петак, 7. децембар 2012.

Venera u Decembru ...Barometar ljubavi...


Venera planeta ljubavi, prvi deo Decembra plovi kroz strasnu i sexi Škorpiju, drugi deo Decembra grejaće je vatra Strelca...Još uvek nam treba ronilačko odelo dok ronimo DUBOKO kroz vode Škorpije,  ("Da zaronim u te vode, što do tvoga srca vode...")  pripremite se od 16.Decembra nosićemo vatrogasno odelo... jer goreće VATRA Strelca... ("Gori vatra sad u nama, gori ljubav puna plama...") 

Decembar počeo strašću...


U Decembar je Venera (i mi sa njom) zakoračila strasno razmenjujući energiju (Sekstil) sa vladarima znaka u kome se nalazi - Plutonom i Marsom. Strasna je to i jaka energija. Imali ste, šansu da vezu koja je posustala, koja se na neki način umorila...da je obnovite, regenerišete sve u kombinaciji vode (Venera u Škorpiji) i zemlje (Pluton i Mars u Jarcu)...Napisala sam u tekstu na ovu temu da vezu podgrejete... gde je ovde vatra...u vodi koja je sigurna sam sa ovim aspektima bila dobro zagrejana...Sa ovakvom Venerom i ovakvim Plutonom i Marsom, sigurna sam da je proradio intezitet, magnetizam....STRAST. Svi vi koji ste iz raznoraznih razloga sami, bilo je vreme da to ne budete više, neko sa više neko sa manje šansi da se to stvarno i dogodi(lo)...U međuvremenu Venera je otišla napred i udaljila se od Plutona (4.Decembar), ali ostao je Mars (sve do 8.Decembra :-)...Nadam se da niste pristali na manje od onog što ste želeli, da ste bez straha ronili duboko (Škorpija), i da ste na zemlju (Jarac) izlazili samo ako ste morali...:-).

Zagrljaj Venere i Saturna....

Zagrljaj koji je Venera imala sa Saturnom juče je prestao (6.Decembra). U isto vreme Venera je sve bliža Merkuru koji joj na neki način "beži"(pre Venere će i preći u Strelca)... ali blizu su sasvim dovoljno da nam daju mogućnost druženja, radosti, priče i komunikaciju na temu Ljubavi, sexa i strasti, istraživanja, tajni...."Juriće" se oni tako sve do prelaska Merkura u Strelca...11.Decembra!




Magija, čarolija, romantika... uvod u Novu Godinu....

Venera će se pridružiti Merkuru 16.Decembra. Što smo ronili ronili smo... od tada će nas grejati vatra Strelca....što iz kamina, što iz srca naših.....U priču na mala vrata ulazi Neptun, sa svojom maglom, maskom, ružičastim naočarima, iluzijama, obmanama....ali i čarolijom, fantazijom, maštom.... Energija vatre Venera u Strelcu) će se suočiti (kvadrat) sa energijom vode (Neptun u Ribama).. Može li, hoće li, ova voda ugasiti plamen vatre (Venera u Strelcu)... Probaće to je sigurno.... uneće nejasnoću, nelagodu, nećete najjasnije videti one pored sebe, možda ni oni vas...Pripazite da ne bude ko u onoj pesmi YU grupe..."Kao mornar dobro more sanjao sam te, al' je Neptun slao talase"... Slaće Neptun talase tih dana, vatra i voda mogu i ne mogu zajedno, ali sigurna sam da ste videli kako vatra gori na vodi...Prvi talasi koji dođu do vas mogu doneti razna nezadovoljstva, razočarenja, osetljivost... Ali ovo je aspekt koji umetnicima daje velike mogućnosti, on je odličan za sve oni koji se bave nekom umetnošću, slikaju, crtaju, pišu pesme, glume, bave se muzikom... Probudiće mistično i fantaziju... Šta ostali koji jedino Čiča Glišu znaju da nacrtaju, ni pisanje pesama i sl. im ne ide najbolje... Probajte nešto drugo...probajte da u svoj život posebno onaj emotivni njegov deo da unesete magiju i čaroliju... pokušajte da se na taj način izborite sa mogućim iluzijama, sumnjama, obmanama i razočarenjima... Već sam pisala o ovome, evo još jednom... unesite u vaš život romantiku, vatru (sveće, mirisne štapiće, nađite neki kamin ako ste u mogućnosti....) i vodu (napunite kadu...), muzika je obavezna (Venera kvadrat Neptun).... i uživajte. Ili šta god se drugo setite, prenesite energiju na uživanje... unesite magiju i čaroliju!!! I borite se na svoj način protiv nesigurnosti, ljubomore, lažnog osećanja ljubavi, patnje... Ako ste sami, gledajte neki film, slušajte omiljenu muziku, čitajte... sve je bolje od tuge i suza.

Inkonjukcija
Baš tih dana (16. Decembar) proradiće Jupiter u Blizancima (vladaoc Strelca), biće nasuprot Venere i Merkura, i u egzaktonoj inkonjukciji (150*) sa Plutonom i Saturnom...to je neprilagođenost i neusklađenost energija pre svega... Nije opozicija (180*) ali je tu da pomalo iritira, donese nervozu, obično hoće na zdravlje (kod drugih na posao) da utiče, s obzirom na godišnje doba treba se čuvati...Trajaće ovi aspekti neko vreme, tako da znate šta vam je ako vam nešto i bude... Moguća su razna preterivanja, što poslovna, što zdravstvena (jer ovaj aspekt ide na relaciji 1. kuća-6.kuća i 1. kuća-8.kuća), zatim emotivna preterivanja jer tih dana Jupiter će biti deo priče Venere u Strelcu (Jupiter vlada Strelcem)...U isto veme Pluton i Saturn su u sekstilu...fanatični napori, velikim trudom i zalaganjem moguće do uspeha...Velika energija je ovde u pitanju, koja nudi transformaciju... nešto kao "pomoć prijatelja". Ovaj aspekt nudi samodisciplinu, koncentraciju, istrajnost... upravo je to ono što je potrebno u vreme inkonjukcije Jupitera sa tim planetama, i kvadrata Venere i Neptuna... Uvek postoji rešenje i izlaz!!!

Ljubav nekada dođe iznenada....

Tri dana (19.Decembar) posle ulaska Venere u Strelca i kvadrata sa Neptunom, Venera će ući u trigon sa Uranom iz Ovna!!! Ako vam je rutina odavno ušla u život, ako se odavno ništa ne dešava, evo prilike za iznenadna dešavanja. Iznenađenja u društvenom životu, emotivnom, finansijskom...Venera u Strelcu voli avanture, pomoćiće joj Uran u Ovnu...koji voli da eksperimentiše. Sa ovim aspektom moguće je obnoviti, osvežiti postojeću vezu (posebno ako je postala previše predvidljiva) ili je moguća nova veza... Unesite igru u svoj život, osvežite ga.. Druženje sa prijateljima je takođe opcija, mogućnost emotivne veze sa prijateljem ili upoznavanje nekog preko prijatelja, neobična iskustva u svakom slučaju...Upoznavanje novih ljudi i sklapanje novih prijateljstava... Ako morate da kupite nešto od tehnike, telefon, računar ili sl. ovo je odličan period za tako nešto...Vreme za elektronsku poštu, za ljubav "preko" interneta...

Kompenzacija za ljubav....

Već 22.Decembra, Venera iz Strelca biće suprotno od Jupitera u Blizancima egzaktna opozicija...prvo to mi pada na pamet je lenjost...Neće to važiti za zabavu, žurke i sl. Preterana uživanja vrlo moguća. U hrani, piću pre svega... Što će tih dana oko praznika imati smisla... Velikodušnost prema drugima, mogućnost da potrošite i više nego što imate i više nego što ste planirali... Vreme poklona, darivanja...  Moguće je da osetite tih dana i preterani optimizam, nešto kao euforiju...Ljubav i ovaj aspekt? Mnogi će osetiti da su zanemareni ili će zanemariti nekog, a onda kompenzacija... ili u novcu, ili u hrani i piću... Ne voli me.... frižider ovde mnogima nudi "spas", ili šoping ili već nešto drugo. Pokloni koji umiruju savest nečiju vašu ili onih sa kojima ste u vezi...  Tu su i ljubavi koje su protiv morala, bar su tako okarakterisane... ili tkz. zabranjene ljubavi...afere, i ovde je moguća kompenzacija za trenutne razdvojenosti i sl. (idu praznici)....Kod drugih to su razdvojenosti, obično zbog nečijeg puta u inostranstvo... Moguće su i nove ljubavi, koje su "osuđene" na razdvajanje jer neko iz te priče nije odavde... mora da otputuje....

Malo upozorenje: U vreme ove opozicije egzaktne su i inkonjukcije (150*) Jupitera sa Plutonom i Saturnom... o čemu sam gore već pisala. Tek da znate, moglo bi sve da bude prilično burno... 28. Decembra imaćemo Pun Mesec u Raku, što ima veze sa pričom o osećanjima...doduše nešto drugačijim nego sa Venerom ali osećanja su osećanja. Ona su ovde malo uzemirena...




U pet do dvanest.....

31.Decembra Venera neće imati niti jedan od aspekata gore spomenutih. Samo će u toku dana imati jedan lep aspekt (trigon) sa Meseom iz Lava... i 2012. ćemo tako i završiti... Što se Venere tiče lepo. Odličan aspekt za ulepšavanje... da ulepšate sebe, kuću, neki prostor...Dobar je i za ljubav, porodičnu ali i svaku drugu...dobro je za druženje, uživanje, nije loše ni potrošiti koji dinar...:-))) Iz ovog ugla Doček Nove Godine obećava... A Mesec će biti u Lavu... sve govori o zabavi, svetlima pozornice, jakim, toplim osećanjima, buđenje dece u nama, ali i veče i noć kada deca mogu da ostanu budna :-))), veče i noć za uživanje, vreme kada svi možemo da budemo nečiji centar sveta... U pet minuta do 12... Venera u Strelcu na 19* Strelca i Mesec na 20* Lava...vatreni trigon, ima mesta za vatromet i poljupce (Venera)....i ŽELJE :-)))

Možda i ovo pomogne: Zvezde u Decembru

 Boyz II Men-The Color Of Love 

 

1 коментар:

  1. Vodolija, asc Skorpija7. децембар 2012. 23:47

    Jedna mi je Vasa recenica zapela za oko:
    "Moguće su i nove ljubavi, koje su "osuđene" na razdvajanje jer neko iz te priče nije odavde... mora da otputuje..."
    Prema kojim aspektima to otkrijete? Zasto neke parove snadje ovakav 'usud' ma koliko god ga pokusavali izbjeci?

    Srdacan pozdrav, ovaj put iz Frankfurta!

    ОдговориИзбриши