четвртак, 3. јануар 2013.

"Šta mi je danas"... ili Merkur kvadrat Uran

Danas bi mogli da se osetite čudno...možda poželite da uradite nešto ludo, da pomerite neke granice...Posle nekoliko sporih dana ovo je dan gde možete da ubrzate tempo... u vazduhu uzbuđenje, mentalna stimulacija... Stres je već izvestan... Zašto? Danas je Merkur u Jarcu u kvadratu sa Uranom iz Ovna... Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima... Mogući su i nesporazumi sa prijateljima  (Uran)... Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite...
Ovaj aspekt osim što donosi nervozu, kvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije... Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv.... Danas bi mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada...što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača...Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima..., nepromišljenim postupcima i odlukama... Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su nek odnosi... pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima...Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja.., pogrešnih odluka. Ako danas i narednih nekoliko dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način.... Suzdržite se danas i sutra svakako već posle toga ovaj aspekt slabi....

Mesec u Devici...
Danas je Mesec u Devici, Merkur je vladar Device tako da ovaj kvadrat Merkura i Urana još i više dolazi do izražaja. Ovaj kvadrat će samo podstaći postojeće frustracije... Mesec u Devici u prvi plan stavlja mentalne aktivnosti, ali i poslovne, radne, uslužne aktivnosti...Mesec ima energiju Device koja inače vlada ovim oblastima...Mnogo više pažnje poklanjamo sitnicama i detaljima dok je Mesec ovde..., zdravlje i sve u vezi toga je takođe u prvom planu....A Mesec dok pišem ovo pravi egzaktan kvadrat sa Venerom iz Strelca - a on nam donosi neraspoloženje, neke preteranosti ili probleme zbog preteranosti (u jelu i piću...), tu je i neko turobno raspoloženje, manji zdravsveni problemi :-( , problemi sa nekim ženama... Taj aspekt će biti poslednji pre ulaska Meseca u Vagu 4.Januara u 2:10am. 

Put ka sreći...
Da sve nije tako crno...kao što i nije, pobrinuo se Mars koji je još uvek u sekstilu sa Uranom ali i u trigonu sa Jupiterom (sutra će ovaj aspekt biti egzaktan)... I dalje su moguća razna iznenađenja Mars/Uran, pojačana kreativnost, neustrašivost, želja za slobodom, donošenje brzih odluka... Tu je i trigon Mars/Jupiter koji nam donosi  on donosi RADOST ŽIVLJENJA, poklone, lepu energiju...ovaj tranzit koji će sutra (4.Januar) biti najjači, može na doneti ULAZNICU za sreću koju treba unovčiti:-). Do izražaja će doći pozitivne osobine kao što su hrabrost, plemenitost...  Moguće su i dobre vesti, odličan aspekt za poslovanje, razne transakcije, putovanja, pravne poslove... Preuzimanjem inicijative možete uspešno završiti mnoge poslove....Ovo je odličan aspekt za preduzimanje akcije (Mars) gde će vaši ciljevi biti u prvom planu, sa ogromnom šansom i mogućnošći ostvarenja....Sreća (Jupiter) je ovde na vašoj strani..

Ok i kvadrat Marsa i Saturna je sve bliži i jači ali za sada još uvek miruje bar kod većine nas... njegov najjači uticaj i efekat biće 6.Januara...neću vam kriti ovo je jedan od težih aspekata u astrologiji, bilo gde da se nađe, kao natalni, kao tranzitni u solarnom...bilo gde!!! Kao tranzitni ima i rok trajanja..tako da ćemo ga brzo i ispratiti.... Poenta je da se suzdržimo dok on traje. 
Dosta je za danas... :-)). I sama sam malo nervozna i napeta i nešto me muči zdravlje...srećom brzo će proći, a onda sam opet ona "stara"...



George Michael-Freedom 

 

3 коментара:

  1. Vodolija, asc Škorpija3. јануар 2013. 17:53

    No, da bi sve ovo vrijedilo za nekoga od nas, ovisi o našoj natalnoj karti - je li ovo točno?
    Meni je nervozan dan bio jučer, a danas se već lakše diše.
    Lijep pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vodolija, asc Škorpija,

      Da natalna karta je osnova za sve...od nje sve počinje...na je naš karakter i u njoj se vidi način na koji reagujemo na dobre i manje dobre tranzite i aspekte....

      Već sam ti odgovorila na jedno pitanje u vezi orbisa...evo i ovde ću i zbog tebe i zbog drugih koje interesuje tako nešto..

      Za svaki aspekt postoji dozvoljeni orbis odstupanja od egzaktnog aspekta... za kvadrat, trigon i opoziciju 6 do 8*.

      Ti očigledno neke aspekte osetiš ranije...pre punog aspekta...i svakako nisi jedina...Neko drugi će taj aspekt osetiti baš u vreme punog aspekta kada je na 0* tj. kada je 90* ako je kao ovde u pitanju kvadrat..., neko drugi će ga osetiti i dan dva kasnije...Neko uopšte i ne primeti da se nešto dogodilo...mada su takvi slučajevi retki..

      Pozdrav

      Избриши
    2. Vodolija, asc Škorpija10. јануар 2013. 14:28

      Hvala na još jednom odgovoru. :)
      Sve ste pojasnili u nekoliko rečenica, i kako kažete - netko osjeti prije/kasnije, netko u egzaktnom. Ponaosob možda ovisi o tome je li planeta u nečijem natalu u rastu ili padu... (vi znate bolje! ;)

      Избриши