U Jarcu: Saturn 7* i Pluton 20*; U Strelcu: Mars 20* ; U Ovnu: Uran na 25*; U Lavu: RxSMČ na 13*; U Škorpiji Jupiter na 23*!!! Svi su tu....gužva u Ribama!!!


01.mart 2018.

06.marta Merkur će preći u Ovna i najaviti nam polako energiju Ovna...jer već 07.marta i Venera će preći u Ovna!!! Ulaskom Sunca u Ovna krenuće vladavina Ovna!!! 20.marta prvog dana proleća u Ovnu će se naći: Sunce, Merkur na 16*, Venera na 17* i Uran na 26*!!!
20.marta osim što ćemo slaviti dolazak proleća, kreće i nova astrološka godina, počinje proleće i prolećna ravnodnevica za nas iznad ekvatora! Povećava se svetlost. Vreme je za setvu :)). Vreme je da osetimo potrebu za novim početkom... I to sve tri dana posle Mladog Meseca u Ribama i energije novog početka!!! 
Merkur ulazi u retrogradnu senku i najavljuje "Marfijev zakon" i retrogradno kretanje krajem marta, od promena kretanja planeta tu je i Jupiter koji kreće u svoj redovan retrogradni hod od 09.marta do 10.jula 2018.!!! Kraj meseca obeležiće drugi po redu Pun Mesec u Vagi!!!

Planete koje menjaju znak:
06.mart 08:34: Merkur ulazi u Ovna
07.mart 00:45: Venera ulazi u Ovna
17.mart 18:40: Mars ulazi u Jarca
20.mart 17:15: Sunce ulazi u Ovna
31.mart  06:53: Venera ulazi u Bika


Kretanje planeta:
08.mart 04:56: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 4* Ovna
09.mart 05:46: Jupiter kreće retrogradni hod sa 23* Škorpije 
23.mart 02:19: Merkur kreće u retrogradni hod sa 16* Ovna


Mesečeva magija:
02.mart 01:51: Pun Mesec u Devici na 11*
17.mart 15:11: Mlad Mesec u Ribama na 26*
31.mart 14:37: Pun Mesec u Vagi na 10*



Ovog meseca izdvajam sledeće:

01.mart 00:56: Merkur kvadrat Mars 
01.mart 05:42: Merkur sekstil Pluton
01.mart 12:22: Venera trigon Jupiter
02.mart 01:51: Pun Mesec u Devici na 11*
02.mart 14:04: Merkur trigon Jupiter
04.mart 14:53: Sunce konjukcija Neptun
04.mart 19:04: Merkur konjukcija Venera

Šta rade zvezde u periodu od 26.februara do 06.marta


...........
06.mart 08:34: Merkur ulazi u Ovna
07.mart 00:45: Venera ulazi u Ovna
08.mart 04:56: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 4* Ovna
09.mart 05:46: Jupiter kreće retrogradni hod sa 23* Škorpije 
11.mart 08:00: Merkur kvadrat Saturn
11.mart 12:22: Mars trigon Uran
11.mart 12:56: Sunce sekstil Pluton



Merkur u Ovnu.....Bučno i glasno....

Što na um to na drum....
06.mart 08:34: Merkur ulazi u Ovna
Merkur u Ovnu (tranzitni)
Merkur ulazi u Ovna i počinje novi ciklus!!! 
Ulaskom u prvi znak zodijaka u vatrenog Ovna, Merkur dobija ubrzanje, a sa njim i naše misli, reči, komunikacija i sve ono što vezujemo za Merkura! Sa ovom energijom brže se misli i još brže izražava. Tu su i nove ideje, bićemo spremni i za realizaciju tih ideja, ali i za razne kontakte, pregovore... i sl. Merkur u Ovnu je glasan, glasno se govori i priča.. Bučan je ovaj Merkur :-)). Misli idu brzo, ponekad prebrzo... možda i kažemo nešto to ne mislimo... ups :-))).
Moguće je da ćemo sa ovom energijom da se upuštamo u rasprave, da imamo osećaj da se u sve razumemo, negde je to i nametanje svojih stavova...Ima smisla jer Ovan je vatra! A ona se ponekad širi brzinom svetlosti... gde je vatra tu je ponekad i požar! Imaćemo potrebu da pričamo više, da slušamo manje :-))). Probudiće se govornici ("vatreni") u nekima od vas...Imajte jedno na umu ova energija ne donosi previše takta (negde ga i nema), i ova energija nije idealna za pregovaranje...Zapravo ovaj i ovakav Merkur ne pregovara :-))). Što i nije tako loše svuda gde je potrebno da branimo svoje stavove... ili da ih nametnemo, što da ne :-)).
Vozači ovo je vreme brze vožnje...sem ako niste reli vozači smanjite brzinu kada osetite da vas je neka "nevidljiva" energija ponela.. Muzika se u ovo vreme pojačava do "daske", ako imate dobre komšije super... ali samo da ne bude k'o u Borinoj pesmi: "Kućni savet me proganja, svi me mrze iz dna duše kažu, dosta im je dranja, i zidovi da se ruše"....:-)))
U svakom slučaju ovo je pokretačka energija, energija brzog razmišljanja, neposrednog i otvorenog govora....Ovde neće faliti energije i hrabrosti da se ono što se misli i izgovori :-)). Moguće su negde i ljutite reči (ipak Ovnom vlada Mars), impulsivne, brzoplete, nestrpljive reči.... zbog kojih bi možda kasnije zažalili... Možda je rešenje da primenite ono: "tri puta meri, jednom seci" :-)))
Ma opustite se... komunicirajte, razmišljajte brzo, pričajte glasno, realizujte ideje ... i što da ne branite svoje stavove....
Merkur će već od 08.marta ući u retrogradnu senku sa 4* Ovna!!! Biće pomalo zbunjen i sluđen, ali tako je kako je....priprema nas za retrogradni hod 23.marta!!!
Merkur će boraviti u Ovnu do 13.maja!!!


