понедељак, 1. јануар 2024.

Šta rade zvezde u periodu od 01.januara do 08.januara - Nedeljni horoskop



Moto nedelje:
 "Tuga i ljubav ne mogu se sakriti"



Ove nedelje na zvezdanom nebu:

01.januar14:25: Venera kvadrat Saturn
02.januar 04:07 Merkur direktan sa 22°10’ Strelca
04.januar 04:30 Sunce kvadrat Mesec - Poslednja četvrt
04.januar 15:58 Mars ulazi u Jarca


Prva nedelja od 52 nedelje u ovoj 2024. godini!

I dočekali smo još jednu novu godinu...puni nade...uz vatromete širom grada...ali sveta.
Pacifičke države Samoa i Kiribati prvi su ušli u 2024. 
Nova godina u Evropu stigla je dva sata pre nego kod nas ovde...
Poslednji će Novu godinu sačekati stanovnici Američke Samoe, Havaja i ostrva Hauland.



u ponoć 31.decembar 2023.


I ove godine ja sam ispratila 2023. uz čašu vina i meze :))...i Netflix
Ni jedan program na TV odavno nije po mom ukusu...

Ako verujemo u neke narodne mudrosti prvi dan nove godine treba poraniti :))
Znam, teško i skoro neizvodljivo makar za one koji su tek zaspali u zoru.
Ja sam poranila ali samo zato što sam zaspala već u prvim satima nove godine!
Nešto sam ranije napisala...pa nije mi teško da dopišem i postavim tekst za sve one koji će ga čitati i ako je tek prvi dan nove godine!
Zvezde u januaru će malo da kasne...lenja sam nešto :)...sem toga imate šta da čitate :).

Mesec je u Devici u fazi opadanja vidljiv je 75.8%
I taman kako treba 10 minuta posle ponoći bio je u trigonu sa direktno stacioniranim Juputerom u Biku!
I zvezde su nam poželele sve najlepše :) uz jedan od najlepših aspekata u astrologiji, aspekt koji se često naziva aspektom anđela čuvara!
U 09:58 CET još jedan harmoničan aspekt za prvi dan prve nedelje 2024. Mesec u Devici trigon Sunce u Jarcu, taman za ravnotežu Duše i Volje, za harmoniju srca i razuma...

Lagano se odmotava ova godina...
Na stranicama  - AKTUELNO 2024. i Zvezde 2024.- imate sve najbitnije događaje!

Da "odmotamo" i prvu nedelju ove godine




Ne tugujem ja....

01.januar14:25: Venera kvadrat Saturn
Venera u Strelcu, Saturn u Ribama na 3°17’ 

Ovo je njihov drugi kvadrat od kako je Saturn u Ribama. 
Prvi je bio 14.aprila 2023. Venera je bila u Blizancima!
Sledeći je 08.juna 2024. Venera će biti u Blizancima

Gde god se nađe Saturn dolazi i do nekog zahlađenja... 
I ako je ovog 01.januara temperatura više prolećna ovde se misli na neko drugo zahlađenje!
Posle praznične euforije dolazi ova energija...negde je to samo umor, melanholija...negde je ozbiljnije!
Neko je ovog prvog dana nove godine sam, usamljen...neko je sam i u gomili ljudi. Neko nije dočekao NG sa onim koga voli...itd.
Negde je ovo ona čuvena postpraznična depresija.
Ovaj kvadrat može doneti tugu, osećanje praznine, umora, osećanje manje vrednosti, ovo su neispunjena očekivanja, nedostatak ljubavi, nezadovoljstvo izgledom...itd

"Tuga lepše zvuči kad se otpeva. Pesma sve podnese"

Venera kvadrat Saturn:
Mnogi će kroz ovaj tranzit osetiti nedostatak ljubavi, imaće osećanje nevoljenosti, a to je teško i ako ste u vezi a možda još i teže ako niste. Mnogi od nas će poželeti da se povuku, osame... Tuga je ovde moguća, razočarenje u nekog ili neku emociju... povlačenje će biti jedna od opcija, čak i razmišljanje bolje mi je da budem sam/a. Još teže se podnosi kada se druga strana povuče, obično bez objašnjenja. Ova vrsta ohlađenja je svojevstan test za neku vezu. Ne donosite bitne odluke za vreme ovog tranzita. Nije ovo pogodno vreme za rešavanje problema... primirite se, jedno od rešenja je sećanje na lepša vremena. Kažu da sve što imamo su lepi trenutci koje skupljamo... "izvadite" ih kutijica sećanja i čekajte. Prihvatite ograničenje ovog tranzita i razmislite odakle duvaju ti hladni vetrovi. Odakle ta rezervisanost i hladnoća... odakle potreba da se udaljite od ljudi koji vas vole, ili obrnuto odakle potreba onih koje volite da se udalje od vas. Ništa ne dolazi preko noći... nezadovoljstvo je sigurno krenulo i ranije.

Uvuče se neka hladnoća...ili je ona tu od ranije ali sada (u ovom tranzitu) pokaže svoje pravo lice...Negde je tu prisutan i strah od odbijanja...i razmišljanje bolje je biti usamljen nego odbačen.
Kod ovog tranzita je važno da znate i shvatite da on ne traje večno...i da je ovo samo jedna od faza u vašim životima...ona što dođe i prođe...a vi možete naučiti nešto iz ovog prerioda...neku lekciju, steći neko iskustvo....u životu se ništa ne dešava slučajno i bez razloga!

Mnogo teže je onima koji imaju kvadrat tranzitnog Saturna u Ribama sa njihovom natalnom Venerom u Blizancima ili Strelcu...na oko 4° (+/- neki stepen)...jer ovaj tranzit traje nešto duže (nekoliko meseci).
Tranzitni Saturn kvadrat vaša natalna Venera se dešava na oko 14 godina.
P.S. U vreme ovog tranzita mnogi počnu da brinu za svoje bore, kožu, izgled, lepotu....

Ovaj aspekt otežava i ljubavni i finansijski život.
Poremećena je ravnoteža u davanju i primanju, neko ovde ima utisak da je žrtva.... a to nije ljubav. Još ako je u priču na mala vrata ušla materijalna situacija, što je ovde vrlo moguće, tek onda je ljubav na velikom iskušenju. Tu se mogu odjednom pojaviti neke razlike u godinama (a do juče nikome to nije smetalo), u statusu, kulturološke razlike... itd.
Savet: Ovaj tranzit ne traje dugo, kada to znate imate i šansu da na pametan način prevaziđete moguće probleme, bilo da ste u vezi ili niste.

Svaki aspekt ima i pozitivnu stranu:
Preispitajte svoj odnos, vezu...vidite šta ne valja, šta vas koči (ili ko), odakle hladnoća....Budite mnogo realniji nego do sada...sagledajte stvarnost ma kakva ona bila....Budite odgovorni ili odgovorniji...i što da ne....provedite neko vreme sami....odmorite....I ne brinite...ne starite :)) samo ste na putu da steknete iskustvo i mudrost i možda dobijete neku boricu više.


"Keep calm and move it"...

02.januar 04:07 Merkur direktan sa 22°10’ Strelca

Ako ste imali utisak već viđenog, ako vam se na neki način ponovio doček, bio sličan nekom iz prošlosti, ako ste sreli neke ljude iz prošlosti...za to je bio zadzžen RMerkur u Strelcu...

Gotovo je i to...I neće više biti "krivac" za sve...
Završava se četvrti po redu retrogradni ciklus Merkura (iz prošle godine).
Jovo nanovo....i Zar opet....dogodiće se 02.aprila kada će Merkur krenuti u drugi retrogradni ciklus u Ovnu i kada će zapravo prekinuti period direktnih planeta.
Merkurove retrogradne cikluse imate OVDE!

Posle nekoliko nedelja retrogradnog kretanja Merkur će konačno da nas oslobodi problema u komunikaciji i u donošenju nekih važnih odluka. Ako ste se osećali kao izgubljeni u prostoru i vremenu i u "prevodu"...ako niste uspevali da ostvarite komunikaciju na neću reći normalan način ali jasnu i bez zbunjenosti, ako je mnogo toga što ste započeli moralo da čeka ili da se odloži... došlo je vreme da lakše dišete i da krenete napred. Ako je vaše razmišljanje bilo na neki način iskrivljeno, nelogično... vreme je da se tu stvari poprave.

Merkur iz senke!
Ali....ima nešto što treba da znate! Nije uvek sve jednostavno kako na prvi pogled izgleda... Merkur zaista kreće (polako) napred ali ima tu i neka caka, biće još neko vreme u retrogradnoj senci, mali oprez i sve će biti kako treba. 
Iz retrogradne senke će izaći 21.januara sa  8°29’ Jarca



Koji će vrh osvojiti Mars...

04.januar 15:58 Mars ulazi u Jarca

Mars je poslednji put boravio u Jarcu od 24.januara do 06.marta 2022.
Kod nas je upaljen crveni meteoalarm... i danas ledeni dan, temepratura od -15 do nule!
U Grčkoj je pao sneg - zabelela se Grčka....vrtići i škole zatvoreni...Zabeleo se Akropolj...Kažu da je ovo nezapamćeni sneg....ja se sećam onog iz januara 2017. :) kada je zavejan bio Skijatos. 


Uzvišen je Mars u Jarcu.....drugim rečima lepo mu je tu.
Mars je u Jarcu u gostima, Jarac mu je dobar domaćin. Nateraće Jarac Marsa da se "penje" uz razne litice, staze, lestvice...
Sa energijom Marsa u Jarcu budi se želja i potreba za uspehom, odatle i spremnost za vredan i naporan rad. Ovo je energija praktičnosti, nema puno prostora za impulsivnost, što je dobro za sve poslovne poduhvate, ali i sve druge akcije...Ova energija Marsa donosi veću samokontrolu, disciplinu i odgovrnost. Nije ovaj položaj Marsa naklonjen humoru...i nekako kao da fali malo topline. Ovde su krutost i hladnoća vrlo mogući. Ipak pouzdana je ovo energija. Na gnev i ljutnju sporo se reaguje sa ovakvim Marsom.... na fustracije i stres hladno. 
Mars - energija, snaga, moć, ambicija, rad, želja, seksualna energija...Kada Mars tranzitira-prolazi kroz znak Jarca, postajemo zainteresovaniji za karijeru, materijalne stvari i prilike, nekako svoju energiju više usmeravamo na ove oblasti života.. Želja da se popne neki stepenik više u karijeri svakako proradi u vreme prolaska Marsa kroz ovaj znak. Želja za napredovanjem velika. Sa ovakvim Marsom obično se razmišlja na duže staze a vezano za neki posao, neku akciju.
Mars u Jarcu će vas motivisati da uz naporan rad ostvarite neke vaše ciljeve. Niko bolje neće od mudrog, ozbiljnog, odgovornog, pouzdanog Jarca da usmeri energiju Marsa u postizanju uspeha. 
Tu gde Mars prolazi-tranzitira tu ćete i najviše i energije ulagati, zbog energije Jarca bićete praktičniji, odgovorniji, konzervativniji...sporiji i razumniji...ali i hladniji. Zbog uticaja ove energije možete zbog posla i karijere zapostaviti porodicu. Mogu se javiti problemi u bliskim odnosima, u vezama, posebno u intimnim, ali generalno velika energija i snaga da se postignu neki životni ciljevi. 


P.S. Za kraj Bojana Vunturišević i Kese etikete...pesma za razmišljanje!
Devojka prelepog glasa, originalna, drugačija!!!



☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар