понедељак, 12. април 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 12.aprila do 19.aprila...

 

Moto nedelje:
"Sve što sam o životu naučila
može se svesti na tri reči: život ide dalje"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:
12.april 05:20: Venera kvadrat Pluton
12.april 04:30 Mlad Mesec u Ovnu na  22°24'
14.april 01:09: Sunce sekstil Mars
14.april 20:22 Venera ulazi u Bika
15.april 18:58: Sunce sekstil Jupiter
16.april 15:26: Sunce kvadrat Plutnon
17.april 07:13: Mars trigon Jupiter
17.april 17:59: Merkur sekstil Jupiter
17.april 21:09: Merkur sekstil Mars
17.april 23:49: Merkur kvadrat Pluton

Pred nama je vrlo intezivna nedelja meseca aprila u sezoni Ovna!

Za Facebook i Instagram:
Susret Sunca i Meseca označava novi početak, poslušajte svoje instikte, osetite energiju vatre i inicirajte vaš novi početak! Iskoristite ovu snažnu energiju prvog Mladog Meseca u ovoj astrološkoj godini. Pravo je vreme da krenete u ostvarivanje svojih planova, ciljeva...želja!
Malo drame u sve ovo uneće Venerin kvadrat sa Plutonom. Drama, napetost, nervoza u vezama i odnosima, partnerstvima. Pokušajte da izbegnete potrebu da kontrolišete i manipulišete! 
Ove nedelje Pluton će na sve načine pokušati da vas uvuče u svoje negativne mračne dubine!

Sunce će zajedno sa Marsom u sredu doneti energiju sa kojom ćete se osećati snažno, hrabro, odlučno. Preuzmite kormilo svog života i krenite u ostvarivanje svojih ciljeva.
Venera će istog dana preći u Bika, budite spremni za uživanje u svim čulima! Vreme je za emotivnu i materijalnu sigurnost. Venera će uživati jer se vratila kući...uživajte i vi sa njom. 

U četvrtak Sunce i Jupiter će doneti lepe vesti...više radosti i optimizma. Budite spremni za širu sliku svega oko vas, za više samopouzdanja i činjenicu da je život lep!

U petak opet Pluton (i tu nije kraj) sada u kvadratu sa Suncem. Izbegnite sukobe, kontrolišite svoj bes... Ne manipulišite ali ne dozvolite ni da drugi manipulišu sa vama!

Srećom u subotu sekstil Marsa i Jupitera pojačaće vašu potrebu za uspehom, kroz hrabrost i spremnost da rizikujete. Sreća je ovde dostižna. Budite ipak i oprezni jer Marsov kvadrat sa Neptunom još uvek traje...a sa njim i zablude, obmane, laži...i potreba da se pobegne od stvarnosti!
Istog dana Merkur u sekstilu sa Marsom i Jupiterom uneće u vaše misli, reči, komunikaciju, odluke...hrabrost i odlučnost i dirktnost...
Međutim treći aspekt Merkura u subotu biće kvadrat sa Plutonom i opet Pluton i njegova potreba za kontrolom, nametanjem moći... Ovo je energija opsesivnih misli, negde i paranoje pa pripazite!!! Izbegnite verbalne sukobe!



Nedelja počinje vrlo zanimljivim stelijumom u Ovnu:
Kiron 9°,  Merkur 14°,  Sunce 22°,  Mesec 22° i Venera 26°...
Ovo je stanje na zvezdanom nebu u 04:30 CET sat i po pre svitanja!

Ovo je tačno vreme Mladog Meseca u Ovnu - Vreme je za novi početak...
Snažna energija Ovna sa pet planeta koje nam tako zajedno poručuju:
Vreme je da uradimo nešto novo!!!
Ova energija nas same stavlja u prvi plan Ovan - JA!
Vreme je da saznate i vi sami i ljudi oko vas Ko ste zapravo vi!

Ovan je pionir, on ima potrebu da bude u svemu prvi, voli novi početak, promene...
Impulsivan je, borben, velikog samopouzdanja, avanturističkog duha i vrlo je spreman za sve rizike...Ako neko ima hrabrost da dođe do zacrtanog cilja onda je to Ovan!
Prirodni je vladar 1.kuće. Osnovna fraza mu je: Ja sam. Ključna reč za njega je: Aktivnost
U dobrim aspektima ova energija je: hrabra, dinamična, brza, nezavisna, impulsivna, takmičarskog duha, izvršilac, ima pionirski duh, živi u sadašnjem trenutku, direktna je, neustrašiva, uvek spremna za nešto novo, vredna, voli istinu, poštenje. U negativnim aspektima ova energija je: silovita, netolerantna, dominantna, arogantna, destruktivna, lako plane, naprasita, Ja - na prvom mestu, egocentrična, agresivna, nespremna za komppromis, nemirna, nervozna, sa nedostatkom takta energija....


Ponedeljak 12.april 04:30 Mlad Mesec u Ovnu na  22°24'
Jasno i glasno nam poručuje: Juče je prošlo...sutra dolazi posle onog što uradite danas!
Poručuje - Novi početak je pred vama!
I to na dvostruki način.
Mlad Mesec je uvek novi početak, novi ciklus.
Ovan je sam po sebi energija novog početka.
Na vama je da otkrijete kako da pređete iz starog u novo, iz juče u sutra!
Na vama je da otkrijete koliko ste spremni za nove stvari i za promene koje one donose?!

Sve ovo je u znaku pet već nabrojanih planeta u Ovnu u vatrenom i kardinalnom znaku!
I ako je u ovom stelijumu Kiron na početku na 9°...a Venera na drugom kraju na 26°...i ako su udaljeni čitavih 17° oni i Kiron i Venera prave most između ostalih planeta u Ovnu!!!

Šta rade ostale planete?
Mars vladar Ovna se nalazi u Blizancima (vazduh), u sekstilu je sa tri planete u Ovnu sa Suncem (četvrtak), Mesecom (Mlad Mesec) i sa Venerom (Pročitajte - "Leptirići u stomaku"), ali i u trigonu sa Jupiterom u Vodoliji (subota)! Ovo su energije saradnje! Energije koje novi početak olakšavaju i čine mogućim i uspešnim!
Međutim Mars je i u kvadratu sa Neptunom u Ribama koji pomalo ili više unosi zabune, zablude drugim rečima komplikuje situaciju (Pročitajte - Nejasne želje...)

Tu je i oprezni, odgovorni Saturn u Vodoliji u sekstilu sa Merkurom u Ovnu ali i u kvadratu sa Uranom u Biku! Saturn i Merkur su tu da nam dodaju mudrosti...(Pročitajte - Stavi prst na čelo...)
Kvadrat sa Uranom nije egzaktan ali je dovoljno jak da mnoge uvodi u pobune i potrebu za oslobađanjem od nečega ili nekoga (Pročitajte - Priča o Prometeju...)

I Jupiter je u Vodoliji koji je takođe u sekstilu sa Suncem (četvrtak) i Mesecom (Mlad Mesec) i sa Venerom u Ovnu (Pročitajte - Sreća, radost, ljubav...)
Vrlo inspirativne energije koje nude širu sliku svega!

Ponedeljak 12.april 05:20: Venera kvadrat Pluton
U danu Mladog Meseca najistaknutiji i najintezivniji aspekt je kvadrat Venere u Ovnu sa Plutonom u Jarcu koji nam poručuje - Tanka je linija između ljubavi i mržnje.....Tanka je linija koja spaja i razdvaja!
Veze, odnosi, partnerstva u po lupom...proživće veliku, intezivnu i duboku transformaciju i regeneraciju. Isto važi i za naše finansije i materijalnu stranu života. Mnoge istine će izbiti na površinu, ono što je potisnuto, "zakopano", "gurnuto pod tepih". Negde je to ljubomora, posesivnost...negde nametanje moći i kontrole, negde manipulacija itd. Sve će biti dobro ako ovu energiju iskoristite za neki vid lečenja - transformacije i regeneracije odnosa, finasija....

Pluton u Jarcu je u isto vreme u širem kvadratu sa Suncem (petak) i Mesecom (Mlad Mesec) i sve oko novog početka malo ili više čini ozbiljnijim...

Mlad Mesec u Ovnu je na 22°
Na istom stepenu na kojem je bila egzaktna konjukcija Saturna i Plutona u Jarcu 12.januara 2020. (Pročitajte - Wind of change..) i na istom stepenu poslednje (treće) konjukcije Jupitera i Plutona u Jarcu 12.novembra (Pročitajte - Početak kraja...)
I vraćamo se tamo gde je sve počelo....priča o Kovidu 19 o nevidljivom neprijatelju koji nikako da bude poražen!!! Međutim pored virusa ove energije su prošle godine otvorile i neke druge stvari, proteste, rasizam, razne brutalnosti i nasilja! Mnogo je bilo i zloupotreba, treniranja strogosti, nametanja moći i kontrole itd. Sada nas očekuje isti ili sličan scenario...

Energija Mladog Meseca, energija Ovna postavlja pojedinca u prvi plan...i pita: Šta TI želiš?
Postavite i vi sebi pitanje - Šta zapravo želite!?



Ova nedelja širi uvid:

Sreda 14.april 01:09: Sunce sekstil Mars
Energija sekstila Sunca u Ovnu i Marsa u Blizancima, snažna energija snage, fizičke energije, motivacije, entuzijazama biće egzaktna u sredu dva dana posle Mladog Meseca.
Ova energija poručuje - Samo napred...
Energija koja će svakako pomoći kod novog početka...i na globalnom i na ličnom planu!
Ovaj aspekt u tranzitu je tu da pomogne da ako treba i rizikujete i pronađete hrabrost u sebi da uradite i ono što možda inače ne biste mogli!
Ima i jedna "začkoljica" ne čekajte da vam ova energija "dođe na nogama" morate i vi nešto da uradite!


