понедељак, 25. септембар 2017.

Šta rade zvezde u periodu od 25.Septembra do 2.Oktobra...



Ove nedelje na zvezdanom nebu:

25.Septembar 16:35: Merkur kvadrat Saturn
28.Septembar 06:25: Jupiter opozicija Uran
28:Septembar Pluton u Jarcu kreće direktno sa 16*
30.Septembar 02:11: Venera opozicija Neptun
30.Septembar 02:42: Merkur ulazi u Vagu



Mesec je u Strelcu, od jutros na 2*
Od jutros je 🌙Mesec u sekstilu sa Suncem u Vagi, lepa energija za ponedeljak, za početak nedelje...Kasnije večeras 🌙Mesec u kvadratu sa Venerom u Devici, malo neraspoloženje, umor i sl. Posle jučerašnje opozicije Marsa i Neptuna, ⭐danas kvadrat Merkura i Saturna egzaktno u 16:35 CET. Opet Merkur!!! Prošle nedelje su se Merkur i Mars smenjivali sa aspektima!!! Posle njihove konjukcije 16.Septembra, bili su više nego aktivni...Ovde je sada reč o Merkuru zbog današneg aspekta....Merkur je bio u opoziciji sa Neptunom (20.septembar), u trigonu sa Plutonom (22.septembar) i eto danas u kvadratu sa Saturnom!!! Ovak Merkurov kvadrat je i poslednji aspekt Merkura u Devici, Merkur na kraju ove nedelje (30.septembar) prelazi u Vagu!!!


Pesimizam
25.Septembar 16:35: Merkur kvadrat Saturn

Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Devici, Saturn u Strelcu na 21*
Posle svega što smo proživeli sa Merkurom i Marsom, konjukcija, opozicije sa Neptunom, danas nas čeka (i još koji dan) neki zastoj, neraspoloženje, umor, zamor...kako god...tek nije baš laka energija kada se ovako misli, um, razum, reči, komunikacija (Merkur) i odgovornost, obaveze, ozbiljnost, iskustvo, disciplina (Saturn) nađu u neharmoničnom aspektu (kvadrat)!!!

Neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite  i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili navijte podsetnik :-)), samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik....Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....Nešto više utiče na Ribe, Device, Strelčeve i Blizance....
I da, ako ste neraspoloženi da bar znate zbog čega je to.....Mada ovaj aspekt neće kod svih da se pokaže isto....Više će ga osetiti svi oni koji imaju neke planete na oko 21* u Ribama, Devici, Strelcu i Blizancima!!! Još ako ima i neharmoničnih aspekata Tran planeta sa vašim planetama veća je mogućnost da osetite ovu pomalo tešku energiju kvadrata Merkura i Saturna!

28.Septembar 06:25: Jupiter opozicija Uran

U četvrtak, 28.septembra konačni rasplet!!! ⭐Jupiter u Vagi u opoziciji sa RxUranom u Ovnu na 27* po treći put!!! Imali smo ovu opoziciju (to i vrapci a grani znaju :) do sada dva puta:
26.Decembar 2016. 19:35: Jupiter opozicija RxUran 20*

Mnogo toga se dogodilo od novembra/decembra prošle godine....do sada. Vreme je da proverimo i globalno i lično šta nam je ovaj tranzit doneo....Kakve promene i kakva buđenja....
Vreme je da se neke priče zaokruže....
Žestoko je počeo svoju priču ovaj aspekt u novembru/decembru 2016. Zemljotresi, avionske nesreće, zaostale bombe iz ranijih ratova, zagađenje vazduha....U martu ove godine bilo je niz bombaških akcija toliko da na Wikipedia postoji spisak!!! 
U Martu je bio državni udar u Makedoniji, eksplozija  u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, pismo bomba u kancelariji MMF, u Beogradu upucan vlasnik jedne televizije, povećan broj ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju, teroristički napad u Londonu, Erdogen zapretio da se evropljani neće moći sigurno kretati ulicama ako ne promene stav prema Turskoj, radnik Goše se obesio, Junker izjavio ako EU propadne na Balkanu će izbiti novi rat, Srbi se vratili u Kosovske institucije, radnici Goše stupili u generalni štrajk, penzioneri protestvovali zbog smanjenja penzija, zvanično počeo BREGZIT, predizborne aktivnosti u Srbiji, u bujicama u Kolumbiji poginulo 154 ljudi, antiislamski protesti u Londonu.....i mogla bih ovako do sutra....
Od kako je ovaj aspekt ponovo aktuelana videli smo kako je priroda ljuta na nas zemljane....tornada, poplave, zemljotresi i pre egzaktne opozicije...EU donela odluku o produženju sankcija Rusiji na još šest meseci, Nemačka ultradesničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD) ušla je u paralment kao prva ultradesničarska stranka u Bundestag 1945. godine....protesti u Berlinu zbog toga, Američki predsednik Donald Tramp potpisao je novu uredbu o zabrani ulaska u SAD koja se odnosi na državljane osam zemlja, uključujući Severnu Koreju i Venecuelu, Kurdi u Iraku se izjašnjavaju o nezavisnosti; Vulkan Agung preti, evakuisano 50.000 stanovnika Balija, referendum o nezavisnosti Katalonije - zakazan za 1. oktobar , zemljotres u Meksiku, italijanski avion se srušio na aeromitingu, Severna Koreja preti: Amerika će goreti, NATO vežba u Tuzli, novi način borbe protiv prirodnih katastrofa....sigurno da ima još toga, i biće još toga u narednim mesecima....

U Martu sam pisala o Buđenju....buđenje traje....i lično i globalno...
Pročitajte još jednom taj tekst tu je sve objašnjeno:


28.Septembar 06:25: Jupiter opozicija Uran
Beograd
U vreme egzaktne opozicije Jupitera u Vagi i RxUrana u Ovnu, vladari Vage - Venera i Ovna - Mars biće u konjukciji (šira konjukcija) i u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama!!! Da ostavimo po strani globalna dešavanja, na ličnom planu biće sigurno nekih dešavanja u muško - ženskim odnosima i zbog Vage (veze, odnosi, javnost...) i zbog Venere i Marsa!!! 
Konjukcija Marsa i Venere je uvek jako interesantna za tumačenje....Ova konjukcija je uvek neki intezitet, koliki i kakav uvek objasni i znak u kome se konjukcija nalazi. 
Da li su Venera i Mars kada se nađu zajedno u hramoniji ili u sukobu?
Baš teško pitanje, još je teži odgovor :).
Venera i Mars, žena i muškarac zajedno :), trebalo bi da bude dobro...Međutim, svesni smo da to ponekad i ne funkcioniše baš najbolje. Ova konjukcija može ići od savršenog spoja i velike uzajamne privlačnosti do sukoba i svađa sve po principu udario tuk na luk!
Kada ova konjukcija predstavlja nas - jednu osobu onda je moguć sukob ženske i muške strane jedne ličnosti, ali ravnoteža!!! Šta će prevagnuti zavisi i od ostalih aspekata koje ove planete imaju sa drugim planetama u nečijem horoskopu! Ili u tranzitu kao što je sada reč...opozicija sa Neptunom.
Ova konjukcija sada energiji Device donosi energiju analize, energiju praktičnog pristupa emocijama, energiju discipline i reda....što svakako nije loše ako se ne pretera!
Venera će biti na 9* a Mars na 14* Device!!! Dakle, oni su u konjukciji (dozvoljen orbis delovanja). I ako je ova konjukcija nešto šira ona ipak deluje!!! Na drugoj strani preko puta njih je RxNeptun u Ribama na 12*, dakle u opoziciji!!! Venera će biti u egzaktnoj opoziciji dva dana posle egzaktne opozicije Jupitera i Urana, a Mars opozicija Neptun bila je juče 24.septembra!!!
RxNeptun je ovde očigledno da zbuni, unese haos i konfuziju, obmane, razočarenja....
Trajaće opozicija Jupitera i Urana svakako do ulaska Jupitera u Škorpiju!!! I ako će Jupiter tada biti u Škorpiji opozicija sa RxUranom će i dalje biti prisutna, sve dokle Jupiter dovoljno ne odmakne!!! Ipak već ulaskom u Jupitera Škorpiju ona će oslabiti....⭐U vreme ulaska Jupitera u Škorpiju Mars i Venera u Devici biće u opoziciji sa RxKironom u Ribama....i dalje osetljiv period na planu muško ženskih odnosa...Jupiter će tada biti u Škorpiji, Škorpijom pored Plutona vlada i Mars, dakle i dalje lične priče vrlo aktuelne!!! Pluton u to vreme u kvadratu sa Suncem i Merkurom u Vagi!!! Ništa strašno, ali potreban je oprez i harmonija!!!

Ova treća, završna opozicija nagoveštava neku vrstu iznenađenja...za nekog u pozitivnom za nekog u negativnom smislu...ali to svakako nije nešto što je od juče. Prisutno je još od decembra prošle godine, tako da neki uvid sigurno imate...Ne morate biti upućeni u astrološke pojmove, dovoljno je da se setite šta vam se dešavalo u decembru prošle godine ali i u martu ove godine. Ako ste upućeni i imate više znanja, onda pogledate u kojim kućama vam se nalaze Jupiter u Vagi na 27* i RxUran u Ovnu na 27*. Pogledajte "usput" i gde su Mars i Venera u Devici, kao i RxNeptun u Ribama!!!

28:Septembar Pluton u Jarcu kreće direktno sa 16*

U četvrtak 28.septembra još jedan značajan događaj ⭐Pluton u Jarcu kreće direktno sa 16*.....budite spremni za suštinske promene i lično i globalno!!!
Dokle je Pluton bio retrogradan na neki način nas je "primoravao" da razmišljamo o prošlosti, da se u nju vraćamo. Vreme je da VI dok se ON sprema da krene napred, zastanete i razmislite o proteklih pet meseci... Koliko ste dobro ili niste iskoristili njegov hod unazad. Još jedno putovanje u prošlost... I onda je kraj....ili zapravo početak!!! Da li ste dobro pogledali unutar sebe, da li ste obavili neku vrstu psihološkog istraživanja, da li ste bar zagrebali po podsvesti? I da li ste se suočili sa mogućim problemima? Da li ste bar probali da se nekih starih i zastarelih formi i obrazaca rešite ili oslobodite? Da li ste sproveli "veliko spremanje" ili čišćenje? Šta ste uradili kada su u pitanju vaše veze i odnosi (sa nekim vama bitnim ljudima)? U kakvom su vam stanju emocije? Da li je bilo radikalnih odluka? Da li ste uopšte stigli do srži problema? Da li ste dovoljno duboko "kopali"? Ako jeste, nadam se da ste sada regenerisani, i da možete napred! Šta ste uradili na materijalnom planu, na planu novca i finansija? I na kraju kakvo vam je zdravlje i mentalno i fizičko?
Ne znam kakvi će biti vaši odgovori, ali od njih će zavisiti i vaš susret sa energijom Plutona sada kada bude išao napred... Došlo je vreme da pruzmete odgovornost...i da ako je sve kako treba polako krenete u budućnost.... zajedno sa Plutonom. 
Pluton će u Oktobru imati bitnu ulogu kada Jupiter uđe u Škorpiju, sve zbog toga što je Pluton jedan od vladara Škorpije....

30.Septembar 02:11: Venera opozicija Neptun

U subotu, 30.septembra ⭐najavljena opozicija Venere u Devici sa RxNeptunom u Ribama!!! Ona je bitna pre svega jer se dešava u vreme egzaktne opozicije Jupitera u Vagi sa RxUranom u Ovnu!!! Bitna je jer je Venera vladar Vage!!! I kao takva biće zbunjena, "smotana", više u bajci nego u realnosti....
Ulaskom Venere u Devicu promenila se i energija. U ovoj energiji ona ne zna da li bi bila savršena, stidljiva, uslužna, negovateljica, što da ne kritičarka, da li bi se bavila analizom onako u sitne ma šta sitne najsitnije detalje, da li bi pravila spiskove za i protiv, da li da bude potrebnakorisna možda, odana, vredna, pedantna ili baš sasvim suprotno aljkava, lenja do bola, da li da se ponaša u fazonu"gledaj ali ne diraj", mada samo ona zna da baš i nije tako čedna kako je "bije glas", da li da bude senzualna... da li da opovrgne glasine o njoj. Ona zna da je ona...... samo jedna večita devojčica... i ona sebe najradije vidi u nekom polju kako bere poljsko cveće i pravi venac od njega. Takva Venera u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama peva: Laži me, ti me lažeš najbolje...
Zbunjena je Venera, kako i ne bi kada bi Neptun smutio i zbunio i manje savršenu Veneru od ove u Devici... Ona stoji čvrsto na zemlji (Devica), ali Neptun je u Ribama (voda)....Zavodljiva je ovo energija, energija ružičastog pogleda na svet oko sebe....Ova Venera se prepušta magiji, čarobnoj magiji Neptuna koja očas posla "odvaja noge" sa sigurnog tla....Čarobni tepih je tu.... Najverovatnije ova Venera neće biti imuna na obmane, zablude, poricanja, razočarenja... Sem ako ovu energiju ne iskoristi u kreativne svrhe, romantiku, umetnost....Izbor je naš.....
I na sve ovo još i aktuelna opozicija Jupitera i RxUrana!!! u najmanju ruku biće jako interesantno, vi pokušajte da nađete balans, harmoniju i ravnotežu! Možda zvuči teško i neizvodljivo, ali iz iskustva znam da nije nemoguće, jer gde ima volje ima i načina!!!

30.Septembar 02:42: Merkur ulazi u Vagu

I na kraju u subotu 30.septembra ⭐
Merkur ulazi u Vagu
Nebeski glasnik (Merkur) dobiće energiju društvenosti, uglađenosti, diplomatije, objektivnosti, ali i energiju neodlučnosti (Vaga)... Merkur voli vazdušnu (Vaga) sredinu, odgovara mu... Tu će biti taktičan, paziće više nego obično šta  priča, neće nametati svoje mišljenje, neće voleti ni grubosti, naprotiv biće uglađen, prefinjen... Samo teže će donositi zaključke i odluke. Opet on voli da daje savete... On vas neće uvrediti. Vrlo je sposoban da bude posrednik... Biće to vreme u kome će mnogi biti neodlučni, praviće "spiskove" za i protiv....i tada ćete pod uticajem ove energije odluke donositi u poslednjem trenutku...Ovde neće biti grube komunikacije, više diplomatske i one pune kompromisa. Uživaćete u prijateljskim ćaskanjima i debatama...Biće teško razbesneti vas pod uticajem ove energije... Povišen ton nije odlika ove energije.... Uglavnom ćete paziti ta govorite ali i kome... Potreba da se komunicira (Merkur) sa partnerom (Vaga), i emotivnim i svakim drugim....
Pre nego se misli izgovore mogle bi biti stavljene na zamišljenu Vagu... 
Sa ovakvom energijom Merkura trebalo bi da se više razmišlja kakav uticaj imaju izgovorene reči na druge na one preko puta nas (Vaga). Ali i naš odgovor na reči onih preko puta nas bi mogao da bude takav pažljivo odmeren...  
"Možda".... to je negde lajt motiv Merkura u Vagi...
Izbećiće sukobe kada god to može... uvek će bar pokušati da smiri situaciju kada proceni da se ona "zakuvava". Merkur u Vagi je uvek na strani pravde i pravičnosti, on će i težiti da pravda bude zadovoljena....
Mogao bi Merkur u Vagi neke od vas da "izludi" jer će vam možda običan poziv na kafu i časicu razgovora pretvoriti u noćnu moru, u smislu da li da odem ili nemožda je bolje da ostavim za sutra.... Ili idem u onaj kafić, ne bolje je onaj novi skoro otvoreni...i tako unedogled :-)))...



Нема коментара:

Постави коментар