Neki to vole vruće...
07.mart 00:45: Venera ulazi u Ovna
Venera zbunjena, sanjiva, možda i mamurna prelazi u energiju Ovna, iz energije vode u energiju vatre....zagrejaće se emotivna, materijalna situacija...ali i sve ono što Venera predstavlja!!!
Vreme je za izazov, avanturu, hrabrost, impulsivnost, vatrena osećanja. Osećanja "na prvu loptu" ili prvi pogled... Sve zbog toga što je Ovan prvi znak u zodijaku. Venera u Ovnu voli izazov, voli takmičenje, konkurenciju, zapravo ne boji se konkurencije. Koliko brzo se zainteresuje, još brže gubi interesovanje :-))). Kada se Venera u Ovnu zaljubi svi vide da je zaljubljena :-))). Kada izgubi interesovanje želi novu ljubav odmah i sada :-)).
Venera u Ovnu voli akciju. Možda ponajviše što je Vladar Ovna Mars, ko više od Marsa voli akciju. Dakle, ovde imamo Veneru koja je u energiji kojom vlada Mars!!! Venera u ovoj energiji želi prvo da zadovolji svoje želje...Ona želi jakog partnera...Nije stidljiva, niti je strpljiva :-)). Voli flert, uživa u osvajanju...Ima takmičarski duh, ali ne voli da gubi :-)).  Kada gubi zna i da se naljuti.....
Venera u Ovnu voli u svemu da bude prva.... i u ljubavi i u prijateljstvu....Vrlo je direktna i ponekad brutalno iskrena. Nema vremena ova Venera da bude nesigurna ili da se samosažaljeva. Mnogo voli život i uzbuđenja i takva je privlačna. Kada se namerači na nešto ili nekog ne priča već radi :)).
U vreme tranzita Venere kroz Ovna: Mnogima će biti potrebno da se nauče strpljenju i toleranciji (osnovna energija Venere). Lakše reći nego učiniti sa ovom "ratničkom" energijom. Kompromis je ovde takođe nemoguća misija. Pripazite i šta želite jer vam se želje mogu i ostvariti. Neće vam biti problem da napravite "prvi korak", da budete direktni i otvoreni. Javiće se i energija hoću odmah i sada, ne mogu da čekam :-)). Neće vam faliti hrabrosti i odlučnosti. Neće vam goditi rutinske veze, rutinske ljubavi i dosada. Mnogi će potražiti uzbuđenje i podsticaj. Nove veze na vidiku. Osvajnja na vidiku. Adrenalin u porastu :-)). Venera u Ovnu insistira na ljubavi...Sada, odmah, ovde :-)))
Neko će poželeti da promeni izgled, frizuru ili nešto drugo. Možda malo "ratničkih" boja, neki crveni karmin, "oružje" visoke štikle... Odnosi (Venera) generalno strastveni, burni, intezivni. Osim promene izgleda moguće su i promene u odnosima. Isticanje ličnosti, JA na prvom mestu. Ljubav prema sebi....Intezivne želje. Želje za novim iskustvima...Osvajanje novih teritorija :-)). NE se ne prihvata kao odgovor. Imate dve mogućnosti, osvajati ili biti osvojeni... Venera u Ovnu ipak više voli da uzme...inače odlično joj stoje pantalone :-)). Imajte na umu da je Venera u Ovnu žena ratnik....Amazonka :-)).  Ovde ne važi neka pobedi bolji, nego neka pobedi jači :-)). Imaćete šansu i priliku za nova iskustva, nove veze, odnose, nov pristup umetnosti, lepoti i sl. Nove šanse i za novac (Venera - novac, vrednosti...).
Venera u Ovnu (tranzitna)
Venera će boraviti u Ovnu do 31.marta!!!





08.mart 04:56: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 4* Ovna
Svaki retrogradni ciklus ima period retrogradne senke pre retrogradnosti i posle retrogradnosti!!! Period retrogradne senke je nezgodan jer bi mogli da pomislimo kako smo sigurni da možemo da donosimo neke odluke....ali nije uvek tako....zapravo obično sa ovom energijom nije sve kako izgleda!!! Dakle, sa ovom energijom možete osetiti uticaj retrogradnosti i pre retrogradnosti!!! I šta sada....neko će pomisliti pa previše je to!!! Ja ću vam reći previše ili ne tako je :))). Ja vas obaveštavam da se pripremite....zbog toga i pišem ove tekstove....I da vam kažem...retrogadna senka, retrogradna planeta i sl. to je tako....ne ljutite se na glasnika :))).... 
Život ide dalje i sa retrogradnom senkom i bez nje....to je izvesno!!! Umesto da sebe opterećujete....primite k znanju.... 
Ni kada pada kiša ne zaustavljamo život....uzmemo šešir ili kišobran i nastavimo....
Merkur u Ovnu, retrogradne senke i retrogradni ciklus:
08.mart 04:56: Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 4* Ovna
23.mart 02:19: Merkur kreće u retrogradni hod sa 16* Ovna
15.april 11:21: Merkur kreće u direktan hod sa 4* Ovna
03.maj 23:01: Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 16* Ovna




Retrogradni Jupiter...
09.mart 05:46: Jupiter kreće retrogradni hod sa 23* Škorpije 
(Svakih 13 meseci Jupiter kreće u retrogradni ciklus koji traje oko 4 meseca).
Jupiter je odavno u retrogradnoj zoni - senci još od 12.decembra 2017. sa 13* Škorpije!!!
Kada je Jupiter u pitanju bavimo se pitanjima sreće, ekspanzije, razvoja, širenja...to su neke osnovne stvari oko kojih smo na ovaj ili onaj način okuprani...Da li retrogradnost znači usporavanje, na neki način da. Usporava se tempo, moguć je i neki zastoj, kašnjenje...Jupiter širi naše vizije, pogled na svet i okolinu, u vreme retrogradnosti potrebno je možda samo revidirati nešto na tu temu...Ovo je vreme preispitivanja...Možete ga posmatrati kao vreme u kome je potrebno da se (pre)saberete, da dovršite ne dovršeno, da se reorganizujete...Nešto kao test da vidite da li ste spremni za vaše "parče" sreće, radosti u oblasti života koja je vama bitna...da li je to zdravlje, ljubav, posao, bogastvo (novac) ili nešto drugo....tek ovo je vreme u kome bi trebalo da se uverite da je sve kako treba da bi krenuli napred... 
U vreme retrogradnog ciklusa mi se pripremamo za fazu direktnog hoda... kada zapravo krećemo ka konačnom uspehu i sreći...Nema sreće bez zasluge...Retrogradni ciklus nam omogućava da se preispitamo, revidiramo stavove, ponašanje, odluke... 
Prva faza retrogradnog ciklusa počela je još u decembru 2017. kada je Jupiter u Škorpiji ušao u retrogradnu senku!!!  Još od tada smo mogli da osetimo šta to Jupiter hoće od nas, gde nas iskušava i testira. Pojedinačno to je oblast ili kuća kroz koju Jupiter tranzitira. Koja je to kuća ili kuće? Tamo gde vam se nalazi Škorpija! Neposredno pre toga, 03.decembra 2017. imali smo prvi trigon Jupitera u Škorpiji sa Neptunom u Ribama na 11*, posle toga Jupiter je ušao u retrogradnu senku sa 13*!!!
Druga faza retrogradnog ciklusa počinje ulaskom Jupitera u retrogradni hod sa 23* Škorpije!!! On će u retrogradnom ciklusu biti do 10.jula 2018. kada će krenuti direktno sa 13* Škorpije!!! 
U ovoj fazi RxJupiter u Škorpiji biće u sekstilu sa Plutonom u Jarcu (drugi po redu) na 21* 14.aprila 2018 i u trigonu sa Neptunom u Ribama (drugi po redu) na 16* 25.maja 2018.
Jupiter će krenuti direktno 10.jula 2018. ali će još uvek biti u retrogradnoj senci što je treća faza retrogradnog ciklusa!!! Iz retrogradne senke će izaći 07.oktobra sa 23* Škorpije!!! U vreme retrogradne senke Jupiter u Škorpiji će biti u trigonu sa RxNeptunom u Ribama 19.avgusta i u sekstilu sa RxPlutonom u Jarcu 12.septembra!!!

Generalno retrogradni Jupiter će nam pokazati koliko smo iskreni prema sebi ali i prema drugima!!! Da objektivno i realno vidimo gde smo, šta radimo, po pitanjima poštenja, integriteta, morala....Koliko ulažemo u sebe i u ono što je zaista bitno!!! Da li ste prestali da verujete, da se nadate... Da, ovo je prilika, da obnovite veru, nadu, neke želje. Dokle on bude išao unazad imate šansu da budete iskreni prema sebi, da zavirite unutra...
Retrogradno kretanje je iluzija zapravo. Ali ta iluzija ima jak uticaj na naše živote!!! Toliko jak da će mnogi od nas promeniti percepciju i perspektivu, vraćajući se unazad, u sebe, u unutrašnjost, u ono što smo negde pospremili za bolja vremena. Ovo vraćanje znači vrlo često neko zaustavljanje - usporavanje.
Zbog toga je vrlo bitno da znate gde se to dešava - u kojoj kući - kućama!!! I imajte na umu da je direktni Jupiter više usmeren na globalno, javno, opšte, a retrogradni Jupiter više na lično, unutrašnje.. Tu su odgovori na pitanja!!! 
Retrogradni Jupiter vam u nekom momentu može zaličiti na Saturna. Ima smisla verujte... Jer retrogradni Jupiter će mnogi osetiti kao kočnicu, onu ručnu, koju podižete ili vi sami ili on umesto vas... Vozači, setite se kada ste tek bili krenuli u avanturu učenja vožnje, setite se da ste bar jednom vozili pod ručnom kočnicom, auto je išao napred ali teško, vi ste osećali da nešto nije u redu ali i dalje ste vozili....to je neiskustvo mladog vozača. Ali probajte i sada da tako vozite, auto će ići ali nekako teže. E tako je i sa retrogradnim Jupiterom....ide, ali teško ili teže!!! U nekom trenutku shvatite da je bolje zastati!!! Ili krećite se ali polako, sporije i sačekajte bolje sutra!!! Jer sve ima svoj razlog i svako zašto ima svoje zato :-))). Iskoristite ovaj period najbolje što umete, završite nedovršeno, ispitajte sebe, budite iskreni prema sebi. Naučite neke nove životne lekcije.
Bitno je jedno da sa Jupiterom unazad krećemo u unutrašnji (retrogradno) rast (Jupiter) svakog od nas. Mnogo važnije će biti lične priče nego one opšte. Ovde je reč o planeti sreće, ekspanzije, širenja u naredna četiri meseca očekuje nas "povlačenje" u sebe u naš "viši um", gde ćemo svako za sebe tražiti prosvetlenje, nadu, veru, mudrost, oprost. Mnogi od nas će imati "posla" sa nekom prošlošću, usporiće nas, usporiće se i neki delovi našeg života (tamo gde Jupiter prolazi) što ne mora da bude loše, naprotiv.
Retrogradni Jupiter u Škorpiji: Svakome od nas će doći na red neko preispitivanje: lične (životne) filozofije, morala, etike, pravde, vere, verovanja...(Jupiter). Razmatraćemo pitanje obrazovanja, putovanja, inostranstva, daljina...(Jupiter). Naravno i sve teme vezane za energiju Škorpije: intima, strast, sex, začeće, zajednički resursi, emotivna i materijalna podrška, istraživanje, krize, suštinske promene, regeneracija, transformacija.....neki kraj i novi početak!!!



