среда, 20. септембар 2017.

Mesec je Mlad zaljuljao grad....Mlad Mesec u Devici....Venera je prešla u Devicu u 03:15 CET...Mlad Mesec u Devici egzaktno u 07:29 CET!!!
Danas u Devici: Venera 0*, Mars 9, Merkur 12*, Sunce 27* i Mesec 28*

Svi imamo Devicu u horoskopu, neka kuća počinje u Deivici sem ako vam Devica nije uklještena (ni jedna kuća ne počinje u tom znaku)...Nad Beogradom slika neba u ovom trenutku je ovakava:

Devica je ovde u dve kuće, u 10 i 11.kući. Vrh 11.kuće je u Devici. Venera, Mars i Merkur su u 10.kući, Sunce i Mesec su u 11.kući!!! Tako je ovde u ovom primeru!!!
I vi imate negde u nekim kućama Devicu, ova energija je sada jako bitna i dominantna!!!
 
Energija Device
Devica je: promenjljiv, zemljani, pasivan znak.
Vladar Device je Merkur, 6.kuća je prirodna kuća Device... 
U grupi je (zemlja) sa Bikom i Jarcem
Osnovna fraza je: Ja analiziram, ključna reč: Praktičnost
Devica vlada: probavnim traktom, crevima, jetrom, pankreasom, donjim abdomenom.....
Devica vlada: Brazilom, Egiptom, Grčkom, Hrvatskom, Kritom, Slovenijom, Turskom, Urugvajem, Severnim Vijetnamom...
Devica vlada: Atinom, Parizom, Moskvom, Zagrebom, Tuluzom, Lionom, Los Anđelosom, Strazburom, Bostonom, Jerusalemom...
 
 
Red, rad, disciplina...Devica :-))
Devica nosi energiju marljivosti, praktičnosti i organizacije, pre svega ali sklonost ka analizi, detaljima, logici. Energija red-rad-disciplina!!! To je i energija suzdržanosti, trezvenosti, i kontrolisanja emocija, energija nenametanja, uslužnosti, skromnosti, poštenja. Međutim ako neki aspekti malo "začine" celu priču u vidu nekih kvadrata i opozicija eto i energije kritičnosti, sitničavosti, mrzovolje, sebičnosti, skeptičnosti, zajedljivosti, hipohondrije, sa ovom energijom ponekad od drveta ne vidimo šumu!!! 
U pozitivnim aspektima ova energija je: analitična, metodična, praktična, studiozna, precizna, čista, prefinjena, humana, perfekcionistička.... U negativnim aspektima ova energija je: kritična, skeptična, sa strahovima od siromaštva i bolesti, ili preterano pedantna ili vrlo aljkava, sklona melangoliji, svađalačka...

Devica je: Apoteka, armija, biblioteka, bolest, birokratija, Creni Krst, detalji, devičanstvo, fizička kultura i obrazovanje, gen, higijena, industrija, inspektor, jelovnik, kritikovanje, kućna pomoćnica, kućni ljubimci, lek, lekar, majstor, mapa, matematika, naučnik, obavezeodevanje, ostava, pacijent, papir, pisaći sto, pesak, plaža, stanari, podstanari, policija, pouzdanost, proizvod, prva pomoć, slagalice, radnik, recept, red, saradnik, sekretar, skladište, statistika, studioznost, šah, šivenje, školska klupa, tačnost, tehničar, tekstil, trava, trpezarija, veterinar, voćnjak, vojska, volonterski rad, zakupac, zanatlija, zaposleni radnici, zaposlenje, zdravlje, žetva....
 
6.kuća: ovo je kuća svakodnevnih navika, obaveza, pa i briga... kuća rada, poslausluga (koje pružamo drugima) i uslužnosti.. Kuća u kojoj možemo videti zaposlenje, zaposlene, kolege, radnu atmosferu, naš odnos prema radu i poslovima kojima se bavimo, poslovnu orjentaciju...Ali i recimo stanare (ako iznajmljujete nešto) kućne ljubimce. Pokazaće vašu garderobu, način na koji je nosite, šta volite da nosite, higijenu, način ishrane...ali ovo je i kuća zdravlja i našeg odnosa prema zdravlju, naravno suprotno od toga su bolesti, ovo je i kuća rođaka, tetke, ujaci, stričevi...Prirodna kuća Device, vladar Merkur.
 


Venera je sada u Devici....
U 03:15: Venera je iz Lava prešla u Devicu
Ušla je Venera u poprilično suzdržaniju energiju od energije Lava...Ovo je stidljiva energija, praktična, suzdržana ali i uslužna, okrenuta detaljima i sitnicama...Ovo je Venera sa vencem cveća u kosi :)). Venera koja voli da priča, piše, razmišlja, analizira o ljubavi :)). Onako do sitnih detalja...Ulazak Venere u Devicu može se posmatrati kao konjukcija Venere i Merkura (Merkur vladar Device)....
Pročitajte mnogo više o tranzitu Venere kroz Devicu i šta možemo očekivati da će se događati ovde:

Venera u Devici (tranzitna)

Venera u tranzitu kroz natalne kuće

⭐Venera će boraviti u Devici do 14.Oktobra
Ušla je Venera u Devicu na prilično pompezan i dramatičan način. U vreme izlaska iz Lava Venera je pravila trigon sa RxUranom u Ovnu:
O ulasku Venere u Devicu pisala sam i OVDE:
Dakle, bili ste obavešteni na vreme :))).

⭐Ostalo je još da vidimo koje će aspekte praviti Venera u Devici:
(da budete spremni)
30.Septembar Venera opozicija Neptun; 3.Oktobar Venera trigon Pluton; 5.Oktobar Venera konjukcija Mars; 8.Oktobra Venera kvadrat Saturn; 10.Oktobar Venera opozicija Kiron i 14.Oktobra Venera prelazi u Vagu!!!Mars je u Devici od 5.Septembra

Merkur je u Devici od 10.Septembra
Sunce je u Devici od 23.AvgustaMesec je u Devici od 18.Septembra u 06:51
Od jutros (07:29 CET) Mesec i Sunce su  u konjukciji dakle imamo Mlad Mesec u Devici na 27*

Šta nam donosi ovaj Mlad Mesec? 
Kako kome. Nekome ozdravljenje (Devica), nekome uslugu (Devica), nekome posao (Devica)... Gde vam se nalazi Mlad Mesec u kojoj kući? Kada to otkrijete (mada sam sigurna da već mnogi znaju :-), onda bi trebalo da znate i šta ova energija hoće od vas, ili šta vam pruža, koje mogućnosti i predispozicije...Moćna je ovo energijaenergija novog početka, i to baš negde blizu kraja leta. Za jedne je to KRAJ za druge POČETAK. Realno geledano svaki kraj i jeste novi početak. Jednima dolaze hladniji dani (jesen) drugima ja bih rekla srećnijim dolazi lepo vreme (proleće). Ima jedna "zamka" u ovoj energiji. Devica voli čistoću i savršenstvo, a niko nije savršen tako da ova energija ponekad može i da iritira... :-))). Ali ako se prepoznate u ovome....gledajte na to ovako: Vaše savršenstvo leži u nesavršenosti :-))). 

U vreme Mladog Meseca u Devici, možete (p)očistiti kuću ili nešto drugo šta već treba da se čisti - (pogledajte kuću u kojoj se Mlad Mesec nalazi znaćete još i bolje). Dakle možete čistiti kuću, ali i telo, duh, srce.... Devica u astrologiji vlada 6. kućom, osim zdravlja i posla to su i usluge.... možda je vaša misija da budete uslužni ili da uslugu od nekog potražite.....
Ovo je i vreme kada smo na pola astrološke godine....dakle za neko međusvođenje računa, šta još možete popraviti, gde se nalazite u ovom trenutku psihofizički mislim naravno. Tu su i Devica i Mlad Mesec u toj energiji da vam pomognu, da se usmerite ka zdravlju vašeg bića....i tela i duha (duše). Zastanite na trenutak i budite iskreni prema sebi... 

Vreme je za nove ideje i nove poduhvate, u kojima ćete imati podršku i energiju praktične Device. Nema izgovora. Kako Devica voli praktične i realne stvari, imaćete priliku da poboljšate svoj život, svakodnevni, poslovni, materijalni, ali i zdravstveni...Organizujte se dobro uz pomoć energije Device, razmislite kako se hranite, da li ste skoro uradili nešto za vaše zdravlje, kako izlazite na kraj sa svakodnevnim rutinskim poslovima i sl. Sada sve to može da bude mnogo bolje nego inače. Sa ovom energijom, imate bolji uvid u sve male, sitne ali praktične stvari koje život čine lakšim. Imaće ovaj Mlad Mesec uticaj na sve nas (pogledajte ipak gde vam se nalazi Devica i u kojoj kući je ova konjukcija), ali nešto veći uticaj ipak će imati na Device, Blizance, Strelčeve i Ribe.

Ovaj Mlad Mesec se događa u vreme:
Ulaska Venere u Devicu, u vreme jake energije Device: Venera, Mars, Merkur, Sunce i Mesec u Devici!!! U vreme konjukcije Marsa i Merkura i njihove opozicije sa RxNeptunom u Ribama (pisala sam o tome). ⭐U vreme inkonjukcije (150*) sa RxUranom u Ovnu na 27* - aspekt prilagođavanja, neka vrsta uznemirenosti i iznenadnih dešavanja. Tu je još uvek i trigon Venere i Urana (dozvoljen orbis delovanja)...U vreme kada se Merkur priprema za egzaktni trigon sa RxPlutonom u Jarcu (22.Septembar) i kada se Jupiter u Vagi priprema za egzaktnu opoziciju sa RxUranom u Ovnu (28.Septembar)!!!
Iz svega ovog možemo zaključiti da ovaj Mlad Mesec ima dozu komplikovanosti....
Novi početak je izvezstan ali tu je inkonjukcija sa RxUranom u Ovnu koja može doneti razna neprijatna iznenađenja, tu su i opozicije Marsa i Merkura sa RxNeptunom u Ribama, koje donose razne sumnje, nejasne situacije, nejasne informacije....i utisak da nije sve kako izgleda!!! Možda će se taj utisak uskoro popraviti kada Merkur bude u egzaktnom trigonu sa RxPlutonom...ali na kraju nas čeka opozicija Jupitera i Urana!!!
Najveći problem je zapravo Merkur koji je vladar ovog Mladog Meseca....Merkur vladar Device. To što je još uvek u konjukciji sa Marsom i što su oni u opoziciji sa RxNeptunom!!! Jedini savet je da budete oprezni!!! Neptun može da zavede, obmane, razočara...Budite spremni pa možda i uspete da krenete u novi početak bez većih problema!!! Pomaže ovde energija Device, svojom potrebom da sve analizira, uredi, očisti, ozdravi....Lako je onima koji se sa tom energijom slažu iz grupe zemlja: Bik, Jarac, iz grupe voda: Rak, Škorpija (trigon)....ali ne i Ribe (opozicija), teže je onima iz grupe vatre: Ovan (inkonjukcija) i Strelac (kvadrat), Blizanci vazduh (kvadrat), Vodolija vazduh (inkonjukcija)...Ostaju još Lav i Vaga oni su u polusekstilu pa im je takođe lakše...Naravno ovako je ako imate neke planete u ovim znacima na oko 27*!!!


Нема коментара:

Постави коментар