уторак, 17. новембар 2015.

Obožavam horoskop u njemu imam i posao i ljubav :))

Jedno od često postavljenih pitanja:
Da li nedeljni horoskop treba čitati za znak rođenja (Sunce u znaku) ili za podznak? 
Nedeljni horoskop je izrađen prema Sunčevom znaku, gde se koriste jednake kuće. Sunčev znak je ujedno i 1.kuća (0°)... Primer: Ako ste rođeni u znaku Lava :), Lav je ujedno 1.kuća, 2.kuća je Devica, 3.kuća je Vaga....itd. Lav se ovde računa kao podznak (1.kuća). Mnogi od vas će se složiti da su tačnije prognoze ako se čita horoskop za podznak. Međutim za to je potrebno da znate svoj podznak. Danas većina zna svoj znak i podznak, ipak ima onih koji ne znaju. Odgovor na pitanje bi bilo najbolje je pročitati  obe prognoze i za znak i za podznak.


Najčitaniji tekstovi na Blogu su Nedeljni horoskopi za znakove. Posle njih su nedeljni izveštaji ili šta rade zvezde u periodu od nedelju dana (nedeljni tranziti), podjednako čitani su mesečni izveštaji. 


"U vezi vam je jako lepo"...
Sigurna sam da povremeno svi čitaju neki horoskop, da bi znali šta ih u nekom periodu očekuje. Astrologija može predvideti neke događaje ili psihološke uticaje, međutim ima tu jedan problem :). Koliko je na ovom svetu recimo nas Lavova? Puno :)). Kako je moguće da nam se poklapaju predviđanja? Nije moguće nikako. Zašto se onda rade takvi horoskopi? Najčešće iz zabave. Skoro ni jedne novine, časopis, portal i sl. ne mogu bez horoskopa. Dnevnog, nedeljnog, mesečnog, godišnjeg... Njihova uloga je više da zabave. Oni ne mogu biti precizni. Takvi horoskopi su uopšteni, vrlo uopšteni. Takvi horoskopi daju uopštena predviđanja za jedan određen period. 
Za ozbiljno predviđanje potrebna je ozbiljna astrološka analiza koja se radi pojedinačno. 
Svi horoskopi koji nisu lični prave se na osnovu prirodnog horoskopa! 
Natalni (pojedinačni) horoskop se izrađuje na osnovu datuma, mesta i vremena nečijeg rođenja. Prirodni horoskop se izrađuje tako što se uzima prvi dan proleća. 
Ovde se radi o krugu podeljenom na 12 delova, 12 znakova i u isto vreme 12 kuća. 
Počinje se od prvog znaka Ovna, to je ujedno i 1.kuća i završava se dvanestim znakom Riba koji je i 12 kuća.


Prirodni horoskop je temelj (svake prognoze). 
Za razliku od natalnog ovo je opšti  horoskop, prognoze su uopštene, koriste se znaci i tranziti i ne bavi se analizom ličnog horoskopa...Da bi dobili precizna i konkretna tumačenja, potrebno je analizirati nečiji natalni horoskop. Tu nema uopštavanja, natalni horoskop priča ličnu priču. Još jednom, ako to sve znamo zašto se rade opšti horoskopi? Da ponovim uglavnom iz zabave. 
Iskreno, ja ih baš i ne volim previše :)). Kada sam krenula da pišem ovaj Blog nije mi bila namera da pišem takve horoskope. Moja želja i namera je bila i ostala :)), da pišem o tranzitima, i nedeljnim i mesečnim izveštajima o tranzitima aktuelnim na nebu. Dobila sam ponudu da pišem za jedan ženski portal, dugo sam se premišljala i na kraju pristala. Jedno vreme sam zbog njihove koncepcije pisala horoskop u kome je stajala podela: Ljubav, posao, zdravlje...I nikako nisam mogla da se uklopim :).


Od skoro ne radim tako. U nedeljnim horoskopima po znacima navodim trenutne promene energija (kada planete menjaju znak), trenutne tranzite i aspekte...Ne koristim Mesečeve tranzite i aspekte o njima pišem na dnevnom nivou kada za to imam vremena. To što navodim određene planete i njihove aspekte i nije tako popularno i često izaziva neke negativne komentare... Što je i razumljivo, jer većina se ne razume u planete, njihove položaje, aspekte i sl. 
Čitaoci portala uglavnom više vole one zabavne horoskope. Da li može bez navođenja planeta i aspekata. Može. Ali ja ne mogu :). 
Moj cilj je da i ovakvi uopšteni horoskopi budu što tačniji i precizniji. Čitaoci Bloga lakše se snalaze i lakše čitaju moj "zvezdani(n) jezik

U nedeljnom horoskopu navodim sektore, oblasti života...što su zapravo kuće - astrološke kuće. Bavim se analizom koja se inače radi za nekog pojedinca. Naravno to nije analiza za pojedinca već analiza po znakovima. Prirodni horoskop ima 12 znakova i 12 kuća. Svaka kuća ima svog prirodnog vladara (vladare): 1.Ovan (Mars), 2.Bik (Venera), 3.Blizanci (Merkur), 4.Rak (Mesec), 5.Lav (Sunce), 6.Devica (Merkur), 7.Vaga (Venera), 8.Škorpija (Pluton i Mars), 9.Strelac (Jupiter), 10.Jarac (Saturn), 11.Vodolija (Uran i Saturn), 12.Ribe (Neptun i Jupiter). Kada je prirodni horoskop u pitanju kuće su jednake. U natalnom horoskopu kuće nisu jednake i često jedan znak je u dve kuće.


Čitanje za znak ili podznak....
Tumačenje natalnog horoskopa uvek počinje od podznaka... 
U opštem horoskopu tumačenje ide od znaka, znak se koristi kao podznak. I ovo je iz razloga što ima onih (još uvek ih ima :)) koji ne znaju svoj podznak. Međutim oni koji znaju svoj podznak mogu nedeljne horoskope pročitati i za znak i za podznak! Ponekad je nedeljni horoskop tačniji ako se pročita za podznak. Ima smisla. Jer natalni horoskop i počinje od podznaka...tako idu i kuće. Podznak je uvek 1.kuća. Da bi vam bolje objasnila sve ovo navešću jedan primer....moj :))). Ja sam Lav, podznak Vaga. Ako čitam nedelnjni horoskop :) čitam najpre za svoj znak. Nedeljni horoskop za period od 16.Novembra do 23.Novembra...


Piše mi u horoskopu....
Nedeljni horoskop se radi prema tranzitima za tu nedelju. 
Ove nedelje Merkur i Sunce menjaju znak ulaze u Strelca. 
Lavu je Strelac 5.kuća ili sektor: "samoizražavanja, kreativnog i umetničkog izražavanja, uživanja, zabave, zadovoljstva, ljubavi, ljubavni veza, romantike, dece, trudnoće, svih tkz. slobodnih aktivnosti, hobi, rekreacija, sport, odmor..." Prognoze se dakle odnose na tu oblast života. Ako pogledam nedeljni horoskop za svoj podznak, Vagi je Strelac 3.kuća ili sektor: "uma, razmišljanja, inteligencije, komunikacije, govora,  pisanja, svake interakcije, bliskih ljudi, svakodnevnog okruženja, braća, sestre, komšiluka, kraćih putovanja, saobraćaja, nižeg obrazovanja, medija..." I na kraju moj natalni, u njemu Strelac je na vrhu moje 3.kuće....ali Strelac je jednim delom u 2.kući, jednim delom u 3.kući (nejednake kuće za razliku od prirodnog horoskopa)...Merkur i Sunce će ove nedelje biti u mojoj 2.kući....i to je najtačnija prognoza...Međutim ima smisla (donekle) i u tumačenju iz opšteg horoskopa....Ta tumačenja mi daju određene smernice. To što će Merkur i Sunce na početku biti u 2.kući zaista ima smisla u odnosu na predviđanja jer baš tako nešto i očekujem. Tek sledeće nedelje Merkur i Sunce će biti u mojoj 3.kući što će se poklopiti sa ovonedeljnim prognozama za moj podznak!!!

Ej, horoskope....:)))
Dakle, za nedeljni horoskop najbolje čitati prognoze i za znak i za podznak, napraviti kombinaciju drugim rečima. Imajte na umu da će vam nedeljni horoskop dati uopštene prognoze. Te prognoze neće uvek biti precizne i neće se poklopiti sa stvarnim dešavanjima vas kao pojedinca. Neke prognoze hoće. Takve prognoze treba prihvatiti više informativno. Neke jasnije zaključke i prognoze možete pronaći jedino u tumačenju svog natalnog horoskopa. Meni i smeta i ne smeta što se ovakvi horoskopi (nedeljni) uglavnom koriste da bi zabavili nekog. Ja se trudim da ipak budu manje zabavni :)), a više precizni....Uvek uz nedeljni horoskop stavljam link do teksta šta rade zvezde u određenom periodu - nedelji. U njima su sve zvezdane promene, tranziti, aspekti za tu nedelju. Oni nešto veštiji i sa više znanja mogu sami sebi napraviti prognozu. Ako znaju svoj natalni horoskop, astrološke kuće, mogu nedeljne promene uklopiti u svoj natalni. Uvek pored planete napišem stepen na kome se ta planeta nalazi tako da svi mogu određene planete da uklope u svoj horoskop....

Šta rade zvezde u periodu od 16.Novembra do 23.Novembra...

Hej, koji si znak....
Нема коментара:

Постави коментар