Sreda 14.april 20:22 Venera ulazi u Bika
Venera prelazi u Bika i poručuje - Ti si moja čokolada...
Venera se vraća kući - Venera je vladar Bika...

Tu kod kuće je svakako najlepše....Svuda pođi...kući dođi :)
Veneri će se probuditi potreba za uživanjem, za čulnim zadovoljstvima...pojačaće se njena senzualnost...Sa druge strane probudiće se i energija praktičnosti i u ljubavi i u finansijama.
Vaše želje će biti očiglednije i opipljivije.
Potrudite se da što bolje iskoristite ovaj tranzit...da se opustite i uživate u životu!
Probajte da ne žurite nigde, zastanite pomirišite neki cvet...uživajte u prolećnom suncu...i ne preterujte sa čokoladom :).

Ovaj Venerin tranzit  neko će osetiti više (zemljani Devica i Jarac trigon i Rak i Ribe vodeni znakovi sekstil) neko manje (Škorpija i ako je vodeni znak zbog činjenice da su Bik i Škorpija u opoziciji, ali i Lavovi i Vodolije vatra i vazduh i kvadrat sa zemljom)...

Četvrtak 15.april 18:58: Sunce sekstil Jupiter
Ove nedelje Sunce u Ovnu i Jupiter u Vodoliji doneće nam dozu sreće i radosti i svakako će nas podsetiti da - Život je lep...

Ovo je svakako prilika da vam samopoštovanje i samopouzdanje (i ego) budu na visokom nivou!
Sreća je na našoj strani...Više sreće, optimizma, nadahnuća...
Kratkotrajni tranzit ali tranzit koji omogućava uživanje u životu!

Petak 16.april 15:26: Sunce kvadrat Plutnon
Ovo je nedelja u kojoj će Pluton kroz aspekte pokazati svoju negativnu stranu.
Prvi na redu je kvadrat sa Suncem tu je i pitanje - Ima li svetla na kraju tunela...
Prilično izazivan aspekt u nezgodnom periodu. Vrlo je moguće da ćemo se suočavati sa teškim situacijama i lično i globalno. I ne samo sa situacijama već i sa teškim ljudima!
Na globalnom planu tu je priča o virusu, ali i o borbi za vlast...Na ličnom planu gubitak kontrole i pojačan bes koji uglavnom ide iz nekog straha!

Subota 17.april 07:13: Mars trigon Jupiter
Srećom dan posle Mars u Blizancima biće u sekstilu sa Jupiterom u Vodoliji i još sreće...
Sa ovim aspektom - Sreća je dostižna...
Ovde je mentalna, fizička, emotivna energija vrlo jaka i očigledna. Ovo je energija motivacije, samopouzdanja...Ovo je energija sa kojom ćete pronaći hrabrost da zauzmete konkretan stav.
Zgrabite svoju sreću!

Subota je dan za Merkurove aspekte u nizu...dva su vrlo pozitivna i harmonična, jedan je prilično nezgodan i težak!

Subota 17.april 17:59: Merkur sekstil Jupiter
Ovo je dan u kome će reči, ideje, komunikacija doći u prvi plan...Merkur u Ovnu i Jupiter u Vodoliji u sekstilu poručuju - Pozitivne misli privlače pozitivne događaje...
Probudiće ova energija optimizam...a on nam je svakako preko potreban...
Otvoriće ova energija širu, veliku sliku...svega što nas okružuje. Bićete komunikativniji, rečitiji...Otvoreni za nova znanja i saznanja, ideje...Lakše se donose odluke u vreme ovog tranzita!

Subota 17.april 21:09: Merkur sekstil Mars
Kada je Merkur u harmoničnom aspektu sa Marsom pomislimo - Lepa reč i gvozdena vrata otvara...
Ovo je energija sa kojom otvoreno pokazujemo ono šta stvarno mislimo. Lakše i hrabrije se kaže ono što se misli...i misli ono što se kaže! Ovo je vrlo direktna komunikacija, koncizna i brza!
Ovaj tranzit će vam pružiti priliku da se suočite sa svim nedaćama...i ako je potrebno da se uglavnom verbalno odbranite...

Subota 17.april 23:49: Merkur kvadrat Pluton
Treći Merkurov aspekt u nizu spada u teže aspekte. Uvek je teško sa Plutonom u neharmoničnom aspektu a ovde je to kvadrat sa Merkurom, probudiće ova energija - Opsesije i paranoje...
Prošle godine ovaj tranzit nam je pokazao svoju tešku prirodu na najnezgodniji način.
Obratite pažnju jer bi mogli da se suočite sa nekim teškim istinama...koje ćete teško prihvatiti i koje bi mogle prilično da vas uznemire! Najviše se čuvajte i bežite od opsesije i paranoje...
Pozitivna strana ove energije je što ćete ipak doći do neke istine...na vama je kako ćete tu istinu prihvatiti...



Нема коментара:

Постави коментар