субота, 17. фебруар 2024.

Merkur i Uran u svađi (kvadrat), Venera ide u susret Uranu....zaplesaće uskoro...


Moto dana:
Neka je moć sa vama....moć ljubavi, želje, 
trasformacije, izlečenja, promene....

Zvezdani(n) zapis  3983

Zvezdano nebo danas: 
04:52: Merkur kvadrat Uran
09:48: Venera konjukcija  Pluton


Subota. Dan Saturna. Saturn je u Ribama na 8°21’
Kovladar je Vodolije sa Uranom u sekstilu sa Jupiterom u Biku!

Venera je od juče u Vodoliji.
Danas ima zakazan susret sa Plutonom
Mada taj susret osećamo već nekoliko dana.

Ovo je Venerin i Plutonov prvi susret u Vodoliji još od 1798. godine!
Ovde ide jedno Vau....jer je to zaista retka priča!

Ali....Venera i Pluton se sreću jednom do dva puta godišnje. Prošle godine sreli su se jednom (u Jarcu), ove godine imaće pored ovog današnjeg još jedan susret 07.decembra. 2025. se neće sresti, 2026. jednom....itd. sve do 2042. do kada će Pluton boraviti u Vodoliji. 

Intezivan susret - Intezivna želja. 
Postavite sebi pitanje: Koja je moja najveća želja ili želje? 
Da li želite nešto više od svega pa možda i opsesivno?

"Zaplesaće" Venera i Pluton...
Venera je ljubav....ali Venera je i ples.
Venera je osim onog što svi verovatno dobro znate i ples, poljubac, (o)smeh, čulo dodira...
Pluton je strast, senzualnost, magija, novi početak...
Zašto ples, jer Venera i jeste ples gde se kroz ritmičke pokrete izražavaju emocije i oslobađa energija.
Ovaj ples nije običan ples .... to je ples emocija......Emocija koja se kreće.

Taango ljubavi
Meni ova energija najviše liči na neki tango.... a za njega kažu da je on ples ljubavi i ludila, on je originalno ples improvizacije....gde se kombinuju ritam i pokreti.
Negde sam pročitala da je tango tužna misao koja se pleše. 
Tango znači - dodir a pleše se u suprotnom smeru od kazaljke. 
Možda će nekome ovaj ples Venere i Plutona više ličiti na valcer ....korak napred korak nazad pa u krug. Može se sa ovom energijom plesati i solo...ono kada vas ponesu strasti pa zaplešete.
Ako niste vični tangu, valceru....svaki ples koji u sebi ima strast....biće savršen...kao ples iz filma "Dirty dancing".

Venera i Pluton će dakle zaplesati svoj Tango...biće strasti u vazduhu...ali osetiće se i ogromna energija promene...potreba za promenom (Pluton kao suštinska promena - nešto mora da "umre" da bi se nešto "rodilo"). Ili ćete regenerisati i trasformisati neki odnos, vezu (Venera) ili ćete taj odnos završiti. Ili ćete započeti neki sasvim novi odnos. Sve zavisi od vaših ličnih horoskopa. Ovde je osim ljubavi, veza, odnosa u pitanju i neki novac..tvoj, moj...naš!!! Neka vrsta kulminacije nam svima sledi!

Kada se sretnu boginja ljubavi i lepote....i bog podzemnog sveta
To je i pogled prepoznavanja...onaj pogled ispod obrva.....ne bilo kog prepoznavanja...ovo je ono obostrano prepoznavanje...kao u Đoletovoj pesmi..."Tražili smo se po prethodnim životima" i konačno sreli...(već sam negde napisala da ovaj aspekt imam od rođenja...i doživela sam baš ovo što pišem).
Kada se ovako sretnu dvoje ljudi pod uticajem ovog aspekta (natalno, tranzitno...itd.) oboje znaju da je baš tako moralo biti....da su morali da se sretnu...
Za mnoge to su fatalni susreti...opasne veze....Mile Dupor je kontakt Venere i Plutona nazvao Romeo i Julija ("dušom zalazi u drugo voljeno biće")...

Susret se događa u energiji Vodolije koja sve ovo može da "podigne do neslućenih visina"
Sve što sledi...događaće se na dubljem i intezivnijem nivou.
Ne postoji siguran "scenario" ili dogodiće se to i to..Koliko vas toliko i scenarija...

Najintezivnije ovaj susret će osetiti Vodolije (konjukcija), Lavovi (opozicija), Bikovi i Škorpije (kvadrat) kao i svi oni koji imaju neke planete u ovim znacima na prvim stepenima.
Pročitajte više ovde - Zavedi me...

Ova energija iz drugog ugla.
Možete svi da pročitate i ako je namenjena onima koji imaju natalnu Veneru u Vodoliji!


