четвртак, 21. април 2016.

U susret Punom Mesecu u Škorpiji...

Mesec i dalje u Vagi na putu ka Škorpiji....
Od jutros je Mesec u opoziciji sa Uranom....i u inkonjukciji (150*) sa Merkurom u Biku i Kironom u Ribama...Merkur i Kiron su u sekstilu. Ovo je konfiguracija Jod!!! Sve ovo se događa uoči Punog Meseca u Škorpiji. 
22.April 7:23: Pun Mesec u Škorpiji na 2* 
Opozicija Sunca u Biku i Meseca u Škorpiji na 2*!!!

Pun Mesec u Škorpiji mnogi osećaju već danas....
Današnju konfiguraciju Jod možemo osetiti na razne načine. 
(da se potsetimo ove konfiguracije)
JOD ili "Božiji prst"
U konfiguraciji Jod imamo jednu planetu u inkonjukciji (150*) sa dve planete koje su između sebe u sekstilu (60*)!!! 
Zašto Božiji prst....liči na prst ili na slovo Y....
Zovu ga još i "Božije oko" ili "prst sudbine"....
Inkonjukcija - nije opozicija fali do opozicije (180*) nije trigon više je od trigona (120*)... 150* nešto između!!! I zbog toga spada u aspekt prilagođavanja. I sekstil harmoničan aspekt, povoljan aspekt!!!

Inkonjukcija (150*) -  je neprilagođenost i neusklađenost energija pre svega... Nije opozicija (180*) nije trigon (120*) tu je između (150*) i možda baz zbog toga iritira, donesi nervozu, obično hoće na zdravlje (kod drugih na posao)... Inkonjukcija je... prilagođavanje, nemir, napetost, reorganizacija

Sekstil (60*) - Sekstil spada u harmonične i povoljne aspekte...i ima prirodu Venere. Planete koje su ovde u odnosu imaju skladan i stabilan odnos. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju -  sekstil.
U ovoj konfiguraciji JOD: Imamo Mesec u Vagi u inkonjukciji sa Merkurom u Biku i Kironom u Ribama, oni su Merkur i Kiron u sekstilu...Sve ukazuje na neku promenu (Mesec) u razmišljanju (Merkur), neku vrstu prilagođavanja (inkonjukcija), gde je rezultat povoljan (sekstil). Kiron je ovde ključ, rešenje, "lek i izlečenje"....Reorganizujte svoje misli, reči, komunikaciju....Mesec je u Vagi, Merkur u Biku....Bikom i Vagom vlada Venera, a ona je sve bliže konjukciji sa Uranom!!! Egzaktna konjukcija je u vreme Punog Meseca sutra!!! Moguća su razna iznenađenja!!!
Sve ovo se dešava kao uvod u energiju Punog Meseca...kulminaciju nečega!!!
Pun Mesec i jeste kulminacija onog što je započeto prethodnim Mladim Mesecom u Ribama 9.Marta ove godine!!! 
Pun Mesec u Škorpiji...
Sunce u Biku - sve što je moje u opoziciji sa Mesecom u Škorpiji - sve što je tvoje. Obe ove energije su jake i ne treba favorizovati niti jednu posebno, najbolje je naći ravnotežu i balans...
Bik je ovde u priči ja imam (stabilnost), dok je Škorpija u ja želim (intezitet). Bik je za formu, Škorpija za transformaciju. Sa jedne strane Sunce - volja, stabilna, naklonjena materiji, materijalnim dobrima, ličnim vrednostima, sa druge strane Mesec - duša, strast, intezitet. Pun Mesec simbolično osvetljava ovaj sukob volje i duše...Obe energije su prilično jake, zato taj sukob mnogi od nas osete na svojoj koži. Postoji velika mogućnost da budemo uznemireni, emotivniji nego inače, pa čak i agresivniji. Mnogi će biti razapeti između fokusiranja na opipljive rezultate i pokazivanja svojih emocija....između situacije da li čvrsto stajati na zemlji (Sunce u Biku) ili slušati glas žudnje iz svog srca (Mesec u Škorpiji). Bilo bi najbolje naći ravnotežu, jer sa jedne strane je Sunce (volja) koje želi stabilnost, udobnost, bezbednost a sa druge strane je Mesec (duša) koji ima princip sve ili ništa, intezitet osećanja...Šta ćete izabrati, stabilnost, sigurnost ili intezivna i jaka osećanja, hoćete li razmišljati praktično ili emotivno? Kao što sam više puta naglasila bilo bi dobro da pronađete balans između tih krajnosti...Jer ako to ne učinite može doći do nervoze, preosetljivosti, razdražljivosti, nemira....Pun Mesec često isprovocira negativne događaje....
Bilo bi dobro da znate gde se u vašim kartama nalazi Pun Mesec, tu može da dođe do krize. Ovaj Pun Mesec nešto više utiče na Škorpije, Bikove, Lavove i Vodolije...ali i na sve one koji imaju neke planete u ovim znacima na oko 2*!!!
Šta je kod ovog Punog Meseca bitno...
Vladari Škorpije, i Mars i Pluton su odnedavno retrogradni, i to je već naznaka snažne energije!!! U retrogradni hod su krenuli u razmaku od 19 sati...jedan za drugim, prvo Mars, za njim i Pluton.... Ovaj Pun Mesec je preko vladara Škorpije pod snažnom energijom prošlosti (retrogradnost). Škorpija inače donosi intezitet i "duboko kopanje"... Podsvest i nesvesno ovde će imati bitnu ulogu...Samo vi znate stanje svoje podsvesti....i šta treba "kopati" i koliko duboko!!!
U "igri" je i Venera i njena konjukcija sa Uranom!!!
Pun Mesec i njegova energija će osloboditi snažnu energiju....mnogi će doživeti kulminaciju nečega. Imajte na umu da je energija Škorpije energija gde nešto može da "umre" i da se nešto može "ponovo roditi"...Da, kraj nečega i novi početak!!!

Uoči Punog Meseca u Škorpiji...
Danas stotinu i šest dana pre početka Igara u Rio de Žaneiru, u drevnoj Olimpiji upaljen je plamen koji će bakljama biti pronet širom planete pre nego što se njime upali i olimpijska vatra u brazilskom gradu domaćinu najveće svetkovine sporta!!!
"Olimpijski plamen je jedno od najpoznatijih Olimpijskih znamenja. Simbol večne vatre odnosno plamena potiče iz grčke mitologije u kojoj je poznata priča o Prometeju koji je ukrao vatru iz doma boga Zeusa i poklonio ljudima. Taj su motiv iskoristili Grci i za vrijeme održavanja drevnih Olimpijskih Igara uvek održavali večnu vatru."
  

Danas u ponoć počinje ovde kod nas predizborna tišina, do kada stranke i koalicije, koje učestvuju na izborima 24. aprila, mogu da se bave predizbornim aktivnostima!!! Slučajno? Slučajno ili ne, tek i ovde ima simbolike!!!
Politiku ne volim, ali sa politikom uvek ide ona čuvena rečenica "Pustio bih ja njega, ali neće on mene"... Ovih dana nisam smela ni frižider da otvaram plašeći se da me neće "zaskočiti" neki političar svojim obećanjima...Odavno ja znam da su "obećanja ludom radovanja", pa se trudim da ne poludim :-)))).  Jedan spot je ovih dana oborio sve rekorde i nekako mi baš taj spot ide uz sve ovo.....






Нема коментара:

Постави коментар