недеља, 19. јул 2015.

"Da se bar mogu zaljubiti u malu seljanku na nekom proplanku gore u svemiru..." Venera u tranzitu kroz Devicu

Venera u Devici u tranzitu....

"Da te bar mogu probuditi, 
kavu ti skuhati, 
u krevet donjeti
pa te poljubiti..."
 
Šapnuće vam ova Venera: Lepota je u detaljima....:)), onim malim sitnicama koje život znače...  I ako ne vidite šumu od drveća (Venera u Devici), zagrlite to jedno drvo koje vidite....:-))), šuma vam neće pobeći :)))
Zagledaćete se i možda zaljubiti "samo" u nečije oči ili osmeh....ništa drugo nećete videti....Analiza dolazi kasnije :))), pitanja već spremna :)))
Ovo je i period za ljubavnu komunikaciju ili bilo koju drugu... Kakvu? Dobru ili ne, reći će aspekti :))). Reći će vam i Merkur (vladar Device)....i vaš i tranzitni. Slušaj(te) šta vam partner govori, pa čak i ako kritikuje....Venera u Devici (i u tranzitu) skoro sve rešava razgovorom :)))


Posle drame i sjaja (Venera u Lavu), dolazi malo smirivanja....više analize, ali i "volim da pomažem" energija....



"da se bar mogu zaljubiti 
u malu seljanku na nekom proplanku
gore u svemiru..."


Kažu da ova Venera nije romantična....

Ne brinite, nije sve do Venere....nešto je i do drugih planeta i ne samo planeta...Za romantiku su "zaduženi" i Mesec i 5.kuća..., Lav i planete u Lavu....i Ribe su romantične i Neptun koji prolazi kroz taj znak.. Moj Neptun u 1.kući, romantičan je za sve pare, kao i onaj tranzitni u 5.kući i Venera u Devici (ni ona moja niti ova u tranzitu) se tu ne pitaju mnogo (primer). Tran Neptun u Ribama (i ne samo on) ako je dobro uklopljen u vaš horoskop doneće romantiku uprkos Veneri....koja će možda sve to analizirati, onako do besvesti....Niko nije savršen zar ne? :)))
Meni omiljena glumica sa Venerom u Devici Julie Andrews i njeni filmovi Mary Poppins ili The Sound of Music (Moje pesme, moji snovi) za mene i moju Veneru u Devici su više nego romantični.....Cinderella, Darling Lili su takođe filmovi u kojima je ona glumila....Žena koja je imala glas sa rasponom od četiri oktave, na žalost imala je i operaciju grla gde joj je glas oštećen (Uran u Biku - grlo u 8.kući - intervencije). Četrdeset godina je bila u braku sa rediteljem Blake Edwards, ima petoro dece... Vaga/Devica sa Venerom u Devici u 12.kući u konjukciji sa Neptunom, Merkur u Škorpiji, Mesec u Škorpiji u konjukciji sa Jupiterom!!!
*Neću vas više gnjaviti činjenicom da i osobe sa Venerom u Devici, ma koliko praktične i analitične bile mogu biti i romantične, maštovite, kreativne....ovo važi i za tranzitnu Veneru u Devici....



Probirljiva, a uslužna.....:)))

U vreme ovog tranzita nećete lako "padati u ljubav", niti ćete mnogo švrljati okolo :))....Izbirljiva je ova Venera...:)), uvek se setim moje mame koja kaže "Probirač nađe otirač"....:))).
Venera u Devici će se potruditi da popravi, uredi, usavrši....:)))), ona je tu da i da "izleči", zaleči tuđe i vaše rane, ublaži i popravi mane :))) i vaše i tuđe....Devica je zemljani znak, praktični znak i sa njom Venera ljubav pokazuje na vrlo praktičan način....to vam ne zvuči romantično :))), možda i nije....ali rekoh već romantiku možete potražiti na drugoj strani nešto kao "začin"..... Jer mi nismo samo Venera, i mi ne proživljavamo samo jedan tranzit ili samo jedan aspekt.....Mi smo vrlo kompleksni....a takvo je i nebo nad nama....Sreća pa je tako :-))))
Sa ovim tranzitom možda nećete uleteti u vezu ako ste sami, već ćete ići polako, mada i ovo podleže promenama ako su vam aspekti drugačiji, ostaje analiza i kritičnost :)). Biće vam potrebno više informacija, jer ovoj Veneri je potrebno da razume u šta se upušta....U vreme ovog tranzita mogla bi da vas privuče osoba kojoj ste na neki način potrebni, osoba sa nekim problemom koji treba rešavati (pogledajte sliku sa strane:)...i rešavaćete ih bar dokle traje ovaj tranzit....U vreme retrogradnosti dokle Venera bude u Devici (kratko od 25.Jula do 31.Jula) mogu vam se javiti bivši/bivše da im rešavate neke probleme :)). Ona uvek pokušava nekog da spase....a pri tom često zaboravi ili zapostavi svoje probleme... Da bi volela potrebno joj je da se oseća korisnom....Imajte ovo na umu :)))
Sa ovim tranzitom mogli bi da budete nešto rezervisaniji, skromniji, stidljiviji....onoliko koliko dopušta ostatak horoskopa :))). I suzdržanost je deo ove energije....u fazonu "gledaj, ne diraj" :-))), diraćeš kada ti dozvolim :)))))
Ona je najpre za one prave ljudske vrednosti, osobine i kvalitete...samo takve osobe će je privući....Ona to zove pametni izbori :))). Ali zna da se pređe....zapravo aspekti joj pomognu ili odmognu...Njeni standardi su ponekad jako visoki, pa ako se ne ispune, eto razočarenja....Moto za ovu energiju je "Biti potreban".... Ova Venera ne živi od obećanja....zato je često sama....
Dakle, ako ste sami mogli bi do besvesti da analizirate zašto ste sami :)). Ako upoznate nekog onda da do besvesti analizirate, ispitujete, proveravate....:))). Ako još poznajete nekog ko poznaje tog nekog/neku.....razumete šta mislim :-)))).




I spašavanje i vernost.....

Venera u Devici je uvek u akciji, i ljubav je za nju akcija (rad)....i požrtvovanost, i uslužnost što da ne.....ona prosto hoće da pomogne...ima li čega lošeg u tome, ako ne preteruje....:)))). Ona ima potrebu da bude spasitelj....potrebu da nekome pomogne da se promeni :)). Mada se uglavnom dogodi da se promeni ona sama :)). Ona je tu da pokaže pravi put :))). Tu je da pomogne...ako to znači i koju kritiku više, ona ne misli ništa loše....Neće misliti da je trava tamo negde zelenija (kao Venera u Blizancima), trudiće se da popravi sve što se popraviti može...i biće verna i odana....Negovaće tu "travu".....
A sa ovim tranzitom možete pokušati da popravite vezu, vi koji ste u vezama, brakovima, da kažete šta mislite o njoj (vezi), ili da kažete šta mislite o njemu/njoj (sa kim ste u vezi). Možda je i vreme za analizu odnosa...Venera u Devici će radije ljubav pokazati delima i gestovima nego rečima....Ako ima šta da kaže nekada će radije napisati :))).
Ne treba zaboraviti da Devicom vlada Merkur a on će u vreme ovog kratkog Venerinog tranzita kroz Devicu biti u Raku. Omekšaće Merkur u Raku ovu našu Veneru....možda će i reći nešto, možda će se i raspričati....napisaće i koju poruku ili pismo :-)), pročitati neku knjigu samopomoći ili već nešto slično.... Možda ćete lepiti poruke na ulazna vrata....:-)) ili na veliko ogledalo...gde svi ukućani mogu da vide....
A kada smo već kod poruka....tu su i spiskovi....

Venera u Devici i spiskovi....
(sve po spisku)

Od svih spiskova koje voli Venera u Devici najviše voli spiskove ZA i PROTIV.....
Venera je ljubav pre svega i povrh svega....Kako ovakav spisak može ovde pomoći?....Može puno :)), ali ako ne varate :)), sebe pre svega....Može ovaj spisak pomoći i prilikom upoznavanja i prilikom rešavanja problema u vezi...Može pomoći i u svim drugim životnim situacijama.....Kupiti nešto ili ne, krenuti sa vežbanjem, dijetom ili ne....Uzeti kredit ili ne....itd.


