среда, 25. фебруар 2015.

Merkur u Vodoliji trigon SMČ u Vagi i sekstil JMČ u Ovnu....

Mogu ja bez tebe, ali mi nekako lepše sa tobom...!?! 

Pred sam kraj ovog najkraćeg meseca u godini na zvezdanom nebu vrlo uzbudljivo....
Da li je ovo samo uvod u mesec Mart u kome ćemo imati zaista vrlo zanimljiv zvezdane događaje?
Izgleda da jeste...
U dane u kojima je Mesec u Blizancima (od danas u 5:53am do 27.Februara do 1:49pm CET) vrlo je bitan Merkur koji je inače vladar Blizanaca!!!

Merkur je u Vodoliji već dugo od 5.Januara i tu će boraviti do 13.Marta)... 
Danas ali posebno sutra i prekosutra (26./27.Februar) Merkur će biti deo zanimljive priče. Zapravo, Merkur će praviti egzaktni trigon sa SMČ u Vagi na 11* ali i sekstil sa JMČ u Ovnu na 11*. 
Pisala sam već ranije o Mesečevim Čvorovima, posebno su bili *aktuelni u Januaru ove godine u vreme Punog Meseca u Raku 5.Januara 2015. Onda su još *jednom bili u fokusu u vreme Mladog Meseca u Vodoliji oko 20.Januara....
I evo *sada..... kada Merkur "ubrzava" i kada je sve bliže promeni znaka...
Ponovo imamo priču o odnosima, vezama, emotivnim pre svega ali i svim drugim: porodičnim, prijateljskim, poslovnim...Najpre da se podsetimo šta nam to Mesečevi Čvorovi poručuju, ne bilo koji već ovi tranzitni JMČ u Vagi i SMČ u Ovnu....
Copy-paste:"Ono što treba PUSTITI, pustiti da ode iz našeg života (RxJMČ u Ovnu) i onog gde treba da IDEMO i da se razvijamo (RxSMČ u Vagi)..... tu su da nas podsete da neke odnose treba da sredimo." 
Šta znači srediti? Ako može da se popravi, promeni (neki odnos), popraviti ga, ako to nije moguće onda je možda vreme da se nešto ili neko pusti.....Ako pogledate kartu neba videćete da je JMČ u Ovnu u zanimljivom društvu: u konjukciji je sa Uranom u Ovnu (dozvoljen orbis delovanja), u konjukciji je i sa Venerom (4.Marta biće u egzaktnoj konjukciji).... Venera i Mars su već u konjukciji od skoro... Dakle, sve su šanse da su mnogi od vas u sred nekih ljubavnih dešavanja!!!

Da se vratimo Merkuru i Mesečevim Čvorovima!
Sutra 26.Februara... kada Mesec u Blizancima bude na 11* biće deo Velikog Vazdušnog trigona (kratkotrajnog ali vrednog spominjanja) zajedno sa Merkurom u Vodoliji na 10*27' i SMČ u Vagi na 11* - Blizanci/Vodolija/Vaga.... ovo se doduše dešava oko tri sata posle ponoći ali sa tom energijom ulazimo u sutrašnji dan. Ovaj Veliki vazdušni trigon bi mogao da bude pokretač nekih događaja ili psihološkog utiska....I ovaj Veliki trigon ali Merkurov trigon sa SMČ i sekstil sa JMČ mogli bi da budu deo vaših životnih priča. Ovo je treći put od kako je Merkur u Vodoliji da imamo ove aspekte a sve zbog retrogradnog kretanja Merkura. Ovaj treći put je neka vrsta kulminacije!!! 

Merkur je i u sekstilu sa JMČ u Ovnu, ali i u trigonu sa SMČ u Vagi...
JMČ je ono "mesto" ili uloga u kojoj smo bili, ono što treba promeniti, pustiti....ostaviti negde iza nas. SMČ je mesto ili uloga koju tek treba da igramo...to je priča o izlazu, rešenju....novim stvarima, to je nova situacija i priča...ili mesto gde treba ići i razvijati se....
Tranzitni JMČ u Ovnu i SMČ u Vagi su u u opoziciji, ali to je tako oni uvek idu u paru i uvek su jedan preko puta drugog. Ova energija je tu da vidimo gde smo kada su odnosi "jedan na jedan" u pitanju, odnosi tipa: JA -TI / JA - DRUGI (oni preko puta)...JA - Ovan, TI - Vaga.  Ovde je reč i o emotivnim, ljubavnim odnosima i vezama ali i svim drugim. 
Da se zadržimo na ljubavnim! Ova opozicija je tu da nam kaže i pokaže da ljubav ne mora da bude "bojno polje". Da nam kaže i pokaže šta treba napustiti, šta ne valja u nekom odnosu, i kako i gde ići napred... Šta je to što vas u nekoj vezi opterećuje, ima li sebičnosti u tom odnosu, ili je možda u pitanju neko takmičenje... Ovaj tranzit nas uči kako da pronađemo mir, ravnotežu, taktičnost....diplomatiju, negde i kompromis. Neki stari obrasci i ponašanja prosto treba da se promene da bi bilo bolje. Da li to znači nečiji odlazak, napuštanje ili je to sasvim drugačiji pristup vezi i odnosu to već znate samo vi! 
Ova opozicija će biti (ponovo već je bila) aktuelna ovih dana, jer će Merkur u Vodoliji praviti sekstil sa JMČ i trigon sa SMČ. Aspekti su dobri, trebalo bi da sve ovo bude dobro, na ovaj ili onaj način ali dobro!!! Kako su Mesečevi Čvorovi retrogradni opet imamo neku prošlost na dnevnom redu....Krajem Januara smo imali iste ove aspekte ali tada je i Merkur bio retrogradan, sada je Merkur direktan izašao je i iz retrogradne senke dakle on sada može puno da pomogne jer on više ne "vuče" na prošlost i ne zbunjuje jer nije više retrogradan. Kako? 
 
Ako znamo šta Merkur predstavlja biće nam lakši i odgovor :).
Ukratko Merkur je (raz)um, naše misli, reč, pisana izgovorena, komunikacija, razgovor, informacija, pošta, pisma, poruke.....rekoh ukratko, ako želite da znate više šta sve Merkur predstavlja imate detaljno OVDE tekst je o Merkuru u Devici da vas ne zbuni, u tekstu je i sve o Merkuru!!! O Merkuru u Vodoliji imate OVDE... Sve upućuje da je ovde bitan možda neki razgovor, neka komunikacija (oči u oči, telefonski, poruke...) a vezana za neki odnos, vezu koju imate. Merkur - komunikacija, Mesečevi Čvorovi (neki odnos) lepi aspekti (sekstil i trigon) dakle razgovor, pismo..., odlazak na nečija vrata....ili šta već (komunikacija) o nekom odnosu, vezi....Ishod? Znaćete ga samo vi :-))).



 

  Teško meni sa tobom (a još teže bez tebe)

 

2 коментара:

  1. U potpunosti se opisali moju emotivnu situaciju! Ali bukvalno :)

    Citam vas redovno iako ne komentarisem i uzivam u vasim postovima. Samo tako nastavite, pomazete mi da sagledam neke stvari malo drugacije, samim tim bolje i da reagujem u odredjenim situacijama :)

    Veliki pozdrav iz Budve

    www.pwincipessa.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nataša :-)))
      Od sada kad god imam vremena ja ću malo da zavirim u svet www.pwincipessa.blogspot.com :))... Pre par godina pisala sam i nekoliko tekstova o Modi naravno iz ugla astrologije...:-)))
      U Budvi nisam bila godinama....možda jednog dana me put ponovo navede na prekrasne obale nekada i našeg mora :-)))
      Pozdrav iz BG (danas nešto sivog)

      Избриши