уторак, 14. децембар 2021.

"And Just Like That"....

Moto dana


Zvezdani(n) zapis 3369

Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Strelcu na 0°38’


Da, Mars je napustio svoju kuću (Škorpija) prešao je u Strelca...možda baš u pravo vreme da nam donese preko potreban entuzijazam i optimizam...Lepo je biti kod kuće...ali ovde Marsa mami Strelčeva vatrena energija, i sam je vatrena crvena planeta....mame ga širine...sve moguće avanture....i ono samo je nebo granica! Biće Mars mnogo raspoloženiji i bezbrižniji u Strelcu...pod uticajem ove energije i on će biti u potrazi za istinom ali i za smislom života...to je onaj filozofski uticaj ove energije!

Mars konjukcija JMČ opozicija SMČ
Marsa je u Strelcu noćas sačekao JMČ...na 0°29’
Preko puta je SMČ u Blizancima na istom stepenu.
Mars na raskrsnici!
Mogla bi ova energija da aktivira nešto iz prošlosti nešto u vezi životne filozofije, istine, daljina, inostranstva, zakona, pravde, ideala...viskokog obrazovanja, putovanja....
Ovo je dobra prilika da ispravimo nešto iz prošlosti, neke greške, propuste...Možda je nešto zrelo za otpuštanje, puštanje....i da tek tada krenemo ka budućnosti ili ka SMČ ka bliskim odnosima, lokalnoj zajednici....Ovo je ona čuvena dilema otići ili ostati...da li vas vuku daljine ili se bolje osećate tu gde je sve poznato i blisko!

Budite i obavešteni i spremni....
Do kraja decembra Mars će biti u trigonu sa Kironom 25.decembra (Nežni ratnik....) i u sekstilu sa Saturnom 30.decembra (Izdržati sve...)....ALI...biće Mars u kvadratu sa Neptunom 11.januara (Nejasne želje...). 
Kada Mars reši dilemu kojim putem treba ići...pred kraj meseca biće u harmoničnom aspektu sa Kironom - Energija u službi pomaganja drugima, energija akcije, vežbanja u svrhu kontrole besa...i u harmoničnom aspektu sa Saturnom - Da utvrdite cilj i da do njega dođete na najbolji mogući način. 
Kvadrat sa Neptunom je nešto teža priča...na neki način slična nedavnom kvadratu Sunca sa Neptunom.
24.januara Mars prelazi u Jarca....(ide da pomrsi račune Plutonu jer će se 16.februara sresti sa Venerom, pisala sam o tome OVDE).


Mesec je Biku od 09:10 CET
Od 11:19 Mesec je u trigonu sa Merkurom (od juče) u Jarcu!

Jaka je ovo intuicija, duša (Mesec) i razum (Merkur) u ravnoteži...Ovo je energija druženja, komunikacije, dopisivanja, pisanja....odlična energija za javne nastupe, ono da vas svi čuju, vide, ili pročitaju ono što napišete....Ovo je žensko druženje, bilo koje druženje, emotivno, porodično, prijateljsko....

I kada smo kod ženskog druženja...


"And Just Like That"
Sinoć sam odgledala prve dve epizode nastavka serije "Sex i grad"
Danima mi "iskaču" tekstovi o ovoj seriji pa sam odlučila da pogledam (HBO).
Nisam imala faktor iznenađenja jer su naslovi bili takvi da sam znala šta mogu da očekujem.
"Samanta više nije sa nama"....rečenica iz serije!
Nema Samante...od Sex i grad ostao samo grad :).
Scenaristi su smislili "dobar" razlog zašto nema Samante.
Zverka? Baš u stilu naziva ovog nastavka "And Just Like That"...preminuo!
Miranda više nije advokat odlučila je da se školuje i pomaže ljudima...nije više crvenokosa...pustila je sede koje kaže ponosno nosi...Keri radi nešto u čemu se po meni ne snalazi najbolje...Šarlot ko Šarlot....neko je negde napisao da se urnisala botoksom...
Ja se pitam šta beše sa čuvenom Samantinom rečenicom: "Dogovorile smo se odavno...muškarci, bebe, nije važno. Mi smo srodne duše." 
Na stranu kritike..."to više nije to"..."previše su ostarile" i sl. ja lično ne volim nastavke...ali kada je već nastavak tu....drugačije i nije moglo....ipak je prošlo 18 godina od poslednje epizode Sex i grad...život se promenio, one su se promenile...pa ko voli...nek izvoli.
Ja sam odgledala sa pažnjom prve dve epizode!
Još sabiram utiske...ali činjenica je da Život uvek ide dalje...da neke priče nemaju srećan kraj...
Ali...ko zna do kraja serijala ima koliko ja znam još 8 epizoda....







 

Нема коментара:

Постави коментар