Rad, red, disciplina....i čistoća (higijena :))

Venera u Devici....
U vreme ovog tranzita, mnogima od vas posao može postati ljubav, ili bi mogli da (za)volite svoj posao, ili da ga više volite nego inače, na poslu da se zaljubite, da se zaljubite u nekog u belom mantilu....ili neke druge boje....Ako niste zaposleni ovo je povoljan period da se zaposlite. Svakodnevne obaveze mogu biti mnogo lepše sa ovom Venerom....Ko bolje od nje može naterati nekog da uredi život, ljubav, životni prostor... Da u život unese više higijene, čistoće.....ili baš možda zbog nje (i nekih aspekata) da vas ulenji, da vam dođe period da budete aljkavi....sve suprotno od onog što za ovu Veneru važi....
Fizički izgled? Ozbiljan je to posao za Veneru u Devici....:))) Ishrana takođe....(posao, teretana, tuširanje, zdrav ručak...)
Da li ćete bogoradati po ceo dan što je veš svuda samo ne tamo gde treba i čisti i onaj prljavi, da li ćete odjednom pomisliti da nema dovoljno veša, garderobe....Možda će vas naterati (ova energija) da s vrata pitate "gde si do sada" :-)), s kim si bio/bila....ili ćete pitati jesi li gladan/gladna, treba li ti šta, trebam li ti...., izgledaš umorno, da li te nešto boli...sigurno te ne boli ništa :))), sve ovo zavisi od energija (jer neke se slažu sa ovom energijom neke i ne baš), aspekata....Možda će vas inspirisati da uđete u sobu, spavaću, dečiju, bilo koju i na prašini ispišete poruku....

 Obriši me....



Tranzitna Venera u Devici
Devicama će doneti ugodne trenutke (0* -  konjukcija). Neće se najbolje slagati sa energijom Riba (180* - opozicija), kao ni sa energijom Ovna i Vodolije (150* - inkonjukcija), potrebna je energija prilagođavanja, sa energijom Bika i Jarca se već jako dobro slaže (120* - trigon), ove energije imaju zajednički jezik i interes, sa energijom Blizanaca i Strelca je u sukobu (90* - kvadrat), sa energijom Raka i Škorpije je u energiji slaganja, saradnje (60* - sekstil), sa energijom Lava i Vage je u dobrim komšijskim odnosima (30* - polusekstil)....

Šta ova Venera donosi znakovima (prema prirodnom horoskopu):
Ovnovi će možda na kratko ljubav i zadovoljstvo staviti po strani, i okrenuti se poslu... mada moguća je naka ljubav na poslu...Možda ćete krenuti u neki novi (zdraviji) režim ishrane, vežbanje, obnovu garderobe...sve ovo kroz lupu analize, kritike....prilagođavanja - (Devica je Ovnu 6.kuća)
 
Bikovi ovo je pravo vreme za ljubav, razonodu, uživanje, kreativnost... dobar odnos sa decom! Nemojte samo puno da analizirate..., opustite se i uživajte, popravite odnose ako su u krizi i ako ste u vezi, nađite se partneru ili neka se on nađe vama, ako ste sami možda upoznate nekog kome ćete biti potrebni ili će on/ona biti potrebni vama - (Devica je Biku 5.kuća)

Blizanci vama će sigurnost koju pruža vaš dom biti najvažniji neko vreme, uopšte ljubav bi mogli da potražite u domu svom, porodici... nisu Blizanci baš u skladnom odnosu sa Devicom, mogući su sukobi oko nečeg što predstavlja energija Device (posao, zdravlje, svakodnevni život i rutina). Možda vas čeka i neko uređivanje, preiređivanje....makar i brisanje prašine - (Devica je Blizancima 4.kuća)
 
Rakovi ljubavna komunikacija će biti u prvom planu, pisma, poruke... mada i razmišljanje na temu ljubavi ali ono u sitne detalje (na sitna crevca :-).... Ovo je dobar period za svaku komunikaciju ali posebno onu emotivnu, ljubavnu, porodičnu jer je Merkur u vašem znaku. Možda krenete i na neki kraći put, izlet....kupite auto, ili ga samo servisirate - (Devica je Rakovima 3.kuća)
 
Lavovi vama će vrednosti u narednom periodu biti važna tema... najpre životne vrednosti, a onda i sve one druge koje vam mogu pružiti zadovoljstvo... ljubav i novac....više novca, pitanje kroz detaljnu analizu šta je vredno a šta nije u vašem životu i gde se nalazite kada su emotivna i materijalna sigurnost u pitanju - (Devica je Lavovima 2.kuća)
 
Device ovo je vaš period... za ljubav, lepotu, zabavu, kreativnost... za uživanje. Sve ovo uz energiju koju vi odlično poznajete: red, rad, disciplina, analiza, kritika...U narednom periodu vi bi mogli da procvetate. Jednom u godini Venera prolazi kroz vaš znak iskoristite to vreme na najbolji način  - (Devica je Devicama 1.kuća)

Vage za vas će ljubav u narenom periodu biti ili daleka ili tajna ili jedna velika fantazija i čarolija... Ljubav koja liči na san ... pre nego se probudite iz tog sna možda se izgubite u ljubavi, ovo je energija koja može da znači da vam je neko potreban ili ste vi nekome potrebni ali "daleko od očiju drugih", ako treba da se povučete neko vreme i meditirate, razmišljate i analizirate svoje odnose ovo je period za tako nešto, napunite baterije - (Devica je Vagama 12.kuća)

Škorpije budite spremni za razna iznenađenja pre svega emotivne prirode, ali i na više druženja, prijateljskih okupljanja.. ljubav je možda tu negde, neočekivana, drugačija, neobična, možda ćete biti potrebni nekom prijatelju ili on vama, za neku novu ideju, želju...možda je reč o novcu i finasijama, svakako ovo je energija saradnje pa je iskoristite - (Devica je Škorpijama 11.kuća)

Strelčevi da li je vreme za neki profesionalni uspon, položaj ili ćete samo skrenuti pažnju na sebe u vašem profesionalnom životu, ili u društvenom statusu i položaju, ne slažu se ove energije pa negde moguć i sukob, nemir, nervoza.... Nije najbolji period za nove poslove. Možda je tu negde i neka ljubav koja čeka na vas, ali pod lupom analize i kritike ili će postojeća biti u krizi - (Devica je Strelčevima 10.Kuća)

Jarčevi vi bi mogli da poželite nešto... možda vam Venera ispuni želju. Neko će na put nešto dalji, jer možda ste nekome potrebni ili je neko potreban vama, neko će lakše da uči, neko će samo da proširi vidike... možda neka nova ljubav iz inostranstva ili u inostranstvu - (Devica je Jarčevima 9.kuća)

Vodolije vreme je za strast, želje, intimu... sexi ili sex je reč koju ćete češće koristiti. Možda i neka tajna, neko emotivno istraživanje, ili regeneracija kroz ljubav, ali kroz energiju prilagođavanja - (Devica je Vodolijama 8.kuća)

Ribe odlično veme za poboljšanje vaših odnosa, bilo emotivnih, bračnih bilo onih drugih porodičnih, prijateljskih, poslovnih.... ipak ljubav pre svega... možda je vreme za veridbu, brak.... ono u fazonu ili to ili raskid, ili za one koji su to već "obavili" neko bolje i ugodnije vreme, mada budite oprezni jer ovo su suprotne energije, nekima od vas moguća su razdvajanja, za raskid ne brinite unapred, jer tako nešto mora da se vidi u ostatku horoskopa - (Devica je Ribama 7.kuća)

U Devici će boraviti sada jako kratko: od 19.Jula do 31.Jula.
Biće i jako kratko retrogradna u Devici od 25.Jula do 31.Jula
U Devicu će ponovo ući: 8.Oktobra



  Igra bez granica

 





2 коментара:

  1. Анониман19. јул 2015. 14:55

    Snezana da li uskoro sledi neki pozitivan aspekt, mozda cak i retrogradna Venera, koja moze da popravi stetu u ljubavnom zivotu nastalu u protekloj vrlo napetoj nedelji? Pozdrav Zvoncica

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман19. јул 2015. 17:48

      pa ovde je baš o tome i reč: retrogradna Venera nam omogućava da VRAĆANJEM u prošlost nešto ili popravimo ili skroz zatvorimo u krenemo dalje.... pozzzz

      Избриши