субота, 29. септембар 2012.

"Na postelji od punog meseca"

i nema čudovišta...


Osećam nešto čudno u vazduhu
Ceo svet na jednom jastuku
Na postelji od punog meseca
Nikom se ovde ne spava

Dodirni me...

Od jutros je Mesec bio u Ribama, i ako ste se probudili ranije možda ste nastavili da sanjarite, sve sa željom da se ne suočite sa stvarnošću i realnošću... Baš taj i takav Mesec zvao vas da je zaronite duboko u vode vaše mašte i snova, a intuicija je bila pojačana... Možda su mnogi od vas krenuli negde putem neke vode, da svesno ili nesvesno pune baterije ili samo prazne nagomilanu negativnu energiju puštajući da voda radi svoje... Ostali su, možda uz zvuke omiljene muzike ostali kod svojih kuća da se opuštaju na sebi svojstven način...

Mesec u Ovnu
A Mesec lola, jutros je bio u trigonu sa Marsom ... ogromna energija i kreativnost, potreba za Ljubavlju ♥, impulsivnost, uzbuđenost, strast....I takav kakav je polako je išao ka Ovnu gde je ušao tačno u 3:14pm po centralnom Evropskom vremenu!!! Energija Ovna je mnoge od nas probudila,  jer Ovan donosi sasvim drugačiju energiju od energije Riba, onu pokretačku, spontanu, pijonirsku, impulsivnu, želje su jače i jasnije, a mi energičniji, sa više entuzijazma, poneki od nas i sa viškom energije, koju bi bilo dobro usmeriti na fizičke aktivnosti...Tako da oni koji su već negde i aktivni su dobro je, svi drugi vreme je da se pokrenu...:-)))
U toku dana Mesec će biti sve bliže i bliže Uranu u Ovnu, a pravi zagrljaj i ples dogodiće se tek posle ponoći 30.09. negde oko 3h...Uticaj te konjukcije osetićemo i mnogo ranije (ja sam već uspela i da izađem, ručam sa prijateljima i vratim se da dovršim jutros započet tekst:-),  ali i posle toga....ona će biti "kriva" ako osetite neko iznenadno uzbuđenje, neki nemir, potrebu da učinite nešto ekstravagantno, neobično, nesvakidašnje...a moguća su i raznorazna PRETERIVANJA.. od jela i pića...pa nadalje:-))).

A onda.... pred jutro negde u zoru možda budni sa razlogom ili na izgled bez razloga tačno u 5:18am dočekaćete  PUN MESEC U OVNU!!!


Ipak pre toga, DANAS je dan koji donosi još jedan T- kvadrat, koji će za nekog značiti nervozu, uznemirenost i nešto slično tome, a opet za nekog AKCIJU!!! Sve već prema "zaslugama" ili prema karakteru - tačnije prema NATALNOM HOROSKOPU!!! Jer zapravo nema krivca spolja....SVE JE U NAMA!!! Danas se Sunce u Vagi suprostavlja pravi opoziciju sa Uranom iz Ovna...dve energije gde svaka vuče na svoju stranu, što bi moglo doneti IZNENADNE promene planova, prepreke, nesklad u vezama (Vaga) sa ljudima, emotivnim, poslovnim, prijateljskim, bračnim... Isto to Sunce pravi egzaktan kvadrat sa Plutonom iz Jarca...zbog čega možda precenimo sebe i svoju energiju, to je i određeni fanatizam, višak energije koju je potrebno PAMETNO kanalisati..., i tu je već više puta spominjani kvadrat na ovom Blogu između Plutona i Urana... Sve u svemu, moglo bi da bude NAPETO!!! Ako znamo da je i Venera u Lavu u kvadratu sa Marsom iz Škorpije sve nekako može da bude i još napetije...a zbog energije Vage, Lava, Ovna....emocije i emotivne veze mogu biti pod "udarom"....Rešenje je....iskoristite ovu energiju kreativno, bacite se na kreativnost, umetnost, zabavu....ipak je danas Subota :-))).
Tu su još uvek Merkur u Vagi u trigonu sa Jupiterom iz Blizanaca....optimizam i bogastvo misli na delu...trigon je već nešto "širi" ali je ipak tu.... da pomogne u naletu ovih opozicija, kvadrata...:-))). Venera je sve bliže sekstilu sa Saturnom iz Vage, što će ova uzavrela osećanja i strasti malo smiriti i ustabiliti....♥


Pun Mesec u Ovnu
Ali ovaj tekst je uvod u Pun Mesec koji će se dogoditi sutra ili noćas.  Sunce je u Vagi a Mesec u Ovnu... Dve različite energije tako suprotne a tako se privlače.... Jer Ovan nosi energiju JA, a Vaga energiju TI ili svi DRUGI naspram JA....Ovan je samostalan, lider, hrabar, snalažljiv, spontan...., Vaga bi da balansira, traži kompromis, pregovaranje, druženje....Ovaj Pun Mesec traži od nas da napravimo balans između ove dve različite energije, traži od nas da ne biramo niti jednu od ove dve strane..traži od nas ravnotežu. Traži da pronađemo ravnotežu između LIČNIH potreba (Ovan) i potreba onih DRUGIH, onih preko puta nas (Vaga).... Kada to shvatite uticaj Punog Mesea neće biti posebno težak...
Najteže od svega je ipak što će ovaj Pun Mesec osvetliti - aktivirati kvadrat Urana i Plutona, koji u naše živote unosi dodatni nemir i sve ono o čemu sam već pisala, pa ako vas ne mrzi pročitajte još jednom, meni se nekako ne piše više o njemu...dovoljno me već i onako muči i kinji....ali ne dam se ja njemu....pa nemojte ni vi :-))).

P.S. Pročitaćete možda negde da ovaj Pun Mesec nazivaju čudovištem - "monster moon". Zašto je ovaj Pun Mesec drugačiji od bilo kog drugog Punog Meseca.... sve zbog T-kvadrata o kome sam gore pisala. Ovaj Pun Mesec osvetljava i simbolično i stvarno jedan čvrst kvadrat Plutona i Urana i jedan drugi koji će već od sutra slabiti kvadrat Sunca i Plutona. Pluton je ovde bitan deo ove priče... jer je on energija transformacije... Sunce i Mesec su lične planete i donose veliki lični uticaj, sada ovde su u opoziciji što zapravo predstavlja Pun Mesec. Pun Mesec ovde osvetljava aktivira kvadat transpersonalnih planeta Plutona i Urana... Prepliću se lično i opšte... Pod svetlošu su naši lični životi sa pitanjem - šta treba promeniti. Kao na tkz. informativnom razgovoru gde je neko uperio svetlost lampe u vaše lice i pita vas - "Šta ćete promeniti"!!! Lako će biti onima koji već znaju šta bi trebalo da promene, mnogo teže će biti onima koji o tome pojma nemaju... Dakle nije ovo nikakav Mesec Čudovište.... to je sve zajedno jedna ogromna energija, a kako ćete je vi koristiti to samo vi znate.., nikakav Pun Mesec, kvadrati i opozicije nisu krivi ili krivci... sve je u vama!!!




Galija - Dodirni me 

 


3 коментара:

  1. Pa kada ce sve to proci?! :(
    Kakav nas pocetak oktobra ceka? Ako me i u oktobru budu kinjili kvadrati neki kurslus je da padne 100%

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Snezana, hoce li nam bar u oktobru biti malo lakse? Svedok sam mnogih neprijatnih situacija kako na poslu tako i u kuci, ne mogu nikome pomoci osim sebi ocigledno...ali kada ce nas napustiti trigoni i kvadrati?

    ОдговориИзбриши
  3. Mom dragom, za kojeg ne znam da li je bivsi ili ponovo sadasnji :)) Saturn staje na Pluton prekosutra na 29.32 stepena Vage, na samom kraju VI kuce, a zatim ulazi u VII, pravice trigon sa Venerom na 2 st Ribe u XI kuci, sta mu to moze znaciti? Vjerujem da ce biti uticaj, jer tu poziciju ima i u natalu. Uz to ga ocekuje i konjukcija na Saturn (Saturnov povratak) na 4 stepenu Skorpije. I mene ceka ovih dana konjukcija Saturna i Plutona, ali u IV kuci.
    Hvala Vam na tekstovima, svakodnevno pratim Vas blog.Saška

    ОдговориИзбриши