уторак, 5. новембар 2013.

Venera u Jarcu....koji vrh ćete osvajati?

E pa Jarčevi blago vama :-) Danas od 9:42am CET Venera je u vašem znaku. I biće tu poprilično dugo. Od danas 5.Novembra do 6.Marta 2014. Zašto će tako dugo biti u Jarcu? Zbog retrogradnog hoda od 21.Decembra 2013 do 31.Januara 2014.

Venera...boginja ljubavi ...
Venera je priča o zadovoljstvu, posebno o onom zadovoljstvu koje delimo sa nekim drugim:-). Na prvo mesto uvek stavljamo ljubav, i gotovo uvek prva asocijacija na Veneru je Ljubav, romantika..., tek posle pomislimo na lepotu, estetiku, harmoniju, odnose, brakove, partnerstva...Druženje i odnosi sa drugim ljudima je još jedna priča o Veneri. 
Ona je ta  koja nas uči kako da volimo i cenimo stvari koje posedujemo... Sa njom spoznajemo stanje sreće, nežnosti...Sa njom učimo o lepoti, o umetnosti, o kreativnostiti..., bez Venere ne bi bilo muzike, plesa, književnosti... Preko Venere uživamo i u onom što posedujemo, luksuz (nakit, slike, skupe stvari...), uživamo u hrani i piću, i svim drugim lepim stvarima..., Venera predstavlja i novac. Venera vlada i muško-ženskim odnosom, emocijama nešto drugačijim nego onim koje isijavaju pod uticajem Meseca, ovde su one više u sferi polnosti.....sexualnost, strast, erotika...

***Kada se Jarac popenje na vrh neke planine, a tamo...vazduh čist, svež, i divan pogled...
Malo podsećanje na ovaj znak: Jarac je deseti znak u horoskopu, ZEMLJANI znak, kardinalni, vlada 10.kućom u prirodnom horoskopu, vladar Jarca je - SATURN!!! To su osnovni podaci, nešto kao lična karta :-))).  
Ono što generalno važi za Jarčeve je: da vole uspeh, uspon (ovde stoji ona priča o jarcu koji se penje do vrha planine i gleda sve koji su odustali :-), da su AMBICIOZNI, praktični, realni, pragmatični. Kada osvoje neki vrh, žele još...slavu, prestiž, novac. Na tom svom putu ka vrhu znaju biti egoistični i egocentrični.... ali vrh je vrh!!! Jarčevi gotovo uvek igraju na sigurno. Vrh neke "planine" je uvek cilj. Međutim Jarčevi su i vrlo strpljivi i umeju da čekaju. Strpljivo čekaju na svoj trenutak, a kada on dođe ništa ih ne može zaustaviti. Ili može. To već zavisi od aspekata. Znaju oni da im je na tom putu ponekad potreban saveznik ili saveznici. Ne prašta drugima ako nisu ambiciozni i uporni kao oni. Međutim njima se često prašta sve kada vrh osvoje, kada dobiju priznanja i društveni status. Onda bi svi da budu u njegovoj blizini :-))). I sve mu je oprošteno, čak i to što su nekada zanemarivali one oko sebe.
***Ne boji se Jarac rada i posla... Voli sigurnost i nezavisnost... tako da je novac ovde na vrhu prioriteta... Za Jarca posao i položaj u društvu su vrlo bitni, tako da ponekad žrtvuje lični život i porodicu...***Osećanja su duboka ali često potisnuta... Ljubav je ozbiljan "posao" za Jarca... sklon je kontroli osećanja. Svemu pristupa ozbiljno pa i osećanjima...
***Energija Jarca donosi: strpljivost, upornost, izdržljivost, odgovornost, praktočnost, mudrost, ŽELJU za uspehom, statusom, prestižom. Pažnja je usmerena ka profesionalnom uspehu, karijeri, društvenom položaju... Ova energija nosi i: kontrolu, samokontrolu, praktičnost i realni pristup životu, ali i emocijama, ljubavi... i kada smo već kod toga:

Tranit Venere kroz znak Jarca....
Svaka planeta dobije energiju znaka u kome se nalazi. Venera ovde sa energijom Jarca donosi: ozbiljniji pristup emocijama, ljubavi, kreativnosti, zabavi, deci.... Ulazimo u PERIOD: vernosti, pouzdanosti, OZBILJNIJEG izražavanja ljubavi... Zapravo ovde se LJUBAV podiže na jedan VIŠI NIVO, ili ozbiljniji nivo... U četri meseca pred nama imaćemo dovoljno vremena da spoznamo neke granice unutar nas. Mnogi će postati: oprezniji, ozbiljniji, strpljiviji. Drugi će se opet "baciti": na karijeru, uspeh, status... Za mnoge će u ovom periodu prava romansa biti romansa sa poslom i karijerom. 
Da bi vam lakše bilo da shvatite ovu energiju, rećiću vam da Veneru u Jarcu možete posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladar Jarca). A to je već ozbiljna priča. Venera u Jarcu traži OBAVEZU. Da li ste spremni za obavezu, obavezivanje? Planeta LJUBAVI Venera je ovde u zemljanom znaku i voli da zna krajnji rezultat!!! Jarac je praktičan i ambiciozan znak, i kao i simbol ovog znaka - jarac želi da se popenje na vrh neke planine... Ako ste SAMI, i dovoljno ambiciozni ovo je period kada imate šansu da više ne budete sami, ili ako ste u VEZI da vezu ojačate i podignete na jedan nivo više...
***IPAK....Mnogi od vas će se u ovo vreme posvetiti POSLU, profesiji, KARIJERI, emocije mogu biti zapostavljene ili ostavljene za neko drugo (bolje) vreme.. Ali koje je to vreme? Zapitajte se pre nego krenete da osvajate vrhove vezane za vaš profesionalni život. Da, mnogima od vas će prioritet biti  I finansijska situacija... ekonomija ispred emocija!!! Možda će neki od vas samo prikočiti (Saturn), biti ozbiljniji, oprezniji, emocije i strast ostvati za posle... Prvo karijera i posao, emocije AKO se stigne i KADA se stigne... Kod nekih od vas ŽELJE I OSEĆANJA mogu biti potisnuti, mogu biti postavljena neka ograničenja....samokontrola izraženija, i UZDRŽANOST....
 
