уторак, 19. децембар 2017.

Kada Hari sretne Sali....Venera do kraje godine....


Venera do kraja godine:
20.decembar 20:10: Venera kvadrat Kiron
21.decembar 00:13: Venera trigon Uran
25.decembar 06:25: Venera ulazi u Jarca
25.decembar 18:55: Venera konjukcija Saturn

I dokle se na nebu zbivaju neki važni zvezdani događaji: Saturn ulazi u Jarca posle 30 godina, Sunce ulazi u Jarca posle godinu dana, dolazi nam zima, najkraći dan i najduža noć, Venera kao da ostaje na margini a to nije baš tako. Zapravo Venera će do Nove Godine biti baš aktivna!!! Venera aktivna, sa njom i naš emotivni, kreativni, estetski deo života ali i materijalni....Ne želi Venera da bude u senci Saturna i Sunca....Prvo će Saturn preći u Jarca 20.decembra (05:48), za njim će Sunce preći u Jarca 21.decembar (17:27) i onda posle njih 25.decembra (06:25) i Venera će preći u Jarca!!! Sve nagoveštava jaku energiju Jarca, stelijum planeta u Jarcu!!! Tu u Jarcu sve njih čeka i Pluton (18*) u Jarcu i sa svima će se u nekom trenutku susresti (konjukcija)!!!

⭐I tako prvo će Saturn preći u Jarca!!! Sve je isto što se Saturna tiče... On je uvek isti, menja se samo energija!!! I tako neko će samo da nastavi svoju priču (kuća kroz koju će prolaziti Saturn), neko će krenuti u proces odrastanja (prvi Saturnov povratak), neko će krenuti u svođenje računa, zasluženu penziju i sl. (drugi Saturnov povratak) itd. Neko će sumirati rezultate prolaska saturna kroz Strelca, šta su naučili, gde su sa obrazovanjem, životnim vidicima, životnom filozofijom, putovanjima, daljinama, duhovnošću itd. Saznaće rezultate "testa" i krenuti dalje, sada u osvajanje nekog "vrha", neke profesionalne ili statusne lestvice i sl. Mnogi će krenuti ambiciozno, studiozno, disciplinovano i odgovorno da u naredne tri godine srede i urede svoj život, svako već prema svojim godinama (godište), kući (oblast života), aspektima koje će saturn praviti i tranzitno i natalno....Saturn menja znak, život ide dalje...po svojim zakonima i pravilima... Život se menja ali očekivano!!!

"U školi života, na žalost, ne može da se zabušava." Saturn ulazi u Jarca 20.decembra 2017.

Učitelj ili mučitelj .... Saturn u Jarcu i šta svaki znak(podznak) treba da uči i nauči...

Saturn u tranzitu kroz natalne kuće


⭐Onda će i Sunce preći u Jarca!!! Svake godine u ovo vreme se to dešava, dakle redovan ciklus Sunca. Dolazi zima, dolazi kraj i početak godine...Sve je isto, kao i svake godine što se Sunca tiče, samo je okruženje različito. Ovaj tekst je posvećen Veneri!!! Pre svega našem ljubavnom životu u svetlu nastalih promena! Ali ne samo ljubavnom već i materijalnom životu i prilikama!!! 


Dance me to the end of love - portrait oil
20.decembar 20:10: Venera kvadrat Kiron
Dance me to the end of love
Istog dana kada će Saturn preći u Jarca, ⭐Venera još uvek u Strelcu na 23* biće u kvadratu sa Kironom u Ribama na 24*!!! Sa Kironom koji je od nedavno krenuo direktno!!!
Kratkotrajni aspekt, ali na žalost mogućnost da se probudi neka bol je jaka...osećanje povređenosti, emotivne blokade...Mnogo jači uticaj ovih planeta je kada je Kiron u kvadratu sa vašim Nat Venerom (duže traje-po nekoliko meseci), ali ovde je reč o tranzitnom aspektu Venere sa Kironom, traje nekoliko dana, ali svakako do kraja ove nedelje!!!
Šta bi moglo da se dogodi: da vas neko razočara, da vas nečiji postupak zaboli, da osetite neku emotivnu blokadu, nesigurnost....neko ljubavno razočarenje i ljubavnu izdaju...Bilo da ste u vezi ili niste ova energija može donati neko bolno iskustvo, izazov, preispitivanje....Ne potiskujte to osećanje, najbolje je da "popričate" sami sa sobom ili sa nekom osobom od poverenja....Ovde je kvadrat u pitanju, aspekt izazova, akcije...možda ćete poželeti da se tog bola rešite....Budite oprezni...
Svakako da će i Mesečevi aspekti pomoći ili odmoći: Mesec u Jarcu konjukcija Pluton u Jarcu na 18* (03:54), Mesec u Jarcu sekstil Kiron u Ribama na 24* (16:10), ovaj aspekt će se dogoditi neposredno pre kvadrata Venere i Kirona i svakako može pomoći....potudite se ako je moguće da meditirate...ono dišite duboko i mislite pozitivno!!! I budite oprezni jer Mesec će u isto vreme (16:36) biti u kvadratu sa RxUranom u Ovnu na 24*!!! Moguća su razna neprijatna iznenađenja, haos, skandali, nervoza...
⭐Uskoro, 13 minuta posle ponoći Venera će biti u trigonu sa RxUranom....ko zna šta će vam sve pasti na pamet tokom noći i jutra!!! U 03:29 21.decembra Mesec će preći u Strelca!!!

