субота, 25. јул 2015.

Uspavana lepotica ili Odbegla mlada.....Retrogradna Venera od 25.Jula do 6.Septembra...

Mesec od jutros u Škorpiji....
A kada je tako sve je nekako intezivno i sve u stilu "sve ili ništa" :)))

Za nekog lekovita energija, za nekog uznemirujuća strasna....u svakom slučaju intezivna...Sa ovom energijim kada volite volite, kada ste tužni tužni ste, dakle i sreća, i tuga, i želje sve je intezivno... I Mesečevi aspekti su takvi, jaki, strastveni, intezivni: Mesec u sekstilu sa vladarem Škorpije RxPlutonom u Jarcu, uskoro i trigon sa Marsom u Raku.... Kada je bal, neka je maskenbal :))
Venera u 11:28am CET kreće unazad sa 0* Device.....
Tekst o Veneri u Devici i njenom retro putovanju:
"U srcu devojka sa polja zelenih".... Venera u Devici ....i još (po)nešto...


"Kasno je, sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe
 i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude. 
A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo." 
(Meša Selimović odlomak iz knjige "Derviš i smrt")


Koferi spremni, znamo vreme polaska (11:28am CET)....
Prvi deo puta u energiji Device. 
31.Jula Venera će stići do Lava, gde će ući u 5:27pm CET....Ovaj put unazad trajaće do 6.Septembra. Dakle znamo i datum povratka...Tada će Venera krenuti na svoj put direktno sa 14*Lava!!!
Taj put će biti nešto ili puno drugačiji, ali o njemu kada dođe vreme za to....
U Lavu će Venera boraviti sve do 8.Oktobra kada će ponovo ući u Devicu....

Zbog čega je ovaj Venerin put tako važan?
Poseban je jer se dešava svakih godinu ipo u drugom znaku i svakih osam godina u istom znaku.
Pre godinu ipo Venera je imala retrgradni put u Jarcu....U Lavu je to bilo pre osam godina.....
Predhodni Venerin retrogradni ciklus:
Venera u Jarcu je na svoj put unazad krenula 21.Decembra 2013., put je završen 31.Januara 2014.
Venerin put unazad u Lavu pre ovog sada:
U Julu 2007. Venera je krenula u retro hod sa pozicije Device 27.Jula u Lava je stigla 10.Avgusta 2007. Taj put je trajao do 8.Septembra 2007. kada je krenula napred!!!
I tu nije kraj (pri)sećanjima....
Trebalo bi da se setite i predhodnog boravka Venere u Lavu....onaj od prošle godine 12.Avgust - 5.Septembar. Zašto? Prosto da se setite Venerinog uticaja u energiji Lava....I šta se tada dešavalo ili nije dešavalo. Šta ste naučili iz tog perioda....I da li ima nešto što se može povezati sa sadašnjim Venerinim boravkom u Lavu. Razlika je što prošle godine Venera nije bila retrogradna. I možda sadašnja retrogradnost neke od vas vrati u nešto što se dešavalo prošle godine....."Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tuđih ljubavi bit će kao ova, ali ova nikada više.
Nikada - jedina konačnost"...

"Otkud ti ko sudbina..."
I samo podsećanje na ove Venerine cikluse je već uticaj retrogradnog ciklusa i tranzita...Ko se seća prethodnih Venerinih putovanja unazad lakše sebi može da objasni šta se sada u ovom putovanju može dogoditi....Decembar 2013./Januar 2014. nam je bliži za sećanja, ali bilo bi dobro ako uspete da se setite i te za neke od nas i ne tako daleke 2007. Ja se sećam oba ciklusa....ali ovog puta vam neću pisati o svojim sećanjima....Pokušavam da vas navedem da vi to uradite sa svojim sećanjima...:))). Naravno, to nije obavezno, ali pomaže. Pomaže iz više razloga. Nekada samo da se utvrdi gradivo....i da se potvrdi .... da je prošlost samo prošlost i ništa više od toga, nekada je to osvrtanje na prošlost i bez naše volje, ona prosto bane neželjena...


"Otkud ti ko sudbina
kad si davno mene ubila
otkud ti kad sam te sakrio
da te ne bih voleo..."


Retrogradni ciklus Venere i je svojevrsni životni i emotivni vremeplov...
U vreme ovog ciklusa i ovog prvog kratkog (u Devici) i ovog drugog dužeg (u Lavu), zastanite i bukvalno i u mislima i oslušnite šta se dešava...Imaćete ponekad utisak da idete korak napred, a onda dva koraka nazad... Niti Venera stvarno ide unazad, niti vi idete koracima unazad.... to je samo utisak, ali ponekad vrlo jak utisak. Životni i emotivni vremeplov je ono što će se dešavati u narednom periodu... četrdeset dana i noći...Simbolično!!!
Ne brinite preživećemo kao i sve do sada...

 "Živim kao i pre, ništa se ne menja
i dalje ja sam ista, al'nekom drugom potrebna"


I šta sada? :-))
Da li je ovo buka ni oko čega? :-))
Pa baš i ne mora da bude buka....bar ne u ovom prvom delu putovanja Venere unazad u energiji Device. Do 31.Jula, to bi mogao da bude put analize....analize i još analize :)))
I ko u pesmi....Živim kao i pre, ništa se ne menja i dalje ista.....I to je istina bar u mom slučaju....ali dodala bih ista a tako različita :-)))). Znam da ne zvuči razumno ali je tako :))). Život ide dalje, uvek ide dalje.... Nema ama baš ničeg lošeg setiti se.... i kao što već napisah....setiti se i utvrditi gradivo...bar ću ja tako :-))). Šta ćete vi? To naravno najbolje znate samo vi.....:)). Nekada kažete i meni (Hvala na poverenju). 


Nedostaje mi naša ljubav 
"Bez nje se život kruni uzalud...
Nedostaješ mi ti, kakva si bila... Nedostajem mi ja... Onako lud"...


Dokle Venera ide unazad u Devici... 
Možda ćete prizvati sećanja i malo se pozabaviti njima...Izanalizirati do u "sitna crevca"....Energija Device bi mogla osim analize da vas uvede i u potrebu za komunikacijom, pisanjem.... Merkur vladar Device je u Lavu....tako i da sa te strane imamo potrebu za komunikacijom....ne bilo kojom već onom emotivnom.....Međutim, budite oprezni....Merkur će 28.Jula (kud baš na moj rođendan :) biti u inkonjukciji sa RxNeptunom u Ribama....ko li će me sve to zvati da mi čestita, pitam se pitam :)))....a da ima veze sa mojom emotivnom prošlošću....Ovo je aspekt iluzija, obmana, razočarenja....zbog toga pripazite. Merkur će 30.Jula biti i u inkonjukciji sa RxPlutonom u Jarcu, pripazite da vas intuicija ne prevari....
Do ulaska Venere u Lava imaćemo i Pun Mesec u Vodoliji 31.Jula, ali pre svega ovog 26.Jula Uran kreće unazad....
U ovom prvom delu Venerinog kretanja unazad Venera će mnoge od vas možda usporiti... jer ipak i pre svega ova energija ne spada u one najbolje...Em se Venera ne oseća najbolje u energiji Device, em je još retrogradna....Prolaze neke slike 
"i da me puste i da mi brane
ja kada pamtim pamtim samo lepe dane"


I onda 31.Jula Venera ulazi u Lava....
Natraške :))). I sve je isto kao i kada je prvi put ušla u ovu energiju, a opet i nije.....
Ono što nije isto je to što će sve do 6.Septembra biti retrogradna. I da ponovim....u Lavu će boraviti sve do 8.Oktobra. Dakle u Lavu će biti prilično dugo....Zbog svega ovoga i ovoliko pisanija :))).
Dva meseca boravka u Lavu....
Sada nam je bitan onaj prvi deo boravka, onaj retrogradni od 31.Jula do 6.Septembra...


Zakintos :)))
"ja pamtim samo masline i more
tamo smo nekada vodili ljubav do zore..."

Neka sećanja su baš lepa :)))
Nego da se vratimo na retrogradnu Veneru u Lavu....
Lepe vesti i one druge....
Samo što će Venera krenuti unazad, Saturn će krenuti direktno 2.Avgusta....ovo spada u dobre vesti.
Manje dobra vest je da će Jupiter biti u kvadratu sa Saturnom!!! 3.Avgusta.
Srećom pa već 4.Avgusta imamo još jednom jako lepu konjukciju RxVenere i Jupitera u Lavu, naravno i ovo spada u lepe vesti....I onda opet jedna manje lepa vest RxVenera kvadrat Saturn 5.Avgusta, Merkur i RxVenera u konjukciji 6.Avgusta.... 
Ulazak Marsa u Lava 9.Avgusta je interesantna vest, jer će i Mars i Venera neko vreme biti u istoj energiji u energiji Lava, a to mora nešto da znači...ali otom potom.....nešto da ostavim i za drugi put ;)
Do kraja Avgusta RxVenera još "samo" u konjukciji sa Suncem 15.Avgusta i u trigonu sa RxUranom 19.Avgusta... I na kraju 1.Septembra RxVenera i Mars u Lavu u konjukciji.....I za kraj.... 
Uspavana lepotica ili odbegla mlada....
Neću vam pisati šta je povoljno a posebno ne šta nije povoljno da radite u vreme retrogradne Venere. Ni sama ne živim po pravilima....uvek pronađem neki izuzetak :-))). Ne opterećujte se time da li je dobro započinjati vezu u vreme ovog ciklusa ili nije.....To bi možda bilo moguće da imamo dugme za uključi/isključi.... Ako nešto treba da se dogodi dogodiće se.... Ili šta će da rade oni koji su već zakazali venčanje, a negde su pročitali da nije dobro sklapati brak u vreme retro Venere? Da otkažu venčanje? Pretpostavljam da oni koji zaista brinu o ovome neće ni zakazati venčanje sve do 6.Septembra jer su već pogledali tranzite za 2015. unapred :))).


Ne budite ni preterano opterećeni time da li će neko ili nešto da se vrati ili neće u vaš život ili novčanik...Ako treba da se vrati, vrati će se i ako ne treba neće :))). Sa dobrim aspektima RxVenere sa vašim planetama moguće je da se neko ili nešto vrati, ili da nešto pronađete a što je bilo izgubljeno. Sa onim drugim manje dobrim aspektima RxVenere sa vašim planetama možda nešto izgubite, ili neko ili nešto ode....Moglo bi da bude i premišljanja, odustajanja, možda i neka odbegla mlada :)))... Možda će više biti Uspavanih lepotica koje čekaju buđenje....
  Prolaze neke slike 

 Нема коментара:

Постави коментар