недеља, 9. мај 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 10.maja do 17.maja



Moto nedelje:
"Pusti ono što je moglo biti
i drži se onoga što može da bude"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

11.maj 20:59 Mlad Mesec u Biku na 21°17'
12.maj 04:47: Mars sekstil Uran
12.maj 20:33: Merkur trigon Saturn
13.maj 07:45: Sunce sekstil Neptun
14.maj 00:36 Jupiter ulazi u Ribe
15.maj Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16°18' Blizanaca



Ovo je nedelja novog početka, novog Mesečevog ciklusa koji će nam skrenuti pažnju na planetu mašte i čuda Neptun ali na planeteu transformacije i regeneracije Pluton...
Mesec je u Biku od 01:46 CET vidljiv je samo 2%...pre ponoći Mesec će biti u sekstilu sa Marsom u Raku i podići će nivo energije nama ovde pred samo spavanje!

Sutra 35 minuta posle ponoći Mesec će se sresti sa Uranom! Uzbudljiv susret pre susreta sa Suncem koji će se dogoditi kasno uveče u utorak 20:59 CET i eto Mladog Meseca i eto nama Novog svežeg početka! Ovaj Mlad Mesec je u energiji Bika u energiji emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti...Zna Bik da nema slobode i nema uživanja ako nema materijalne podrške...Ova energija nas ohrabruje da uživamo u svim čulima, da uživamo u životu....bilo da se radi o hrani, piću...ili o uživanju u prirodi ili u nekim senzualnim zadovoljstvima! Na vama je da se preispitate da li vam je i gde vam je potrebno više sigurnosti, šta je vredno a šta više nije...preispitajte i svoju finansijsku situaciju!

Ovoj energiji će pomoći Neptun svojim čarolijama jer će biti u sekstilu sa Mesecom u utorak i sa Suncem egzaktno u četvrtak! Tu je i Pluton koji u energiji trigona podiže energiju Meseca i Sunca i nudi mogućnost trasformacije i suštinske promene. Odlično se slažu energije Bika i Jarca!

Podršku energiji novog početka daće Mars i Uran u sekstilu egzaktno u utorak u vidu inspiracije i motivacije...negde i pobune! Istog dana Merkur koji je kod kuće i Saturn koji je takođe kod kuće u energiji trigona dodaće nam malo ili više mudrosti za donošenje bitnih odluka!

U petak će se dogoditi jedan bitan tranzit i za ovu nedelju, mesec ali i godinu...Jupiter će preći u svoju kuću (ima ih dve) u Ribe. U periodu od 14.maja do 28.jula pružiće nam brz uvid i pregled onoga što nas očekuje u vreme punog tranzita kroz Ribe tokom 2022.! Obratite pažnju: Jupiter će do petka 00:36 CET biti na 29° na vrlo moćnom stepenu prekretnice!

Na kraju ove Merkur će ući u retrogradnu senku i najaviće svoj drugi retrogradni ciklus ove godine!



UTORAK 11.maj 20:59 Mlad Mesec u Biku na 21°17'
Nedelja počinje energijom Mladog Meseca u Biku!

Mesec baš voli da boravi u Biku (egzaltacija)! I ako je Mesec u Biku "gost", on je gost koji se lepo oseća u kući koja nije njegova! Energiju Bika Mesec oseća kao prijateljsku energiju! Planeta u svom znaku (Mesec u Raku) pokazuju svoju pravu prirodu, a kada su u znaku egzaltacije planete se pokazuju u najlepšem svetlu :). Prija Mesecu energija Bika, ta plodna i prajtična energija...gde se sve budi, raste i cveta!!! Venera inače vladar Bika nalazi se u Blizancima i pruža podršku Mesecu da se još bolje oseća u njenoj kući :).


Ovaj susret Meseca i Sunca dešava se u sezoni Bika.
Prošlo je mesec dana od poslednjeg Mladog Meseca u Ovnu (12.april), na istom 22° konjukcije Saturna i Pluton u Jarcu (12.januar 2020.) Stigli smo do ovog ciklusa do novog Mladog Meseca sada u Biku u mnogo mirnijoj energiji od Ovna. Mirnijoj i strpljivijoj. I ako je energija Ovna stvaljala pojedinca u prvi plan sada energija Bika stavlja u prvi plan emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost!


Najmračnije je pred svitanje...
Ovaj Mlad Mesec vam poručuje .....zastanite malo i u miru vidite šta želite, zastanite i uravnotežite svoje želje i potrebe...energija Bika će u tome pomoći!
Sve u vezi Bika ....ljubav, vrednosti, novac biće u prvom planu!
Vreme je da utvrdite neke ciljeve i planove...ali lagano poput same energije Bika. Budite praktični, budite temeljni i uživajte u svakom koraku! Cilj je negde svima nama više sigurnosti i bezbednosti!

Šta seješ to i žanješ...
Veliku pomoć Mladom Mesecu nude Pluton u Jarcu - trigon sa Mesecom i trigon sa Suncem ali i Neptun u Ribama - sekstil sa Mesecom i sekstil sa Suncem!
Malo ili više napetosti donose Saturn i Jupiter u Vodoliji  u širokim kvadratima sa planetama u Biku!
Ovaj Mlad Mesec je i okidač za nadolazeći kvadrat Saturna i Urana!
Venera je u Blizancima, ali i Merkur je u Blizancima i on je u vreme Mladog Meseca u konjukciji sa SMČ u Blizancima (11.maj 17:27). Aktiviraće Merkur Mesečeve čvorove i onu našu "raskrsnicu" između SMČ u Blizancima i JMČ u Strelcu i ponoviti dilemu - blisko ili daljine?! Pisala sam o tome u Zvezdama u Maju - Mesečevi čvorovi i naša kolektivna sudbina

Kraj jedne sezone pomračenja i početak nove sezone pomračenja!
★Imajte na umu da nas ovaj Mlad Mesec lagano uvodi u kraj sezone pomračenja iz prošle godine - 30.novembar 2020. Pun Mesec u Blizancima na 8° (pomračenje meseca) i 14.decembar 2020. Mlad Mesec u Strelcu na 23° (totalno pomračenje sunca). Možete lagano da sumirate efekte pomračenja od prošle godine i na ličnom i na globalnom planu! Ovaj Mlad Mesec nas lagano uvodi i u početak nove sezone pomračenja koja će krenuti 26.maja!
Prizemljite se (energija Bika), napunite svoje baterije i spremno dočekajte Pun Mesec i totalno pomračenje Meseca.

Ovaj Mlad Mesec najjače će osetiti Bikovi (konjukcija), Škorpije (opozicija) Lavovi i Vodolije (kvadrat). Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 21° ovih znakova! Drugim rečima moglo bi da bude intezivno i turbulentno! Bolje ili prilično dobro će ovu energiju osetiti Rakovi i Ribe (sekstil) kao i Device i Jarčevi ali i svi vi koji imate neke planete na oko 21° ovih znakova! 
Pojedinačan uticaj je ipak najbitniji....pogledajte u kojoj kući vam se nalazi Mlad Mesec - Mesec i Sunce u Biku i koje aspekte pravi sa ostalim vašim planetama to je vaša priča!


SREDA 12.maj 04:47: Mars sekstil Uran
Samo dan posle Mladog Meseca imaćemo ovu interesantnu energiju!
Energiju koja na Novi početak dodaje još motivacije!
Ovaj aspekt kao da ima savršeni tajming ili osećaj za vreme :)...jer se događa baš kada nam je potreban! Mnogima od nas su potrebne promene a sa ovim aspektom promene će ići mnogo lakše!
Kako je Mars u Raku ovde možemo da kažemo da Sreća prati hrabre...ali ne samo sreća već originalnost, rizikovanje....jer tu je Uran!!! 
Ova energija poručuje - Budi svoj...



SREDA 12.maj 20:33: Merkur trigon Saturn
Posle konjukcije sa SMČ Merkur će formirati harmoničan odnos (trigon) sa Saturnom u Vodoliji...sa planetom ograničenja, discipline...ali i mudrosti! Ova energija nam nudi mudrost...usporavanje kako bi mogli da budemo što produktivniji!
Merkur je u Blizancima i vladar je Blizanaca, Saturn je u Vodoliji i jedan je od vladara Vodolije...dakle i to je nešto što je dobro u ovoj priči. Ovo su vazdušne energije i vazdušni trigon...razmenjujte misli, znanje, inskustva, ideje, informacije...još jedan savršeni tajming za realizaciju Novog početka!!!
Ova energija poručuje - "Mislim, dakle postojim"


ČETVRTAK 13.maj 07:45: Sunce sekstil Neptun
Još pomoći od strane energija. Već sam spomenula ovaj sekstil u priči o Mladom Mesecu!
Dan pre prelaska Jupitera u Ribe kao da se kosmos namerio da nam kaže da je sve moguće!
Probudiće ovaj sekstil sve sanjare...umetnike i kreativce...obojiće nam platno života!
Ova energija poručuje - "Postoji tajna veština"



PETAK 14.maj 00:36 Jupiter ulazi u Ribe
I došao je taj dan...Dan prelaska Jupitera u svoj znak...vraća se Jupiter kući...
Naravno kuću "deli" sa Neptunom jer je i on vladar Riba!
Zaroniće Jupiter u nepregledne vode Riba...zaronićemo i mi sa njim...pa ko šta "izroni"!!!
Nadam se da ćete svi pronaći svoj "biser"
Više puta sam pisala o ovom ulasku...

Ovaj tranzit je jedan od značajnijih tranzita ove godine ali i ovog meseca!
Iskreno ja mu se baš radujem jer i sama imam natalni Jupiter u Ribama...radujem mu se jer on će nam pomoći da se povežemo sa našim najosetljivijim i skrivenim delovima...on eć nam pomoći da proširimo vidike i otvorimo svoj um za veru, verovanje, snove, kreativnost...izlečenje!!!
I ako već i ptice na grani znaju ponoviću:
Jupiter će ostati u Ribama do 28.jula (na moj rođendan :)....
U vreme ovog kratkog boravka u Ribama Jupiter će krenuti u retrogradni ciklus 20.juna!
I tako će se vratiti u Vodoliju 28.jula, 18.oktobra će krenuti direktno (opet ka Ribama), u Ribe će ponovo preći 29.decembra!!!

Obratite pažnju na ovaj period 14.maj - 28.jul to će biti period u kome ćete imati brz uvid i pregled onoga što nas očekuje u vreme punog tranzita kroz Ribe tokom 2022.!

SUBOTA 15.maj Merkur ulazi u retrogradnu senku sa 16°18' Blizanaca
Merkur će ući u retrogradnu senku i najaviće nam retrogradni ciklus - 30.maj - 23.juna!
Ubeležite ove datume u vaše teftere :)



Нема коментара:

Постави коментар