четвртак, 15. март 2018.

Put ka budućnosti....ili "neka se ljubi sever i jug"....Merkur trigon Severni Mesečev Čvor...



Četvrtak je.....Jupiterov dan....
Jupiter je retrogradan (od 09.marta) na 23*, još uvek je u trigonu sa Suncem u Ribama (13.mart), još uvek je u kvadratu sa Mesecom (od juče), i na kraju sekstil sa Plutonom u Jarcu. Ovaj sekstil smo već imali 16.januara, drugi po redu nas očekuje 14.aprila!!! Budite spremni ovo je zaista lepa energija koja nas čeka...

Mesec je u Vodoliji na 29*, spreman je za "skok", pre toga Mesec je sada u sekstilu sa Marsom u Strelcu na 28*. Od 08:32 CET Mesec je u praznom hodu sve do 11:11 CET, kada će "zaroniti" u vode Riba....

Posle svih nedavnih vrlo teških aspekata:

Danas nam nebo nudi "ruku", nudi nam izlaz-rešenje za neke situacije u kojima se nalazimo!!!
Merkur u Strelcu na 13*, RxSMČ u Lavu na 13*, danas egzaktno....

Merkur trigon RxSMČ
Dobro razmislite i krenite u pravom smeru....ka severu :)))...jug neka ostane iza vas....
Merkur naš nebeski glasnik, u konjukciji sa Venerom ali u kvadratu sa Saturnom, sada u trigonu sa RxSMČ!!! Za mnoge od nas to je blagoslov....put ka vratima na kojima "piše izlaz"....tamo na tim vratima prijateljska ruka (RxSMČ). 


Put ka budućnosti!!!
Od kako su Mesečevi Čvorovi promenili energiju...SMČ prešao u Lava, JMČ prešao u Vodoliju 08.maja 2017. otvoren nam je put ka kreativnosti...talentima...SMČ u Lavu omogućava nam da probudimo naše unutrašnje dete...ova energija nudi da spoznamo svoje talenete i kreativnost koju posedujemo...ovo je snažna energija pojedinca...Lav...umetnik, glumac, dete, kralj...Izdvojiti se iz mase, grupe...(JMČ u Vodoliji) biti hrabar, samopozdan....slušati srce (SMČ u Lavu) to je negde poruka ukratko...JMČ u Vodoliji je snažna potreba da se pripada nekoj grupi....preko puta je SMČ u Lavu koji inspiriše pojedinca da ne bude deo grupe i nemi posmatrač, gledaoc...već da bude učesnik...Motiviše pojedinca da se izrazi preko energije Lava da pokaže svoje talnete, kreativnu energiju, hrabrost, samopouzdanje... (Lavovska energija)!!! Motiviše ova energija da se pojedinac osnaži i snažnom energijom Lava najpre sebe stavi u prvi plan i ovom vatrenom energijom privuče pravu grupu - prijatelja, saradnika...i sl. Drugim rečima Lav - Sunce - Centar!!!
Kako će svako od vas to uraditi? Slušajte svoje srce ono zna!!! Ono zna da li su grupe, prijatelji, društva kojima ste do sada pripadali prava ili je potrebno da tu nešto ppromenite, napustite, ostavite...Možda su vas pritiskali, opterećivali, gušili....vreme je za nove prijatelje ili za one koji zaslužuju da vam ostanu prijatelji....U prirodnom horoskopu Lav vlada 5.kućom, Vodolija 11.kućom sve u vezi njih je u "igri"...jedna od značenja ovih kuća je i ljubav koju dajemo 5.kuća i ljubav koju primamo 11.kuća!!! I ovo je sada na "klackalici" u opoziciji (RxSMČ u Lavu - RxJMČ u Vodoliji)



Merkur u Ovnu u trigonu sa RxSMČ (jedan deo klackalice) i u sekstilu sa RxJMČ (drugi deo klackalice). Mesečevi Čvorovi su uvek jedan naspram drugog u opoziciji. Merkur iz svoje sadašnje pozicije pravi aspekte sa njima....Trigon je odlična energija za komunikaciju, pisanje, pregovore, prezentacije....
Merkur (um, intelekt...) je ovde u saradni (trigon) sa energijom SMČ sa energijom sudbine , evolucije (razvijanje)...Merkur je ovde "okidač" da se nešto menja u našim životima....ovaj aspekt će proći ali bitno je šta on upravo sada pokreće kod svakog od nas.....jer SMČ ostaje u energiji Lava, Merkur nastavlja svoj put kroz energiju Ovna....I kada smo kod energije Ovna i ova energija izdvaja pojedinca (Ovan - JA) i u saradnji sa energijom Lava - ego, srce, život....pokreće priču!!! Obe energije su vatrene - strast je prisutna i fizička i svaka druga!!!
Merkur - misli, slušajte vrlo pažljivo vaše misli, zatim obratite pažnju na svoje reči koje izgovarate....jer reči su moćna energija, mislima i rečima možemo privući energije....Ovde je u pitanju trigon, misli bi morale da budu pozitivne....privlačenje - pozitivno!!! Merkur - analiza, analizirajte situacije u kojima ste!!! Dobro razmislite šta želite da ostavite iza vas, šta želite da napustite, ili možda neko ili nešto hoće vas da napusti (pustite ga da ide)....Iza vas je RxJMČ u Vodoliji (kuća u kojoj se nalazi je oblast života), iza vas je JUG. Ispred vas je RxSMČ u Lavu (kuća u kojoj se nalazi je oblast života) ispred vas je SEVER!!! Merkur je u Ovnu, kuća u kojoj se nalazi je oblast života!!! 



Dakle, iza vas vrata....ispred vas vrata....Vrata ispred vas će se otvoriti ako je vaš um otvoren!!!
Moćne su ovo energije i zato dobro otvorite i um i srce....
Merkur je u Ovnu, uskoro će biti retrogradan (23.mart), zbog retrogradnog hoda imaćemo ovaj aspekt još dva puta (reprize): 01.aprila svi učesnici će biti retrogradni, i na kraju 27.aprila Merkur ponovo direktan!!!
Od poznatih ovaj trigon Merkura sa SMČ ima moj omiljeni glumac Gerard Butler, imao ga je i poznati slikar Salvador Dalí, ali imao ga je i Pablo Escobar :)), George Orwell....




Nekada davno bila je serija Sever i Jug, ja sam je baš volela...i sada sam se setila te serije....Bila je još jedna serija Sever i Jug, turska o dva brata....i ta serija me je podsetila na priču o Severu i Jugu!!!

AUTOR: Zvezdana (Zvedanin dnevnik)
Strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kog dela bez odobrenja autora


Dve pesme mi sada padaju na pamet....
Jedna je Balaševićeva:
Da mi je da znam: proš'o sam sever i jug, širom pa u krug, 
i čega sam ostao željan? 
Pa ne baš mnogo tog, bršljana s jednog zida visokog 
i Bube Erdeljan... 



I druga od Plavog orkestra:
neka ljubi se sever i jug
skini prasinu sa starog kofera
i krenimo na put hajde budi mi drug



Нема коментара:

Постави коментар