Melanholija, D-mol...
11.mart 08:00: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 8*
Neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite  i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik :-)), samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
Ove godine imaćemo još tri puta ovaj aspekt: 05. April 2018. (RxMerkur u Ovnu, Saturn u Jarcu na 9*), 25. April 2018. (Merkur u Ovnu, RxSaturn na 9*),  23. September 2018 (Merkur u Vagi, Saturn u Jarcu na 2*)...



Kada proradi adrenalin....
11.mart 12:22: Mars trigon Uran
Mars u Strelcu, Uran u Ovnu na 26*
Ima sve da pršti od energije...od iznenađenja i originalnih stvari u našim životima. Ovo je kreativna energija, ovo je i pojačana želja za slobodom i nezavisnošću, neustrašivost, sposobnost donošenja brzih odluka, i neka iznenađenja su vrlo moguća. Kako je u "igri" trigon iznenađenja bi trebalo da budu pozitivna. Ovo je aspekt biti drugačiji....od drugih :-))). Pokušati ili uraditi nešto drugačije, nešto novo, neuobičajeno, iznenađujuće... Očekivati neočekivano. Ne prihvatanje ograničenja je odlika ovog aspekta. Ovaj aspekt podržava sve sportove gde se adrenalin podiže: letenje, paraglajding, padobranstvo. Osećanje slobode iz perspektive nebeskih visina:-))). 
Ovaj aspekt ima energiju kakvu ima, ali nalazi se u okruženju kakvo jeste....
Okruženje ili uticaji ostalih planeta su takvi kakvi su....mi biramo....ili drugim rečima izbor je naš. Iskoristite energiju trigona Marsa i Urana i uradite nešto za sebe....izađite iz okvira slike u kojoj ste trenutno i napravite novu sliku za ram života!!! 



Energija promena....
11.mart 12:56: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Ribama, Pluton u Jarcu na 20*
Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno!!! Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca!!!  Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno!!! Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 20*. Kuća je ta koja će odrediti oblast života!!! Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Ribama). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost...
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena!!!


...........
13.mart 13:39: Venera kvadrat Saturn
13.mart 21:05: Sunce trigon Jupiter
17.mart 18:40: Mars ulazi u Jarca
17.mart 15:11: Mlad Mesec u Ribama na 26*






"Ne mogu ti reći šta je tuga"...
13.mart 13:39: Venera kvadrat Saturn
Venera u Ovnu, Saturn u Jarcu na 8*
Nije laka ova energija....često je poredim sa D-moll-om. Najblaže rečeno to je energija koja budi osećanje nevoljenosti, hladnoće, hladnih odnosa....Negde će nastupiti povlačenje, potreba za samoćom....negde nadolazi osećanje odbačenosti....Javljaju se i neki strahovi (Saturn)...a u strahu su velike oči...strah izaziva nesigurnost ili nesigurnost dolazi iz strahova...Moguće su razne krize (kvadrat) u vezama, odnosima...partnerstvima i ljubavnim i bilo kojim! Još je teže onima koji su sami....Saturn ovde pritiska kao neki teški kamen....
Sledeći kvadrat ovih planeta je 09.avgusta 2018.




Sreća je u tebi....
13.mart 21:05: Sunce trigon Jupiter
Sunce u Ribama, RxJupiter u Škorpiji na 23*
Aspekt sreće, blagostanja, raspoloženja, optimizma... Naravno sve prema "zaslugama" ili drugim rečima zavisi od vašeg natalnog horoskopa. Jer neće svi osetiti blagotvoran uticaj ovog aspekta. Pesimisti po karakteru (natalni) teže će osetiti ovaj aspekt...Povoljan uticaj ovog aspekta se odnosi na vaše planove, ciljeve, odluke...Sa njim možete lakše pronaći svoj put u rešavanju nekih tekućih problema.. sa njim se lakše možete nositi sa bilo kojim problemom...Stariji ljudi, ljudi na položaju mogu vam dati dobar savet ili vam mogu na bilo koji način pomoći....
Trigon Sunca i Jupitera u tranzitu donosi optimizam, mogućnost da svet i okolino vidite na drugačiji način...šire i sa više entuzijazma...Negde se rekoh već neće ni osetiti, negde bi čak mogao da uvede u preterani optimizam. Mnogi će poželeti više od života. Ovo je aspekt....Život je lep...uživajte dokle traje...
Aspekt sreće!!! Da li ste srećni? Da li razmišljate o sreći? Za ovaj aspekt važi da donosi dobro zdravlje, radost, društvenost, zadovoljstvo, bolje finasije, bolje materijalne prilike i šanse, manje poklone, dobar je za razgovore sa pretpostavljenima, sa onima na vlasti i koji predstavljaju državu....Lep aspekt i tranzit, kratko traje, ali sve što je kratko može da bude i slatko :-)))) Ima nešto što treba da znate. Jupiter je retrogradan. Ovako u ovom aspektu to je kao druga šansa, kao druga prilika... Nešto što ste već želeli, nešto što vam je već bilo ponuđeno, eto još jedne prilike da se to ostvari...  
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....




Koji vrh će osvojiti Mars... 

17.mart 18:40: Mars ulazi u Jarca
Sa energijom Marsa u Jarcu budi se želja i potreba za uspehom, odatle i spremnost za vredan i naporan rad. Ovo je energija praktičnosti, nema puno prostora za impulsivnost, što je dobro za sve poslovne poduhvate, ali i sve druge akcije...Ova energija Marsa donosi veću samokontrolu, disciplinu i odgovrnost... Nije ovaj položaj Marsa naklonjen humoru...i nekako kao da fali malo topline...Ovde su krutost i hladnoća vrlo mogući... Ipak pouzdana je ovo energija. Na gnev i ljutnju sporo se reaguje sa ovakvim Marsom.... na fustracije i stres hladno. 
Mars - energija, snaga, moć, ambicija, rad, želja, seksualna energija...Kada Mars tranzitira-prolazi kroz znak Jarca, postajemo zainteresovaniji za karijeru, materijalne stvari i prilike, nekako svoju energiju više usmeravamo na ove oblasti života... Želja da se popne neki stepenik više u karijeri svakako proradi u vreme prolaska Marsa kroz ovaj znak. Želja za napredovanjem velika. Sa ovakvim Marsom obično se razmišlja na duže staze a vezano za neki posao, neku akciju... 
Mars u Jarcu će vas motivisati da uz naporan rad ostvarite neke vaše ciljeve. Niko bolje neće od mudrog, ozbiljnog, odgovornog, pouzdanog Jarca da usmeri energiju Marsa u postizanju uspeha. 
Tu gde Mars prolazi-tranzitira tu ćete i najviše i energije ulagati, zbog energije Jarca bićete praktičniji, odgovorniji, konzervativniji...sporiji i razumniji...ali i hladniji. Zbog uticaja ove energije možete zbog posla i karijere zapostaviti porodicu. Mogu se javiti problemi u bliskim odnosima, u vezama, posebno u intimnim, ali generalno velika energija i snaga da se postignu neki životni ciljevi. 




Mesec je Mlad....
17.mart 15:11: Mlad Mesec u Ribama na 26*
Mlad Mesec je astrološki konjukcija Sunca i Meseca....ova je na 26* Riba. Vreme da se posvetite sebi i drugima i da iskoristite pozitivnu energiju Riba. Da obnovite veru u sebe i druge, duhovnost, da pustite mašti i intuiciji na volju, da se okrenete vizualizaciji, da pronađete mir u sebi i da delite sa drugima tu svoju energiju!!! Sa ovom energijom Mladog Meseca imate šansu da izvršite značajne promene u vašim životima
Svaki Mlad Mesec se vezuje za novi početak.... Mesec završava jedan ciklus (kraj nečega) i počinje novi ciklus (početak nečega). Iz tame prelazi u svetlo (postepeno)....do faze Punog Meseca i potpunog osvetljenja....
Ribe ovde sugerišu da se sve "vrti" oko osećanja, osećajnosti, samilosti, milosti, vere u "nešto", snova, ideala.... Mesec - Duša, Ribe - osećanja ....duša treba da zaroni u duboka, mistična, ponekad tajanstvena prostranstva Riba... Kako će sve ovo proći zavisi od toga koliko duboko ste spremni da "zaronite"... 
Ovaj Mlad Mesec posebno utiče na 
Ribe, ali i Device, Blizance i Strelčeve....ali i na sve nas ostale zavisno od kuće gde se nalazi i aspekata koje pravi sa ostalim planetama iz vašeg horoskopa....

...........
20.mart 05:02: Merkur konjukcija Venera
20.mart 17:15: Sunce ulazi u Ovna (proleće)
24.mart 00:16: Venera kvadrat Pluton
24.mart 17:07: Sunce kvadrat Mars



