петак, 16. април 2021.

"Nit' je sunce, nit' je mjesečina, već prelepa zvijezda Danica.".....o Veneri na njen dan...


Moto dana:
"Moraš mi jednom objasniti kakav si ti to vrač 
kad duneš u pčelu na dlanu i pretvoriš je u zvezdu"


Zvezdani(n) zapis 3204
Petak. Dan Venere.
Venera je u Biku na  1°57’


Venera je u Biku od 14.aprila...vratila se kući i uživa :)
Bik je zemljani, fiksni znak pa se stvari dešavaju polako...
Vreme je da vidite lepotu zelenog travnjaka i poljskog cveća...Ako kojim slučajem ne vidite lepotu pogledajte ponovo. Ovo važi i za cveće i za ono što već imate u životu, bilo da je to ljubav, nešto materijalno...itd.
Gde je Bik u vašoj natalnoj karti?
Tu u toj kući sada prolazi (tranzitira) Venera (lepota, kreativnost, ljubav, samopoštovanje, vrednosti, žene...). Sa Venerom u Biku lakše shvatamo šta već imamo ali i možemo privući ono što želimo ako verujemo da vredimo!
Venera je od ranije u konjukciji sa Suncem...Sada Veneru čeka Uran, ta konjukcija će se dogoditi 23.aprila...Venera je od 12.aprila u kvadratu sa Plutonom u Jarcu...
Pročitajte Ti si moja čokolada...


Ako hoćete da vidite Veneru najsjajniju zvezdu (koja i nije zvezda) samo pogledajte na zapad prema zalasku Sunca gde god da se nalazite...naravno ako je vedro nebo!
Planeta Venera je u narodu poznata kao Zvezda Danica...zvezda koja "luta" nebom od istoka ka zapadu, zbog čega se ova planeta zove i Večernjača i Zornjača, pošto se vidi uveče na zapadu odnosno pred zoru na istoku. Ime Dancia dolazi odatle jer se ponekad vidi i po danu!


Da li se sećate priče o večernjoj zvezdi?
Venera lagano započinje svoj uspon na večernjem nebu.
Njeno prvo pojavljivanje na večernjem nebu očekuje se od 19.aprila.
Sredinom aprila Veneru ćemo moći da vidimo 30 minuta posle zalaska Sunca!
Početkom sledeće godine Venera će ponovo biti jutarnja zvezda!
"Tamo gde je srce, tamo sija Sunce" .....Sunce konjukcija Venera

Venera je najsvetlija planeta na nebu...ali za razliku od zvezda koje emituju sopstvenu svetlost, Venera nema sopstvenu svetlost nego reflektuje Sunčevu.
Venera je druga planeta najbliža Suncu i nikada se ne udaljava daleko od Sunca iz naše perspektive sa Zemlje! Putujući oko Sunca unutar Zemljine orbite Venera postaje jutarnja i večernja zvezda (svaka oko 9 meseci). 
Sada je vreme za Veneru večernju zvezdu (vidljiva nakon zalaska Sunca).

Posle 9 meseci Venera će iz večernje preći u jutarnju zvezdu i to negde u sredini Venerinog retrogradnog ciklusa. (Venera će ove godine 19.decambra biti retrogradna u Jarcu)! 
Venera kreće u retrogradni ciklus, menja pravac, postaje nevidljiva i sve više se približava Suncu - konjukcija! Konjukcija Sunca i RVenere dogodiće se 09.januara 2022. na 18°43’ Jarca! To je negde na sredini retrogradnog ciklusa. Konjukcijom počinje novi ciklus Sunca i Venere...negde sedam dana posle konjukcije Venera će se ponovo videti na nebu i tada će biti jutarnja zvezda!!! Deset dana posle pojavljivanja na nebu Venera kreće u direktan hod!

Kažu da je Venera jutarnja zvezda kada je ljubav usmerena prema sebi (samoljublje), a da je Venera večernja zvezda kada je ljubav usmerena ka drugima (nesebična ljubav)!



Da li ste Večernja ili Jutarnja zvezda?
Nije težak odgovor...
Ako je vaša natalna Venera u smeru kazaljke na satu od Sunca onda ste Jutarnja zvezda...ako se Venera nalazi u smeru suprotnom od kazaljke na satu od Sunca onda ste Večernja zvezda!

Ako ste Jutarnja zvezda...Ovde je Venera direktna, senzualna, okrenuta sebi i svojim potrebama i željama...Vama je potrebno da zavolite sebe pre svega i to sebe onakvi kakvi vi zapravo jeste...
Ako ste Večernja zvezda....Ovo je Venera koja je (valjda) naučila da voli sebe i ona je više usmerena na ljubav prema drugima, manje je zainteresovana za sebe više za druge!
P.S. Moja Venera je posle Sunca u Lavu...i ona je večernja zvezda :)!

Koja god da ste Venera...potrebne su vam obe strane Venere...jer kako možemo voleti druge ako ne volimo sebe i obrnuto kako možemo voleti sebe ako ne volimo i druge!
Obe faze Venere...su nam potrebne...Niti je dobro voleti samo sebe, narcizam nije dobra osobina, niti je dobro voleti druge a usput izgubiti sebe.

Danas na zvezdanom nebu:
16.april 15:26: Sunce kvadrat Pluton


Ove nedelje Pluton u neharmoničnim aspektima nam nudi njegovu tamnu stranu....Pisala sam već o tome pa ne bih da kvarim priču o Veneri. On i Venera su bili u egzaktnom kvadratu 12.aprila - Tanka je linija između ljubavi i mržnje. Neki od vas još uvek se bore sa ovom teškom energijom! 
Danas je i Sunce u kvadratu sa Plutonom i mi se pitamo - Ima li svetla na kraju tunela...
Sutra nas čeka još jedan nezgodan kvadrat Plutona sa Merkurom Opsesije i paranoje...
Pokušajte da ne dozvolite mračnoj strani Plutona da vas obuzme i odvede tamo gde ne želite!




Dnevni aspekti:
Mesec je u Blizancima

Mesec Lola...putuje nebom....razigrano, spreman za komunikaciju...
Jutros pre zore vodio je ugodne razgovore sa Kironom...lekovita energija za buđenje iz sna i početak dana...Već od 09:52 CET Mesec se druži u trigonu sa Saturnom u Vodoliji...
Mesec....duša, dom, porodica, domovina u energiji Blizanaca...spreman za razgovor, komunikaciju druženje...Tu je i Saturn u Vodoliji...i on je spreman za druženje, društvenost...Na vidiku lepa priča, priča o tradiciji, starijim članovima porodice, roditeljima, njihovim roditeljima (bake i deke)...Posvetite se danas njima...bilo da ste u prilici da ih vidite, bilo da ih kontaktirate na neki način...Ovo je dobra energija za vašu profesiju, karijeru, odnos sa autoritetima generalno. Energija odgovornosti, stabilnosti, discipline, ozbiljnosti...Iskoristite ovu energiju!
Mesec će se uskoro sresti 11:37 sa SMČ u Blizancima...i evo nas ponovo na raskrsnici...jer preko puta Meseca i SMČ je JMČ u Strelcu! Birajte put kojim vas srce vodi!
Volim kada je Mesec u Blizancima jer to je "moj" Mesec :)


Нема коментара:

Постави коментар