уторак, 23. јануар 2024.

Ledena princeza...Venera u Jarcu

 

Moto dana:
Na vrhu, vazduh je čist, svež...a pogled predivan

Zvezdani(n) zapis 3963


Venera je dok započinjem ovaj tekst na 29° Strelca, spremna za "skok" za promenu energije!
U 09:51 Venera ulazi u Jarca

Prvo posao, ljubav posle :-)
Za Veneru u Jarcu ljubav je kao penjanje na planinu.... uporni stignu na vrh a tamo ih čeka fantastičan pogled. Ko se makar jednom popeo na vrh neke planine zna o čemu pričam.

Od 23.januara do 16.februara Venera će boraviti u energiji znaku Jarca.
Mi se nećemo penjati na planine (bar većina neće :-), ali oni uporni koji ljubav metaforički vide kao (ne)osvojivu planinu (Jarac) mogli bi da dožive zaista lepe trenutke kada je ljubav (Venera) u pitanju. 
Sa ovom energijom postajemo: Uporni, izdržljivi, odgovorni, disciplinovani, praktični, verni, vrdeni....koliko i kako zavisi od položaja Tran Venere ali i aspekata koje će ona praviti....i sa tranzitnim i sa natalnim planetama.

Svi negde u horoskopu imamu energiju Jarca, neka kuća ili kuće nam se nalaze u Jarcu.
Ova energija je: zemljana, kardinalna, pasivna. Vladar Jarca je Saturn. Vlada 10.kućom.
Fraza: Ja koristim. Ključna reč: Ambicija.
Ova energija u pozitivnim aspektima: odgovorna, praktična, pouzdana, oprezna, tradicionalna, ekonomična, ozbiljna, poslovna..
Ova energija u negativnim aspektima: tvrdoglava, ne prašta, egoistična, teži uspehu, preokupirana brigama, strahovima, kočnicama....
Jarac: planina, piramida, kamen, stena, cigla, crep, beton, granit, minerali, rudnik, integritet, građevinci, industrijalci, političari, ortopedi, poslodavci, masoni, hladnoća, sneg, mraz, mrak, sat, kapija, zatvor...
Vlada: skeletom, zglobovima, kolenima...

Venera ukratko (najkraće): 
Osim ljubavi, lepote, uživanja, zadovoljstva, sreće...ona predstavlja ženski princip (devojka, sestra, ljubavnica), ona je partner (emotivni, bračni...), ona je umetnost, moda, diplomatija, ona je novac, imovina (uglavnom pokretna). Pokazaće koliko i kako nekog volimo, kako dajemo ljubav, koliko smo srećni, i stav o sreći, kako uživamo i da li smo pre svega sposobni da uživamo, kako stičemo (materijalna dobra), kako vrenujemo stvari i ljude i kakvi smo u odnosima (vezama)....




Venera u Jarcu (generalno)
Naizgled hladna, proračunata...ali u stvari nesigurna i svoju nesigurnost nadoknađuje tako što teži uspehu, položaju, materijalnim dobrima. Venera u Jarcu zbog straha da će biti napuštena zapravo štiti sebe. Zbog toga ne pokazuje svoja osećanja lako, skoro pa ih ne pokazuje nikako... Zato često deluje vrlo snobovski....kao ledena princeza. Radije svoja osećanja potiskuje....ipak ko je spreman može da otkrije mnogo toga kada je ova Venera u pitanju. Ova Venera je vrlo senzualna, pohotna... 
Ona je spora ali uporna! Nema odgovornije Venere u celom zodijaku od Venere u Jarcu. 
Često oko sebe gradi zidove poput onog Kineskog.... ili je to neki nevidljivi štit. Istina je da može biti preokupirana poslovnim uspehom, položajem i statusom, distancirana i emotivno hladana.... Ali iza tog zida ili štita krije se vrlo verna, odana, odgovorna energija.
Kod Venere u Jarcu u sukobu su ljubav i dužnost, želje i ambicije. 
Ona kontroliše svoje emocije ili bar nastoji da su emocije uvek pod kontrolom. Za njenu lepotu se kaže da je ledena, klasična... Erotika postoji samo je negde "zakopana". Ona zna kako ljubav da "pretvori" u novac. Međutim zna ona i da bude ljubomorna.
Venera u Jarcu iz njenog ugla ne želi mnogo... Ona želi sigurnost, posvećenost, stabilnost.
Svoju strasnu prirodu otkriće samo ako je sigurna, svoja osećanja će pokazati oprezno...i želeće da uvek ima kontrolu nad njima. Ako ustanovi da to nije to....ona neće gubiti vreme krenuće dalje I ona tu ne vidi ništa loše, ona je samo praktična.
Nema za nju vrha koji nije osvojiv....:-)
Kada nema ljubavi "baca" se na posao, ali i kada ljubav postoji posao je jako bitan za ovu Veneru.




Tranit Venere kroz znak Jarca
Svaka planeta dobije energiju znaka u kome se nalazi. 
Venera ovde sa energijom Jarca donosi: ozbiljniji pristup emocijama, ljubavi, kreativnosti, zabavi, deci.... Ulazimo u period: vernosti, pouzdanosti, ozbiljnijeg izražavanja ljubavi. Zapravo ovde se ljubav podiže na jedan viši da ne kažem visoki nivo, ili ozbiljniji nivo. 

U periodu Od 23.januara do 16.februara imaćemo dovoljno vremena da spoznamo neke granice unutar nas. Mnogi će postati: oprezniji, ozbiljniji, strpljiviji. Drugi će se opet "baciti": na karijeru, uspeh, status... Za mnoge će u ovom periodu prava romansa biti romansa sa poslom i karijerom. 

Da bi vam lakše bilo da shvatite ovu energiju, reći ću vam da Veneru u Jarcu možete posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladar Jarca). A to je već ozbiljna priča. Venera u Jarcu traži obavezu. Da li ste spremni za obavezu, obavezivanje? Planeta ljubavi Venera je ovde u zemljanom znaku i voli da zna krajnji rezultat! Jarac je praktičan i ambiciozan znak, i kao i simbol ovog znaka - jarac želi da se popenje na vrh neke planine.

Ako ste sami, i dovoljno ambiciozni ovo je period kada imate šansu da više ne budete sami, ili ako ste u vezi da vezu ojačate i podignete na jedan nivo više!

Ipak...Mnogi od vas će se u ovo vreme posvetiti poslu, profesiji, karijeri, emocije mogu biti zapostavljene ili ostavljene za neko drugo (bolje) vreme.. Ali koje je to vreme? Zapitajte se pre nego krenete da osvajate vrhove vezane za vaš profesionalni život. Da, mnogima od vas će prioritet biti i finansijska situacija... ekonomija ispred emocija. Možda će neki od vas samo prikočiti (Saturn), biti ozbiljniji, oprezniji, emocije i strast ostvati za posle... Prvo karijera i posao, emocije ako se stigne i kada se stigne... Kod nekih od vas želje i osećanja mogu biti potisnuti, mogu biti postavljena neka ograničenja....samokontrola izraženija, i uzdržanost....

Obratite pažnju na ovo
Neke od vas ovaj tranzit će vratiti u prošlost.
Dok Venera boravi u Jarcu moguće je i da vam zakuca prošlost na vrata, neka emocija koja je završena negde u prošlosti, stara ljubavna priča.... Ili ono stvarno u smislu susreta, poziva, pisama...ili samo kao podsećanje na ljubavnu prošlost i emociju koja čim se vraća nije završena.
Sve ovo preko uticaja Jarca i Saturna, jer Saturn je vreme, povratak, prošlost, juče... 

P.S. kada pročitate negde ovo sa Venerom u Jarcu i priču o prošlosti, čekanju...i sl. da znate i zbog čega je to...veliku ulogu u toj priči ima Saturn vladar Jarca!!!!


Tranzit Venere kroz Jarca za neke od vas može biti težak. 
Posebno za one koji imaju Veneru u svom životnom horoskopu koja se ne slaže sa ovom energijom. Koja je drugačija, ne toliko disciplinovana kao što je ova energija. Venera u Jarcu se ne slaže sa energijama Raka (opozicija), Ovna i Vage (kvadrat), Blizanaca i Lava (inkonjukcija).




Kuća kojom će tranzitirati - prolaziti Venera
Je oblast života koju ona želi da uzmete za ozbiljno što se kaže. Ali i gde treba da budete odgovorniji. 

Primer: Ko drugi nego gospodin glumac :). Njemu će Venera u Jarcu prolaziti - tranzitirati kroz 3 i 4. natalnu kuću! Prelaziće mu preko Meseca u Jarcu...praviće još neke aspekte....kvadrate sa planetama u Vagi (Uran, Jupiter) ali i sekstile sa planetama u Škorpiji (Venera, Merkur, Sunce i Neptun), ovo je "poslastica" za astrološka istraživanja!

☆☆☆

Da li....
Generalno kada Veneru posmatramo kao emociju, ljubav, odnos, ovaj tranzit nas može uvesti u priču i neko Da li ... Da li su vaši odnosi, veze kvalitetni? Da li vas taj odnos ispunjava? Da li je partner dobar? Ili da li ste vi dobri za partnera?  Ovo sve kada Veneru posmatramo kao vladara Vage (ljubav, veze, odnosi, brakovi...). 
Ako Veneru posmatramo kao priču o vrednosti, Venera vladar Bika (vrednost, novac, materijalno...), onda je tu priča... Šta je vredno u vašem životu? Da li se isplati? Šta je bitno u vašem životu? A čega bi se rado odrekli....
Venera u Jarcu će vam postaviti još neka pitanja. Da li ste dovoljno zreli, mudri, ozbiljni da održite nek odnos, neku vezu? Da li imate dovoljno strpljenja? Da li vaša veza ima čvrste temelje? Da li će vam posao, karijera biti bitniji, da li je posao vaša ljubav? 