Pričaj, piši o ljubavi...
20.mart 05:02: Merkur konjukcija Venera
Merkur i Venera u Ovnu na 16*
Imali smo već ovu konjukciju na početku meseca 04.marta, tada su Venera i Merkur bili u Ribama na 26*!!! Sve je isto, iste planete, isti aspekt, samo je drugi znak - energija!!! 
Ljubav se sa ovom energijom zaista ne može sakriti, ona ima potrebu da kaže, napiše, komunicira....
Ovo su ljubavne (Venera) misli (Merkur), ljubavne reči, slatke reči, ljubavne reči izgovorene, napisane...otkucane, ljubavna knjiga, roman, pesma. Ovu su reči kao muzika za svačije uši, ovo je laskanje, udvaranje rečima, ovo su ona slatka tepanja: ljubavi, dušo, slatkišu, medeni/medena ...:), reči izgovorene, napisane putem telefona... Ovo je razgovor pre, tokom i posle vođenja ljubavi :)...Ovo je svaki ljubavni razgovor :).
Venera će u svakom ovakvom susretu sa Merkurom da se raspriča, energija znaka će pokazati i kako ide ta priča... ali ovaj susret osim priče znači i poljupce, zagrljaje, osmeh...ili zajednički smeh, ovaj susret znači ići sa nekim ruku pod ruku, ili isprepletanih prstiju, ovaj susret Merkura i Venere je i putovanje, izlet u dvoje... možda zajedničko učenje ali sa prekidima za poljupce :)... Ako dvoje nisu zajedno, ako su iz bilo kog razloga fizički udaljeni onda se dopisuju...na danas toliko različitih mogućih načina....
Ovaj susret ima energiju Ovna, energiju strasti, energiju sada i ovde :)). Energija Ovna voli početak, nešto novo, hrabra je i dinamična ovo energija, direktna, neustrašiva...Glasna, bučna...:)). 
Sledeća konjukcija je 15.oktobra 2018. Merkur i RxVenera u Škorpiji na 8*!!!




Zbogom Zimo....dobrodošlo proleće....
Srećan rođendan Ovnovi 
20.mart 17:15: Sunce ulazi u Ovna (proleće)
Sunce izvor života, energije, volje...ulazi u Ovna. I dok je Sunce u Lavu u svom sedištu (kod kuće), tako je u Ovnu u egzaltaciji....prevedeno tu me je jako dobro :-))). Ovan je vatreni znak i Sunce će ovde imati potrebu da bude aktivno!!!
Sa energijom Sunca u Ovnu bićemo uvek spremni za akciju, činiće nam se da sve možemo ali i sve ćemo hteti :-)). Ovan je spoj energije i dinamičnosti, imaćete osećanje da sve možete... Sa ovom energijom raste hrabrost, želja za liderstvomtakmičenjem... Ponegde može da se javi i agresivnost... Jer ne treba zaboraviti Ovnovima vlada Mars.... 
Dok Sunce bude boravilo u znaku Ovna... neće nam faliti novih idejaizazova će biti više nego obično, energije će biti čak i viška :-), otuda i nemira jer sa ovom energijom želećemo sve sada i ovde...Tvrdoglavost bi mogla da bude priča mnogih, sve zavisi od karaktera i položaja ovog Sunca u vašim horoskopima... Možda će se mnogi u ovo vreme lako uvrediti i dugo pamtiti.... Ako osetite višak energije i nestrpljenje ovo je idealan period da započnete neku vrstu rekreacije...
Biće ovo ciklus pojačanog entuzijazma, spontanosti, inicijative, impulsivnosti...  Energija koja će na mnoge delovati pokretački, što nam je svima posle vladavine Riba bilo više nego potrebno!!!  Da li je to dobro ili nije ostavljam vama da zaključite ali sa ovom energijom mnogi će misliti i govoriti "Ja na prvom mestu"... Jer ključna reč za Ovna je: "Ja sam"Moto Ovna je inicijativa i akcija. 
U svakom slučaju vrlo brzo bi trebali da osetite promenu energije... Ako ste teško podnosili energiju Riba i vode, kreće jedan novi ciklus, jedna drugačija pokretačka energija....Zbogom Zimo....dobrodošlo proleće....



Opasne veze...
24.mart 00:16: Venera kvadrat Pluton
Venera u Ovnu, Pluton u Jarcu na 21*
Kada je ovaj aspekt u pitanju na pamet mi padaju: Lepotica i Zver, Ana Karenjina, Opasne veze...biće interesantno izabrati naslov :-))). Padaju mi na pamet i neki poznati parovi: Elizabet Tejlor (inače ona ima natalno ovaj aspekt) i Ričard Barton, Hilari Klinton (i ona ga ima natalno) i Bil Klinton....
"Ja bez tebe ne mogu....S tobom mi nije lako, nije mi lako.."
Kako jedan ovakav kratkotrajni aspekt u tranzitu može da utiče na vaš ljubavni život?
Može puno. Sve zavisi u kom stanju se nalazi vaš ljubavni život :)). Ako ova energija zatekne probleme u postojećoj vezi ona može te probleme intezivirati... Ako zatekne nesigurnost, manjak samopoštovanja, manjak sigurnosti... ova energija će probuditi ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole, manipulacije... Što naravno nije dobro i što naravno može loše da se završi...  
Svi oni koji se pitaju "da li me voli" ili još gore misle "ne voli me", ovaj aspekt može da donese strahove, strah može da pokrene nervozu, negativno uzbuđenjeI onda se kreće negde sa ucenama, pretnjama, ultimatumima (Pluton). Sa ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A sve ovo uglavnom iz podsvesnog straha o napuštanju, zbog straha da će biti ostavljeni...a u strahu su velike oči....
Pokušajte da izbegnete svako manipulativno ponašanje, nametanje moći, kontrole, pasivnu agresiju...bilo da vi ovo nekome činite ili neko vama... Ova energija može vašu vezu gurnuti u "ratnu zonu". I ako je već sam naglasila ovo kratkotrajni aspekt on lako može da pokrene one duboko "zakopane" emocije (Pluton)...
Ako ste sami, ako niste u vezi....ovaj tranzit bi mogao da probudi bolna sećanja, bolna iskustva...potisnuta nekada ranije...Ako se to dogodi najbolje je da priznate sebi da problem postoji da ste ga potisnuli i da ovu energiju iskoristite za iscelenje, transformaciju i regeneraciju...
Ako ste sami i baš u ove dane upoznate nekog...vrlo lako bi mogli da se ubrzo zapitate: "zašto me je privukla ovakva osoba, koja očigledno ima neki emotivni problem". Ili to ili će ta nova veza doneti ogromnu strast i magnetsku privlačnost....ali da li će ona prestati kada ovaj aspekt ne bude više vršio uticaj? Ništa ne zavisi samo od jednog aspekta, tako da ni konkretnog odgovora nema :).
Sa ovom energijom mogu doći razna iskušenja onima koji su u vezi....moguće su tajne veze, "zabranjene veze", prevare, veze za jednu noć....




