недеља, 2. новембар 2014.

Šta rade zvezde u periodu od 3.Novembra do 10.Novembra...

Hello November :-)))
Posle lepog početka jednog meseca i lepog kraja nedelje, ova nedelja pred nama počeće sa negde malo negde više emotivne nervoze... Sve zahvaljujući Veneri i Uranu i aspektu koji će oni praviti - inkonjukcija (150*)! Kako su se mesečni i nedeljni izvešataji skoro poklopili neću opet da pišem o aspektima (zavirite u ZVEZDE U NOVEMBRU). Ovde ću sve što se dešava povezati sa Punim Mesecom koji je zapravo glavni događaj ove nedelje!!!

 Ruka u ruci :-)))
Kako su Venera i Sunce jedno pored drugog, oni jedan za drugim i prave inkonjukciju sa RxUranom u Ovnu i možda nas malo (ili više) unervoze, tako što će nas podsetiti na priču o nekoj slobodi....Kod mnogih bi mogla da se javi potreba za nekim vidom slobode ili oslobađanja (kako kod koga). Ova slika sa strane bi mogla da bude drugačija (pogledajte OVDE). Međutim Sunce se neda i u sekstilu sa Plutonom u Jarcu doneće nam prilično jaku energiju...Posle Punog Meseca i svih dešavanja oko njega Venera će prva da bude u egzaktnom kvadratu sa Jupiterom u Lavu (sledeće nedelje će i Sunce)...Kraj nedelje opet u znaku emocija i emotivnog stanja, ali i ne samo emotivnog negde i finansijskog....
Kraj nedelje biće obeležen i prelaskom Merkura u Škorpiju....Neko vreme će energija Škorpije biti vrlo važna u našim životima, jer u sledeću nedelju ulazimo sa: Merkurom, Suncem, Venerom i Saturnom u Škorpiji!!! I to nešto znači...ali o tome kasnije :-)))

Ova nedelja izgleda ovako:

03.Novembr: Venera inkonjukcija Uran
03.Novembar: Sunce sekstil Pluton
05.Novembar: Sunce inkonjukcija Uran 
06.Novembar: Pun Mesec u Biku
09.Novembar: Venus kvadrat Jupiter
09.Novembar Merkur ulazi u Škorpiju

Kulminacija ili završetak....
Nedelja  pred nama biće obeležena Punim Mesecom u Biku koji će se dešavati sredinom nedelje (6.Novembar), tako da ga možemo i posmatrati kao centralni događaj sledeće nedelje!!! Svakog meseca imamo Pun Mesec i svakog meseca pričamo o nekoj kulminaciji i nekom završetku ili kraju...  A gde je kraj tu je uvek i početak :-))).

Pun Mesec i njegovo okruženje...
Mesec je u Biku i sam je u toj energiji, preko puta u energiji Škorpije je naravno Sunce jer ovde pričamo o Punom Mesecu i to je naravno egzaktna opozicija! 
Ona se dešava tačno u 11:23pm CET!
*Pored Sunca je već neko duže vreme (prate se u stopu) Venera....tu je i Saturn samo on je tu već odavno!!! Mesec na 14* Bika, Sunce na 14* Škorpije, Venera na 17* Škorpije..... i dalje od njih ali i blizu Saturn na 24* Škorpije!!!


Dve bitne konjukcije pre za vreme i posle Punog Meseca....
Sunce i Venera su i dalje u konjukciji, Venera i Saturn polako se približavaju egzaktnom susretu 13.Novembra (događaj koji će biti važan sledeće nedelje)... I zapravo zbog svega ovog ovaj Pun Mesec je drugačiji od drugih :-))).


T-kvadrat i Pun Mesec....
Ima još nešto što je ovde jako bitno... Između Sunca i Meseca nalazi se Jupiter u Lavu na 21*... Jupiter ovako posmatran pravi kvadrate (koji nisu egzaktni ali imaju dozvoljen orbis delovanja) sa Mesecom sa jedne strane opozicije i sa Suncem, Venerom, Saturnom sa druge strane!!! 
Ovako zajedno svi oni formiraju T-kvadrat...


Karta neba za 6.Novembar 2014. će vam pomoći da se lakše snađete:

Još jedna konjukcija.....
I kako možete da vidite tog 6.Novembra biće još nešto zanimljivo. To je još jedna konjukcija u nizu zanimljivih konjukcija ovog meseca!!! Mars i Pluton su jako blizu egzaktne konjukcije koja će se dogoditi početkom naredne nedelje 10.Novembra!!! Ona je zanimljiva i u vreme Punog Meseca jer će sa Mesecom u Biku graditi trigone!!!

