субота, 10. август 2013.

Nešto o aspektima iz prve ruke....

.... kako drugačije kada je ovo dnevnik....ili astrologija realnog života
Dok brojim dane do polaska i svaki dan precrtavam crvenim flomasterom... :-)))***Danas mi je nešto ulepšalo život .... onako široko kako samo JUPITER može... vreme mu je bilo :-))), već sam mislila da nikada neće "proraditi"....u TRIGONU sa mojim natalnim Neptunom u Škorpiji i natalnim Jupiterom u Ribama.... napravio je čudo :-)))... da vam bar malo nagovestim Jupiter u Raku prolazi mojom 9. kućom... i ja konačno znam gde putujem i kada :-))) a vrlo mi je pomogao jedan imenjak mog sina... bukvalno mi je ispunio svaku želju :-))) ..... Jupiter natalno vlada mojom 3. kućom... i sve se slaže...sve su se kockice složile.... Biće ovo interesantan put....
***I ona OPOZICIJA ovih dana tako aktuelna Jupitera i Plutona i ako je bilo pokušaja prosto me nije omela u nameri da ostvarim ono to želim....Da je bilo nervoze bilo je....svi kvadrati i opozicija današnjeg Meseca u Vagi kao da su se urotili da mi život učine težim...ali brojala sam do 100 i više, mnogo više... i u banci, i u pošti.... doživela nekoliko puta teperaturni šok....ali ovaj Mesec prosto voli neke moje planete (Sunce, Merkur, Saturn...) i eto ja sam srećna :-)))
***Radio je svoje i Merkur u Lavu na 0* na mom Suncu i Merkuru....smejem se još uvek... :-))) za sada ću to zadržati za sebe.... ali znam mangupa Merkura nateraće me da jednom i to podelim sa vama.... polako ima vremena... Rećiću vam samo ovo .... Merkur je otvorio moje srce.. bilo je i vreme....
"Ovakva će te teško zavoleti, teško ćeš joj se svideti,
i teško će ti ona to priznati.
Ma, i kad ti prizna, opet će ti teško ljubav pokloniti.
Ali kad te zavoli, neće te ovakva,
prijatelju, nikad ni prevariti ni izneveriti.
Takva ti je ona. "

I malo Merkurovog mozganja:
Merkura u Lavu imao je Ernest Hemingvej...

"Možeš uvijek pisati, ako te ljudi ostave nasamo i ne smetaju ti. Ali najbolje se ipak piše kad si zaljubljen".

"Možda čovek ponekad izgubi sve što mu je drago i oseti se napušten sam, sasvim sam.
Možda ponekad razočaraš se u ljude i sve oko sebe (čak i u sebe) i kao ptica bez gnezda tražiš utočište pod tuđim krovom.
Možda ponekad, ali jednom sigurno isprečiće se neko pred tobom, neko preko koga ne možeš tako preći, pogledati ga preko ramena.
Jednom, sigurno shvatićeš da nekog duboko voliš".

Merkura u Lavu ima Paulo Koeljo...
Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada…
I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj…i samo postoji taj trenutak… (Alhemičar)

Đorđe Balašević ima Merkura u Biku ali u 5. kući (prirodnoj kući Lava)...
“Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono “ali” svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.”

“Pravog muškarca, s kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznaćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli – ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kao treba, da znate čiji ste.

Osmeh se vratio u grad 

 


1 коментар:

  1. Vodolija, asc Škorpija11. август 2013. 06:19

    Jako lijepo :) najljepše stvari zateknu nas bez prethodne najave. Iza nekog nadolazećeg ugla, možda se i mi ugodno iznenadimo...
    Puno lijepih i zaljubljenih trenutaka želim i sretan put! ;)

    ОдговориИзбриши