понедељак, 15. октобар 2012.

Mesec je mlad...

... zaljuljao grad


Dnevna doza kreativnosti
Mesec će danas biti Mlad u 2:02pm (CET). Konjukcija Sunca i Meseca u Vagi na 22*. Počinje novi ciklus!!! Ovde se završava ciklus Mladog Meseca u Devici od 16.Septembra. Novi cilus i šansa za veštine koju ima Vaga... diplomatija, pregovaranje, uravnotežavanje, balansiranje... Vreme za partnerske odnose svake vrste, bilo emotivne bilo neke druge. Vreme kada ljude posmatramo kao saradnike a ne kao suparnike. Sa ovom energijom Vage imamo šansu da napravimo neke promene u narednom ciklusu - do novog Mladog Meseca. Šta nam još nudi ova energija: da uspstavimo mir sa okolinom, da pokušamo da unesemo ravnotežu u naše živote, i da pri tom bacimo akcenat na partnerske odnose. Vaga nosi i energiju Ljubavi, mira, harmonije, na nama je da to prepoznamo...Ovo je vreme u kome imamo šansu da unesemo balans u naše lične odnose. Pregovori mogu biti važan faktor u ovom ciklusu. Vaga nosi i energiju kreativnosti. Ovaj Mlad Mesec posebno će uticati na sve Vage, Ovnove, Rakove i Jarčeve... ostali treba da znaju gde se ovi znakovi nalaze tu je negde i priča koju oni pričaju a vezano za svakog od vas posebno. Najpre treba da znate gde se ova konjukcija Mlad Mesec nalazi u vašem horoskopu tu je bitna promena ...

"Svet treba heroja i sada imamo jednog"...
 
Sve ovo se dešava u vreme ***trigona Marsa u Strelcu i RUrana u Ovnu, što će nam samo uliti hrabrost da krenemo dalje u neke nove priče... Inače ovaj trigon donosi ogromnu energiju, a mi sa njim dobijamo hrabrost i spremnost na rizike. On nam može pomoći da u naše živote dođu razne pozitivne promene...Ovo je vreme bitnih ideja, vrlo progresivnih i revolucionarnih. Imaćemo snagu i energiju za neke događaje SADA I OVDE!!!
Feliks Baumgartner
*** Sigurna sam da ste ako niste gledali bar čuli za Austrijanca Feliksa (padobranac i ekstremni sportista) koji je uradio nešto što nas je sve ostavilo bez daha.. Čovek na vrhu sveta i skok koji je nekome bio ludost a nekome dostignuće. Zašto vam skrećem pažnju na ovo, upravo zbog ovog aspekta... U mnogim astrološkim knjigama ćete pročitati da je ovo aspekt RIZIKA, ekstremnih sportova gde je adrenalin ono nešto što pokreće...Feliks je imao podršku ovog aspekta, podršku ali i pokretačku energiju. Najmodernija tehnika u službi čoveka za ostvarenje nekog cilja... ovde skoka sa 39 kilometara!!! Sa ovim aspektom ovakve ljude i poduhvate prati sreća. Dakle vidite i sami kolika je moć ovog aspekta. Fantastično!!!

Uživajte dok traje....

Od egzaktnih aspekata tu je i ***sekstil Venere u Devici i Merkura u Škorpiji...sa ovom energijom spremni smo za razna društvena događanja... kontakti sa ljudima su sa ovim aspektom mnogo lakši.. Inače ovaj aspekt donosi društvenost, šarm, pregovarače sposobnosti, diplomatiju na delu... Dobar je za učenje, neke poslove gde je komunikacija bitna, za trgovinu, izdavaštvo, odnose sa javnošću...ali odličan je i u romantičnim odnosima, partnerskim, vreme za razgovor na temu emocija...
Ovo je i aspekt veštih ruku, ruke koje mogu praviti lepe stvari. Aspekt za ples, muziku, sve vrste zabave, humor, aspekt koji će vam vratiti osmeh :-)) na lice. Ako ste emotivno sami, možda "pronađete" svoju emotivnu polovinu negde na nekom kraćem putu, u nekom komšiluku, u prevoznom sredstvu... Neko će dobiti ljubavno pismo...mail, SMS, ili neku drugu poruku... Ovo je aspekt za lep odnos sa ženama, sestrama, bliskim prijateljima... Ovo su ženski razgovori, susreti prijateljica...Ma u moru negativnih stvari i pojava ovo je aspekt opuštanja...


Đorđe Balašević - Ognjena 

 

2 коментара:

  1. Primetila sam da moj lunar, koji pocinje danas,obelezava ova konjukcija Sunca i Mladog Meseca. 8.lunarno a 4.natalno.Mada sam vrh 8.lunarnog polja pocine u polju 3.
    Danima se pitam sta meni ova konjukcija moze da donese?Obzirom da je meni u natalu Sunce u kvadratu sa Uranom,Uran u Skorpji 5.polje natala Sunce na osi 8.polja,skoro.Da li to pojacava dati aspekt?
    Inace,meni se skoro i aktivirao Solarni Ascedent u Vagi.I tada se konacno desio prekid posla,poslednji prelaz Saturn kvadrat Mars.Mars kao vladar polja karijere i suvladar 5.polja.
    Vreme je za nove pocetke.

    ОдговориИзбриши
  2. ps.Snezana,tekstovi su odlicni i stalno ih pratim.Pozdrav i sve najbolje.

    ОдговориИзбриши