Na istoj karti neba za 6.Novembar videćete da je i Merkur (još uvek u Vagi) u sekstilu sa Jupiterom u Lavu - još uvek... Tu je da pomogne, koliko toliko ali da pomogne!

Najava nekih dešavanja....
Nisam zaboravila RxUrana u Ovnu....on će zapravo biti aktuelan sledećeg meseca. Kada krene napred (21.Deembar) krenuće ponovo priča o kvadratu sa Plutonom u Jarcu!!! I ako ima vremena dotle, samo da vas podsetim da ovaj kvadrat već sada u Novembru možemo osetiti posebno na globalnom planu... O njemu ću pisati drugom prilikom! Međutim on će biti aktuelan sledeće nedelje kada Mars i Pluton budu u egzaktnoj konjkciji (10.Novembar)!!! Tada će nas ove planete podsetiti na sledeći ciklus Uran kvadrat Pluton....***Za one radoznale imate sve na jednom mestu OVDE! Za sada ovoliko :-))

Sve ovo, cela ova priča je zapravo bitna zbog dešavanja 6.Novembra...
Pun Mesec u Biku otvoriće priču o T-kvadratu...
T-Kvadrat: Dve planete prave opoziciju, a sa trećom kvadrate....Ovako u ovoj konfiguraciji, u ovakvom odnosu, planete nagoveštavaju neku promenu, neku akciju, gde je bitan svaki pojedinačan odnos (aspekt), ali i celokupna energija koju ove planete donose sa sobom.....
U ovom T-kvadratu su: Pun Mesec (Mesec opozicija Sunce), pored Sunca su Venera i Saturn, Mesec je u opoziciji sa sve tri planete, TREĆA planeta je ovde Jupiter u Lavu koji pravi kvadrat sa Mesecom i kvadrate sa sve tri planete u Škorpiji.... Pun Mesec je ovde okidač.... kako Mesec bude išao napred prestaće i T-kvadrat, dakle relativno brzo. Međutim za vreme Punog Meseca možemo osetiti jaku energiju promena....zapravo potrebu za promenama!!!

Trigoni....da poprave stvari...:-)))
Da bi lakše pratili o čemu se radi pogledajte kartu neba za 6.Novembar.
Videćete T-kvadrat, ali tu su i trigoni Meseca u Biku sa Marsom i Plutonom.....
Sam Mesec u Biku NE VOLI baš promene, nije sklon promenama, a ovde su baš promene ono što je bitno. Priču o promenama ne olakšava ni opozicija sa Venerom, ni sa Saturnom, ni kvadrat Meseca sa Jupiterom!!! Ipak zahvaljujući trigonima Meseca sa Marsom i Plutonom možda ćemo imati energiju da nešto što bi trebalo da menjamo i promenimo. Koliko će to biti izvodljivo do kraja zavisi i od gore spomenutog kvadrata Plutona sa Uranom...
Obrni okreni..nije lako, ali nije neizvodljivo...naprotiv!

Sa ovim Punim Mesecom osetićete neku kulminaciju to je gotovo sigurno. 
U priči su dve energije jedna nasuprot druge. Energija Bika i energija Škorpije, svaka sa svojom pričom, željama i potrebama. Bik ima potrebu za sigurnošću svake vrste i emotivna i materijalna sigurnost su ovde podjednako bitne. Škorpija ima potrebu za promenom, transformacijom, regeneracijom, ona bi da nešto završi, dovrši i sl. I obe strane su podjednako jake.... Bik je za jednostavne stvari, za one sitnice koje život znače, on je i za konkretne stvari, konkretne emocije, opopljive stvari (zemlja). Škorpija je za mistiku, strast, dubinu (voda). Bik je skupljanje, Škorpija je za deljenje... Zajedno će osvetleti sve što ima veze sa intimom, seksualnošću, sigurnošću, bezbednošću, vrednostima.... Ovaj Pun Mesec je kulminacija onog što se dogodilo Mladim Mesecom u Škorpiji i Pomračenjem Sunca od 23.Oktobra...
Ovaj Pun Mese u Biku osetiće nešto više nego ostali: Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije, ali i svi oni koji imaju planete oko 14* ovih znakova...

I ne znam šta se dešava, nedostaje reč koja sve rešava.....

"Osećam nešto čudno u vazduhu
Ceo svet na jednom jastuku
Na postelji od punog meseca
Nikom se ovde nespava"

  Dodirni me 

 

Нема коментара:

Постави коментар