уторак, 23. октобар 2012.

Sunce u Škorpiji... "dobiću ću sve što zaželim"

Deca koja se rode danas 23.Oktobra (od 2:14am) i sve do 21.Novembra (do 10:50pm), biće rođeni u znaku Škorpije. Rođeni u ovom znaku su jaki, privlačni, strastveni... veliki borci ogromne volje,  ne vole ni tuđe ni svoje slabosti. Neka vas ne zavara njihov miran izgled, znaju da budu vrlo nervozni. Škorpiju možete ili voleti ili ne, obično nema sredine. I ona sama je takva sve ili ništa je njen moto. Škorpija zna da život nije lak, da sve ima svoj kraj, i neće razumeti one koji život shvataju olako. Zna da reaguje burno, oštro... ponekad sarkastično i grubo... ali ona samo brani svoje stavove. Hrabri, zainteresovani za sve što je misterija i misteriozno, odlični detektivi, istraživači, policajci, špijuni, odlični hirurzi... Bije ih glas da su odlični ljubavnici, strastveni ... Kako god tek Škorpija je simbol sexa. Škorpija ne oprašta prevaru, sa njom ne treba da očekujete miran život. Ogromnu snagu i energiju koju poseduju, Škorpije plemenito troše. Osetljive su Škorpije, ali to će znati i prepoznati samo oni najbliži, samo izabrani mogu ući u njihov unutrašnji svet... Razvijeni instikti i intuicija...Osećanja duboka, ali oni su škrti na rečima. Oni se daju intezivno u ljubavi..., ali i u drugim odnosima. Za uzvrat traže isto. Škorpije imaju jak osećaj vlasništva, posedovanja. Teško praštaju. Sve što rade rade strastveno...ili su u nečemu sasvim ili nisu uopšte. Uporni su do fanatizma. Škorpije kao da u izmislile ponos, hrabrost, i intezivnost. Vole tajne i tajanstvenost. Škorpija zna da dođe do srži svega, do samog dna. Nije slučajno simbol ovog znaka škorpija koja će radije ubiti nego da bude ubijena... Moć regeneracije ogromna, kao u prirodi kada škorpija ostane bez svog repa, odma raste novi. Radiće puno i teško... tako da jednog dana mogu biti zadovoljni sobom i postignutim. 
 
Škorpijom vladaju Mars i Pluton...tako da ovaj znak obiluje energijom, onom borbenom i ratničkom (Mars) i onom dubokom podzemnom (Pluton).. Škorpija je vodeni znak, i osećanja su ovde bitna i duboka, ali i skrivena. Strah za njih nije opcija. Gubitak danas znači pobedu sutra!!! Snagu crpe iz upornosti, strastvenosti, magnetizma... Intuicija je njihovo moćno oružje! Kada Škorpija da kompliment, znajte da tako misli. Lojalnijeg i vernijeg prijatelja teško da ćete (pro)naći...
Kako najbolje opisati Škorpiju, kao vulkan koji miruje, ali erupciju možete očekivati u svakom trenutku...

Šta tranzit Sunca kroz Škorpiju znači za sve nas...
Sunce će prolaziti kroz ovaj znak, i biće teško ili skoro nemoguće odupreti se strastima... Ovo je vreme za Želje... za ostvarenje želja, jer Sunce u vodama Škorpije dobija na snazi, izdržljivosti, ne fali ni odlučnosti, a strast je ovde skoro lajtmotiv... Moćan je ovo tranzit i njegovu energiju treba koristiti, za sve ono što je vama važno i bitno! U ovom tranzitu nema mesta za površnost, sve je duboko i intezivno. I ovde je moto Škorpije "Ja želim" u prvom planu.... Stvarno šta je to što najviše ŽELITE? U ovom periodu mnogi će bit zainteresovani za mistično, tajanstveno, za neke tajne, za tabue, i za sve što je skriveno...Mnogi će osetiti energiju, provokativnu, strastvenu, intezivnu... Za mnoge će to biti lekovita i energija transformacije i regeneracije... Biće i ljubomore.... "i bore od ljubomore, a takve su bore najgore" ...., manipulacije, osvetoljubivosti...  Ali volja ogromna...jaka!!! Ponegde biće borbe na život i smrt, samo nemojte ovo bukvalno da shvatite... U svakom slučaju ovo je period za hrabrost, odlučnost, istraživanje (svake vrste), istrajnost, otkrivanje suštine...ovo sve ako su aspekti pozitivni. Ali ovo je vreme i za ljubomoru, mržnju, sarkazam, manipulaciju, koristoljublje...sve ako su aspekti negativni. Potrebno je da znate gde vam se u horoskopu nalazi znak Škorpije, jer će tuda Sunce da prolazi-tranzitira, koje aspekte ono pravi sa vašim planetama, kojom kućom vlada Sunce (Lav)... i to je to...uglavnom :-))

Sunce će danas već na samom ulasku u Škorpiju praviti egzaktan trigon sa RNeptunom iz Riba...što će doneti jaku maštu, sklonost ka misticizmu i putovanjima. Jake duhovne i psihičke momente...Ovo je aspekt zavođenja ili da budete zavedeni :-). Jaka inspiracija i entuzijazam. Bavite se muzikom, plesom, fotografijom, poezijom...Verujte svojoj intuiciji :-). Tražite dodatnu dimenziju u vašim životima... Ako osetite saosećajnost iskoristite to... ima onih kojima je vaša pomoć potrebna, samo se osvrnite...:) Za umetnike, pisce, muzičare ovaj aspekt je bonus..

Darko Rundek- Apokalipso

Ti si ta koju sanjam
ja sam taj kojeg oduvijek znaš
više nemamo želja
jer sad plovimo do beskraja