Ko će da se (na)ljuti?.....
24.mart 17:07: Sunce kvadrat Mars
Sunce u Ovnu, Mars u Jarcu na 3*
Sa ovim aspektom stres je vrlo moguć.... ako to znate ne bi bilo loše da pronađete konstruktivan način da se tog stresa i oslobodite.... Vreme je da naučite kako da kanališete višak energije (kvadrat)... Imaćete utisak da su ljudi oko vas previše nervozni, moguće su i napete situacije gde su sve strane spremne za borbu i neki sukob....
Ako osetite bes....pronađite i svoj ventil za opuštanje... ne dozvolite da ovaj kratak tranzit previše deluje na vas i da vas uvede u priču o stresu....u njega možete brzo da uđete (ovaj tranzit), ali nešto teže iz njega da izađete ako niste već naučili da se sa ovakvim situacijama nosite i snalazite. Ovde je energija u Devici pa je moguća nervoza zbog rutinskih stvari, posla, zdravlja...i energija u Strelcu, koja se ne slaže sa energijom Device, pa može rasplamsati vatru....Budite oprezni sa mašinama, alatima, noževima, oružjem i sl. 
***Moj ventil za stres je humor...


...........
29.mart  02:47: Venera konjukcija Uran
29.mart 16:16: Sunce kvadrat Saturn
31.mart  06:53: Venera ulazi u Bika
31.mart 14:37: Pun Mesec u Vagi na 10*




Slobodna ljubav....
29.mart  02:47: Venera konjukcija Uran
Venera i Uran u Ovnu na 27*
Venera u Ovnu traži ljubav, nestrpljivo, direktno, spontano, strmoglavo :), Uran traži samostalnost, slobodu, pobunu, originalnost, ekscentričnost, iznenadnost....  
Ljubav (Venera) je ovde zaljubljena u slobodu (Uran)...Osećanje slobode skoro pa uslov za ljubav.... Sloboda koju vi imate i želite ILI  sloboda koju ona druga strana želi...Biti zajedno a opet slobodni....to je ovde u ovoj konjukciji jako bitno....Bitno je da shvatite šta takav odnos (ljubav) znači kada ste zajedno ali i šta ste svako za sebe izvan tog odnosa... Ako se to zna i oseća ovaj aspekt, ova konjukcija može da prođe bez većih problema, lomova, želje za oslobađanjem, novim iskustvima, prekidima veza. Ova konjukcija često navodi na to da se ljubav i prijateljstvo poistovete...
Ova konjukcija može doneti: najpre sve što je neobično, i avangardno kao što je i sam Uran!!! I neočekivano.....pod njenim uticajem najviše se žudi za promenom!!! Posebno ako nešto u vezama ne ide kao obično, ako je ona prerasla u rutinu i što ne reći dosadu.....Pod ovim uticajem želja za uzbuđenjem je još jača i intezivnija, želja za nečim novim (Ovan), drugačijim, nesvakidašnjim (Uran)....Pitaćete se da li se to odnosi na vezu ili je u pitanju potraga drugačije vrste :-), to zavisi od mnogih faktora, najpre od toga koliko je neka veza jaka i spremna na promene, koliko ljubavi ima, naravno i od ostatka horoskopa, nekih drugih planeta i aspekata. Možda se sve završi na uvođenju nekih novih i svežih stvari i osećanja koje će vezu "prodrmati" i osvežiti, a možda sve ode u nekom drugom pravcu, potraga za "zelenijom travom na sledećem bregu". Savet je ne osvrćite se, ne razmišljajte o prošlosti šta je bilo, gledajte da živite sada i da sada i ovde (energija Ovna) nešto preduzmete i zbog vas i vašeg partnera. Ne razmišljajte o kraju, prekidu i sl. jer ovaj aspekt kratko traje. Radije razmišljajte kako da unesete promenu i svežinu u vase veze. Ako ste slobodni ovo je pravo vreme da se zaljubite....naravno ako se i ostale kockice (zvezde) slože....





Zastanite malo....
29.mart 16:16: Sunce kvadrat Saturn
Sunce u Ovnu, Saturn u Jarcu na 8*
Oslabljena volja (Sunce).... Negde i manjak energije... Pripazite dan dva na zdravlje, posebno ako su ove dve planete tako raspoređene u vašim horoskopima. Problemi sa kostima, zubima, generalno manjak energije i vitalnosti. Kod nekih od vas ovo bi mogao da bude sukob sa autoritetima, negde sa očevima ili nekim starijim članom porodice, prijateljem. Mogući problemi u karijeri (Saturn). Kod mnogih možda ništa od svega ovog tek neka melangolija ili tmurno raspoloženje. Ne traje dugo ovaj aspekt...ali ipak!



