среда, 7. март 2012.

Venera u Biku, Pun Mesec u Devici...

Venera je u Biku (5.Mart) taman toliko da vec mozemo da osetimo uticaj ovog znaka, a on je takav da ce mnogi od nas imati potrebu za sigurnoscu i vrednostima koje traju. Medjutim tu je i zelja za uzivanjima i zadovoljstvima, takav je Bik. Pod uticajem ovog znaka Venera je veoma senzualna, seksipilna, prijatna, nezna... tu u tom znaku ona je "svoj na svome", prija joj drugim recima energija Bika. Ne voli ova Venera buku, svadju jos manje, voli mir, umetnost, muziku, voli prijatnu i lepu atmosferu. Voli i NOVAC :-) 
Ovih dana dok Venera krstari znakom Bika, mnogi ce pozeleti da promene izgled na bolje naravno:-), naterace mnoge od nas da se negujemo...Voli ova Venera i luskuz. Kada su emocije u pitanju ne pokrece se lako, ali kada emocija ima one su stabilne i cvrste...kada voli ova Venera voli cvrsto, toplo....posesivno, ljubomorno. Takve emocije mozete da ocekujete tokom ovog perioda. Ovo je odlican period za umetnike, pevace, slikare, muzicare, ali i bankare, kuvare, zemljoradnike...kao i za sve one koji imaju osecaj za lepo ali i materijalno...ovo je period uzivanja. U ovom periodu sto se zdravlja tice treba obratiti paznju na preterana uzivanja pre svega u hrani i picu, treba cuvati vrat, grlo, krajnike, sinuse...stitnu zlezdu, prsljenovi...naravno bitni su aspekti koje Venera pravi sa ostatkom horoskopa, zatim kuca u kojoj se nalazi...ali generalno to je to! 
Da se osvrnem na materijalni deo Venere u Biku. Ovo je period za pametne finansijske odluke! Ako imate sta ovo je dobro vreme za stedju ili bar da zapocnete taj proces....za letovanja, ili sl. 
Ovo je vreme kada cete mozda razmisljati i o sistemima vrednosti, kako vrednujete neke zivotne stvari, sta vam odgovara a sta vise ne a sto ima veze sa nacinom zivota, ovo je vreme za kompromise.
Venera ce u Biku boraviti do 3.Aprila kada prelazi u Blizance!!!

Juce ali i danas i jos koji dan bicemo pod uticajem sekstila Venere u Biku i Neptuna u Ribama....Venera (licne emocije i ljubav) i Neptun (duhovna ljubav) u dobrom odnosu pomazu da otvorimo srce (ja sam juce napisala tekst: Tuga). Osetljivost i saosecajnost su nosioci ovog aspekta...za nove odnose, ali i za postojece...ako ste sami mozda pronadjete srodnu dusu, ako ste u vezi mozda ucinite nesto posebno vi ili partner, i najsitniji gest moze znaciti puno...Ovo je aspekt ljubavne "magije"


PUN MESEC u Devici sutra u 10:39am!!! Vreme kulminacije i ispunjenja onog sto je zapoceto Mladim Mesecom u Ribama 21.Februara. Pun Mesec je opozicija Meseca u Devici i Sunca u Ribama...sa jedne strane je Devica: rutina, briga o zdravlju, poslovima (Devica-rad, zdravlje, usluge) a sa druge strane su Ribe: duhovno zdravlje, vizije, ideali, beskonacnost i nerad....Ovde je bitno naci sredinu ne dozvoliti niti jednoj od ovih strana da preovlada! Potrebna je ravnoteza izmedju rada i usluga, prakticnosti i neprakticnosti, kritike i prihvatanja. Tamo gde se Pun Mesec nalazi u vasim kartama tu moze da dodje do neke krize...krize svesti!!! Sa Punim Mesecom javlja se i simbolicno osvetljenje u nasim zivotima...U narednim danima do Mladog Meseca 22.Marta razmislite sta mozete da uradite da poboljsate kada je u pitanju vase telo, duh i um...Ako je potrebno napravite PROMENE koje ce uciniti da se osecate bolje i prijatnije. Investirajte u vase zdravlje, poslove, duhovnost, saosecajnost...
Pun Mesec obicno vise deluje na zene, Mlad Mesec na muskarce, ali generalno Pun Mesec donosi nervozu, emotivnu preosetljivost, probleme sa cirkulacijom, pojacana krvarenja.....Volja nam nije najjaca strana, energija nam se prazni, metabolizam se menja, organizmu je potreban odmor....zastoj u akciji. Dobro je za zavrsavanje poslova i ostvarivanje dugorocnih planova (od ranije).

Mesec je sam plovio - Sonja Savic


"Mesesc je sam plovio

milion dugih godina
Mesec je sam plovio
sto ne bih i ja..."



Нема коментара:

Постави коментар