уторак, 26. јун 2012.

Jupiter kvadrat Neptun


Još jedna promena na nebu je aktuelna,  egzaktan kvadrat Jupitera u Blizancima sa RNeptuom u Ribama. Gde god Neptun umeša prste tu je neka magla, iluzija, obmana, nepoznanica, i mi bi lako mogli da budemo zavedeni pod uticajem ovog kvadrata, zavedeni sopstvenim nerealnim očekivanjima, ali i očekivanjima drugih u odnosu na nas. Postoji opasnost da se ne fokusiramo na bitne detalje, da ne budemo realni... i da odemo u pravcu neke ekstravagancije, nekog preterivanja. Sa ovim aspektom lako možemo biti i razočarani u nekoga ili nešto, mogli bi biti preosetljivi, razapeti između realnog i nerealnog.... ali ipak najjači uticaj ovog aspekta je neko razočarenje, zatim mogućnost da postanemo žrtve neke prevare, obmane..., čuvajte se nepotrebnih rizika posebno finansijske prirode jer bi sada lako mogli da ostanete bez nekog novca. Nešto više nego ostali ovaj uticaj bi mogli da osete: Blizanci, Strelčevi, Ribe i Device (promenljivi znaci), ali i Rakovi i Škorpije (vodeni). Jupiter i Neptun inače vladaju Ribama, Ribe bi mogle da pripaze više od drugih, ali i svi mi u oblastima (kuće) gde Ribe vladaju!

Finansijski skandali
Ovo bi moglo da bude i vreme nekih finansijskih skandala, nekih i nečijih bankrota.., političkih afera vezanih za novac, to će i indirektno i vrlo direktno uticati i na narod. Odakle sad ovo, evo kako to ide: Jupiter (moral, veliki novac, uspeh...ministar..), Neptun (magla, obmana, prevara, gubitak...). Ovaj aspekt bi mogao da ima uticaja na sve ono što je u simbolu Jupitera u Blizancima: komunikacije, saobraćaj, putovanja, učenje, i simbol Neptuna u Ribama: voda, reke, jezera, bazeni, tajne, zavere...Pripazite pri izboru turističkih agencija posebno onih preko interneta, pripazite naročito ako ste u prilici da morate nešto da ugovarate, potpisujete... Uticaj ovog aspekta trajaće negde do početka Avgusta.
Umetnost življenja
Energija ovog kvadrata nam donosi preterani optimizam (optimizam bez pokrića), preterani idealizam.....nerealnu sliku onoga što nas okružuje......a posebno su osetljiva mesta - kuće u kojima se ove planete nalaze....Ovo je ipak dobar aspekt za umetnike i one koji se umetnošću bave... Idealno vreme za glumce (Neptun), pisce, muzičare. Oni koji će sanjariti uz ovaj aspekt, mogu tu energiju da iskoriste i zapišu (Jupiter u Blizancima) svoje snove (Neptun)....prenesite svoje snove, optimizam i idealizam na papir i na taj način prenesu energiju na drugi teren, tamo gde neće biti neke štete, već možda i korist. 
Ovaj aspekt u nama budi i želju za dalekim putovanjima, istraživanjima drugih kultura..., retki od nas će možda tu želju i ostvariti... Drugi će putovati u mislima, ili će se baviti metafizikom, moralom, etikom, mnogi će jednostavno preceniti sebe i otići u neka preterivanja, u nemarnost, neurednost, i trošiće svoje talente na beznačajne stvari, biće neiskreni, izbegavaće odgovornost... pojačaće se njihova egocentričnost (ovo su najnegativniji uticaji ovog aspekta).
Podsetila bih vas još samo na to da je Neptun retrogradan od 4.Juna... a on nas "tera" da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma...Retrogradnost nas na neki način vraća u prošlost...mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i mozžda bežati od stvarnosti... Vrlo verovatno je da ćete imati doživljaj "već viđenog", obratite pažnju šta vam to vaša podsvest poručuje.


  Za bolje znam, al' mi bolje ne treba 

Nekad se cini da sve sto imam nista ne vredi,
pa mi sjaj svih buducih zelja cesto zabledi,
tako da trudim se da se druzim samo sa dobrim ljudima,
koracam lagano, k'o da sam odavno svedocio cudima.

Za bolje znam, al' mi bolje ne treba, ne, ne, ne,
za bolje znam, al' mi bolje ne treba, ne, ne, ne.

U nedostatku nekog bogatstva svi ljudi beze,
u onaj svet gde biti covek je najteze,
a ja stojim ovde tu gde sam rodjen i druzim se s dobrim ljudima,
koracam lagano, k'o da sam odavno svedocio cudima.

Za bolje znam, al' mi bolje ne treba, ne, ne, ne,

 

Нема коментара:

Постави коментар