субота, 6. мај 2017.

Na Đurđevdan.....Danas na zvezdanom nebu

"Ma neka pusti bar
da jednom osjetim na Đurđevdan..."
Đurđevdan....đurđevdanski uranak i običaji....dan ljubavi i cveća...
Đurđevdanski venac, kupanje u reci ili umivanje biljem...kažu da se đurđevdansko jutro ne dočekuje u krevetu :)).... Ja sam od jutros poranila....U glavi mi je pesma čiji sam tekst čula i pre nego što je dobila melodiju....Čula sam je mnogo pre nego što je snimljena, stihovi napisani na salveti meni pročitani....još dok nije imala ni naslov.... Bila sam i na snimanju spota (ne znam zašto ga više nema) za tu pesmu...ni slutila nisam tada da će me ti stihovi lično pogoditi....


Kažu mi da si se malo promjenila, 
al’ briga me u stare haljine
ušla ko ranije,
sve isto je,
samo ja nisam tu...


★Danas na zvezdanom nebu:
Mesec je u Devici
23:56 Mesec trigon Pluton (juče)
14:42 Mesec kvadrat Saturn
Mesec u praznom hodu od 14:42 do 20:20
15:39 Mesec opozicja Kiron
20:20 Mesec prelazi u Vagu
★Planete danas:
Danas nema egzaktnih aspekata
Najjači uticaj ranijih aspekata:
Saturn kvadrat Kiron


Subota je...Saturnov dan, Saturn retrogradan na 27* Strelca!!! ★Danas u 14:42 Mesec u Devici u kvadratu sa RxSaturnom u Strelcu!!! Eto nama D-mola!!! Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću...Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn)....pritiska kamen samo tako!!! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni!!! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi....Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže...Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje...To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!!!
Ovde u ovoj energiji Saturn je retrogradan....prošlost kao neki zatvor, prošlost koja se samo sruči na vas bez prethodne pripreme....I nije bitan okidač....uvek je nešto, neka fotografja, neki predmet, ili samo sećanje...I sve se može dogoditi u trenutku. Trenutak sreće može izbrisati neko sećanje... sećanje na prošlost!!!
Ako inače u karakteru imate neki aspekt koji ukazuje na komplekse, osećanje inferiornosti...ovaj aspekt može samo dodati "so na ranu"... Javlja se jako osećanje nezadovoljstva, nesigurnosti....i ako pratilac svega ovog tuga i melanholija...Mogući su problemi sa majkom, ženama generalno iz porodice ali i šire!  
Sa ovom energijom bez obzira na ljubav, emocije koje vladaju inače, u sobi u prostoru postane hladno....Možda se danas naljutite zbog nečeg (kvadrat), ali razlog za ljutnju je zapravo bio skriven negde u prošlosti i danas može biti oslobođen zbog ove energije. Pravi razlog je potisnut negde u podsvesti...Mnogi se mogu setiti nečega iz detinjstva....dete u vama može da krene da se duri...
Ovu energiju će možda najviše osetiti Blizanci, Strelčevi i Ribe, ali i svi vi koji imate neke planete na oko 27* ovih znakova!!! I ako je ovo kratkotrajni dnevni aspekt mnogi će ga da nas osetiti u punom dejstvu!!!

"Zbog tebe nikom ne dam da me voli,
A duša boli, a duša boli..."

I nije ovde kraj....Mesec će biti u praznom hodu od 14:42 do 20:20; pre prelaska Meseca u Vagu, ★Mesec u Devici će biti u opoziciji sa Kironom u Ribama...Još emotivne uznemirenosti, bolnih trenutaka...Ovo je ona energija kada duša zaboli....Preko puta Meseca je ta neka bol, rana, tuga....ali u isto vreme tu je i lek i izlečenje...Mesec je u Devici....Kiron je u Ribama....Devica je zemlja, telo...Ribe su voda, duh...Devica voli red, rad, disciplinu, detalje, savršenstvo....preko puta su Ribe i naši snovi, duhovnost, osećanja, osetljivost...Realnost (Devica) nije savršena (opozicija), ona je ovde više san (Ribe)....san o savršenstvu!!! Ništa nije savršeno i eto nevolje!!! Realnost nije savršena (Mesec opozicija Kiron).....Ova energija može doneti misao: Kako mi nedostaje!!! Ko? To samo vi znate...Mesec opozicija Kiron: bolna sećanja, emotivna ranjivost, ranjene žene, tužne žene, bolna osetljivost na osećanja drugih ljudi, bliskih, iz porodice....Emotivne traume, bolni odnosi sa majkom, ženom, prijateljicom....Briga oko majčinstva... Rešavanje emotivnih problema drugih ljudi a zanemarivanje svojih.... I sve nekako ide "iz stomaka"....bol, tuga, sećanje....Potreba za samoćom, osećanje nepripadanja....Opozicija je ovde kao energija da se od bola pobegne a ne da se sa bolom suoči...i tu nastaje problem!!! Kuća u kojoj se nalazi Tran Kiron u Ribama na 27* će više objasiti o kojoj rani se radi, o kom bolu....
Mesec će večeras u 20:20 CET preći u Vagu!!!Danas nemamo egzaktnih aspekata....ali najviše možemo osetiti jedan koji je nedavno bio egzaktan:
Sunce kvadrat Kiron (30.April)
I opet Kiron u Ribama!!!
U nekom trenutku oko 15h CET Mesec u Devici, RxSaturn u Strelcu i Kiron u Ribama svi na 27* formiraće T-Kvadrat:
Mesec opozicija Kiron
Mesec kvadrat RxSaturn
Dva dnevna Mesečeva aspekta i jedan dugotrajni aspekt....Mesec je ovde nešto kao "okidač"!!!Ako pogledate kartu današnjeg neba, videćete da nije sve tako crno....Život i nije crno bela slika....Život je pun nijansi...Ako pogledate bolje tu je trigon Sunca u Biku sa RxPlutonom u Jarcu egzaktno 9.Maja, tu je i konjukcija Merkura i Urana u Ovnu egzaktno 10.Maja!!!

O svim aspektima više ovde:

1 коментар: