уторак, 9. фебруар 2021.

Preuzmite odgovornost za svoje rane...Saturn sekstil Kiron prvi od tri...


Moto dana:
„Zdravome čoveku svaki je dan praznik.” 

Zvezdani(n) zapis 3155
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Biku na 17°04’

Nije više u konjukciji sa Uranom...ali i dalje su blizu!
I dalje se Mars svađa (kvadrati) sa Jupiterom od 23.januara, sa Suncem od 01.februara, sutra će se posvađati sa RMerkurom, sve zbog sukoba energija Bika i Vodolije! 
U nedelju formiraće harmoničan sekstil sa Neptunom u Ribama pa će i on ali i mi odahnuti!


Danas na zvezdanom nebu:
09.februar 12:00 Saturn sekstil Kiron - I

Ovo je dugotrajan aspekt koji ćemo ove godine imati tri puta:
  1. 09.februar 12:00 Saturn sekstil Kiron
  2. 24.jun 06:28 RSaturn sekstil Kiron
  3. 27.novembar 02:04 Saturn sekstil RKiron
Ovo je prvi njihov sekstil još od 1972/1973 kada je Saturn bio u Blizancima a Kiron u Ovnu!
Dakle, posle 48 godina ponovo su Saturn i Kiron u sekstilu!

Sada se nalazimo u ciklusu Saturna i Kirona koji je počeo 13.aprila 1966. u Ribama na 23°51’!
Ciklus je ovako tekao:
★Prvi sekstili Saturna i Kirona bili su 1972/1973 Saturn u Blizancima, Kiron u Ovnu
Prvi kvadrati Saturna i Kirona bili su 1975/1976 Saturn u Raku, Kiron u Ovnu
Prvi trigoni Saturna i Kirona bili su 1978/1979 Saturn u Devici, Kiron u Biku
★Opozicije u ovom ciklusu Saturna i Kirona bile su 1986-1995 i 2003-2006
Drugi trigoni Saturna i Kirona bili su 2012/2014 Saturn u Škorpiji, Kiron u Ribama
Drugi kvadrati Saturna i Kirona bili su 2016/2017 Saturn u Strelcu, Kiron u Ribama
★Drugi sekstili  u ovom ciklusu Saturna i Kirona su sada 2021. Saturn u Vodoliji, Kiron u Ovnu
Ciklus će se završiti (i početi novi) 08.juna 2028. konjukcijom u Biku na  6°51’!

Kakve su nam šanse i kakav je potencijal za lečenje i lično i globalno

Pre svega...potrebno je da znate da su sekstili energije koje nam pružaju mogućnosti.
Sekstili Saturna i Kirona u februaru, junu i novembru - na početku, sredini i na kraju godine ukazuju nam da ćemo prisustvo ovih aspekata imati skoro pa godinu dana (sa jačim i slabijim uticajem).
Nekako se nameće da je za lek, lečenje, izlečenje potrebno vreme!
Nameće se i da je potrebno strpljenje - Saturn da bi došlo do (iz)lečenja - Kiron.
Žurba ne pomaže...

Svet se bori već više od godinu dana sa nevidljivim neprijateljem...
Svaka zemlja se bori na svoj način. Trenutno neko se zatvara, neko popušta mere, neko ih pooštrava...ali i dalje se ništa konkretno nije promenilo...ili jeste ako uzmemo u obzir vakcine. 
Države, društva, zajednice, kolektivi - Saturn u Vodoliji pa i čovečanstvo imaju svoja merila i svoja pravila...poenta kod ovog sekstila sa Kironom u Ovnu je da se poštuju individualna (Ovan) prava i slobode. To su lekcije koje ćemo i lično i grupno (globalno) učiti ove godine kroz sekstil Saturna i Kirona. I kada smo kod prava i sloboda u igri ove godine su i kvadrati Saturna i Urana u februaru, junu i decembru skoro u isto vreme kada imamo i sekstile Saturna i Kirona.
  1. 17.februar Saturn kvadrat Uran na 7°13’ 
  2. 15.jun RSaturn kvadrat Uran na 13°06’ 
  3. 24.decembar Saturn kvadrat RUran na 11°05’
Tokom cele godine smenjivaće se ovi aspekti, sekstili Saturna i Kirona idu ispred, pre kvadrata Saturna i Urana..Red mudrosti, strpljivosti, potrebe za lekom i izlečenjem, red pobune, buntovništva i osvajanja slobode...Saturn u Vodoliji je u oba aspekta...naša kolektivna odgovornost i odgovornost pojedinca u kolektivu sa Kironom u Ovnu nudi da kroz vreme pronađemo lek (Vreme je najbolji lek) i sa Uranom nudi promene koje dolaze kroz pobunu. Saturn i Kiron se uvažavaju rade zajedno. Saturn i Uran vode svoje bitke još od ranije. Saturn je u Vodoliji kod svoje kuće, Uran u Biku je oslabljen...pa možemo samo da pretpostavimo ko ovde pobeđuje.

