уторак, 26. децембар 2017.

Kakvo jutro takav dan? Mesečeva Prva Četvrt....




Ako se po jutru dan poznaje, Mesec je prešao u Ovna 01:26 CET, od 02:44 je u kvadratu sa Saturnom, od 03:30 u kvadratu sa Venerom... Kvadrat prvo sa Saturnom, zatim sa Venerom sve zbog toga što su Venera i Saturn i dalje u konjukciji!!! Mesec danas aktivira dodatno ovu konjukciju...Negde sam napisala da svaka konjukcija može biti dobra i ne tako dobra, današnji kvadrati svakako mogu da aktiviraju ovu drugu stranu medalje!!! Mesečevi aspekti su na dnevnom nivou....ali eto dovoljno da pokvare dan....raspoloženje, ali i da možda izazovu neki neprijatan događaj. Konjukcija Venere i Saturna je prisutna od juče!!!



Uživali smo, zabavljali se dok je Venera bila u Strelcu, sada kada je prešla u odgovornog Jarca, vreme je da se uozbiljimo, budemo odgovorniji, tačnije da se ponašamo kao odrasli :)). Kako...kada je sve ovo baš u vreme praznika :))... U vreme kada nam je svima potrebno više zabave, uživanja, odmora...Međutim ni ovo nije loša pozicija Venere. Kraj godine je i odlična je ovo energija da se pripremimo za sledeću godinu!!! Neće praznici trajati večno...kada euforija prođe imaćemo priliku da se usredsredimo na ljubavni život!!!    


Kada ti je krevet draži od svega...

Mesec kvadrat Saturn:
Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću...Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn)....pritiska kamen samo tako!!! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni!!! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi....Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže...Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje...To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!!! Ili kao ja od jutros jedva se probudila od umora....da bih izašla svima u susret koji su se javili do kraja ove godine radim više...ne kukam, objašnjavam :))
Mesec kvadrat Venera:
Ovaj kvadrat obično donese emotivno neraspoloženje, veći stepen emotivnosti, osetljivosti. Napetost, nervoza pre svega u porodičnim odnosima (Mesec), ovo su i nervozne žene (Mesec, Venera)...Ovo je i energija gde je potreban jak motiv da bi se pokrenuli!!! Neraspoloženje može biti jako, bezvoljnost a svađe "vise" u vazduhu...Pa pokušajte da se suzdržite!!! Posebno jer je baš dok ovo pišem u toku:


10:20 Mesec kvadrat Sunce - Prva Mesečeva Četvrt

Na sve ovo, danas u 10:20 CET Mesec u Ovnu će biti u kvadratu sa Suncem u Jarcu - Prva Mesečeva Četvrt!!!
Mogućnost neke krize. Prva Četvrt se nalazi između Mladog Meseca u Strelcu 18.decembra i Punog Meseca u Raku 01.januara 2018.!!!
Ova energija je u osnovi iritantna, može doneti jake frustracije, nervozu, stres... Problem je što su duša (Mesec) i volja (Sunce) u energiji kvadrata i što ta energija generalno utiče na sve nas bez obzira na znak. Najblaže rečeno nervozne žene (Mesec) i muškarci (Sunce), nervozni muško-ženski odnosi, porodični odnosi (Mesec). Jednostavno duša i glava, srce i glava ne sarađuju i eto problema!!!
Sunnce kvadrat Mesec je generalno napetost između volje i emocija, koji se pre svega manifestuje kao psihološki problem i uticaj, a onda negde i kao stvarni događaj. Rođeni sa ovim aspektom imaju roditelje Mesec - majka i Sunce - otac, koji su u nekom sukobu ili su u nekom trnutku razdvojeni. Veliki jaz između roditelja ili prilično različiti karakteri roditelja. Generalno nije najsrećniji aspekt za kasnije u životu za muško-ženske priče i odnose!
Poznati sa Sunce kvadrat Mesec aspektom: Kanye West, Robbie Williams, Ben Stiller, George W. Bush, Nikola Tesla, Michael Douglas, River Phoenix, Ricky Martin, Al Capone, Vivien Leigh, Charles Baudelaire, Ronald Reagan, Natalie Wood, Marquis de Sade, Tony Blair, Ivana Trump, Nastassja Kinski, Olivia Newton-John, Orson Welles, Jon Voight, Dodi Fayed, Paul Simon, Gianni Versace, Marguerite Duras, Athina Onassis Roussel...

Ova Mesečeva faza nešto više će uticati na: Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove, kao i na sve one koji imaju neke planete na oko 4* ovih znakova!!!





Brojimo sitno do kraja ove godine....
Čeka nas poslednji aspekt za ovu godinu:
28.decembra Mars u Škorpiji trigon Neptun u Ribama!!!


I'm wishing on a star
To follow where you are
I'm wishing on a dream
To follow where you'll be



Нема коментара:

Постави коментар