петак, 26. април 2013.

Dan posle Punog Meseca i eklipse....ili ko se promena boji još....:-)

Preživeli....:-))))
Kada vetrovi promene duvaju, neki grade skloništa, a neki vetrenjače.
(Kineska poslovica)

Danas dan posle Punog Meseca....MESEC I DALJE U ŠKORPIJI....moj INBOX pun! Sve pršti od strasti i uzbuđenja...

***PITANJA slična i uglavnom se svode na to ZAŠTO tolika frka oko jedne prirodne pojave. I ja se pitam zašto? Iz mog ugla sve oko Punog Meseca i eklipse je više bilo KAO osvrtanje na MOGUĆNOST PROMENA... JER SVAKI KRAJ JE NEGDE NOVI POČETAK. Ako je Pun Mesec KULMINACIJA...i vreme da se ostvari, završi, dovrši, ono što je započeto Mladim Mesecom...ne vidim razlog za paniku... Pomračenje je ovde možda unelo dozu nepoznanica i straha...jer sama rečpomračenje ne zvuči baš najbolje.

***ALI ....sve je trebalo da se svede na to bar što se mene tiče da vidite GDE Pun Mesec i pomračenje "padaju" u kojim KUĆAMA u vašim horoskopima....da bi obratili pažnju gde su neke PROMENE MOGUĆE, kod nekog i POŽELJNE ... Te kuće bi mogle da budu AKTIVIRANE, posebno ako ova pojava (opozicija Meseca i Sunca-Pun Mesec) prelazi preko nekih vaših planeta, ili pravi aspekte sa nekim vašim planetama... To NIKAKO ne mora da znači nešto loše.... Ja sam čak ubeđena da te promene ili događaji mogu biti veoma POZITIVNI...Nekada su promene neophodne da bi dalje napredovali...Ono što je ovde bitno je koliko smo inače spremni na promene...kako nam je to "zapisano" u karakteru...

***Lunarna - Mesečeva pomračenja su obično usmerena na ODNOSE...jer Mesec je u pitanju, Mesec i DUŠA, Mesec i EMOCIJE....Da se vatim na jedno pismo....Devojka koja mi je pisala ovu opoziciju ima u 1./7. kući... Njeno pitanje je da li to znači da će ona i njen dečko prekinuti odnos-vezu? Sama pomisao na to je već deo odgovora...jer pitanje ne bi ni bilo postavljeno da ne postoji makar i zrno sumnje (da nešto ne valja)... Za potpun odgovor potrebna je i dublja analiza...Kako ja ovde (na Facebook-u) i na Blogu uglavnom se bavim opštim stvarima pokušaću da dam i UOPŠTEN ODGOVOR...da svi imate koristi.
***Naravno da ovaj Pun Mesec i eklipsa ne moraju da znače prekid ili raskid veze...međutim ako već nešto ne valja i već dugo nešto ne valja, on može doneti KRIZU i na kraju rastanak. Ipak da se tako nešto dogodi moraju da "podrže" i aspekti koji predpostavljate nisu baš najbolji. Ili može se dogoditi baš suprotno, da dvoje ljudi koji su u vezi iznenada dobiju svest o tome da ne mogu jedno bez drugog...jer su aspekti povoljni...
***Sem toga NIŠTA SE NE DEŠAVA PREKO NOĆI i ništa se i neće dogoditi preko noći. Uticaj pomračenja po nekim autorima može da traje od tri do šest meseci....Ovo pomračenje je bilo delimično...I treba ga shvatiti kao kosmičku vibraciju da tamo gde je potrebno dođe do nekih PROMENA da do njih i dođe...Ne treba se plašiti promena...naprotiv.
***Tamo gde se nalazi ova opozicija i eklipsa..tu su i moguća dešavanja...te oblasti MOŽDA traže promenu... I to što treba da se eventualno menja nije tu od juče....dugo je tu negde u vama...neko to jasno vidi i zna, nekome to i nije baš najjasnije.....možda je čak i "zakopao" negde duboko u svojoj podsvesti... Pun Mesec to samo aktivira...pa neko je svestan te potrebe, neko i nije....To što je ovaj Pun Mesec i pomračenje u Škorpiji u prvi plan stavljaju emocije...one najdublje, ponekad i skrivene od nas samih....Dakle ova pojava samo aktivira nešto....što bi moglo da se dogodi u narednom periodu... Šta će se tačno dogoditi je ipak vrlo INDIVIDUALNO...I nikako ne mora da bude loše!!!
***Ovaj Pun Mesec pratile su i ostale planete...sa jedne strane strane tamo gde je Sunce tu je i Mars tu je i Venera....tako da su muško-ženski odnosi nešto istaknutiji. Sa druge strane tamo gde je Mesec, tu je i RSaturn....mala doza ozbiljnosti u svemu ovome. Ozbiljnosti i odgvornosti....Ali tu je i Neptun u Ribama jako lepo aspektovan baš sa ovim planetama.... i ja sam već napisala da u ŽIVOTU NIŠTA NIJE CRNO NI BELO...NEŠTO ILI SVE JE U NIJANSAMA...A Neptun je VERA, NADA, LJUBAV :-)))

***I još nešto nije ovo prva ni poslednja eklipsa u našim životima....Evo jedno malo podsećanje za one koji imaju dobro pamćenje....U Aprilu 1986. i Aprilu 2005. imali smo pomračenja u Škorpiji....Ko se seća tog perioda može da poveže sa ovom eklipsom sada....Treba imati na umu da nije samo April u pitanj već i nekoliko meseci posle toga...Ko se seti blago njemu :-).

***Svima koji su mi pisali...želim da pronađu put do svojih PROMENA. Pre toga da postanu svesni da li su promene uopšte potrebne... i ako jesu da se ne plaše, naprotiv da se raduju...jer svaka promena može da znači novi početak!!!


Ceca Slavković - Sve ili Ništa 

 

Нема коментара:

Постави коментар