четвртак, 3. август 2023.

Gde slaviti rođendan - Relokacija



Moto dana:
"Gde god da ideš, bez obzira na vreme, 
uvek sa sobom ponesi Sunce."
Anthony J. D'Angelo

Zvezdani(n) zapis 3858
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Biku na 13°54’

I dalje je Jupiter u trigonu sa Marsom u Devici i dalje je Sreća dostižna!
Delite sreću...jer sreća može biti "zarazna".
Jupiter je od 11.juna u preretrogradnoj senci sa 05°34’ Bika, odavno nas sprema za svoj retrogradni ciklus, a on će se dogoditi kada Jupiter stigne na 15°34’ Bika  - 04.septembra! Jupiter će biti poslednji u nizu retrogradnih planeta! 
Sada su retrogradni: Venera, Pluton, Saturn, Neptun i Kiron...uskoro će biti retrogradni 23.avgusta Merkur i 24.avgusta Uran!
Naslovi već ovakvi: Urnisaće nas retrogradne planete?!?
Jedino što će nas urnisati su takvi naslovi!!!




Zvezdano nebo danas:

Mesec je u Ribama od 05:05 i dalje je jako lep prizor na nebu!
Uskoro će biti u konjukciji sa RSaturnom i tako zajedno u opoziciji sa Merkurom u Devici!
Sve je skoro isto kao juče, sada još i Mesec kao "okidač" za opouiciju Merkura i Saturna:

Danas je i egzaktni kvadrat RPlutona sa Mesečevim Čvorovima!
Toliko je ovaj tranzit bitan da sam mu posvetila Reels na Instagramu i FB
O ovom tranzitu pročitajte ovde - Pogrešan put

I noćas me je probudio Mesec Lola...pa sam ga uslikala :)) 
Bilo je to u 04:56 još uvek je bio u Vodoliji :))



Malo sam odremala :) i od 05:56 sam za radnim stolom u to vreme je Mesec prešao u Ribe :)
Sunce je izašlo u 05:26 CET




Neka vaša pitanja!

Ovih dana dobijam razna pitanja, jedno sam izdvojila!
Pitanje je bilo o relokaciji 

Premeštanje tj. preusmeravanje na drugu lokaciju naziva se realokacija.
Relokacija - Ponovno izdavanje u zakup, pazakup. (lat.), pazakup (zakup preko posrednika).


Relokacija...

Često me pitate da li da svoj rođendan provedete negde van mesta boravka kako bi promenili svoj solarni - godišnji horoskop! Naravno da bi ga promenili na bolje!

Solarni povratak je samo jedan deo tehnike predviđanja za narednu godinu!

Karta solarnog povratka izračunava se kao trenutak kada se Sunce tačno vraća na vaš natalni položaj (Sunce na istom stepenu kao i natalno Sunce). Solarni horoskop se izračunava ne prema mestu rođenja (sem ako se poklapa) već prema mestu boravka, dakle mesto gde smo se u trenutku Solarnog povratka zatekli (trajno ili privremeno).

Ovo oko mesta boravka je na neki način zbunjujuće. 
Uglavnom se misli na mesto gde živite u toj godini. 
Ako otputujete negde to je privremeno mesto boravka!

Solarni povratak prikazuje tranzite koji se dešavaju u to vreme. 
Godišnji horoskop se tumači na isti način kao i natalna karta, samo što neke teme važe za godinu dana!

Postoje tri "škole" mišljanja kada je u pitanju mesto koje ćemo koristiti za izradu Godišnjeg horoskopa: 1.Mesto rođenja,  2.Mesto gde uglavnom živite 3.Mesto gde se nalazite u trenutku rođendana Solarnog povrtka!

Prvo i osnovno ni jedan tranzit ili solarni povratak ne mogu dati ono što u natalnom horoskopu ne stoji!

Ako otputuje negde na dan rođendana, menja se Ascendent, i zapravo vi ćete promeniti način na koji doživlajavate ono što će se desiti u narednih godinu dana!

Ne može se reći da u praksi ovo najbolje funkcioniše. 
Relokacija ili putovanje u neko drugo mesto boravka za rođendan (solarni povratak) kao pokušaj da se život promeni iz korena najčešće ne urodi plodom. Pozitivni efekti koji su se očekivali bili su toliko slabi da je zaista pitanje da li je to putovanje bilo zaista i potrebno! Naravno ima i slučajeva gde su se dogodila izvesna poboljšanja!



Gde god da krenete...vi sa sobom nosite svoje Sunce...

Rođenjem ste dobili ascedent prema mestu gde ste rođeni!
Moj natalni ascedent je u Vagi!
Svake godine nam se menja ascedent!
Bitna je i natalna kuća u koju pada ascedent iz solarnog horoskopa!
Prošle godine moj ascedent je bio u Biku (pada u 7.natalnu kuću), ove godine je u Lavu (pada u 10.natalnu kuću)!

Moj rođendan je u julu i tokom života često se dešavalo da u vreme rođendana budem u drugom mestu (gradu), ali i u drugoj državi, jednom i na drugom kontinentu! Najčešće sam rođendan u detinstvu i mladosti  provodila u Slavoniji, više puta na Jadranu, često u Grčkoj i jednom u Americi!

Rođendani u regionu pa i u Grčkoj nisu menjali moj podznak jesu stepen podznaka (minimalno) i u principu sve je bilo isto ili slično (trajno mesto boravka i privremeno mesto boravka). Ja sam iskreno volela te rođendane van Beograda jer su svi i onako bili na raspustu ili na odmoru. Velika promena je bila kada sam rođendan slavila u Portlandu država Oregon.

Solarni za tu godinu da sam bila u Beogradu - ascedent u Lavu, u Portlandu ascedent u Ribama
Skoro sve da je bilo isto a zapravo nije. Naravno nije svejedno da li je ascedent u 10.kući ili u 5.kući natalnog horoskopa. Vrhovi kuća su različiti, raspored planeta po kućama je različit. Aspekti isti za taj dan. Tumačenje naravno različito jer su dešavanja vezana za kuće - oblasti života. U Americi sam tada bila mesec dana i vratila se kući gde sam provela ostalih 11 meseci do sledećeg rođendana!

Tranziti i aspekti za tu solarnu godinu bili su isti...i u Beogradu i u Portlandu, razlika (velika) je bila u ascedentu ali i kućama u kojima su se tranzitne planete nalazile. Tumačenje aspekata isti ali moj doživljaj onog što se tokom te godine dešavalo bio je nešto drugačiji! U karti za Beograd Sunce je bilo u 12.kući, u karti za Portland u 5.kući! Venera vladar mog podznaka (natalni) bila je u Devici u karti za Beograd u 2.kući u karti za Portland u 7.kući....itd. 

Taj put je bio mnogo ranije isplaniran i nisam išla u Ameriku da bih tamo slavila rođendan, to se tako "namestilo", bila sam na godišnjem odmoru, šta da radim kada mi je rođendan u vreme godišnjih odmora. Ono što pamtim iz te solarne godine je svakako to putovanje, moje prvo putovanje na drugi kontinent u vreme kada smo još mogli da ulazimo (na poziv) u pilotsku kabinu :). Nije bilo mobilnih telefona da to i dokažem :). 

Zaključak:
Relokacija je bitna ako je to pomeranje, premeštanje u drugo mesto boravka toliko značajno da će se ascedent solarnog horoskopa značajno promeniti! Relokacija je bitna za sve vas koji ste rođeni u jednom gradu i državi a u vreme solarnog živite i radite u drugom gradu ili državi. A to da li ćete ciljano negde otići zbog svog solarnog - godišnjeg horoskopa ipak zavisi od vas, ako to uradite onda treba otići tamo gde će vaš solarni ascedent značajno biti promenjen! 
Kako to da uradite? Pa kroz neki program, recimo astro.com, idite na podešavanja i tamo izmenite referentno mesto!





Primer, ko drugi nego gospodin glumac :)
Gerard Butler je rođen u Glasgow Scotland živi u Los Angeles USA.







Njegov godišnji horoskop za 2023.
Prema mestu rođenja (Glasgow) ascedent za godišnji bi bio u Škorpiji, prema mestu boravka (Los Angeles) ascedent je u Lavu. Da kojim slučajem dođe u Beograd za svoj rođendan :), ascedent bi mu bio u Strelcu!

Godišnji Ascedent za Glasgow 9°49' Škorpije pada u natalnu 1.kuću, ascedent za Los Angeles 15°13' Lava pada u njegovu natalnu 11.kuću i ascedent za Beograd 4°32' Strelca pada u njegovu natalnu 2.kuću! Kao što i sami vidite nije svejedno gde se nalazi u vreme njegovog Solarnog povratka.
I kada smo kod Sunca, Solarni povratak Sunce u Škorpiji mu je u godišnjem za Glasgow u 1.kući, u godišnjem za Los Angeles u 4.kući i za hipotetički godišnji za Beograd u 12.kući!

Zaključak:
Dakle, ako odlučite iz bilo kog razloga da za rođendan promenite mesto boravka (relokacija), onda bar birajte pametno, naravno uračunajte i da li vam se to isplati. Vi svakako možete birati mesto gde ćete dočekati svoj rođendan, taj izbor ima smisla ako ćete promeniti ascedent i kuće (oblasti života) toliko da je to očigledno. 

Tranziti u vreme mog rođendana su bili takvi da gde god da sam otišla ne bi se mnogo popravili. Naravno da sam recimo svoj Solarni povratka dočekala u Los Angelesu lakše bih "svarila" ili da se našalim "lakše je plakati u mercedesu nego na biciklu"...


☆☆☆

Neka vam zvezde budu naklonjene...




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Pročitajte:

AKTUELNO na zvezdanom nebu 2023



Нема коментара:

Постави коментар