***Neke od vas ovaj tranzit će vratiti u prošlost....
Dok Venera boravi u Jarcu moguće je i da vam zakuca prošlost na vrata, neka emocija koja je završena negde u prošlosti, stara ljubavna priča.... Ili ono stvarno u smislu susreta, poziva, pisama...ili samo kao podsećanje na ljubavnu prošlost i emociju koja čim se vraća nije završena....Sve ovo preko uticaja Jarca i Saturna, jer SATURN je vreme, povratak, prošlost, JUČE... Međutim nije to sve, sama činjenica da će Venera biti RETROGRADNA je još jedna energija koja nas može vratiti u emotivnu prošlost...
***Ovaj tranzit Venere za neke od vas može biti TEŽAK. Posebno za one koji imaju Veneru u svom životnom horoskopu koja se ne slaže sa ovom energijom. Koja je drugačija, ne toliko disciplinovana kao što je ova energija. Međutim mi ćemo se poprilično dugo družiti sa ovom i ovakvom Venerom, pa vam savetujem da se sprijateljite sa njom :-))). I da pronađete način da je uklopite što bolje u svoj život...jer ćete se družiti sve do Marta 2014. :-))).
 

***Kuća kojom će tranzitirati - prolaziti Venera...
....je oblast života koju ona želi da uzmete za ozbiljno što se kaže. Ali i gde treba da budete odgovorniji. Generalno kada Veneru posmatramo kao emociju, ljubav, odnos... ovaj tranzit nas može uvesti u priču da li .......... Da li su vaši odnosi, veze kvalitetni? Da li vas taj odnos ispunjava? Da li je partner dobar? Ili da li ste vi dobri za partnera?  Ovo sve kada Veneru posmatramo kao vladara Vage (ljubav, veze, odnosi, brakovi...). Ako Veneru posmatramo kao priču o vrednosti, Venera vladar Bika (vrednost, novac, materijalno...), onda je tu priča... Šta je vredno u vašem životu? Da li se isplati? Šta je bitno u vašem životu? A čega bi se rado odrekli....Venera u Jarcu će vam postaviti još neka pitanja. Da li ste dovoljno zreli, mudri, ozbiljni da održite nek odnos, neku vezu? Da li imate dovoljno strpljenja? Da li vaša veza ima čvrste temelje? Da li će vam posao, karijera biti bitniji, da li je posao vaša ljubav? 
 
Ako ste u vezi....ili ste sami....
***Ako ste u vezi ovo je period za praktične stvari. Vreme za ozbiljne planove. Ako se duže zabavljate možda je vreme za zajednički život, brak. Oni koji su u braku možda će razmotriti finansijsku situaciju, napraviti plan štednje za novi šporet :-), ili auto ili neki put. Ako ste kojim slučajem sami, ovo je vreme kada možete upoznati nekog i da ta veza potraje...ono na duže staze. Upoznavanje bi moglo da se dogodi negde na poslu, poslovnoj žurci, na mestima koja su povezana sa vašim poslom... Šta ako ne radite? Onda su to neka "obična" mesta, neke svakodnevne prilike i mesta. 
 
 
***Kao što sam na početku rekla blago vama Jarčevi :-)).
Venera u vašem znaku biće najizdašnija prema vama. Blago i vama koji imate natalno Veneru u Jarcu, vi tačno znate o čemu pričam. Venera vama donosi sreću, lepe i ugodne trenutke... Vreme za promenu izgleda, za ulepšavanje. Ni mi ostali nećemo biti lišeni nekih lepih stvari koje će doneti ova energija. Pre svega biće nam ponuđeno da budemo praktičniji, izdržljiviji... mudriji. Pa kako ko....neko će se penjati na planinu ljubavi, neko planinu posla i karijere... Šta je kome bitnije. Neko će možda dva u jedan...pa će pomešati posao i zadovoljstvo :-))). Zapravo bilo bi i najbolje da od ove energije uzmete od svega po malo... pa da ovo bude period i ljubavnog i materijalnog zadovoljstva. To je ono što vam ja želim. Šta će se stvarno dogoditi, zavisi od kuće u kojoj će Venera boraviti, od aspekata koje će praviti, ali i od toga kakva je vaša natalna Venera, da li joj ova energija prija ili će biti u sukobu sa njom.


Veneru u Jarcu su imali/imaju: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams :-), Stiv Džobs, Bjork :-), Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njmen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun....



  Seal - Stand By Me 

 

1 коментар:

  1. NIste mogli bolje da me opisete :D Ja sam dupli Jarac,ali imam Veneru u 1. polju u Vodoliji... :) sve u svemu,svaka cast :)

    ОдговориИзбриши