Tranzitni Pluton u konjukciji sa natalnom Venerom u Vodoliji

Dodatak za sve vas koji imate natalnu Veneru u Vodoliji na prvim stepenima!
Vi sada imate nešto dugotrajniji tranzit konjukcija Tran Pluton i Nat Venera!
Vi koji imate Veneru u Vodoliji na drugim stepenima doživećete taj tranzit kada Pluton stigne do tog stepena...Godinama u nazad ovaj tranzit su imali rođeni sa Venerom u Jarcu (natalna Venera).
Ovaj dodatak može da se primeni i za današnji tranzit samo što je njegovo trajanje kraće pa možda neki od vas ga i ne osetite!

Odjednom kada se najmanje nadate poput nekog uspavanog vulkana koji je proradio, mogle bi da prorade i vaše emocije. Pluton - vulkan, Venera - emocije. One duboke i pozitivne i negativne, mogle bi da postanu intezivne, jake poput vulkanske lave. I sve ono što ste skrivali negde duboko u vama, bilo svesno ili nesvesno, svi strahovi, sve nesigurnosti, posesivnost, ljubomora... mogli bi da izađu na površinu takvim intezitetom koji će i vas i one oko vas vrlo iznenaditi...I nije to sve, tu je negde i snažna potreba da budete voljeni i da volite. Energija sve ili ništa na delu (Pluton generalno kao vladar Škorpije). Šta se dešava? Vaša Venera će ući u zagrljaj sa Plutonom... ili jasnije rečeno dogodiće se konjukcija ove dve planete u Vodoliji!

Za nekog početak za nekog kraj....
Iz iskustva znam da se mnogi baš u vreme ovakvog tranzita ludo zaljube. I ako im je život prilično previdljiv,  čak i stabilan nova ljubav probudi vrlo intezivna osećanja u njima. Dok kod nekog ovaj tranzit znači početak, kod drugih može da znači kraj nekog odnosa ili partnerstva (uticaj Plutona). Najčešće se ipak javlja jako osećanje strasti, ljubomore, sebičnosti i posesivnosti. Nije lako izaći na kraj sa ovakvim naletom osećanja, i tu neko trpi vi ili partner. Pluton je taj koji će vas terati na određenu vrstu trasformacije veze, odnosa, osećanja. On traži da nešto umre (Pluton) naravno ne obavezno bukvalno već u prenosnom smislu te reči, nešto mora da umre, ili da se veza završi ili da se obnovi, regeneriše... I sexualni život polazi kroz period transformacije, najčešće je u vreme ovog tranzita intezivniji. Želje i potrebe su jače i izraženije. Ne mora sve ovo da bude negativno, ali ozbiljno to već svakako. Ipak je u "igri" Pluton a on obično nosi energiju "šta treba promeniti", nosi energiju koja se ne može ni kontrolisati niti potisnuti. Za njega se obično vezuju: zlo, brutalnost, smrt, destrukcija, sex...on od traži promenu, traži da se promenite... sami ili će to on učiniti. Kada se njegova energija pravilno usmeri daje moć da se uđe duboko u psihu vašu ali i tuđu. Tu gde se nalazi tu je snaga, tu je energija, tu je "vulkan". Tu gde se on nalazi tu nešto treba da umre, da se završi....transformiše. Najbolje je da sami otkrijete šta je to.... Jedno ipak treba znati, strast i fatalnost ponekad mogu "ubiti" ljubav. Sa ovim tranzitom ponekad se javlja i pitanje: da li nekog u isto vreme možete i voleti i mrzeti, i da li ljubav i mržnja mogu zajedno. Ko ovaj aspekt ima u natalnom horoskopu obično postoji jedna ljubav koja će trajati do smrti...

Ples Venere i Plutona....
Kada Tran Pluton stigne do vaše Nat Venere u Vodoliji prosto morate da osetite ovu energiju!
Plutonovo delovanje je sporo i neminovno. Natalna Venera se menja, vi se menjate... Pluton i želi nešto da promeni, transformiše... Budi se podsvest, sve što ste sakrili svesno ili nesvesno, izlazi na svetlost dana. Šta tačno to ćete samo vi sami znati. Bude se razni strahovi, fobije, opsesije... On izlaže sve što je tajno, skriveno... Može da se probudi ljubomora. I oni u vezi i oni koji su sami u vreme ovog tranzita imaju magnetsku privlačnost, postaju magnet za suprotni pol... Šta će i da li će nešto ili nekog privući ipak zavisi od mnogo toga. Gde su Venera i Pluton tu je i neki novac, neka materija, neko posedovanje...sve to može da bude kamen spoticanja u partnerskim odnosima, u načinu trošenja. Sve ovo može da se prenese i na teren društvenosti, socijalnosti, prijateljstva (Vodolija), ali i iznenadnosti.
Neki od vas će se u ovom periodu odlućiti na neku transformaciju u izgledu, na neki kozmetički tretman, biće i onih koji će se odlučiti na plastičnu operaciju...Ipak jako je bitna i kuća u kojoj se nalaze vaša Venera i Tran Pluton!

Fatalna privlačnost....
Vrelinu ovog susreta, Venere boginje Ljubavi, lepote i Plutona gospodara podzemlja osetićete i pre egzaktne konjukcije...neko jače neko slabije. U svakom slučaju kada se oslobodi ovolika energija na red će doći neki izbori, na red će doći otkrivanje onog što ste sakrili i mislili da je bezbedno... Treba reći da je ovo aspekt fatalnih veza ili fatalne privlačnosti, da je sexualni magnetizam gotovo opipljiv, da su strasti pojačane, da je sve intezivno... Da li se sećate filma Fatalna privlačnost sa Majkl Daglasom, Glen Klouz i En Ačer? To bi otprilike bilo to. Da li će Pluton svoju moć koristiti pozitivno ili negativno, da se nešto trasformiše ili uništi, završi to ipak zavisi od mnogo toga, ali najpre od ostatka vašeg horoskopa i drugih aspekata koje Venera i Pluton prave sa ostalim planetama.  Da bi priča bila jasnija potrebno je i da znate kojim kućama vlada Venera (Bik, Vaga) i kojom kućom vlada Pluton (Škorpija). Dakle pogledajte: gde se nalazi konjukcija Nat Venere i Tran Plutona u Vodoliji i uklopite sve ovo u vaš natalni - u vaš život. I nadajte se uzbuđenju u najmanju ruku... Koliki je intezitet ovog aspekta u vašem slučaju zavisiće od vašeg karaktera - natalnog horoskopa.

Naš čuveni astrolog Mile Dupor za ovaj tranzit kaže: ekstaze, dodir sa čudacima, strancima... "dušom se ulazi u voljeno biće"... spominje i Romea i Juliju..., za tranzite Plutona kaže da ga uglavnom osete Plutonovski tipovi (Škorpije i oni sa izraženim i jakim Plutonom...), svi oni hiperosetljivi. Po nekim drugim autorima ova aspekt donosi jaka i ponekad preuveličana osećanja, fanatičnu ljubav, intezivne potrebe, pa otuda neretko i razočarenja, posesivnost, zaljubljivanje na prvi pogled..., ljubav koja se rađa u teškim životnim periodima, ponekad i opasnim, ljubav sa ljudima na ivici zakona, to su i veze koje nije lako završiti.... ja bih rekla sa njima teško, bez njih još i teže... Rođeni u vreme ovakvog tranzita imaju ponešto od svega ovog gore navedenog. Nažalost ili sreću odlično poznajem ovaj aspekt :-).

Ako neko želi da istražuje, prati dešavanja ovo su poznate osobe sa natalnom Venerom u Vodoliji na prvim stepenima: Kenneth Branagh (glumac i režiser) 0°25'8.kuća, Jessica Biel (glumica, u braku sa Justin Timberlake) 0°30' 2.kuća, Ricky Martin (pevač) 1°59' 8.kuća, Taylor Swift (kantautorka) 1°51' 3.kuća....

"Ne traži ljubav, budi ljubav"
P.S. U martu 2022. godine imali smo Plutona, Veneru i Marsa u Jarcu, sada imamo Plutona, Veneru i Marsa u Vodoliji (plus Merkur i Sunce), zašto ovo naglašavam, jer o tome sam pisala ranije, pa koga zanima nek pogleda OVDE!




Nisam zaboravila kvadrat Merkura u Vodoliji sa Jupiterom u Biku.
Nisam htela, a nisam ni mogla ovaj aspekt da ignorišem!
Prepisivači su više nego intezivni....drski, bezobrazni, bez stida....
Pa da ja njih malo nerviram jednim citatom:
"Plagijator je osoba koja nema talenta, ali bar zna ko ima"

Ukratko ovaj aspekt: neočekivane vesti, napetost, promena planova, frustracije!
Naše misli, reči, komunikacija nestrpljivi, neorganizovani...

Kada se sretnu Merkur i Uran u energiji kvadrata: energija misli, intelekta, komunikacije, učenja (Merkur) i energija originalnosti, inovacija, neočekivanih iznenadnih dešavanja mogu doneti napetost, brze i prebrze misli, reči...veliku impulsivnost...nervozu, anksioznost.
Mesec je u Blizancima....to je "moj" Mesec pa od jutros moje misli na sve strane....
Da završim ovaj tekst, postavim na svim društvenim mrežama a ima ih onoliko :), pa da krenem u šetnju....sređivanje kuće može neki drugi dan :))).
Uskoro će Mesec biti u kvadratu sa Saturnom u Ribama...ne dozvolite da vas ova energija ubedači...

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com



Нема коментара:

Постави коментар