Čulna, zemaljska ljubav....:))
31.mart  06:53: Venera ulazi u Bika
Energija Bika će Veneri dok bude prolazila ovim znakom sugerisati sigurnost i stabilnost...Oni koji su u vezi ovaj period za njih može značiti jaču posvećanost, obnavljanje emocija, strasti, ali i rad na udobnosti, sigurnosti koju dobijate ili pružate. Oni koji su sami, u ovom periodu bi mogli da ih privuku stabilni i pouzdani partneri... 
Dok Venera bude pod uticajem energije Bika, uglavnom bi mogli da se opiremo promenama. Predvidljivost u vezama neće biti problem čak će biti potreba. Udobnost i odanost to je ovde ovoj energiji vrlo bitno. Posesivnost i zavisnost od partnera vrlo mogući u ovom periodu. Potreba za fizičkom izražavanju ljubavi. Nosi ova energija i ljubomoru. Mada ova Venera ne voli baš dramu u svom životu, ne voli ni igre i igrice. Ali voli dodire, češkanje, masažu i sva druga fizička zadovoljstva, voli ona i "obično" držanje za ruke. Mnogi će pod uticajem ove energije postati umiljati. Neka vrsta smirenja sledi svima...
Dok ima sigurnosti i udobnosti ima i ljubavi, ako toga nema možda potražite to što vam fali na nekom drugom mestu. Dok traje ova energija Venere, obično se to radi "iza leđa", jer raskid dok ova energija traje je neprijatna priča i možda se to ostavi za neko "bolje" vreme. Možda će neki od vas imati energije da se odnos radije poravi nego raskine. Tu će svakao pomoći trenutni aspekti. Inače u vreme ovog tranzita u prvi plan dolazi fizička komponenta veze, emocije ovde nisu primarne... Materijalne potrebe mogu biti predmet razmirica i odličan test za kvalitet neke veze...
U vreme ovog tranzita do izražaja će doći sva prirodna lepota u odnosu na veštačku. Ipak da se ne lažemo veličina grudi ovde igra važnu ulogu :-). Ženama će nešto privlčniji biti oni muškarci koji umeju da zarade. Ljubav je ovde topla, posesivna, fizička, ne pokreće se lako ali kada se pokrene :-). Plodnost je u ovom periodu izražena. Postoje dva puta kojim ova Venera može ići jedan je do spavaće sobe, drugi je do nekog restorana gde se dobro jede...:-))
Dok traje ovaj tranzit Venere kroz Bika budite u kontaktu sa zemljom i prirodom, bosi hodajte po travi, oni srećniji po pesku nekog plićaka. Koristite svoja čula, uživajte ljubavi, u hrani, dobrom vinu, budite gurmani, slušajte muziku onu koja je vama dobra, uživajte u izlasku ili zalasku Sunca.... 
Ako niste taj tip, možda će vas zadovoljiti neka dobra kupovina, malo luksuza što da ne, dobar parfem, tašna, novčanik (Bik), ili nešto po vašem ukusu i meri ali da je udobno!!! Možda ste od onih domaćinskih tipova, onda ulepšajte svoj životni prostor, učinite ga još lepšim i udobnijim. Svilena ili satenska posteljina je možda jedno od rešenja. Ako volite da pevate pevajte u kuhinji, kupatilu, autu...jer ko peva zlo ne misli...Venera u Biku možda otkrije vaše skrivene talente...
Možda nekima od vas ova energija pomogne da materijalnu i finansijsku situaciju učinite boljom ili bar podnošljivijom, ova energija može da privuče neka materijalna sredstva u svakom slučaju značajna za situaciju u kojoj ste trenutno...
U ovom periodu bi neki od nas mogli da budu skloni gojenju ili da imaju probleme sa kilogramima. Pričuvajte grlo jer je ono u ovom periodu osetljiva tačka... 




Odnosi na klackalici....
31.mart 14:37: Pun Mesec u Vagi na 10*
Sunce u Ovnu, Mesec u Vagi na 10*
Astrološki ovaj Pun Mesec u Vagi je opozicija Meseca u Vagi i Sunca u Ovnu!!!
Ima energiju Vage i Ovna i energiju Venere (vladar Vage) i energiju Marsa (vladar Ovna)....i samim tim u neki fokus stavlja naše odnose (Ovan-Vaga). Da li Venera i Mars ovde nagoveštavaju i nešto ličnije odnose, one emotivne, muško-ženske... Uglavnom da. Na neki način svi bi mogli da imamo te neke priče koje su vezane za odnos Venere i Marsa.

Ovde dominantna energija Ovna i Vage, Ovan - JA Vaga - TI (drugi). Mars i Venera (Ovan -Vaga), odnosi svih vrsta: partnerski, i emotivni, i prijateljski i porodični i poslovni i odnosi sa javnošću!!!Pun Mesec....nešto kao osvetljavanje nečega u tim odnosima...jer Pun Mesec i jeste to osvetljenje....Čega? Uglavnom nečega skrivenog. Ako Pun Mesec posmatramo kao kulminaciju...onda su to neki završetak i novi početak. A svaki Pun Mesec prati i Mlad Mesec...prvi posle ovog imaćemo 16.april 03:57: Mlad Mesec u Ovnu na 26* ili konjukciju Meseca i Sunca u Biku...novi početak!!! Pa sve ispočetka.....u krug!!!











31.marta 2018. U Ribama Neptun na 14*, Juno na 16* i Kiron na 29* U Ovnu: Sunce na 10*, RxMerkur na 12* i Uran na 27*!!! Venera prelazi tokom dana u Bika!!! U Jarcu Mars na 7*, Saturn na 8* i Pluton na 21*!!! 


Нема коментара:

Постави коментар