петак, 17. мај 2024.

Kada se sretnu Venera i Uran....i Sunce i Algol...


"falling in love" - "padanje u ljubav"

Moto dana:
"Kad vas pogodi iznenadna sreća, 
znajte da je neko vaše dobro delo stiglo na naplatu"

Zvezdani(n) zapis 4063

Petak. Dan Venere. Venera je u Biku na 22°02'
Koliko sutra srešće se sa Uranom na 23°23' u 13:40 CET
A kada se sretnu Venera i Uran sve je moguće...

Sretnu se Venera i Uran jednom godišnje...

Prvi susret Venere i Urana u Biku imali smo 18.maja 2019. 
Tada sam napisala: Zapamtite ovaj njihov prvi susret. 
Sada imamo njihov šesti susret...a biće ih još svake godine kada Venera boravi u Biku i dokle Uran bude boravio u Biku. Poslednji njihov susret u Biku će se dogoditi 24.aprila 2026.
Od 14.juna 2027. Venera i Uran će se sretati u Blizancima!

"Kad vas pogodi iznenadna sreća, 
znajte da je neko vaše dobro delo stiglo na naplatu"

Kada se sretnu Venera - mala sreća (Jupiter je velika :) i Uran - iznenađenje
Moguće je baš to da vas "pogodi" Iznenadna sreća :)

Tamo gde postoji ljubav...postoji i sloboda

Ali Uran je i priča o slobodi...pa je susret Venere i Urana i priča o ljubavi i slobodi.
Mogu li Ljubav i Sloboda ruku pod ruku?

Slobodna ljubav
Venera u Biku traži ljubav, onu sigurnu, bezbednu, onu koja uživa svim čulima. 
Uran traži samostalnost, slobodu, pobunu, originalnost, ekscentričnost, iznenadnost....  

Ljubav (Venera) je ovde zaljubljena u slobodu (Uran). 
Osećanje slobode skoro pa uslov za ljubav.  Sloboda koju vi imate i želite ILI  sloboda koju ona druga strana želi. Biti zajedno a opet slobodni....to je ovde u ovoj konjukciji jako bitno.  Bitno je da shvatite šta takav odnos (ljubav) znači kada ste zajedno ali i šta ste svako za sebe izvan tog odnosa... Ako se to zna i oseća ovaj aspekt, ova konjukcija može da prođe bez većih problema, lomova, želje za oslobađanjem, novim iskustvima, prekidima veza. Ova konjukcija često navodi na to da se ljubav i prijateljstvo poistovete.

Ova konjukcija može doneti: 
Najpre sve što je neobično, i avangardno kao što je i sam Uran. 
I neočekivano.....pod njenim uticajem najviše se žudi za promenom. 
Posebno ako nešto u vezama ne ide kao obično, ako je ona prerasla u rutinu i što ne reći dosadu. 
Pod ovim uticajem želja za uzbuđenjem je još jača i intezivnija, želja za emotivnom i materijalnom sigurnošću (Bik), drugačijim, nesvakidašnjim (Uran). Pitaćete se da li se to odnosi na vezu ili je u pitanju potraga drugačije vrste :-), to zavisi od mnogih faktora, najpre od toga koliko je neka veza jaka i spremna na promene, koliko ljubavi ima, naravno i od ostatka horoskopa, nekih drugih planeta i aspekata. Možda se sve završi na uvođenju nekih novih i svežih stvari i osećanja koje će vezu "prodrmati" i osvežiti, a možda sve ode u nekom drugom pravcu, potraga za "zelenijom travom na sledećem bregu". Savet je ne osvrćite se, ne razmišljajte o prošlosti šta je bilo, gledajte da živite sada i da sada i ovde, nešto preduzmete i zbog vas i vašeg partnera. 

Ne razmišljajte o kraju, prekidu i sl. jer ovaj aspekt kratko traje. Radije razmišljajte kako da unesete promenu i svežinu u vase veze. 
Ako ste slobodni ovo je pravo vreme da se zaljubite....naravno ako se i ostale kockice (zvezde) slože....
☆Najpoznatija i najupečatljivija poznata osoba sa ovom konjukcijom Venere i Urana u Biku je svakako Elizabet Tejlor – diva ljubičastih očiju, koja se udavala osam puta od toga dva puta sa Ričard Bartonom.



Kada se sretnu 
Boginja ljubavi i lepote Venera i veliki buntovnik, revolucionar nebeski alarm Uran.

Na vidiku su promene...u odnosima, vezama, ljubavnim pričama, sa novcem...itd. 
(Sve u u simbolu Venere)
Problem je, što sa Uranom nikada ne možemo biti sigurni. Kakvi će vetrovi (vetar - Uran) promena biti...ili kuda će vas promene odvesti (oduvati :). Negde će ova konjukcija doneti promene u postojećim vezama, negde bi mogle neke veze da se iznenada završe. Neko bi mogao da dobije iznenadni novac, neko iznenada da ga izgubi. Kakava god promena bude kod vas....možete je odmah prihvatiti ili ćete (morati) prihvatiti kada neko vreme prođe! I kako je Uran sloboda i potreba za slobodom...pustite sve što hoće da ode, ili idite vi ako vam fali sloboda!

Mnogi će poželeti nešto da promene u izgledu, nova frizura, nova garderoba, možda neka još radikalnija (Uran) promena. I ako je lepota (Venera) u oku posmatrača....ova konjukcija će mnoge pokrenuti da se dobro zagledaju u sebe i u ono što vide u ogledalu. Važnije od izgleda je da dobro pogledate unutar sebe....i jeste li zadovoljni sobom. Da li ste svoji...da li ste originalni....da li ste slobodni....Volite li sebe....Volite li osobu pored sebe ili tu ljubav ne stanuje odavno!

Kada dobijete te odgovore sve drugo će ići lakše i bolje!
Drugim rečima, ako imate koji kilograma više, boju kose koja vam se ne dopada....i nije neki problem...jer se sve da ispraviti. Ali ako niste zadovoljni sobom, ako niste naučili da volite sebe, teško da ćete se takvi svideti nekome drugom. Ako niste zadovoljni svojim ljubavnim životom (Venera), ako niste zadovoljni sa vezama, partnerstvom, brakom (Venera)...to bi mogao da bude veći problem od frizure recimo. Ako se ne osećate slobodno...ako imate problema sa uživanjem, zabavom, kreativnošću (Venera).....to su mogući problemi.

Ova konjukcija je tu da uradite nešto da se osećate bolje, voljenije, slobodnije....i da se pre svega prisetite da je najjača i najhrabrija ljubav - ljubav prema sebi!
Ova konjukcija će otkriti i vama i drugima koliko ste samouvereni, sigurni u sebe.....i da li imate samopoštovanje...da li ste vredni sami sebi (Venera u Biku - emotivna i materijalna sigurnost).

Fridrih Niče: "U ljubavi je uvek prisutno malo ludila." 
Vilijam Šekspir: "Ljubav tek je ludilo"

Ova konjukcija svakako nagoveštava neko uzbuđenje u vezi lepote, ljubavi, novca (Venera). 
Uzbuđenje ali i iznenađenje. Ovo su i neočekivane promene...lične ali i onih oko vas.
Ovo je energija buđenja, posebno ako ste u nekoj rutini ili dosadi. 
Neko će se pobuniti ili vi ili neko vama bitan, ljubav vaša, prijatelj....
Možda vam je samo potrebno više uzbuđenja, zabave, uživanja......novca, možda?!
I nije isto ako ste u vezi ili ako ste emotivno sami. 
Ako ste u vezi možda će vas zaskočiti neko iznenađenje (već prema ličnom horoskopu), ako ste sami i tu su raznorazna iznenađenja. Ljubav na prvi pogled, mesto i osoba neobični, drugačiji, originalni!
Možda vas očekuju finansijske dogodovštine....(gubitak, dobitak...). Možda je vreme da budete kreativniji, originalniji....Šta god je u pitanju.....saznaćete uskoro!


"Vrlo sam posvećena braku. Zato sam se i udavala osam puta."
Elizabeth Taylor (Venera konjukcija Uran)


Venera konjukcija Uran ukratko:
Slobodna ljubav, ljubav na prvi pogled, iznenada, originalna ljubav, nekonvencionalna ljubav, ljubav "preko" tehnike (intrnet, kompjuter...), neobični partneri, partneri revolucionarnih ideja, drugačiji od drugih, čudaci, ljubav i prijateljstvo pomešani, ekstremni odnosi, nagli ulasci u veze ali i nagli prekidi odnosa, ljubavi. Odnos, veza, emocija počinje naglo ali naglo se i završava, uzbudljiv odnos, neizvesnost u vezama, veze koje šokiruju, skandali, otvorene veze i brakovi, eksperimentisanje u ljubavi, sexu...Ljubav prema astrologiji; zaljubljeni astrolog, ljubav prema astrologu :-); Ljubav prema avijaciji, pilotu....:-)
Neobičan, originalan stil, magnetska privlačnost, avangardna moda, muzika, iznenadne zarade...Iznenadni susreti, nema dosade, spremnost na rizik; uživanje u promenama, aktivan društveni život, grupne aktivnosti, potreba da se "razbije" rutina, nepredvidljive finansijske situacije, kockanje, neočekivane promene: u stalnim vezama, posebno kod onih gde je rutina zavladala, mogućnost pobune i iznenadni raskid, internet upoznavanje, kreativnost u usponu, iznenadni izlasci, provodi, pokloni, druženja....




Poznati sa ovim aspektom: 
Michael Jackson, Christina Aguilera, Miley Cyrus, Elizabeth Taylor, Warren Beatty, David Copperfield, Steve McQueen, Cat Stevens, Giuseppe Verdi, Helen Mirren, Tim Burton, Johnny Cash, David Guetta, Fyodor Dostoyevsky, Claudia Cardinale, Helen Mirren, Louis Pasteur, Carlo Ponti...

☆☆☆

Sledi tekst za sve vas koji imate natalnu Veneru u Biku.
Ali ovo možete pročitati svi...jer može još više i bolje da opiše sadašnju tranzitnu konjukciju Venere i Urana u Biku (koja će trajati par dana) ali i bilo koju konjukciju Venere i Urana ako je imate u natalnom horoskopu!


Tranzitni Uran "preko" (konjukcija) natalne Venere

Ova konjukcija iz drugog ugla
Vi koji imate Natalnu Veneru u Biku ili ste već imali ili imate konjukciju sa Tranzitnim Uranom u Biku
Sada ovaj tranzit imaju svi oni sa Nat Venerom u Biku na oko 23°!

Šta možete da očekujete u vreme ovog tranzita?
Očekujte neočekivano...
Baš tako. Gde god je Uran tu je i ova čuvena (već izlizana) rečenica :).
Izloženi ste energiji neočekivanih promena. 
Lako možete očekivati nagon za promenom, uzbuđenjem, rizikom itd...

I nije isto ako ste već u nekoj vezi ili niste...
Ako ste u vezi, i ako je ona zapela, ako se nahvatala "paučina" dosade, rutine, eto nevolje u raju :). Potreba za uzbuđenjem, rizikom, promenom, slobodom je velika i jako izražena!
Ako niste u vezi, ako ste emotivno sami....eto prilike za iznenadnu "k'o grom iz vedra neba" romansu, ljubavnu vezu, priču, promenu (statusa veze :). Problem je što najčešće te veze brzo počnu ali se i brzo završe. Kako je ovo dugotrani aspekt - Uran tranzitni (koji se sporo kreće) preko natalne Venere (koja se ne pomera :), moguće je da se veza više puta raskine i ponovo započne (ista veza) Ili....da se započne neka druga veza. Ono što je svakako dobro kod ove konjukcije je da su to originalne ljubavne priče. Originalno mesto, vreme, osoba!

Konjukcija Tran Urana i Nat Venere uvek donosi raznorazna uzbuđenja.
Ovaj aspekt sam po sebi  nije negativan....u kombinaciji sa drugim planetama može da postane....negativan i neharmoničan. Ipak u isto vreme uzbuđujuć, originalan, drugačiji....i vrlo nestabilan. Nema ovde ničeg mirnog, običnog, prosečnog...

Ovo je i energija zaljubljivanja na prvi pogled.
Ono kada se najmanje nadate i na vrlo vrlo neobičnim mestima. 
Ovaj aspekt (tranzit) donosi i veliku potrebu za slobodom (Uran)....pa je sve malo ili više kontradiktorno. Potreba za vezom je tu, ona je jaka ali jaka je i potreba za slobodom ...što i nije problem ako to žele obe strane....Ljubav i sloboda? I ako ne izgleda moguće to je zapravo prava stvar. 
Biti zaljubljen, biti u ljubavi ali svoj. Ako nije tako onda kreću nevolje.

Poznati sa Venerom u Biku na oko 23° Bika...
Michael Moore, Chris Brown, Troye Sivan,  Paul Mazursky...
Ariana Grande 20°, otac i ćerka Steven Tyler 20°, Liv Tyler 24°, Prince William, Duke of Cambridge 25°,  Johnny Depp 26°, Linda Evangelista 27°, Melania Trump 28°

Ako baš vi imate ovaj tranzit, ako vam Tran Uran prelazi preko (konjukcja) Nat Venere, vaša priča je samo vaša, sam opis ove konjukcije je isti....ALI....bitni su i ostali aspekti koje Tran Uran pravi sa ostalim planetama....kao i svi drugi trenutni i dugotrajni aspekti. 



Ukratko ovaj tranzit bi mogao da se opiše ovako:
Susret....ljubav na prvi pogled, ljubav k'o grom iz vedra neba, neobično mesto, neobičan, originalan partner....uzbuđenje....ludilo...
U glavi - Poljubi me...Voli me...
Nestrpljenje i uzbuđenje ogromno....
I onda opet kao grom iz vedrog neba: Ko je ovo....Nestani :).

Problem sa ovom energijom je što je privlačnost brza, obostrana, iznenadna zaljubljenost ili što bi englezi rekli falling in love - pasti u ljubav :)). Klasična iznenadna privlačnost koja lako može da se završi brakom....ili život u dvoje sve brzom brzinom....A onda odjednom kao što je privlačnost došla...nestaje. Uzbuđenje ono koje je iniciralo vezu odjednom nestaje....nestaje i osećanje slobode...i eto nevolje....Postaje dosadno....obično, postaje nalik svakoj drugoj vezi....i osoba ima utisak da ne može da diše....otuda ono... Nestani.....

Tokom ovog tranzita Tran Uran "preko" Nat Venere ljubav je uzbuđenje, ljubav je sloboda....
Ako ste u dugoj vezi ili braku a uzbuđenja nema....eto nevolje, eto problema....i on ne nestaje lako...Tada se najčešće poželi neko uzbuđenje...makar i na nekoj drugoj strani...negde tamo je "trava zelenija" :)). Najčešće rešenje je - avantura! Da li je to dobro i ispravno rešenje ostaviću vama da zaključite....
Ako niste u vezi, na ljubavnom radaru su uglavnom neobični, drugačiji partneri od onih na koje ste inače navikli i koji su vam se do tada dopadali...Partner je sasvim drugačiji od onog na šta ste navikli.
I takve veze obično ne traju dugo....Mada od pravila uvek postoji izuzetak....tek da znate!

☆☆☆

Sunce je juče u 11:18 prešlo na 26° Bika
Danas u 12:12 Sunce prelazi na 27° Bika...i opet priča o Algolu!
Neću se ponavljati....pročitajte šta sam ranije napisala o Algoluu ovde
Već sam napisala da Algol ima lošu reputaciju. 
I da ima dugu istoriju povezivanja sa nesrećama, nasiljem, povredama i sl.
Ali Algol se povezuje i sa potrebom za uspehom, on budi i moć i ambicije. Povezuje se i sa trasformacijom i promenama koje mogu biti iznenadne i neočekivane i negativne i pozitivne prirode
Mnogo bi bilo lako sve nesreće ovog sveta povezati sa Algolom...ali to ne ide tako.
Ponavljaću do besvesti - Nije život samo jedan aspekt!

Ako imate Sunce na oko 26° Bika gde se nalazi i Algol, imate potencijal da budete vođa, i svakako potrebu da budete uspešni, ambiciozni...Ne obraćajte pažnju na negativna pisanja o ovoj fiksnoj zvezdi...što bi M.Dupor rekao "sumnjivog upliva" jer vi niste samo vaše Sunce...vi ste mnogo više od toga! Nekima su senzacije potrebne da bi privukli pažnju.

Danas u 09:43 egzaktni kvadrat Merkura u Biku sa  RPlutonom u Vodoliji na 02°03'





Mesec je i danas u Devici.
Danas u opoziciji sa Saturnom u Ribama i u trigonu sa Venerom i Uranom u Biku!

I već znate...moguća je tuga neka, melanholija, nostalgija...i čuveni D-mol, moguć je neki zastoj, neke kočnice u prvoj polovini dana. Kasnije večeras Mesec će biti "okidač" za konjukciju Venere i Urana...Uzbudljiv kraj dana...ali i nagoveštaj uzbudljive subote i vikenda pred nama.
Želim vam lep i uzbudljiv vikend!

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com






Нема коментара:

Постави коментар