среда, 16. јануар 2013.

Venera sekstil Saturn... energija koja čuva ljubav

I šta sada? Venera samo dan posle strasne konjukcije sa Plutonom, ulazi u egzaktan sekstil sa Saturnom i šalje neke sasvim drugačije vibracije... Koliko juče sam pisala o jednom aspektu koji u nama budi razne izazove, čačka po tamnoj strani naše ličnosti... Ko još želi da bude ljubomoran, manipulativan, opsesivan... ili još bolje ko sebe da vidi takvog. Ipak to se događa, toga treba da budemo svesni i sa tim moramo da se suočimo... svako na svoj način već prema karakteru... Onda dođe novi dan, novi aspekti, nove mogućnosti a IZBOR je uvek NAŠ!!! Nebo nam šalje nešto drugačiji aspekt i drugačiji pristup emocijama. Šalje nam energiju sekstila Venere i Saturna.

Sekstil
Sekstil spada u harmonične i povoljne aspekte...i ima prirodu Venere. Planete koje su ovde u odnosu imaju skladan i stabilan odnos. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. On ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju -  sekstil.
Ovaj sekstil će biti egzaktan (tačan) 17. Januara. Dozvoljeni orbis odstupanja od egzaktnog aspekta je od 4 do 6*. Venera u proseku dnevno prelazi 1,2*.


Venera u Jarcu u sekstilu sa Saturnom u Škorpiji

Venera/Saturn - kameni cvet
Ovaj aspekt donosi energiju smirenja, želje da se skrasimo i budemo što realniji kada su emocije ili ljubav u pitanju... Pruža nam se prilika da sa jednom drugačijom energijom na konsturktivan način priđemo svom pre svega emotivnom životu a onda i svemu drugom što bi ova kombinacija planeta mogla da znači...(novac, posao, karijera). I dok je Pluton na površinu izneo neke nama možda ne tako drage stvari, Saturn pruža priliku i šansu da tu nešto popravimo... Zastanite i razmislite o vezi u kojoj ste (ako ste u vezi), o svojim odnosima sa ljudima i onim bliskim i onim koji to nisu a nešto vam ipak znače... Da li vam je sve potaman u vezi, da li se osećate nesigurno, u kom pravcu ide vaša veza? I izbor postoji ili ćete se prikloniti energiji Plutona i možda igrati neke igrice, Pluton je odličan za manipulacije i sl. ili ćete sesti i ozbiljno porazgovarati sa partnerom...Možda treba videti i šta druga strana misli jer uvek postoji i ona druga strana i ono drugo viđenje svega (i njegov horoskop i karakter). Ako saradnje nema, onda zar ne mislite da treba razmisliti da li ste jedno za drugo...
Pomirenja...
Ipak ovaj aspekt i njegova energija je jako dobar baš za sređivanje odnosa... On je dobar i kada su nove veze (za one koji su sami) u pitanju ali i za one "stare"... Za nove veze biće dobra ravnoteža između strasti (Venera-Pluton) i nečeg što će imati šansu da traje (Venera-Saturn).Venera u Jarcu je već odgovorna ali sa uticajem Saturna još je odgovornija... spremno prihvata sve odgovornosti. Sa ovom energijom bićete spremni da stabilizujete postojeće veze, da budete posvećeniji... a nove veze imaće energiju dugotrajnosti... Ovaj aspekt će dobro doći tamo gde nešto ne valja, dobar je za pomirenja, za smirivanje situacije... Biće onih koji će baš sada u ovom periodu doneti odluku o braku..., veridbi.

Praktičan i realan pogled na ljubav...
Za razliku od energije Venere i Plutona gde je sve intezivno, jako i previše.... energija Venere i Saturna doneće jedan praktičniji i realniji pogled na romantiku, veze i odnose uopšte. Jedan konzervativniji pogled i pristup odnosima. Sa ovim aspektom lakše ćete se nositi sa strahom od odbacivanja. Ovaj aspekt ima energiju ozbiljne, odgovorne i verne ljubavi... ima energiju koja čuva ljubav... Ako u vreme ovog tranzita upoznate nekog to bi mogao da bude neko stariji od vas, razlika u godinama ili statusu... Ovo je i aspekt koji donosi emocije i onima koji su digli ruke od ljubavi... godine su prošle....nanizale se, ali ovaj aspekt ne broji godine... pokušavam da kažem a da se niko ne naljuti ovo je aspekt ljubavi u ozbiljnim godinama :-). Venera u Jarcu ima energiju zemlje, Saturn u Škorpiji energiju vode... zemlja voli vodu, slažu se... dobro im je zajedno... i na ovaj način možete da posmatrate energiju sekstila. Pogledajte  gde se ove planete (tranziti) nalaze u vašem horoskopu... kroz koje kuće prolaze (Jarac, Škorpija), tu su uglavnom dešavanja, treba još videti kojim kućama vladaju Venera i Saturn i to povezati i to je uglavnom to....

Da ne bude sve ljubav, jer Venera predstavlja i novac, a Saturn ambiciju, karijeru... ovaj tranzit je dobar za poslovnu aktivnost, možda neka povoljna priča o novcu, ugodnost na poslu, možda neko dobije posao, prihvatanje odgovornosti u nekom poslu, dobar aspekt za saradnju i poslovne kontakte, prihodi stabilniji, vi štedljiviji... dobar je i za umetničke i kreativne sklonosti. Ponegde ovo može da znači ljubav na poslu....eto opet lljubav... naravno ljubav kada je Venera u pitanju ona je na prvom mestu :-))).

Karta neba (Venera sekstil Saturn)



Ti me tako dobro znaš - Kristina Kovač

 

2 коментара:

  1. iako sam laik,a imam veliko interesovanje za astrologiju, Vasi tekstovi mi zaista pomazu da bolje shvatim i razumem uticaj planeta i njihove aspekte...interesuje me jedno, sta se desava tj kakav je uticaj ovog sekstila Venere i Saturna,ako osoba ima obe planete u sedmom polju u natalu?!

    ОдговориИзбриши
  2. Lijep pozdrav.patim vas dnevnik svida mi se kako opisujete.
    Meni dolazi u decembru taj aspekat saturn sekstil venera.Zanima me kako biste ga opisala na ostalu konstalaciju horoskopa.9 03 1973.22 i 45
    Lijep pozdrav..😊

    ОдговориИзбриши