Ako ste u vezi ovo je period za praktične stvari
Vreme za ozbiljne planove. Ako se duže zabavljate možda je vreme za zajednički život, brak. Oni koji su u braku možda će razmotriti finansijsku situaciju, napraviti plan štednje za novi šporet :-), ili auto ili neki put. 
Ako ste kojim slučajem sami
Ovo je vreme kada možete upoznati nekog i da ta veza potraje...ono na duže staze. Upoznavanje bi moglo da se dogodi negde na poslu, poslovnoj žurci, na mestima koja su povezana sa vašim poslom... Šta ako ne radite? Onda su to neka "obična" mesta, neke svakodnevne prilike i mesta. 


Zašto sam Veneru u Jarcu nazvala ledenom princezom?
Venera u Jarcu i ledena i senzualna kraljica/princeza.
Kao vladar Vage, Venera je ideal lepote, često nedostižni ideal lepote, voli dvor, zamak (Saturn - zamak) pa otuda princeza ili kraljica...Još ako je zamak na nekom vrhu...
Zašto ledena? Ovde u Jarcu zbog Saturna vladara Jarca...ali ona je i vrlo senzualna (vladar Bika) i tako ova ledena kraljica zna da bude i te kako senzualna!
Prvi put sam je ovako nazvala 2014. vidim da se sada masovno koristi!

P.S. Svaka Venera je princeza, energija znaka će reći i kakva!



Blago vama Jarčevi :)
Venera u vašem znaku biće najizdašnija prema vama. Blago i vama koji imate natalno Veneru u Jarcu, vi tačno znate o čemu pričam. Venera vama donosi sreću, lepe i ugodne trenutke... Vreme za promenu izgleda, za ulepšavanje. 
Ni mi ostali nećemo biti lišeni nekih lepih stvari koje će doneti ova energija. Pre svega biće nam ponuđeno da budemo praktičniji, izdržljiviji... mudriji. Pa kako ko....neko će se penjati na planinu ljubavi, neko planinu posla i karijere... Šta je kome bitnije. Neko će možda dva u jedan...pa će pomešati posao i zadovoljstvo. Zapravo bilo bi i najbolje da od ove energije uzmete od svega po malo... pa da ovo bude period i ljubavnog i materijalnog zadovoljstva. To je ono što vam ja želim. Šta će se stvarno dogoditi, zavisi od kuće u kojoj će Venera boraviti, od aspekata koje će praviti, ali i od toga kakva je vaša natalna Venera, da li joj ova energija prija ili će biti u sukobu sa njom.

☆☆☆

Šta možemo da očekujemo dok Venera tranzitira - prolazi kroz Jarca:
Fokusiranost na to da se usklade želje i materijane potrebe. 
Oprezno, ozbiljno izražavanje ljubavi.
"Zakopčane" ili zakočene emocije, negde i neka hladnoća ili (za)hlađenje...
Manje vremena za ljubav, posao bi mogao da bude preči....
Dilema partner ili karijera....ili kako ih uklopiti....
Materijalna sigurnost pre nego ljubav...
Karijera ispred svega...i ljubavi, uživanja, zadovoljstva....
Kontrolisana osećanja...
Potiskivanje želja tako što se one nadoknađuju (kompezuju) drugim stvarima....
Javlja se osećanje dužnosti...
Vreme je za vernost, trajnost, pouzdanost....
Ozbiljno pokazivanje ljubavi...više dela nego reči....
Podržavanje partnera...
Više realizma, praktičnosti, posvećenosti...
Negde se mogu javiti strahovi, tuga, melanholija....
Vraćanje emotivne prošlosti....
Stare veze: negde krize zbog strasti i ljubomore, negde šansa da se veza uozbilji, da bude više odgovornosti, stabilnosti... 
Nove veze: mogu da traju, traže se i privlače se starije, odgovornije, situirane osobe...


Šta imaju zajedničko? Veneru u Jarcu!

Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams, Stiv Džobs, Bjork, Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Miley Cyrus, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njumen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun...


Venera u Jarcu i aspekti
Venera će do kraja ovog meseca biti u ovim aspektima 28.januar 07:03: Venera sekstil Saturn - Energija koja čuva ljubav i 29.januar 02:01: Venera trigon Jupiter - Uživanje za sve pare ili više je bolje...
U februaru: 05.februar Venera kvadrat Kiron, 07.februar Venera kvadrat SMČ, 07.februar Venera trigon Uran, 13.februar Venera sekstil Neptun i 16.februara Venera prelazi u Vodoliju


Završavam ovaj tekst, Venera je prešla u Jarca i sada je na 0° Jarca!


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com





1 коментар: