понедељак, 19. октобар 2015.

Šta rade zvezde u periodu od 19.Oktobra do 26.Oktobra...

22.Oktobar: 23:21: Merkur kvadrat Pluton
23.Oktobar: 09:42: Venera trigon Pluton
23.Oktobar: 19:46: Sunce ulazi u Škorpiju
25.Oktobar: 22:03: Venera konjukcija Jupiter
25.Oktobar: 22:59: Merkur opozicija Uran



Ove nedelje Merkur i Venera u prvom planu... Sunce menja energiju, dolazi vreme Škorpije....

Merkur u Vagi je 9.Oktobra krenuo u direktan hod... Od tada smo u mogućnosti da sredimo neke naše odnose (Vaga). Sve ono što je u vreme retrogradnog hoda išlo teže ili naopako sada smo u mogućnosti da uskladimo i da mnoge nejasnoće i nesporazume razjasnimo i sebi i drugima...Merkur je i dalje u retrogradnoj senci i biće sve do 24.Oktobra, dva dana pre toga u Četvtak 22.Oktobra Merkur će biti u kvadratu sa Plutonom:
Nervozne misli, nervozna komunikacija....opsesivne misli i ponašanje, ali i pokušaj nametanja mišljenja. Svadljiva komunikacija....Suzdržite se...ili pažljivo birajte svoje bitke...
Opsesivne misli su ipak više moguće tamo gde već postoji "pogodno tlo", uglavnom je kroz tranzit to neki blaži oblik, ali ako imamo potvrdu u natalnom ovaj tranzit može biti okidač. 
Kako već imamo jaku energiju Device....sa ovim kvadratom Merkura (vladar Device) i Plutona mogu na površinu izaći neke opsesivne radnje i rituali....strah od nečistoće (učestalo pranje, čišćenje), strah da će se poremetiti neka simetrija i u glavi i stvarno (pravljenje simetrije, ređanje stvari u liniji i sl.), zatim sumnja i stalna potreba da se proveri nešto (pegla, ringla, da li je nešto zaključano i sl.), skupljanje stvari i strah od bacanja nečeg što je nekome bitno, itd. Negde ovaj aspekt može izazvati paranoju....Najčešće ipak je fokusiranje na jednu određenu misao...kod svakog drugačiju!
Komunikacija sa ovim tranzitom može biti vrlo nezgodna, ružne reči, psovke, pretnje...Kako je Merkur u Vagi, u prvom planu je komunikacija sa bliskim ljudima...budite oprezni jer nekada reči mogu da povrede jače od bilo koje povrede....Ovo je vrlo intezivna komunikacija...strastvena, gde se ne biraju reči. Reči ovde imaju ogromnu moć, samo kvadrat je u pitanju pa budite oprezni, posebno u emotivnim situacijama.....Najbolje je već ako postoji neka opsesivna misao, da se fokusirate na to i otkrijete uzrok....

Za razliku od Merkura u Vagi, Veneri u Devici će prijati energija Plutona u Jarcu, u Petak 23.Oktobra ove planete će graditi trigon:
Misli i reči, govor nervozni (Merkur kvadrat Pluton), ali osećanja, emocije, uživanje, zabava, kreativnost, novac (Venera)... strastveni, intezivni, sve u stilu "sve ili ništa" (trigon Pluton)...Moć ubeđivanja jaka...Venera zavodljiva....Jaka seksualna energija, šarm i magnetizam veći....Ako u vreme ovog tranzita upoznate nekog, ta osoba bi mogla da bude ono što svi zovemo "srodna duša"... Jaka uzajamna privlačnost je deo ovog aspekta, intezitet osećanja takođe... Bez obzira što je u pitanju trigon i ovde je moguća energija posesivnosti i opsesivnosti (Pluton)... Ono što "nudi" Pluton teško je kontrolisati, posebno jer Pluton deluje više podsvesno....Pluton ne voli da deli....otuda opsesije :)).
Generalno pod uticajem ovog tranzita vaša osećanja će biti intezivnija nego obično, bilo da ste u vezi ili niste. Emocije su jake, intezivne, moćne....Želje su jake, posebno one seksualne....Ovo je energija sa kojom možete podeliti svoja osećanja (Venera) prema nekome na najdubljem nivou (Pluton), bez obzira da li je to emotivan ili prijateljski odnos, porodični, zapravo odnos koji je vama jako bitan....Bez obzira što je ovde u pitanju trigon, sa ovom energijom moguće su tkz. zabranjene veze ili "zabranjeno voće"....Moguće su i tajne (Pluton) veze (Venera)....
Savet: iskoristite ovu moćnu energiju da sredite neke odnose, ali i vaše finansije, da ih transformišete i regenerišete (uticaj Plutona). Ako Veneru posmatramo kao vrednost, novac, ovo je odlična prilika za bolje finansije i lične i one tkz. tuđe....Moćna energija za "privlačenje" novca, za bolji protok energije novca. Usmerite pažnju, fokusirajte se i novac će uslovno rečeno teći....Možete i sa ovom energijom privući nekog ko će investirati u neku vašu ideju, poslovni poduhvat...


Sunce će istog dana u Petak 23.Oktobra promeniti energiju i preći u Škorpiju, takođe jednu od energija "sve ili ništa"....Škorpijom osim Marsa vlada i Pluton, tako da će i ovde biti jeke energije trasformacije i regeneracije....Ovo je redovna promena energije Sunca, ali svakako je važan astrološki događaj, jer će u narednih mesec dana Škorpije slaviti svoj solarni povratak.... Sretan vam rođendan Škorpije... Osim Škorpija i svi ostali će moći da se pozabave svojom intimom, strastima, željama....Naravno tamo gde im se nalazi Škorpija u horoskopu. Tu ćemo želeti da zablistamo i zasijamo :))).
Sunce će boraviti u Škorpiji sve do 22.Novembra... 


Venera u Devici nastavlja sa dobrom energijom, u Nedelju 25.Oktobra susreće se sa Jupiterom u Devici....Ovo je treća sreća :)). Njihov treći susret u relativno kratko vreme. Prvi je bio u Julu, drugi u Avgustu, tada su bili u Lavu, ovaj treći susret je u Devici. Različite energije, Lav je vatra, Devica je zemlja. Ista je priča, ljubav, romansa, romantika u vazduhu, ali nešto praktičnija, smirenija, stabilnija...Mogućnosti su ovde razne: više ljubavi u postojećim vezama, širenje ljubavi..., mogućnost novih ljubavi i veza, bolje finansije, ulepšavanje, više ugodnosti, uživanja, negde možda putovanje u najavi... Jednom rečju...ljubav, harmonija, sreća.......novac! Vreme za uživanje!
Idealno vreme za zaljubljivanje, nove veze....zapravo lepa energija za početak nove veze....
Pored Venere i Jupitera je i Mars: Venera i Jupiter na 15* Device, Mars na 18* Device. Svi oni su i dalje u trigonu sa Plutonom u Jarcu na 13*!!! Ovde Pluton ima vrlo bitnu uglogu. On je taj koji omogućava neku suštinsku promenu ("umiranje nečeg da bi se rodilo nešto"), omogućava transformaciju i regeneraciju...
Sledeća konjukcija Venere i Jupitera u 27.Avgusta 2016. u Devici na 27*!!!


Merkur u Vagi se ne smiruje, naprotiv u Nedelju 25.Oktobra uneće u naše misli i komunikaciju dodatnu nervozu i napetost zbog opozicije sa retrogradnim Uranom u Ovnu.....Uran je taj koji traži uzbuđenje, slobodu, makar više slobode nego inače :)), voli promene (drugačije nego Pluton), ne voli navike, rutinu i sl., Uran je nervoza, nemir, neposlušnost....
Ovako kada je nasuprot Merkuru, najviše će uticati na našu komunikaciju, ali i na naše planove, ideje, informacije...Stresne situacije, stresna i neobična komunikacija.... Nervi na ivici...."Brži jezik od pameti".... U saobraćaju nervoza, brza vožnja....i sl. Najblaže rečeno sulude ideje.... Energija sa kojom se ne poštuje ili ne ceni tuđe mišljenje, zapravo ovde nema strpljenja za tuđa mišljenja....Um traži inspiraciju, ne trpi dosadu i rutinu, ustaljene forme i obrasce, prošlost....Pažnja i koncentracija ovde nisu u najboljem stanju...Šta ova opozicija obično donosi: nervozu, pre svega mentalnu. Tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike, rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. Nekontrolisane reakcije, indiskretnost... Iznenadni rastanci.
Merkur je u Vagi (odnosi, veze, javnost..., brakovi), Uran je u Ovnu (JA u prvom planu, nove stvari i ideje)...malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 
Nevolje sa strujom, sijalice se kvare, možda i neki uređaji....


Šta bi mi bez ljubavi ?
Šta bi mi bez nas ?




Нема коментара:

Постави коментар