Poznati sa Venera kvadrat Kiron: Venera u Strelcu, Kiron u Ribama Sinéad O'Connor, Hedy Lamarr, Augusto Pinochet, Willy Brandt, u drugim znacima....Angelina Jolie, Paris Hilton, Bruce Lee, Courtney Love, Sophia Loren, George Michael, Leonard Cohen, Brooke Shields, Fyodor Dostoyevsky, Stendhal, Leo Tolstoy, Jacques Prévert,  Ariel Sharon...




21.decembar 00:13: Venera trigon Uran

Ljubav na prvi pogled...
Venera u Strelcu, RxUran u Ovnu na 24*
Posle Sunca i Venera u trigonu sa RxUranom.. Ovaj aspekt smo imali ove godine 18.septembra, Venera u Lavu, RxUran u Ovnu na 27*...
Ljubav je u vazduhu... Venera je u Strelcu to znate, znate i da je Uran u Ovnu još uvek na svom putu unazad (Rx)... Sada su se ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike... i planeta iznenađenja, čuda, zajedno u energiji trigona!!! Sa ovom energijom lako možemo voleti sve ljude oko sebe... Uran ovde donosi  priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi onako široko...
Ali ovo je i priča o ljubavi na prvi pogled!!! Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba"... Ovde je tako nešto moguće grom - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad".... Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje....Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera!!! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo... U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-))), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran).... I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje...


O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. 
To ne zna niko, samo ti. 
Bez tebe drveni konjići tužno stoje. 
Dođi, iz plave boce se pojavi, 
bar jednu želju ispuni 
i dodaj svetu malo boje, o, čudo moje. 

Čuda su moguća :-). 
I poželjna u nekim slučajevima. ✨Ova energija nas uvodi i hrabri na neobične, vanserijske, iznenadne, događaje i postupke. Spremniji nego ikada da eksperimentišemo (Uran), spremni za nešto novo, drugačije, van proseka i standarda. Blago nama :-)). Ovde nema mesta strahovima, osećanje da se rizik isplati prisutno je, pa vi vidite šta ćete :-).  Kreativna inspiracija u usponu. Umetnici i svi vi koji umetnost volite ovo je pravo vreme za vas. Ne možete se žaliti da vam fali inspiracija, tu je zgrabite je. Svi mi - otvoreni za druženja, nova pre svega, ali i stara što da ne (Uran je retrogradan), samo nek je veselo i aktivno. Uran ovde voli slobodu, oslobađanje, pripazite ipak, ono jeste pozitivan aspekt ali da se ne zanesete. Sem toga setite se i da je Venera u kvadratu sa Kironom!!! 
Idealno vreme za grupne aktivnosti, klubove, i sl. Ovo je aspekt koji će vas očas posla gurnuti u zagrljaj prijatelju, ono kada se emocije i prijateljstvo pomešaju, ili je samo suđeno da se emocije otkriju. Ovo je izenadni susret sa nekim na nekom aerodromu, ovo su piloti, stjuardese i njihove ljubavi. Ovo su i ljubavi inžinjera, studenata tehnike i sl. Ali ovo je i ljubav "preko žice", telefon, internet, Skype, Vibera...ili šta god već nešto slično. Ovo su i neobični ljudi, žene muškarci, interesantni, drugačiji, van proseka i tradicije, originalni!! Tu negde su i avanture, izazovi...svašta nešto :-)). Ali kako i ne sve ovo, kada Venera pod uticajem Urana postaje tolerantnija i ne tako zahtevna, voljna da "sve proba", eksperimentiše, rizikuje. 
Neke veze koje duže traju, ljubav sada mogu da se iznenada odluče na brak, ili život u dvoje, onaj što na brak liči :-)). Venčanje u Las Vegasu me najviše podseća na ovaj aspekt...sve sa Elvisom :-)). I sada malo snebivanja :-)), ovde su "ilegalne" veze vrlo moguće. Uran je to, a mi ovde nismo da osuđujemo, bar ja nisam. Neke od tih veza će opstati neke će trajati neko vreme, nešto kao ulepšavanje trenutne (nečije) emotivne situacije. Ne ljutite se na glasnika, molim :-))). Ima još ... recimo moguće su iznenadne posete, vama dragih ljudi. Ljubavnici koji su bili neko vreme razdvojeni više ne mogu da čekaju i eto ...surprise!!! Neko od vas će dobiti neki lep poklon (opet iznenađenje), mnogi drugi će od svega ovog "završiti" samo na uzbuđenju, nekom iznenađenju, pojačanim osećanjima...Malo li je?
Ja ne bih, ali moraću u ovu priču da umešam i finansije. Jer Venera osim ljubavi i lepote znači i novac (vrednosti)... a mnogi će reći da danas bez novca ni ljubavi nema. Sa ovim aspektom, mogući su novčani, finansijski rizici, i transakcije. Ko reskira kažu dobija. Ipak oprezni budite, jer i ostale planete treba da podrže ovu priču o finansijskom riziku. Uplatite ipak za svaki slučaj loto :))).
Možda je sigurnije i bezbednije da nešto promenite u svom izgledu. Neki eksperiment je ovde poželjan. Novi jarko crveni karmin za dame, ili prljavo roze košulja za gospodu...to much?  
I na kraju, ne zaboravite da je ovde Venera zaljubljena u slobodu...i da joj svašta može pasti na pamet. Kako god, bitno je da uživate i budete sretni...
I potsetiću vas još jednom budite ORIGINALNI!!!

Poznati sa Venera trigon Uran: Lady Gaga, Lindsay Lohan, Robert Redford, Björk, Enrique Iglesias, Denzel Washington, Stanley Kubrick, Vladimir Lenin, Andy Murray, Andre Agassi, Louis Vuitton, Julie Andrews, Harry Houdini, Glenn Close, Yehudi Menuhin, Twiggy, Adriano Celentano...
Robert Louis Stevenson, Sam Cooke,  (Venera u Strelcu, Uran u Ovnu)


25.decembar 06:25: Venera ulazi u Jarca

Venera će ući u Jarca, posle Sunca (21.decembar), posle konjukcije Sunca i Saturna u Jarcu na 0* (21.decembar), posle Merkurovog kretanja direktno (23.decembar)....Venera će ući u Jarca na veliki hrišćanski praznik!!! Dakle prilično svečano!!! Samo šest dana pre Nove Godine!!! Sa Venerom u Jarcu završavamo ovu 2017. i počinjemo 2018. godinu!!!
Ledena princeza 
Venera iz energije Strelca "večitog putnika" prelazi u energiju Jarca. Prva asocijacija je smirivanje...Ima smisla posle energije vatre dolazi energija zemlje. Posle energije širenja vidika, slobode, avantura dolazi energija trajnosti, pouzdanosti, vernosti. Mislim razlika je očigledna :-))).
Dolazi vreme ozbiljnog ili ozbiljnijeg (Jarac) izražavanja emocija (Venera). Mora biti ozbiljnije jer Jarcem vlada Saturn :-)). Emocije će biti trezvenije, realnije sa više samokontrole, odgovornosti, odanosti ali i rezervisanosti. I što ne reći škrtosti i sa nekom dozom hladnoće....ipak su to Jarac i Saturn na delu!!! Ali može i ovako da Saturnova ozbiljnost sputava svaku lakomislenost :-)). Venera u Jarcu traži obavezu. Pitanje je da li ćemo biti spremni za obavezu i obavezivanje. Venera u Jarcu prosto voli da zna krajni rezultat. Jarac je praktičan, ambiciozan i želi da osvoji neki vrh...Dok Venera prolazi Jarcem mnogima će posao, karijera biti preči od ljubavi, strasti...Kako ljubav i kada ljubav kada vremena nema...misli ova Venera. Ali kada vremena ipak nađe ova Venera postaje pohotna
Ovaj ciklus Venere će nam doneti vreme realizma, praktičnosti, neki od vas će se posvetiti poslu i karijeri i emocije ostaviti za neko drugo vreme, drugi će na kratko prikočiti, biti oprezniji... Na žalost biće i onih koji će osetiti tugu, usamljenost... ako u vezi nešto nije kako treba, ako nema posvećenosti i vernosti..., ako su se posao i karijera umešali u vezu, ako ste vi ili partner izabrali posao... Ili ako ste sami u ovom periodu to može da bude bolnije nego obično...i očiglednije!!!



"I znam počećemo stariti...kad prestanemo ljubiti".... ♪ ♫ ♥ ♪ ♫.
Veneru u Jarcu možemo posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladaoc Jarca), tako da ovde dobijamo Ljubav (Venera) je posao (Saturn), ljubav je odgovornost, ljubav zna i da (za)boli, ljubav i strah(ovi), ljubav sa nekim ko je stariji, ili na položaju, ljubav sa nekim iz prošlosti..., nešto što ste već zaboravili i otpisali.... Dok Venera prolazi kroz Jarca zaista je moguće da vam se neka prošlost vrati u život, neka davno završena ljubavna priča, stara ljubav, emocija ili samo da vas podseti na prošlost i na neku emociju iz prošlosti... Sve zbog uticaja Jarca i Saturna, a Saturn i jeste povratak, prošlost, juče...
Ako ljubavi nema mnogi će se okrenuti materiji, materijalnim stvarima, novcu, nešto kao kompenzacija za ljubav....
Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams :-), Stiv Džobs, Bjork :-), Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njmen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun....





25.decembar 18:55: Venera konjukcija Saturn


Lepotica i zver...
Venera i Saturn na 0* Jarca
Konjukciju ovih planeta imali smo 09.januara 2016. na 12* Strelca i 30.oktobra 2016. na 14* Strelca. Venera će kao i Sunce odmah po ulasku u Jarca praviti konjukciju sa Saturnom, imaćemo ovu konjukciju u Jarcu 18.februara 2019. na 16* Jarca 11.decembra 2019. na 19* Jarca!!!

Kada kažemo Venera mislimo ljubav...kada kažemo Saturn mislimo Uh zar on :)). 
Šalu na stranu ovo su dve tako različite planete da ih je teško spojiti a oni se eto spajaju u konjukciji u aspektu inteziteta u Jarcu prvi put na 0*
Konjukcija dakle može biti intezivno dobra i intezivno ne baš dobra :)). Od čega zavisi kakva će biti? Od planeta u konjukciji. Venera tradicionalno spada u dobre planete, ona je i planeta tkz. male sreće. Saturn ne spada u dobre, zovu ga još i malefik, (m)učitelj... I šta sada, jedna dobra i jedna manje dobra planeta u intezivnoj konjukciji... iskreno teško je za prognozu i predviđanje psihološkog uticaja ili stvarnog događaja...Bez obzira šta kažu za Saturna ipak je sve u uglu posmatranja, možda bi svako mogao da razmisli dobro pre nego što Saturna stavi u kategoriju loših planeta...



Šta se događa ili šta bi moglo da se dogodi kada se ove dve planete sretnu?
Ima više mogućnosti pokušaću da navedem sve kojih se setim: Ograničavanja (Saturn) ljubavi (Venera), zastoj u vezi, ljubav se prima ili daje sa ograničenjem, negde je ovo i nedostatak odnosa, nepoverenje u ljubav generalno ili u ljubav određene osobe, strah od veze, odnosa, strah od ljubavi, nedostatak samopouzdanja ("mene niko ili neko određeni ne voli"), strah od lepote, flertovanja...rezervisanost, hladnoća u ljubavi, odnosima... nemogućnost emotivne predaje, nemogućnost uživanja, zabavljanja....stid!!!, testiranje postojeće veze, odnosa....ljubav generalno na iskušenju i testu, ljubav (Venera) kao posao (Saturn), obaveza, odgovornost, težina...depresivna emocija, osećanje neprivlačnosti, osećanje da nema lepote, da niste lepi, zgodni, atraktivni...Druga strana medalje (aspekta) vernost, dugotrajnost, ozbiljnost, odgovornost...realan pogled na odnose, veze, pronalaženje lepote u teškim okolnostima, realna lepota, klasična lepota, vanvremenska lepota, konvencionalni odnosi, veze, disciplina i dugotrajnost pružaju zadovoljstvo, privlačenje starijih osoba (očinska figura) ili obrnuto mlađih, privlačenje odgovornih poslovnih ljudi (Saturn - Jarac).
Konjukcija se dešava u Jarcu, Jarcem vlada Saturn i on je tu kod kuće...Nadajmo se da će lepo dočekati Veneru jer ona u Jarca ulazi pet dana posle njega!!! 

Poznati sa Venera konjukcija Saturn u Jarcu: John F. Kennedy, Jr., James Spader, Tyga...
U drugim znacima: Donald Trump, Kurt Cobain, Bill Gates, Heidi Klum, Nicolas Cage, Marie Curie, Javier Bardem, Chuck Norris, Mickey Rourke, Annie Lennox, Jamie Oliver, Kim Novak, Lord Byron...

Ovo je o Veneri do kraja godine!!!
Moram da dodam... U vreme susreta Venere i Saturna....na zvezdanom nebu imaćemo i "malu pomoć prijatelja" u vidu ✨trigona Marsa u Škorpiji sa Neptunom u Ribama na 11* - egzaktno 28.decembra pred samu Novu Godinu!!! Odlično!!! Jer ko veruje u čuda, čuda će biti moguća!!! I nadam se da se neko "samo vaše čudo negde dosađuje"....poželite nešto za svaki slučaj :-))).



"It seems we stood and talked like this before
We looked at each other in the same way then
But I can't remember where or when"







Нема коментара:

Постави коментар