четвртак, 11. август 2022.

Venera je danas glavna...večeras svečano ulazi u Lava - Šou može da počne....Neko će u "Nedođiju" Mars sekstil Neptun....svi idemo u susret Punom Mesecu...


Moto dana:
"Strpljenje je moć,
s vremenom i dudov list postane svila"

Zvezdani(n) zapis 3568
Četvrtak. Dan Jupitera.
Jupiter je u Ovnu na 8°25’

Retrogradan je i još uvek na istom stepenu!
Danas je u sekstilu sa Mesecom u Vodoliji...i zapravo je deo jedne šire priče...
Priča sledi.....



Danas na zvezdanom nebu

11.avgust 14:53: Sunce kvadrat Uran
11.avgust 20:30 Venera ulazi u Lava
11.avgust 23:43: Mars sekstil Neptun

Juče sam pisala o Suncu i njegovim aspektima...
Danas su na redu Venera i Mars...

Venera večeras prelazi u Lava...
Venera ulazi u Lava na sredini sezone Lava!
Da li će se Sunce obradovati društvu...ili ipak ne voli da mu bilo ko blokira svetlost?
Biće na pristojnoj razdaljini pa možda ne bude većih problema!
Sama će ostati od 23.avgusta, u Lavu će boraviti do 05.septembra

Da li ste spremni za uzbuđenje i dramu?
Izlazi Venera iz udobnog i ušuškanog Mesečevog doma (Rak) i prelazi u kuću Sunca (Lav).
Vreme je da se izađe iz oklopa u koji nas je mnoge držala ili smo sami pristali na tako nešto...
Možda je Veneri u Raku bilo udobno, sigurno, bezbedno...ali bilo je i na neki način dosadno!
Mamina, bakina ili svekrvina kuhinja je lepa stvar, nije smetalo ni maženje i paženje....ali uželela se Venera zabave, igre, uživanja...

Vreme je crveni tepuh, reflektore...jer Venera ulazi u kraljevski znak.
Veneri treba aplauz, Veneri treba sva moguća pažnja.
Ulazi Venera u fiksni, vatreni znak....vreme je da zapali neke naše vatre :).
Vreme je da zablistamo....
Pročitajte - Gde je crveni tepih...
Venerini miljenici....i Venerini oponenti...
Veneri u Lavu će se najviše obradovati Lavovi, ali i druga dva vatrena znaka Ovan i Strelac.
Sledećih mesec dana ovi znakovi će biti Venerini miljenici...Mada na ovu milost mogu računati i Blizanci i Vage (vazduh) i ovde zaista možemo da kažemo Ljubav je u vazduhu :)
Vodolije će morati da održavaju ravnotežu....jer ih očekuje neki vid "hodanja po žici".
Ostali...Bikovi i Škorpije vas očekuju razna uzbuđenja i konfrontacije (kvadrat) ili na akciju očekujte reakciju...Jarčevi i Ribe će biti u fazi prilagođavanja, Jarčevi čekaju Venerin ulazak u Devicu (trigon), Ribe očekuje opozicija...Rakovi su još u milosti (polusekstil), Device se spremaju za Venerin ulazak u njihov znak 05.septembra!

Aspekti Venere u tranzitu kroz Lava
Još uvek se Venera oporavlja od opozicije sa RPlutonom.
Srećom pa će joj se sreća (Jupiter) osmehnuti već 18.avgusta u trigonu - Uživanje za sve pare ili više je bolje... Maksimalno iskoristite ovaj vatreni trigon između male sreće (Venera) i velike sreće (Jupiter)....jer.....posle nekoliko zaista baš lepih dana sreće, radosti, ljubavi...27.avgusta umešaće se RUran i neke veze dovesti do usijanja a vi ćete se možda pitati - Ko trese drvo (ili kavez). I tu nije kraj Venerinim nevoljama...pred kraj meseca 28.avgusta izaći će na megdan (opozicija) RSaturnu - Ako me ne voliš....ne zadržavaj me...
I u takvom (ne)raspoloženju 05.avgusta će preći u Devicu!

Ovaj Venerin ulazak u Lava podržaće Mars i RNeptun u sekstilu - Take me to neverland...
Ova energija nas uvodi i u priču o Punom Mesecu...




Dnevni aspekti:
Mesec je u Vodoliji

U susret Punom Mesecu....

Kada je Mesec u Vodoliji sve je nekako nekonvencionalno...veća je potreba da se izdvojimo iz gomile, tu je i priča o originalnosti...biti drugačiji, biti svoj....Otvorenijeg smo uma, spremni za različitosti za prihvatanje činjenice da nismo svi isti...Humanost dolazi do izražaja....Individualnost je ono nešto što se izdvaja kada je Mesec u Vodoliji...
Dokle je Mesec u Vodoliji imamo vremena da razmislimo po čemu smo to mi jedinstveni, po čemu se izdvajamo...Mesec u Vodoliji u prvi plan stavlja i našu društvenost i socijalnost...i priču o prijateljstvu, o grupama kojima pripadamo...Ali ono što možda svi najviše osetimo je potreba za slobodom...pa je ovo i jedan od najbuntovnijih položaja Meseca..
Mesec u Vodoliji ukratko: Originalan, inventivan, nezavistan, individualista, human, društven, prijateljski, idealista....može da bude i vrlo nepredvidljiv, ekscentričan, radikalan, buntovan...

10:08 Mesec će biti u sekstilu sa RJupiterom u Ovnu - Duša peva...
Lepa energija, lepo raspoloženje...onako široko (Jupiter)...duša (Mesec) široka (Jupiter) otvorena za radost i sreću i lepe trenutke. Ovo je energija optimizma...energija koja mami osmeh...onaj širok :))), energija koja donosi glasna smeh. Često ćete čuti da povoljne aspekte Meseca i Jupitera (sekstil, trigon, konjukcija) nazivamo aspektima "anđela čuvara". Divno je imati takav aspekt u natalnom horoskopu, u dugotrajnim aspektima (tranzitima, predikcijama) ali lepo je i ovako na kratko na nekoliko sati...zar ne? 
14:53 Sunce u Lavu u kvadratu sa RUranom u Biku - Laki je opet nervozan
20:30 Venera svečano ulazi u Lava - Gde je crveni tepih
22:32 Mesec će biti u sekstilu sa RKironom u Ovnu - Lek za dušu
Ovaj tranzit može "probuditi" vaše prirodne isceliteljske moći i sposobnosti. Može, ako to "govore" i ostali aspekti u vašem horoskopu! Ovo je potreba da se razmišlja, priča o bolu, ranama, da se podeli sa vama bliskim ljudima ali možda i nekim drugim (Mesec u Vodoliji), ovo je potreba da se dođe do ključa (Kiron) otvoreno, direktno, hrabro i neustrašivo (Ovan).... "Otvorite" svoje srce ključ je tu negde!!!
23:44 Mars u Biku sekstil RNeptun u RibamaTake me to neverland...
Pročitajte tekst koji sam napisala u aprilu 2015 - OVDE 
Tada sam prvi put ovaj aspekt nazvala ovako!



Mesec noćas....oko 02...nije mi dao da spavam :), pa sam pisala...
Ja sam Lav....izgleda da je rešio da mi neda da spavam...
Možda ću poslušati svoj savet i...otići u "Nedođiju"
 da se sretnem sa Petrom Panom i Zvončicom :))


03:35 (12.avgust) Mesec u Vodoliji u opoziciji sa Suncem u Lavu  na 19°21’

Budite mirni...to je samo Pun Mesec
(Keep calm...it's only Full Moon)

Tema dana: Pun Mesec

Mesec će danas izaći u 18:04 CET
Pun Mesec je, samo još jedna od faza kroz koje Mesec prolazi tokom svog okretanja oko Zemlje. 
Pun Mesec nastaje kada se Zemlja nalazi između Meseca i Sunca. Tada je ona strana Meseca koju Sunce obasjava u potpunosti okrenuta ka Zemlji, pa mi vidimo celi mesec. Ono što je karakteristično za Pun Mesec jeste da on izlazi čim Sunce zađe, može se videti celu noć i tada je mesečina najjača.

Slično priči o retrogradnom Merkuru i priča o Punom Mesecu se često koristi kao izgovor...
Mnogi mu pridaju razne magijske moći....

U vreme svakog Punog Meseca osvanu razni tekstovi gde se navodi da u vreme punog meseca policija i hitna pomoć ima više posla... Ono što je po meni izvesno je da Pun Mesec svakako deluje na ljude, ali deluje u skladu sa njihovim karakterima i psihičkom stanju! Mada ovde ima i onog ako nešto očekujemo da će se dogoditi onda će se to i dogoditi... ili predviđanje koje se samim sobom ispunjava!

P.S. Pre neki dan Instagram je bio zatrpan pričom o "lavljim vratima"....a samo su Sunce i najsjajnija zvezda Sirijus bili u usponu! Zvuči magijski kada se kaže i napiše: Lavlji portal (portal - vrata, glavna vrata)...

Da li ćete noćas spavati i kako ćete spavati...da li ćete imati samo problem sa snom ili promenu raspoloženja, biti nervozni i sl...  odgovore znate samo vi, mislim da će biti malo onih koji neće osetili ama baš ništa (mada je moguće). 

Astrološki gledano Pun Mesec je aspekt opozicije Meseca i Sunca i on svakako vrši uticaj na nas, na svakog drugačije, već prema karakteru (natalni horoskop). Sam aspekt ima jaku energiju osetljivosti, veliki uticaj na ego (Sunce). Ovde raspoloženje (opozicija, Mesec) utiču na ego, karakter (Sunce), na vaše ponašanje.
Ovaj aspekt kao i konjukcija Meseca i Sunca (Mlad Mesec) su dva najvažnija aspekta u astrologiji, i uvek idu jedan posle drugog, prvo konjukcija, pa opozicija! Najvažniji aspekti su zbog toga što su Mesec i Sunce najvažnija nebeska tela koja vrše uticaj na Zemlju i na život na zemlji. Oba aspekta su jako bitna za one koji ih imaju u natalnom horoskopu. 
Ja ovde na Blogu pišem uglavnom o tranzitima, tako da sada akcenat ide na opoziciju Meseca i Sunca (Pun Mesec). On u tranzitu donosi neku vrstu konflikta (opozicija), ličnog konflikta - uticaj na pojedinca, ali i generalno na sve nas kao energija Punog Meseca (Mesec - narod)! 
Ovaj aspekt donosi i napetost u porodci, porodičnim odnosima (Mesec - dom, porodica...). Kao i svaka opozicija i ova unosi nervozu i konflikte u naš život i ono što je kod svake opozicije bitno, bitno je i kod ove da se ova energija uravnoteži...Potrebno je ovde u ovoj opoziciji napraviti ravnotežu između Duše - Mesec i Volje - Sunce! Sa jedne strane Mesec - osećanja, osetljivost, dom, porodca, brižnost, kolektivno (narod), majka, žena....sa druge strane Sunce - volja, ego, sujeta, karakter, autoritet, slava, pojedinac, otac, muž, sin.... Potrebno je uravnotežiti, ali uglavnom je to nemoguća misija i uglavnom je teško ili gotovo nikako izvodljivo....otuda i sve priče koje prate energiju Punog Meseca!

Pun Mesec je zapravo redovna pojava, redovan Mesečev ciklus, drugim rečima nešto što se redovno događa i događaće se. To što se u danima Punog Meseca (ali i Mladog) naširoko i nadugačko piše o tome, posebno sada u vreme interneta je druga stvar.

Pun Mesec je kulminacija i obećanje ispunjenja onog sto je započeto u vreme Mladog Meseca. 
Pun Mesec je kulminativna faza, faza spoznaje, ciklus je stigao do kraja i nastupa zastoj u akciji, a našem organizmu je potreban odmor, nasa volja slabi, energija se prazni a nas metabolizam se menja, ovo je pravo vreme da se poslovi zavrse!
Mesec u horoskopu je "odgovoran" za emocije i osecanjnost, u vreme Punog Meseca sve je mnogo intezivnije i prenaglašeno nego inače. Sve zavisi kakve su nam emocije i osećanja inače, u vreme Punog Meseca oni su samo još izraženiji. I sami znate ima u nama i pozitivnih i negativnih osećanja, svi smo razliciti i svi razlicito reagujemo u veme Punog Meseca. On izvlači iz nas ono što zapravo jesmo. Ipak moguća je pojačana nervoza, naglašena preosetljivost, moguća razdražljivost, nesanica...Pun Mesec donosi nemire i vrlo često isprovocira neke negativne dogadjaje. U vreme Punog Meseca ne treba zakazivati operacije, zarastanje rana je mnogo sporije a oporavak može da se oduži. Ovo je faza gde je ciklus stigao do vrha....dolazi do zastoja u akcijii, organizmu je potreban odmor, energija se prazni....Ali dobro je za ostvarivanje planova i završetak nekih poslova...Bolje je u to vreme ne započinjati neke poslove vec završavati stare...
Ako je neko već rođen na Pun Mesec, onda je posebno osetljiv baš u vreme svakog Punog Meseca.
I sve ovo je zapravo vezano za opoziciju Meseca i Sunca - što se naziva Punim Mesecom!

Ovaj sada aktuelni je u Vodoliji!
Da pogledamo u kartu neba sa aspektima:


Vreme (CET)

Aspekti koji imaju ulogu u tokom Ovog Punog Meseca:
10.avgust 12:43 Sunce kvadrat SMČ
11.avgust 14:53: Sunce kvadrat Uran
12.avgust 00:58 Mesec kvadrat SMČ
12.avgust 02:47 Mesec kvadrat Uran
12.avgust 03:35 Mesec opozicija Sunce - Pun Mesec u Vodoliji 
12.avgust 07:58 Mesec konjukcija Saturn
12.avgust 13:06 Mesec kvadrat Mars
14.avgust 19:10: Sunce opozicija Saturn
27.avgust 07:27: Sunce kvadrat Mars (aplikacioni)


Mesec i Sunce u opoziciji, Mesec konjukcija RSaturn, Sunce opozicija RSaturn
Mesec i Sunce u kvadratima sa SMČ/JMČ/Uranom...Marsom
Ovo je glavna postavka....
Svi oni zajedno formiraće - Veliki krst ili Veliki fiksni kvadrat 
Fiksni znakovi: Lav, Vodolija, Bik i Škorpija.
Pun Mesec je u Vodoliji...pa su vladari Vodolije Uran i Saturn posebno bitni!

Saturn je ovde u priči test, izazov, lekicija odgovornosti...
Uran je ovde u priči iznenadnost, šok, promena, pobuna....nebeski alarma za uzbunu...
Mars je ovde u priči akcija, bes, ljutnja...agresivni poriv...
Mesečevi čvorovi su "raskrsnica"

O svim aspektima imate detaljno u mesečnom i nedeljnom horoskopu!

Najkraći mogući savet: Imajte poverenja u sebe...verujte čvrsto da će sve biti dobro...posebno ako se saberete, smirite i preuzmete odgovornost za svoju sudbinu!


Pesma dana:




Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар