понедељак, 19. април 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 19.aprila do 26.aprila...


Moto nedelje:

"Nijedan pesimista nikada nije otkrio zvezdanu tajnu 
ili otplovio do neispričane zemlje 
ili otvorio nova vrata ljudskog duha"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

19.april 03:49: Sunce konjukcija Merkur
19.april 12:30 Merkur ulazi u Bika
19.april 22:34 Sunce ulazi u Bika
23.april 03:01: Venera konjukcija Uran
23.april 13:49 Mars ulazi u Raka
24.april 08:41: Merkur konjukcija Uran
24.april 15:16 Saturn trigon SMČ
25.april 06:21: Venera kvadrat Saturn
25.april 13:57: Merkur kvadrat Saturn

Još jedna intezivna nedelja je pred nama....

Ponedeljak 19.april 03:49: Sunce konjukcija Merkur
Nedelja koja počinje konjukcijom Sunca i Merkura na 29°  Ovna...kao najava za smenu sezona...
Um (Merkur) je vrlo aktivan, aktivniji nego inače. Ako tražite neke odgovore, krenite od sebe (Sunce - ego, Ovan - JA)


Sezona Bika :)


Ponedeljak 19.april 12:30 Merkur ulazi u Bika
Ponedeljak 19.april 22:34 Sunce ulazi u Bika
U istom danu Merkur i Sunce napuštaju Ovna... prvo će Merkur preći u Bika a za njim i Sunce i počinje sezona Bika!
Ulazimo u jednu sporiju energiju gde možemo da usporimo i dođemo do daha. U sezoni Ovna smo prilično žurili i grabili napred, grabili nove početke...sada je vreme da usporimo i predahnemo ali i da uživamo. Svima nam je potrebna kraća pauza u kojoj ćemo imati priliku da odlučimo o daljim potezima (kada dođe sezona Blizanaca)

Energija Bika je tu da nam pruži priliku da usporimo, da se povežemo sa zemljom, prirodom...Ova energija nas neće požurivati, naprotiv imamo priliku da usporimo i da budemo sigurni u odluke koje ćemo donositi. Energija Bika voli sigurnost, stabilnost, bezbednost i u emotivnom i u materijalnom smislu...u ovom periodu vladavine Bika i nama će biti potrebna ta sigurnost! 
Ovo je posebno dobra priča za sve one kojima energija Ovna nije prijala....ili im je bilo sve prebrzo, možda i haotično.
Neće se život bukvalno usporiti, ali ova energija nudi da u ovo ludo vreme malo usporimo, predahnemo, pronađemo vreme za uživanje...najpre da se pobrinemo o sebi samima (ko će drugi) a onda i o drugima...Usput i da proverimo šta je vredno u našim životima i da li cenimo to što imamo!
Od danas kuća u Biku u našim natalnim kartama izlazi u prvi plan!
Ovo je kuća emotivne i materijalne sigurnosti, kuća vrednosti, kuća novca...i svega onog što se novcem može kupiti ali i svega onog što se novcem ne može kupiti...zbog toga se često spominje emotivna i materijalna sigurnost! Ovo je i kuća samopoštovanja, kuća senzualnosti, hedonizma, hrane...

Merkur će u Biku boraviti do 04.maja, Sunce do 20.maja!

U Biku su od ranije Venera i Uran!

Petak 23.april 03:01: Venera konjukcija Uran
U petak će se sresti Venera i Uran...Srešće se planeta lepote, ljubavi, umetnosti, kreativnosti, planeta uživanja, finansija...i planeta pobune, originalnosti...Ako ste zaglavili negde u nekoj rutini, ako je negde zavladala dosada...susret ovih planeta bi mogao to da promeni! 
Sa ovom energijom može doći do promene planova, do iznenadnih susreta, do iznenadnih promena u postojećim vezama...Ovde ide i ona čuvena rečenica Možemo očekivati neočekivano!!!
Neki parovi bi mogli da dobiju nalet sveže energije i da "poprave stvari", mogli bi da dobiju neke lude ideje (za to je zadužen Uran)...Oni koji su sami mogu očekivati razna iznenađenja tipa "k'o udar groma iz vedra neba", potrebu za druženjem...pre svega kroz društvene mreže...
Moguća su razna iznenađenja sa novcem, ulazak u razne rizike itd.
Imajte na umu ovo: Uran je planeta promena uglavnom iznenadnih i bez najave...Bik je energija koja ne voli puno promene i uglavnom se promenama opire! Naravno opiranje može da bude ponekad dobro jer nisu sve promene dobre za nas (recimo: neverstvo).
Jednom godišnje sretnu se Venera i Uran...njihov prvi susret i upoznavanje dogodio se 18.maja 2019. godine...na 3°, ovaj sada je na 10°! Sretaće se oni u Biku svake godine do 24.aprila 2026. godine! I ovde ima jedna zanimljivost (za sve vas koji volite nešto drugačije), Venera i Uran će se sresti 04.jula 2025. i 24.aprila 2026 na istom 29° što svakako nagoveštava veću promenu u našim kućama u Biku! Možda je dobro da to znamo (znate)!!!
Susreti Venere i Urana su uvek više nego uzbudljivi, nepredvidljivi...i uvek ubrzaju neke promene...I pored te nepredvidljivosti nije to nešto što već nismo nekada videli i doživeli (ipak aspekti se ponavljaju). Da vas podsetim...poslednji njihov susret se dogodio 08.marta 2020. u vreme koje je bilo teško za sve nas...Ono što smo tada želeli sigurno će se prilično promeniti u odnosu šta sada želimo!
Svi vi koji imate neke planeta na oko 10° Bika sigurno ćete najjače osetiti ovu energiju. Na nešto teži i nervozniji način vi koji imate planete na oko 10° Škorpije (opozicija), Lava i Vodolije (kvadrat)! Mnogo bolje će proći oni koji imaju neke planete  na oko 10°  Raka i Riba (sekstil) i Device i Jarca (trigon)...Kuća u Biku daće vam jasniji uvid o oblasti života koja je u prvom planu!



Petak 23.april 13:49 Mars ulazi u Raka
Napušta energiju vazduha i prelazi u osetljive vode Raka!
I ovo je neki vid usporavanja, jer posle energije Blizanaca dolazi mirnija energija Raka!
Sav fokus se prebacuje na dom, porodicu, korene, privatno, prošlost, porodične odnose, na majku, majčinstvo....ali i narod, domovinu!!!
Nije Rak "šoljica čaja" za Marsa...on je tu u toj energiji u padu, teško mu je da izrazi svoju pravu prirodu, jer nalazi se suprotno od znaka svoje egzaltacije (Jarac)!
Mars u Raku ne može biti sasvim svoj :)...On ovde u Raku biće na velikom testu hrabrosti...jer neće mu biti lako da se bori kada su mu "na glavi" neke dosadne emotivne priče i stvari...boravak u Raku od njega traži baš to da se pozabavi i emocijama! 
Moraće Mars da se pobrine i za osećanja a ne samo da radi ono što inače radi...Mora da brine pre svega o domu, porodici...ne može sebe da stavi na prvo mesto i da radi šta već treba da radi...teško će mu biti da radi, da se bori kada ima porodicu o kojoj mora da se brine! Mora da gleda da preživi jer se na kraju dana vraća kući svojoj porodici!
Ovo je period gde ćemo se više baviti porodicom, domom, renoviranjima, nekretninama, roditeljima, privatnim stvarima...Pojačaće se potreba za sigurnošću! Proradiće naša kuća u Raku (natalni).
Imajte na umu da su dom i porodica naša sigurnost i utočište a ne "bojno polje" koje Mars ipak najviše voli...Dom i porodica moraju da nam budu mirna luka a ne poprište drame i tenzija!
Generalno Mars u Raku će kod svih nas probuditi patriotizam...naše akcije biće obojene emocijama...
Mars vlada Ovnom i Škorpijom tako će i najjači uticaj osetiti Ovnovi i Škorpije i zna i podznak!
 
Subota 24.april 08:41: Merkur konjukcija Uran
U subotu posle Venere i Merkur će se sresti sa Uranom na istom 10 stepenu!
I opet možete očekivati neočekivano...sada neke vesti, informacije...o nekom novcu ili nekim vrednostima...
Moguće su promene planova, odluka...Sve što je neko vreme malo ili više poprimilo rutinu sada bi moglo da se promeni...Mada moguće su i neke vesti koje će nas šokirati i lično i globalno...
U osnovi ovo je ipak energija blistavog uma, genijalnog uma...bljesak nekih ideja...
Moguće su promene u finasijama (Bik - novac)...Nešto će se otkriti bili spremni ili ne...



Subota 24.april 15:16 Saturn trigon SMČ
Istog dana u subotu Saturn će formirati trigon sa SMČ u Blizancima i sekstil sa JMČ u Strelcu...
Ovo je dugotrajan aspekt i neko vreme će nas podsećati na -

Nedelja 25.april 06:21: Venera kvadrat Saturn
Nedelja 25.april 13:57: Merkur kvadrat Saturn
U nedelju Venera i Merkur u Biku u kvadratu sa Satrunom u Vodoliji ....
Posle konjukcija sa Uranom koji priču gura napred, koji menja naše živote....dolazi energija kvadrata ovih planeta sa Saturnom koji ima potrebu da sve to ograniči, zaustavi...nametne još odgovornosti...
Saturn ovde ima ulogu provere stvarnosti!!! 
Venera i Merkur će se egzaktno sresti tek posle ovih kvadrata (26.april) dotle prosto moramo da obratimo pažnju na Saturna i njegovu potrebu da nas zaustavi...
Možda će nas Saturn na neki način i zaustaviti (pravila, mere, ograničenja) ali promene su tu i ipak nezaustavljive - Merkur konjukcija Uran, Venera konjukcija Uran...Tu je i konjukcija Merkura i Venere i saznanje da je ljubav ono što nam je potrebno...
Sledeće nedelje osim ove konjukcije čeka nas i Pun Mesec u Škorpiji (suprotno od Bika) čeka nas neka kulminacija...neki kraj ali i početak! Pluton će krenuti retrogradno...dolazi vreme za Veliko prolećno čišćenje...ali o tom potom!!!



Za Facebook i Instagram:
Od današnjeg dana zvanično ulazimo u SEZONU BIKA...
Posle lude vožnje u sezoni Ovna budite spremni na usporavanje....budite spremni za energiju praktičnosti, stabilnosti, odlučnosti ali i tvrdoglavosti (ništa nije savršeno:). 
Danas prvo Merkur a za njim i Sunce prelaze iz Ovna u Bika...Pre prelaska srešće se na 29°, na stepenu prekretnice i zapravo na taj način i najaviti novu nešto drugačiju sezonu!
Vreme je za nešto sporiji tempo...ali sigurniji dolazak do cilja ili kao u basni o zecu i kornjači - strpljivi, uporni i dosledni stižu na cilj!!!
Do petka ćemo imati vremena da se naviknemo na ovu novu energiju!
U petak i Mars menja znak i energiju i iz brzih, radoznalih, svestranih Blizanaca prelazi u osetljivog i osećajnog Raka. Marsu, našem ratniku Rak nije omiljeno mesto...tu je preosetljiv, nekada i nervozan i napet...jer mora da vodi računa o domu i porodici, ne može sebe da stavi u prvi plan kao što je navikao...Ovo je vreme intezivnih osećanja, preosetljivosti, prezaštitničkih osećanja...Naš bi ratnik mogao ponekad i da zaplače...
Istog dana u petak srešće se Venera i Uran i naš emotivni i materijalni život učiniti vrlo uzbudljivim i neočekivanim... U subotu i Merkur će imati susret sa Uranom podjednako nepredvidljiv i uzbudljiv...
ALI i Venera i Merkur biće sputani (kvadrat) od strane Saturna u nedelju...Ovo je neki vid zastoja, provere stvarnosti...Možda je to i dobro, možda nas ove energje spreče da ne napravimo neke greške...
Saturn će imati još jednu priču ove nedelje...sa njim ćemo stići na "raskrsnicu puteva". Sa jedne strane trigon sa SMČ, sa druge sekstil sa JMČ...Shvatite ovu energiju kao Preuzimanje odgovornosti...


Нема коментара:

Постави коментар