Na ličnom nivou sekstil Saturna i Kirona su lekcije o preuzimanju odgovornosti (Saturn) za svoje lične rane (Kiron). Možda i pronalazak nekog posebnog, nekog ko vam može pomoći...nešto kao mentor ili učitelj...neka starija, odgovorna osoba, negde je to i otac...
Svakako je vreme da se dobro organizujete, da budete što praktičniji i odgovorniji i da poštujete strukturu. Bitna je i samodisciplina. Saturn nas uči, Kiron nas uči i leči ovako zajedno u sekstilu nude nam mnogo...na nama je sve ostalo!

Pogledajte kuće u kojoj vam se nalaze Tran Saturn u Vodoliji i Tran Kiron u Ovnu na 6°16’, tu negde je vaša priča o ovom sekstilu! Ova priča može da bude još bolja ako imate harmonične aspekte (sekstile, trigone) Tran Saturna i Tran Kirona prema vašim planetama! Međutim priču bi mogli da promene ako imate neharmonične aspekte (kvadrati, opozicije, nekada i konjukcije) ovih planeta sa vašim planetama. Da, znam...nije lako uklopiti sve to...ali bar pokušajte!

Poznati sa ovim aspektom: Madonna, Cameron Diaz, Carl Jung, Frédéric Chopin, Kate Bush, Ronald Reagan, Andrea Bocelli, Bo Derek, Jack London, Rainer Maria Rilke, Tennessee Williams 




Dnevni aspekti
Mesec je u Jarcu

Jutro je počelo sekstilom Meseca i Neptuna u Ribama...lepa energija sa kojom i budni sanjamo...
Lično ja volim ovu energiju.
"Izvadim čarobni ćilim" pa na neki oblak. Šalu na stranu ali ovaj aspekt je aspekt mašte, kreativnosti, umetnosti... Aspekt za opuštanje, meditiranje....Ono.... pogled u daljinu pa kuda nas odvede. Samo pazite sa glavom u oblacima..... Lako je upasti u ovu energiju, teško je iz nje izaći....ono kada vam se svidi pa nebi silazili sa oblaka. U tome je poenta vratiti se posle kraćeg odmora od svakodnevice....Ova energija je dobra za umetnička stvaranja (poezija, slikanje, gluma, pevanje.., dobar je za ritam i ples... Za duhovnost, saosećajnost....Dobar je i za povezivanje sa porodicom....opet na nekom dubljem duhovnom nivou.
U 18:21 CET srešće se Mesec sa Plutonom i kao da će doći do otrežnjenja posle sekstila sa Neptunom, čak i ako ste planirali da ostanete u oblacima...teško će to ići.
Kao i svaka konjukcija, konjukcija sa Plutonom ima "dve strane medalje", ja ću navesti ovde onu drugu: zastrašivanje, povređivanje, nasilje, pretnje, destruktivnost...Pluton u negativnoj energiji, aspektu: kriminal, fanatizam, ekstremnost, pretnja, mržnja, špijunaža, terorizam, ubistvo....Mesec...dom, domovina, narod, ognjište....Konjukcija intezitet! Šta li još može da se dogodi u vezi svega što je danima aktuelno oko kriminala. Budite što se vas tiče suzdržani.
Srećom pa će Mesec biti u praznom hodu od 18:21 do 02:20 (sreda) pa možete da odahnete...
Dok budemo spavali Mesec će preći u Strelca!


2 коментара: