уторак, 20. фебруар 2024.

Kada zaplešu Venera i Mars....Ljubav je sila prirode...


Moto dana:
"Ljubav bez slobode nikad ne donosi ispunjenje, 
a sloboda bez ljubavi je puka usamljenost"

Zvezdani(n) zapis 3986

Utorak. Dan Marsa. Mars je u Vodoliji na 5°27’
Tu između njega i Plutona (nije se makao sa 0°) je Venera na 4°32’

Za dva dana srešće se Mars i Venera u Vodoliji na  6°57’
Još jedan nebeski Venerin zagrljaj.
Posle susreta i zagrljaja sa Plutonom (17.februar), sada će se sresti i zagrliti (konjukcija) i sa Marsom!
"Plesala" je tango sa Plutonom...I ponovo će Venera zaplesati sada sa Marsom!
Mene ples Venera i Marsa najviše asocira na "Flashdance", ali to mogu biti i Dirty Dancing, Footloose, Grease, Saturday Night Fever....scena plesa iz Petparačkih priča (John Travolta Vodolija/Rak)

 
Već sam napisala da ova konjukcija zaslužuje poseban tekst
(biće i copy-paste ali mojih tekstova - sve na jednom mestu)

Još jedna retka konjukcija.  
Prvi put su se sreli u Vodoliji od decembra 1997. (posle 25 godina) 06.marta 2022. Sada posle dve godine ponovo u Vodoliji i onda ponovo u Vodoliji 23.marta 2054. (za 30 godina).

Ciklus Venere i Marsa
U četvrtak se završava ciklus započet 06.marta 2022. - Venera konjukcija Mars u Vodoliji na  0°01’
Počinje novi ciklus na  6°57’ koji se završava 08.januara 2026. u Jarcu na  18°09’




Venera konjukcija Mars generalno

Konjukcije su jako zanimljive, one mogu biti pozitivne ali mogu doneti i negativan uticaj, sve zavisi od planeta i znaka u kome se nalazi konjukcija. Da se podsetimo i na konjukciju:
Konjukcija je aspekt inteziteta. Ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza. Sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje, zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 

U ovoj konjukciji su Venera i  Mars. 
Kako se ovde pored ostalog (što predstavljaju ove planete) radi o muško - ženskim odnosima, naravno da je ova konjukcija jako bitna, jer mnogo toga u životu zavisi baš od ovih odnosa :-).

Da li su Venera i Mars kada se nađu zajedno u hramoniji ili u sukobu?
Baš teško pitanje, još je teži odgovor :).
Venera i Mars, žena i muškarac zajedno :), trebalo bi da bude dobro. Međutim, svesni smo da to ponekad i ne funkcioniše baš najbolje. Ova konjukcija može ići od savršenog spoja i velike uzajamne privlačnosti do sukoba i svađa sve po principu udario tuk na luk!
Kada ova konjukcija predstavlja nas - jednu osobu onda je moguć sukob ženske i muške strane jedne ličnosti, ali i ravnoteža! Šta će prevagnuti zavisi i od ostalih aspekata koje ove planete imaju sa drugim planetama u nečijem horoskopu!

Kontakt Venere i Marsa donosi - Ili harmoniju ili sukob
Muške i ženske osobine u harmoniji ili u sukobu. Savršen spoj muško - žensko ili neki problem. 
Hrabrost da se voli. Mars - hrabrost, Venera - ljubav, voleti.  Hrabrost (Mars) u vezi (vezama). Venera - veze. Hrabrost da se želja ostvari. Seksualni - Mars šarm - Venera. Flert. Korišćenje šarma da se dobije ono što se (po)želi...ili više od flerta. Intezivne, jake - Mars emocije - Venera. Atraktivnost, otvorenost. Erotika. Preuzimanje akcije, inicijative, osvajanje, udvaranje. Zavođenje. Nametanje svog ukusa, estetike. Muškarac ljut (Mars) na ženu (Venera) ili obrnuto. Svađe i mirenje. Seksualna frustracija. Uvek u potrrazi za novim osvajanjem. Nestrpljivost u odnosima, vezama. Manipulacija da bi se dobilo ono što se želi! Problem sa seksualnošću, opredelenjem. Problemi sa kompromisom! Privlačenje fizički snažnih ljudi....ili žena. Takmičenje u ljubavi, ali i takmičenja lepote (izbori za lepoticu ...).

Sudariće se jaka ženska i muška energija.
Magnetizam, šarm, seksualnost u vazduhu opipljivi...Ali i impulsivnost, velika uzbuđenost, želja za avanturama...varnice lete na sve strane. Ova konjukcija je odličan začin za ljubavni život... gde začiniti treba :-). Nešto novo u ljubavnom životu. Obnavljanje strasti u "starim" vezama, ili za one koji su sami nešto novo na vidiku. Sa ovim aspektom ide ovako....ili ćete imati šta da izgubite ili sve da dobijete.

Ko će dominirati ovde Venera žene...ili Mars muškarci.. pitanje nad pitanjima.
Umesto odgovora evo saveta: ostavite se dominacije i uživajte. 
Žene jesu sa Venere a muškarci sa Marsa, zajedno možete čuda da pravite...
I volite se.... ne svađajte se, ne nadmećite se...neka svako prihvati svoju "ulogu" u kojoj nema mesta za rivalstvo... već za razmenu energija...tako zajedno možete i planine da pomerate. Dajte priliku partneru/partnerki da se oseća posebno, ukažite mu/joj posebnu pažnju.
Oni sami neka obrate pažnju, neka se osvrnu novo lice je tu negde oko vas.... čeka na vas :-)

Kosmičke vibracije su tu... vi samo treba da ih osetite
Postoji mogućnost da neće svi osetiti ovu energiju.... bar ne na ovaj način. Da li ćete učestvovati? 
To ipak zavisi od vas... od vašeg karaktera (natalnog horoskopa) i mesta gde se nalazi ova konjukcija.
Venerina potreba za ljubavlju, lepotom, estetikom, vrednostima i Marsova potreba za akcijom, borbom... ovako zajedno mogu čuda da naprave. Budite spremni za novi početak i novi ciklus. 
Ova energija može učvrstiti neki odnos, ali može ga i razdvojiti... sve zavisi od vaših horoskopa.

Ovo bi mogla da bude jedna luda divlja vožnja ili jake emocije začinjene strašću.
Kako gde, i kako kod koga. Mnogo više na ovu temu reći će i aspekti koje Venera i Mars prave sa ostatkom planeta u vašem horoskopu. Nema univerzalne prognoze, sem te da strast neće faliti....gde će ona biti usmerena ipak zavisi od vas.

Generalno ova konjukcija daje jaku strat, želje, uzajamnu privlačnost polova ali...
Ovo je i dobar aspekt za muzičare, umetnike, za ljubavne želje, i romantične priče, emotivna energija vrlo visoka. Nekoga će stimulisati nekoga će uznemiriti, neko će želeti da uživa, neko da bude glavni u nekoj priči. Neko će ovu energiju potrošiti na ljubav, neko na sport... Ali svima će se dogoditi nešto! Samo neka ne ide u drugu krajnost: u preterana uzbuđenja, u svađe, u komplikovane odnose, netaktičnost, neskromnost, nezadovoljstvo...



Venera-Mars erotika...Light Your Fire!  
Sa konjukcijom ovih planeta može da bude zdrave erotke, ali i erotkse napetosti...u svakom slučaju jake i intezivne emocije i strasti. Vrlo burne reakcije, negde sklonost sukobima i svađama.
Nametljivost, želja i potreba za emocionalnom i seksualnom vezom jaka... ljubav  i sex po svaku cenu.
Sa ovim aspektom dakle moguće su jake strasti i emocije, snažne ljubavi, ali i sukobi, svađe pa i raskidi (ako tako nešto podržavaju i ostali aspekti). Rekla bih da ova konjukcija može biti okidač!
Negde će se sa ovim aspektom probuditi i rasplamsati strasti, ali tako da će se ona pametno iskoristiti, negde te strasti mogu odvesti u svađu, sukob i možda raskid.

Udario tuk na luk :)). Svađe i mirenje....
Ne zaboravite da je često tanka granica između svađe, besa i seksualnog uzbuđenja, svađa kao okidač...Dok traje ovaj aspekt to i nije ni nemoguće ali nije ni retkost. Međutim ako je tako stalno u nekoj vezi, onda stavite prst na čelo i dobro razmislite. Ponekad se problemi mogu rešiti u krevetu, ali ako je to redovna pojava, to je već alarm za uzbunu.
Sa ovim aspektom moguća su (pre)velika očekivanja otuda i nezadovoljstvo, ljutnja...jer očekivanja se nekada i ne ispune. Rekla bih da je ovde sve u intezitetu, ako je on pod kontrolom onda je ovo jako dobra energija, ako se izmakne kontroli onda ovo može da bude teška energija.
Negde je sa ovim aspektom moguća i biseksulanost.
Nije isto da li ovaj aspekt neko ima u natalnom ili je on samo u tranzitu, uticaji su negde slični. 

Flert....Poseban (skriven) jezik seksa
Da li je to nešto sa čim se rodimo ili se uči? :). Naučnici kažu da je urođeno :). I ja mislim da se flertovanje ne uči, to je ono "nešto" što imate ili nemate :). Mada mislim da svi imamo tu sposobnost, kod nekog vrlo razvijenu, kod drugih možda manje, retki su oni koji ili te veštine nisu svesni ili imaju neki problem u socijalnosti.
Muškarci i žene vekovima koriste ovu veštinu da bi osigurali produžetak gena :). U prirodi imamo toliko primera udvaranja recimo kada gorila isturi grudi :), golub se nakostreši....:)

Pogled ispod obrva...
Neverbalna komunikacija
Jedan od znakova da počinje igra zavođenja kod ljudi je širenje zenica :), gde je zainteresovanost više nego očigledna. Da li ste nekada bilo kada doživeli ono što se zove "skidanje pogledom" :). ne skidati pogled sa nekog i sl. Zatim tu su i neki gestovi, držanje tela, izraz lica, pogled, izvijanje obrva na gore :), boja glasa vas takođe može "odati"....Mada i bez i jedne izgovorene reči ponekad sve bude jasno :). Telo samo odaje nečije misli....Telo govori :). 
Oči su širom otvorene, zenice proširene....svetlost može i da zasmeta :), a onda se trepće...li trepće ;)
Sviđanje, kao ni ljubav se ne mogu sakriti. 
Sa ovom konjukcijom veća sposobnost flerta i flertovanja, zaođenja :). I ako je neko ima u natalnom horoskopu ali i kada se javi ovako kao sada u tranzitu.

Osim pogleda bitan je miris.
Venera vlada i emocijama... Venera vlada mirisima... Emocije i mirisi, šta im je zajedničko?
Zašto nas nekada privuku baš određene osobe? Određen muškarac i određena žena? Lekari kažu da je to zbog mirisa ljubavi ili feromona :-). Ova stručna reč je grčkog porekla i može se prevesti kao: nosilac uzbuđenja. Miris ljubavi ili poruka tela, odgovor na neki susret.
A sve je u nosu :-). Uz pomoć njega osetimo miris koji nas uzbuđuje. Nosem vlada gle čuda Mars :-) Gde je Venera tu je i Mars :-). Pored Marsa nos se vezuje i za Škorpiju.
Lako zar ne? Izgleda lako ali nije.
Koliko ste puta čuli ili izrekli to je hemija... kada ste nekog upoznali? Bez hemije nema ni ljubavi, mnogi će reći, ili nema sexualne privlačnosti a onda mu to dođe na isto :-). I ne treba ovde mešati miris parfema i ovaj drugi miris ljubavi. Ni jedan parfem na svetu ne može zameniti ovaj drugi miris... tako kažu naučnici, ja im verujem :-).
Šta nas kod nekog privuče? Miris parfema ili njegov/njen miris. Miris ljubavi se zapravo ne oseća, osećamo ga podsvesno, dakle ipak prvo osetimo parfem :-). Međutim naš nos ide dalje.... njuška, njuška.... i eto sexa, eto ljubavi :-). 
Sa ovim aspektom sve ovo je još izraženije i jače i negde očiglednije.

Poljubac...kao početak zbližavanja.
"Poljubac je susret najveći na svetu" - J.Dučić
Pisala sam (naravno) i o poljupcu, evo koga interesuje ima OVDE! 
I opet naučnici :), kažu da je poljubac biološka i psihološka potreba, posledica hemijskih reakcija (opet hemija) u organizmu. Mala digresija, kada smo kod poljupca, da li se sećate prvog? 
I kako pesnik kaže "poljubac je najlepši susret na svet"... ovde je i reč o "susretu" Marsa i Venere.
Venera vlada poljupcima, Mars je akcija, Mars je spreman za akciju uvek, ovako zajedno to su poljupci...ljubavni... bilo koji poljupci.
Nema ništa lepše kada vas neko poljubi za dobro jutro :).

Zagrljaji....Za konjukciju često kažemo zagrljaj.
Konjukcija je aspekt gde se planete nalaze u istom znaku na istom stepenu...to je čvrst zagrljaj (egzaktna konjukcija), ali zbog dozvoljenog orbisa delovanja (odstupanje od egzaktnog - tačnog aspekta) imamo i manje čvrste zagrljaje planeta :). Za konjukciju dozvoljen orbis delovanja je 7° Konjukcija je aspekt inteziteta, nagalsak, inaguracija :), pojačavanje, koncentracija, nova aktivnost.

U ovoj konjukciji su Venera planeta ljubavi, zadovoljstva, uživanja i Mars planeta želje, akcije, seksualne energije. Venera - ženski princip i Mars - muški princip. Venera svakako spada u "dobre" planete, Mars može biti i dobar i manje dobar. Sam po sebi Mars nije loša planeta, ali energija koju on nosi može da se pretvori u nešto loše u nasilje, agresiju, destruktivnost. Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega se Mars nalazi - tranzitira. Ali i od aspekata koje će praviti. Ovde je taj aspekt konjukcija, da li je Mars "dobar ili loš" zavisi i od ostalih aspekata koje on pravi sa drugim planetama, zato je teško objasniti u kom pravcu će ići ova konjukcija u ravnotežu ili sukob.

Zagrljaj će svakako biti najjači kada su ove planete najbliže, pre toga i posle toga zagrljaj je slabiji (dozvoljen orbis delovanja). Sada i neko vreme dalje ove dve planete nude zagrljaj, na vama je da vidite šta ćete sa njim. Ali i da li je to zagrljaj strasti ili zagrljaj pomirenja ili zagrljaj rastanka....


Da nešto naučimo:
Za ovu konjukciju (u natalnom) mnogo je bitan odnos sa roditeljima koji obično odredi i odnos prema suprotnom polu, braku, javnosti, finansijama, vrednostima...Zašto roditelja? U vreme odrastanja nekog ko ima ovu konjukciju u natalnom, roditelji su ti koji će "objasniti" detetu neke potrebe i želje, intezitet ovog aspekta i sl.
Za Veneru i Marsa u istom znaku i ako nisu u konjukciji važi skoro sve ovo  gore napisano samo u nešto manjem intezitetu!
Ako se Venera jedne osobe poklopi sa Marsom druge osobe (konjukcija u uporednom horoskopu) to je nesumljiva seksualna i emotivna privlačnost, međutim ovaj položaj ne garantuje dugotrajnost veze, ako postoje neki drugi aspekti može doći do raskida! Ili ako se ova konjukcija pogrešno koristi.

Zanimljivo:
Vladeta Jerotić je govorio da se ne može previše voleti, možemo biti previše nežni ili grubi ali previše ljubavi ne postoji.
Rekao je i ovo: U samoći čoveku se otvara put u sopstvenu dubinu, i ako on uspe da siđe u nju bez straha i zaziranja, vratiće se obogaćen na površinu, i tek tada, kada je otkrio svoje JA, imaće otvoren i pravi put prema bližnjem, prema TI.

Biće vas koji će osetiti i doživeti ovaj tranzit, doživećete razna uzbuđenja.
Biće onih koji će se zaljubiti, ili onih koji će obnoviti plam svoje ljubavi. Drugi će biti "samo" kreativni, umetnički nastrojeni...
Onima kojima se na žalost neće dogoditi ono što priželjkuju zbog nekih drugih planeta i tranzita, neka pomisle Ko zna zašto je to dobro. Ok, znam mnogi ne vole ovu rečenicu ali ona ponekad baš ima smisla.
Vladeta Jerotić je rekao i ovo: Ne znam da li je ijedan čovek u stanju da voli ako nije bio voljen. Ili  na drugi način rečeno koliko smo i sa kakvom snagom u detinjstvu bili voljeni, toliko ćemo biti u stanju da volimo i mi druge. Razmislite o ovome!


Poznati sa konjukcijom Venere i Marsa: 
Keanu Reeves, Prince Andrew, Duke of York, Tom Jones (u Raku), Kanye West (u Biku), Cristiano Ronaldo, Orson Welles (u Ovnu), Sandra Bullock, Jennifer Garner, Carmen Electra (u Blizancima), Blake Lively, Bruno Mars, Bob Geldof, Emily Brontë (u Devici), Charles Leclerc (u Strelcu), Barry White (u Vagi), Bruce Lee, Mahatma Gandhi (u Škorpiji), Athina Onassis Roussel, Vincent van Gogh (u Ribama), Amy Winehouse (u Lavu), Adolf Hitler (u Biku)



Ova konjukcija je u energiji Vodolije 

I ljubav i sloboda. Biti zajedno a opet slobodni... 
Da li su Venera i Mars spremni da budu zajedno a slobodni?!
U energiji koja voli promene, nezavisnost, slobodu, oslobađanje, društvenost, prijateljstvo, individualnost, buntovništvo, originalnost, progresivnost, logičnost, humanost....u energiji koja može biti nepredvidljiva, ekscentrična, kruta, hladna, radikalna....u energiji koja generalno voli uzbzđenja!
Ova energija ne voli rutinu i dosadu....pa ako vam je bilo dosadno i ako je vaša veza upala u rutinu evo prilike da se tu nešto drastično promeni!

I ako ne izgleda moguće da ljubav i sloboda idu zajedno to je zapravo prava stvar.
Biti zaljubljen, biti u ljubavi ali svoj... Ako nije tako onda kreću nevolje.
Bez slobode nema života. I gde je tu ljubav? U slobodi...U njihovom zajedništvu.
Ako nema slobode ljubav se pretvara u suprotnost u posesivnost a to nije ljubav.
Ljubav koja nosi "lance" nije ljubav.
Bilo da ih nosite lično ili ih namećete drugima. Ne čini drugome ono što ne želiš da čine tebi, drugim rečima. Ne možete da "okujete lancima" drugog a da pri tom i vi niste vezani. Dakle bez slobode nema ljubavi....
Biti zajedno a opet slobodni... 
Ljubav nije veza, sex, ljubav je ono u vama, harmonija u vama...
Ljubav je prava samo ako ide uz slobodu, ljubav je prava samo ako poštujemo individualnost druge osobe i obrnuto! Ovde je stvar u ravnoteži...biti u ljubavi a biti slobodan.
Ljubav bez slobode nije ljubav...Sloboda bez ljubavi ni to ne ide.

Ljubav nije ptica u kavezu!
Da bi ljubav bila ljubav mora biti slobodna....da imate osećaj da ste celina sa ili bez partnera ili drugim rečima da ste svoji.... kada dođete do stanja ili osećanja "Mogu bez tebe ali sa tobom mi je lepše" Ljubav nije predaja, ljubav nije kada iz JA pređete u MI...ljubav je ostati svoj i biti sa nekim u paru. Ako se radi ljubavi žrtvuje ličnost, karakter, navike, ako se pravi previše kompromisa iz straha da će vas neko napustiti, ako žrtvujete svoju slobodu iz straha od napuštanja to svakako nije ljubav...to je robovanje ljubavi.

Najčešće se ljubav i sloboda posmatraju kao suprostavljani pojmovi!
Generalno svako od nas ima svoje viđenje ljubavi i slobode!
Ali ako ljubav posmatramo kao vezivanje za neku osobu samim tim već je u najavi nedostatak slobode...Poenta je u tome da nikako ne moramo da biramo između ljubavi i slobode. 
Poenta je sačuvati slobodu u ljubavnoj vezi i ljubavnu vezu ne posmatrati kao gubitak slobode! 
Kada to postignemo shvatićemo da se ljubav i sloboda zapravo prožimaju da su komplementarne...kao boje koje se dopunjuju recimo crvena i zelena u prirodi!

Tamo gde postoji ljubav postoji i sloboda!
Kada volite nekog a on se pri tom oseća slobodno to je (prava) ljubav - neće poželeti da ode!
Ako ste u stalnom grču da će on/ona otići to i nije ljubav to je opsesija - jednom će otići!
ALI....ako slobodu shvatamo kao sposobnost da radimo sve što (po)želimo, ako se sloboda zloupotrebljava to je po meni bezobrazluk i nema veza sa ljubavlju!

Vodite ljubav a ne rat
Na globalnom planu sve je moguće...ipak je to energija Vodolije
Možda će ova konjukcija poslužiti da se tamo gde ima sukoba a svi znate gde je to sada...da se dođe do nekog mira, kroz pregovore....ali moguć je i neki drugi scenario!
Pre dve godine kada smo u martu imali ovu konjukciju rat se zahuktavao (rat počeo 24.februara), imali smo skup podrške Ukrajni u centru Beograda, u Rusiji su bile demonstracije protiv rata ("Ne ratu"), kod nas je bila priprema za izbore, kandidature za izbore...Lebron ubacio 56 poena, Konstrakta pobedila na Beoviziji....
Decembar 1997.  drugi krug ponovljenih izbora za predsednika, pobedio Milan Milutinović, na Kubi, prvi put posle tri decenije, javno proslavljen Božić. demonstracije u Prištini.....23.12. rođen Luka Jović fudbaler (stelijum u Vodoliji Venera, Mars, Uran i Jupiter).


Pratiće se neko vreme Venera i Mars.
Venera će biti u Vodoliji do 11.marta Mars do 23.marta.

Poznati sa ovom konjukcijom u Vodoliji:
Carolyn Bessette Kennedy (supruga Dž. Kenedija mlađeg), Olivier Martinez (francuski glumac), Bill Bixby (američki glumac), Jimmy Vicaut (francuski sprinter), Max Josef Metzger (sveštenik i nemački pacifista), Federico Mayor Zaragoza (bio član evropskog parlamenta), Dimitri Casali (francuski pisac), Alba Reche (španska pevačica, učesnik rijalitija), Robert Burns (škotski pesnik, buntovnik), Thomas Woodrow Wilson (28 predsednik SAD).

Ovaj tranzit kratko traje...ali je prilično efektan i intezivan!
Najintezivnije će ga osetiti vi sa Venerom ili  Marsom u Vodoliji, generalno Vodolije (konjukcija), Lavovi (opozicija), Bikovi i Škorpije (kvadrat). Ovu energiju će osetiti i Ovnovi i Strelčevi (sekstil), kao i Blizanci i Vage (trigon).


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com






Нема коментара:

Постави коментар